TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: propofol07 - Ocak 01, 2009, 09:25:34 ÖS

Başlık: otomatik viteste dikkat edilmesi gerekenler
Gönderen: propofol07 - Ocak 01, 2009, 09:25:34 ÖS
arkadaşlar ben yeni honda civic otomatik alıyorum ama daha önce otomatik kullanmadım nelere dikkat etmeliyim
Başlık: Ynt: otomatik viteste dikkat edilmesi gerekenler
Gönderen: BLACK ORANGE - Ocak 01, 2009, 09:55:42 ÖS
önce kendinizi ve aracınızı tanıtırsanız seviniriz...
Gönderen: Jeosel - Ocak 02, 2009, 03:55:41 ÖS
Dünyanın en sağlam otomatik şansımanları var Honda'da . Yinede kullanırken dikkat edilmesi gereken pif noktaları var . Örneğin araç durmadan vitesler arası geçiş yapmayın , aracı seyir halinde iken boşa atmayın.  vs. vs.
Gönderen: GhostRider - Ocak 02, 2009, 04:25:10 ÖS

Dünyanın en sağlam otomatik şansımanları var Honda'da . Yinede kullanırken dikkat edilmesi gereken pif noktaları var . Örneğin araç durmadan vitesler arası geçiş yapmayın , aracı seyir halinde iken boşa atmayın.  vs. vs.

kim diyo seyir halinde vitesler arası geçiş yapmayın diye yaw. şimdi 4 le giderken 3 e çekmek için duruptamı çekicez :D:D
Gönderen: altunparmak - Ocak 02, 2009, 04:28:05 ÖS

ilginç  :))

hareket halınde gecişler mümkün we arac için bi sorun teskıl etmez...
Gönderen: karaboga18 - Ocak 02, 2009, 04:30:43 ÖS
geçiş derken galiba d den P ye ya da R ye dedi :D merak etmişimdir hep nolur acaba geçirsen :D
Gönderen: Quantum - Ocak 02, 2009, 04:35:02 ÖS
şanzımanı koltuğunun altına alır servise gidersin :))
Gönderen: GhostRider - Ocak 02, 2009, 04:35:48 ÖS
tabi koltuğunun altına alabilirsen :D epey bi geride kalır
Gönderen: Quantum - Ocak 02, 2009, 04:48:45 ÖS
koltuğunun altına sığmazsa, kucağına alır öyle götürür servise o zaman :))
Gönderen: propofol07 - Ocak 02, 2009, 06:43:50 ÖS
araba henüz elime geçmedi 2009 civic premium otomatik olacak test sürüşünde hareket halindeyken drive dan sporta geçmiştim çünkü yanımdaki görevli bunu yapmıştı ama kontak kapalı iken vites değiştirmek (bilerek yada yanlışlıkla) sorun teşkil eder mi yada arabayı stop ederken hangi yolu takip etmek gerekir
Gönderen: emre16 - Ocak 02, 2009, 08:08:49 ÖS
en iyisi manuel...bence manuel al hem fiyat farkı bayaa var hemde manuel daha az yakar...
Gönderen: honda2002 - Ocak 02, 2009, 09:38:22 ÖS
araç durmadan R ye almamak gerekir.
bir de aracı stop ederken önce el frenini çekmek ve sonra P ye almak gerekir.
bu aracın yükünün şanzuman dişlisi üzerine binmemesini sağlar.
hareket etmeden önce de frene basıp D ye almak sonra el frenini indirip hareket etmek gerekir diye düşünüyorum.
Gönderen: honda2002 - Ocak 02, 2009, 09:41:28 ÖS
bu arada otomatik vites bir zevk meselesidir.
farklı bir tatmin duygusuna hitap eder.
arkadaş istiyorsa otomatik vites araç alsın.
yoğun trafikte vites değiştirmek ısdırap verici olabiliyor..
Gönderen: propofol07 - Ocak 02, 2009, 09:53:24 ÖS
peki araba çalışmazken vites değiştirmek zarar verir mi
Gönderen: honda2002 - Ocak 02, 2009, 09:57:27 ÖS
araç çalışmıyor ve durur vaziyetteyse neden zarar versin ki O:)
ancak bu durumda niye vites değiştiririrsin ki
Gönderen: propofol07 - Ocak 02, 2009, 09:59:23 ÖS
hayır yanlışlıkla filan diyorum
Gönderen: karaboga18 - Ocak 02, 2009, 10:04:10 ÖS

araba henüz elime geçmedi 2009 civic premium otomatik olacak test sürüşünde hareket halindeyken drive dan sporta geçmiştim çünkü yanımdaki görevli bunu yapmıştı ama kontak kapalı iken vites değiştirmek (bilerek yada yanlışlıkla) sorun teşkil eder mi yada arabayı stop ederken hangi yolu takip etmek gerekir

arabayı P ye getircen yoksa ahantar çıkmıyo ben korkmuştum ilk paşta N de bırakmışım dedim noluyo anahtar kaldı içinde :D:D
Gönderen: honda2002 - Ocak 02, 2009, 10:05:47 ÖS
..araç çalışsa bile.. durur pozisyondayken vites değişimi zarar vermez..
ancak bence bu konulara merak salma.. merak edip yapacağın denemeler araca zarar verebilir..
yürüken sürekli D DE KALSIN.
araç tamamen durmadan R ye veya R den D YE alma.
park ederken önce el freni sonra P ye al..
dik rampalarda veya karda kalkış yaparken 2 de kalkış yapıp sonra akabinde D ye al..
Gönderen: karaboga18 - Ocak 02, 2009, 10:06:23 ÖS

peki araba çalışmazken vites değiştirmek zarar verir mi

geçmez ki :D
Gönderen: honda2002 - Ocak 02, 2009, 10:08:15 ÖS
emin misin..
Gönderen: karaboga18 - Ocak 02, 2009, 10:12:07 ÖS
evet çalışmayınca yeni civiclerde P den diğerlerine geçmiyor
Gönderen: honda2002 - Ocak 02, 2009, 10:15:20 ÖS
peki
Gönderen: yorumdk - Ocak 02, 2009, 10:16:00 ÖS
otomatik arabada D ye alacaksin gaza basıp gideceksin baska birsey yapma bence durdugu yerde vıteslere atmanda bır zarar yok hareket halindede S e alman gayet normal spor kullanım ıcındır zaten en onemlısı arkadaslarında dedıgı gıbı arac durdugunda once N ye alıp el frenını cek ardından da P ye al onun dısında herseyı kendı yapıor elektronık agırlıklı zaten sıstem KASITlı bır hata  yapmasan yıllarca sorunsuz kullanırsın
Gönderen: honda2002 - Ocak 02, 2009, 10:17:14 ÖS
Peki aracı frene basarken d de çalıştırabiliyormusun
Gönderen: propofol07 - Ocak 02, 2009, 10:18:22 ÖS
teşekkürler
Gönderen: yorumdk - Ocak 02, 2009, 10:18:27 ÖS
:) o kadarda degil N yada P de olacak calısmaz D de
Gönderen: propofol07 - Ocak 02, 2009, 10:19:44 ÖS
belki abes olacak ama manuel de çalışmayan arabayı 2.vitese alıp ittirerek çalıştırıyoruz peki otomatikte bunu nasıl yaparız
Gönderen: yorumdk - Ocak 02, 2009, 10:21:43 ÖS
olmaz itirmeyle calısırmı arkadas tırbunlerı var bır tur mekanık beyındır atesleme olup motor calısmadan calısmaz
Gönderen: honda2002 - Ocak 02, 2009, 10:22:39 ÖS
bence hiç yapma..hemen tamirci çağır.
otomatik vitese vereceğin zarar ustaya vereceğinden kat be kat fazla olabilir..
Gönderen: propofol07 - Ocak 02, 2009, 10:23:19 ÖS
e yani bi yerde aküde problem olursa orada kaldık
Gönderen: yorumdk - Ocak 02, 2009, 10:24:09 ÖS
evet kalıorsun benım basıma cok geldı aku bulacan bır tane
Gönderen: karaboga18 - Ocak 02, 2009, 10:26:21 ÖS
yani düz viteste bile onu yapmamak lazım bence :S
Gönderen: honda2002 - Ocak 02, 2009, 10:26:50 ÖS
bence bagajda akü şarj kablosu taşı.
problem olursa birinden rica et..
Gönderen: firstcevher - Ocak 02, 2009, 11:45:39 ÖS
araç çalışmıyorken P'den D ye geçmiyor veya geçmezde ;)  ben bir 2009 civic otomatik araç kullanıcısı olarak otomatik vites araçta YAPMAMANIZ gereken en önemli şey araç daha tam durmadan veya durmak üzereyke vitesi D den P ye almaya çalışmak ;) bunu yapmadığınız sürece pek sorunla karşılacağınızı düşünmüyorum ;) onun dışında araç çalışmazken vitesin üstündeki mandal kitleniyor o yüzden vitesi hareket ettiremezsiniz ;) bence aracı bi alın zaten ne kadar kolay bi kullanımı olduğunu göreceksiniz otomatik aracın ;) zararda vermezsiniz merak etmeyin ;)
Gönderen: CİVİC2003 - Ocak 03, 2009, 11:16:04 ÖÖ

gerivites hariç seyierhalinde iken geçişler mümkün demişsiniz 4 ten 3 alarak kullandığım oluyor pekiii 2 ci vites kullanmak mümkünmü yani 3 ten 2 ye alarak kullanımda şanzuman buna müsade edermi. Teşekkürler
Gönderen: cancin - Ocak 03, 2009, 12:28:25 ÖS
Seyir halinde benim bildiğim D ile D3 arası oynamalarda sorun yok  fakat 2   ve  1  in sınır değerleri var kitapçıkta yazıyor olması lazım eğer mesela 110 km ile seyrederken 2 ye atcam dersen zarar verebiliriz.
benim bilgilerim ve kullanımım şöyle:
D      1-2-3-4 otomatik  en çok kullandığım yer
D3    1-2-3  otomatik  yokuş aşağı inişlerde motor freni istediğimde D3 e alarak
                motor freni olarak kullandığım bölüm
2       Sadece 2 anlamındadır araç ikinci vitesle kalkış yapar ve vites değiştirmez. Karlı havalarda
         patinajın önlenmesi azaltılması amaçlı kullanılır kalkıştan sonra D3 D ye atılır.
1       Sadece 1 anlamındadır.araç birinci vitesle kalkış yapar ve vites değiştirmez. Çok dik
        yokuşlarda gereksiz yere vites büyütüp küçültme yapmasın diye kullanılır.

Şahsen 1 ve 2 yi (kar olmadığından İzmir)  kullanmıyorum ama uzun yolda kompresyon motor freni için D3 ü bayağı kullanıyorum.

gerivites hariç seyierhalinde iken geçişler mümkün demişsiniz 4 ten 3 alarak kullandığım oluyor pekiii 2 ci vites kullanmak mümkünmü yani 3 ten 2 ye alarak kullanımda şanzuman buna müsade edermi. Teşekkürler
Gönderen: mottohonda - Ocak 03, 2009, 04:42:15 ÖS
arasıra bende vıtes değiştırıyorum
Gönderen: honda2002 - Ocak 03, 2009, 05:39:18 ÖS
araç ileri doğru yürürken hangi hızda ve devirde olursa olsun D ve D3 arası geçişlerin güvenli olacağını düşünüyorum.
zaten güvenlik açısından diğer viteslere mandala basmadan geçemiyorsun..
Gönderen: CİVİC2003 - Ocak 04, 2009, 12:38:13 ÖS

Seyir halinde benim bildiğim D ile D3 arası oynamalarda sorun yok  fakat 2   ve  1  in sınır değerleri var kitapçıkta yazıyor olması lazım eğer mesela 110 km ile seyrederken 2 ye atcam dersen zarar verebiliriz.
benim bilgilerim ve kullanımım şöyle:
D      1-2-3-4 otomatik  en çok kullandığım yer
D3    1-2-3  otomatik  yokuş aşağı inişlerde motor freni istediğimde D3 e alarak
                motor freni olarak kullandığım bölüm
2       Sadece 2 anlamındadır araç ikinci vitesle kalkış yapar ve vites değiştirmez. Karlı havalarda
         patinajın önlenmesi azaltılması amaçlı kullanılır kalkıştan sonra D3 D ye atılır.
1       Sadece 1 anlamındadır.araç birinci vitesle kalkış yapar ve vites değiştirmez. Çok dik
        yokuşlarda gereksiz yere vites büyütüp küçültme yapmasın diye kullanılır.

Şahsen 1 ve 2 yi (kar olmadığından İzmir)  kullanmıyorum ama uzun yolda kompresyon motor freni için D3 ü bayağı kullanıyorum.

Teşekkürler...
Gönderen: propofol07 - Ocak 06, 2009, 06:06:52 ÖS
araba hareket halinde iken d den s ye geçebiliyor peki yine hareket halinde iken yavaşlamaya yakın n yani boşa vitesi geçirebilir miyiz yoksa aracın tamamen durması mı lazım
Gönderen: yorumdk - Ocak 06, 2009, 06:29:50 ÖS
ben bu dedıgını bmw varken yapıordum ama cok tehlikeli hafıf hızlarda benzın ykmasın dıye ama zaten sen ayagını gazdan cekınce D de ıkende gaz kelebegı ototmatık kesıyor D  den N ye alman mumkun ama RISKLI deneme zaten sanzıman pahalı bır arac trbunlerı pıstonları vs var motor gıbı
Gönderen: propofol07 - Ocak 06, 2009, 06:49:52 ÖS
anladım hani manuelde ışığa filan yaklaşırken boşa alırız ya otomatikte de var mıdır diye merak etmiştim teşekkürler
Gönderen: cancin - Ocak 06, 2009, 09:10:41 ÖS
"cut off"  u kullanın  yani boşa almayın  son teknoloji araçlarda gaz kelebeği yoktur , enjektörlere benzin püskürtme işi  beyin tarafından ( ecu ) düzenlenir yapılır. İşte bu beyin  aracın kompresörde yokuş aşağı viteste olduğunu anlar anlamaz enjöktörlere  benzin göndermeyi keser, pistonlar  benzinsiz olarak  çalışırlar ama yağlamaya devam :))  buna cut off   denilir.

Son teknoloji   sıralı sistem lpg dönüşümlerinde de  "cut off " vardır. lpg   beyni (ecu) de kompresörde  aracın pistonuna lpg göndermeyi keser.

klasik karbüratörlü ve tek nokta enjeksiyonlu lpg sistemlerinde malesef yoktur. tek nokta enjeksiyonlularda denemeler yapılsada   kesin verimli bir sonuç alınamamış.
Gönderen: delidr - Ocak 06, 2009, 09:34:28 ÖS
Düz vites mantığıyla düşünmeyin araç hareket halindeyken N ye almak doğru bir iş değil, çünkü şanzıman N de yağlamayı kesiyor ama dişliler dönmeye devam ediyor. yani bunu her yaptığınızda ömründen yersiniz. Ancak ışıklarda beklerken N ye almak özellikle yoğun trafikte ve sıcak havalarda yağın soğuması ve şanzımanın yorulmaması açısından öneriliyor.
Gönderen: ibratice - Ocak 06, 2009, 11:08:07 ÖS
delidr arkadaşımız bizim araçları DAF kamyonlarla karıştırıyor  galiba .aracın motoru rolantideyken dahi yağ pompası hareketi türbünden   direk aldığı için ortalama 7.5 bar lık bir basınçla bütün sistemi besler  . yani motor çalıştığı zaman sistemdeki hat basıncı 6-7.5 bar arasında  değişir şanzıman yükteyken 12 bar'a kadar çıkabiliyor bunuda statör miliyle regülatör e uyguladığı baskıyla sağlıyor.
Gönderen: delidr - Ocak 07, 2009, 05:59:46 ÖS
ukalalık yapmadan önce dikkatli okursan ne yazdığımı anlarsın, rölantide sistem beslenmiyor demedim N de iken beslenmiyor dedim
Gönderen: ibratice - Ocak 10, 2009, 08:28:57 ÖS
biraz üslübuna dikkat et.  (araç hareket halindeyken N ye almak doğru bir iş değil, çünkü şanzıman N de yağlamayı kesiyor ama dişliler dönmeye devam ediyor ) şimdi sana soruyorum yolda giderken N ye aldığın zaman şanzımanı arka koltuğa felanmı oturtuyorsun bilmediğin birşey hakkında burdaki insanları yalan yanlış şeylerle yönlendirmen doğru değil poroblemi olan arkadaşlar buraya yazacak işi bilen arkadaşlar yardımcı olacak bilmeyenler fikrini söyleyecek .
Gönderen: delidr - Ocak 10, 2009, 09:15:52 ÖS
üslup problemi olan ben değilim yazdıklarına bir bak istersen, neyi bilip neyi bilmediğimi de senden öğrenecek değilim,  hala ukalalık yapmaya devam ediyorsun
Gönderen: honda2002 - Ocak 10, 2009, 10:17:18 ÖS
otomatik araçlarda araç hareket halindeyken N ye almamız doğru olmadığı herkesin malumu. düz viteste araç rölanti devrine düştüğü için tekrar 5. veya 6. vitese almak .(sanırım senkromençlere.) zarar veriyor.. düz vites araçlarda bile zararlıyken otomatikte başımıza daha beter dertler açabilir..

N ye almamızın sonuçları o kadar da önemli değil. neyse ne artık..

N ye alacağımıza gaz vermeden D de devam edersek zaten sistem yakıt beslemesi yapmıyor.. daha çok tasarruf yapılabilir.
Gönderen: ÖzgürK. - Ocak 10, 2009, 10:58:07 ÖS
Özellikle ışıklarda uzun beklemelerde D'de frene basılı halde değilde N'de beklemekde fayda var delidr dediği gibi.
Bunu yapmakda en önemlisi bence araç D'de olacağından hareket etmek istiyor ve sen frene basarak bunu durduruyorsun yani bi kasılma gerçekleşiyor.Fren balatalarının ömrünü kısaltacağını düşünüyorum.Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum arkadaşlar.

Bide kışın el freni çekilmez mantığıyla gidersek, çok soğuk havalarda el freni çekmeden P'de bıraksak nasıl olur.
Gönderen: honda2002 - Ocak 10, 2009, 11:13:42 ÖS

Özellikle ışıklarda uzun beklemelerde D'de frene basılı halde değilde N'de beklemekde fayda var delidr dediği gibi.
Bunu yapmakda en önemlisi bence araç D'de olacağından hareket etmek istiyor ve sen frene basarak bunu durduruyorsun yani bi kasılma gerçekleşiyor.Fren balatalarının ömrünü kısaltacağını düşünüyorum.Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum arkadaşlar.

Bide kışın el freni çekilmez mantığıyla gidersek, çok soğuk havalarda el freni çekmeden P'de bıraksak nasıl olur.

uzun ışık beklemelerinde N ye almamızın daha doğru olduğunu duymuştum. ancak fren balatasının ömründen yiyeceğini düşünmüyorum. sonuçta bir sürtünme olmuyor. ancak aracını dururken bile aniden hareket ettirmek isteyebilirsin. .(arkada duramayan bir araçtan kurtulmak için mesela.) bu nedenle ben sürekli D de tutuyorum.
Gönderen: ÖzgürK. - Ocak 11, 2009, 12:07:25 ÖÖ

uzun ışık beklemelerinde N ye almamızın daha doğru olduğunu duymuştum. ancak fren balatasının ömründen yiyeceğini düşünmüyorum. sonuçta bir sürtünme olmuyor. ancak aracını dururken bile aniden hareket ettirmek isteyebilirsin. .(arkada duramayan bir araçtan kurtulmak için mesela.) bu nedenle ben sürekli D de tutuyorum.

Peki Bide kışın el freni çekilmez mantığıyla gidersek, çok soğuk havalarda el freni çekmeden P'de bıraksak nasıl olur.
Gönderen: honda2002 - Ocak 11, 2009, 12:30:04 ÖÖ
benim sadece bir kere el freninden dolayı balatalarım diske yapışmıştı.O da bir önceki aracımda.
daha sonra hiç başıma gelmediği için hep çekili tutuyorum.
Gönderen: honda2002 - Ocak 11, 2009, 12:33:49 ÖÖ
benim civic in arkalar kampana olduğundandır belki 2,5 senedir hiç yapışmadı.
Gönderen: ibratice - Ocak 11, 2009, 11:02:45 ÖS
buraya kesin doğru  olduğunu  bildiğin şeyleri yazarsan herkeze daha iyi yardımcı olursun .
Gönderen: ibratice - Ocak 11, 2009, 11:17:15 ÖS
biz düz yol harici durumlarda araçlarımızı P konumunda bırakılmasını tavsiye etmiyoruz çünkü aracın ağırlığıyla ve yolun eyimi orantısında park dişlisi ve ana mil dişlileri üzerinde baskı oluşuyor zaten siz P konumundan çıkardığınız zaman yük nekadar fazla olursa okadar fazla şoklu çıkıyor .birde araç D konumunda 1 saat bile beklese problem olmaz hondanın şanzıman yağları çok iyidir kaynama derecesi çok yüksektir .
Gönderen: Kemall - Ocak 11, 2009, 11:30:18 ÖS

biraz üslübuna dikkat et.  (araç hareket halindeyken N ye almak doğru bir iş değil, çünkü şanzıman N de yağlamayı kesiyor ama dişliler dönmeye devam ediyor ) şimdi sana soruyorum yolda giderken N ye aldığın zaman şanzımanı arka koltuğa felanmı oturtuyorsun bilmediğin birşey hakkında burdaki insanları yalan yanlış şeylerle yönlendirmen doğru değil poroblemi olan arkadaşlar buraya yazacak işi bilen arkadaşlar yardımcı olacak bilmeyenler fikrini söyleyecek .

Başka bir topic te bende anlatmaya çalıştım; motorun çalışması ve yağlama olayı arabanın hareketiyle ilgili değil, motor çalıştığı sürece gerekli bütün parçalar yağlanır, hatta bununla ilgili olarak bir uzmanın görüşünüde aktardım, "vitesi boşa atmak sürüş açısından sakıncalı olabilir ama motora veya başka bir aksama hiç bir şekilde zarar vermez"  ... ama ne yazıkki hurafeler paslı çivi gibi insanın kafasına girdimi söküp atmak çok zor, ve bu yağlanmaz zırvası o kadar yaygınki, yanlız  deldr değil , sürücülerin çok büyük bir bölümü buna inanmış, ne dersen de inandıklarını savunacaklardır, hani bir laf vardır "kargadan başka kuş tanımam"  diye... insanlar yanlış bildiklerini o kadar ısrarlı savunuyorlarki ne dersen de hangi örnekleri gösterirsen göster inatlarından vazgeçmiyorlar, hatta çoğusu hemen kavgaya, dalaşmaya hazır bekliyor; ben kimseye bunları anlatmayı başaramadığım için bu konuda yazmayı bıraktım, bence sende boşver, bırak her kes doğru bildiğine inansın, sonuçta kimseye zararı yok
Gönderen: cancin - Ocak 11, 2009, 11:39:33 ÖS
biriniz  şanzumanın yağlamasından,  biriniz  motor yağlamasından  bahsediyorsunuz ,  biri anya biri konya,

tabiki  motor çalıştığı sürece vites nerde olursa olsun MOTOR yağlanmaya devam edecektir.

ibratice      şanzuman  yağlanmasından bahsediyor..  (otomatik vites araçlardaki yağla çalışan sistem) (otomatik vites şanzuman yağını koyuyoruz ya o sistem )

Gönderen: Kemall - Ocak 11, 2009, 11:41:38 ÖS
sen kimden yanasın Delidr denmi yoksa ibraticedenmi
Gönderen: cancin - Ocak 11, 2009, 11:58:09 ÖS
Ben kimden yanayım  hımmm...  iyice okuyunca  Delidr den yanayım otomatik viteste boşa atmamalıyız. Delidr yağlamayı keser derken tabiki şanzuman yağlamasından bahsediyor.. Motor yağlaması motor çalştığı sürece elbette devam edecektir.

Ben atmıyorum denemeyi bile göze almam. Bence yüksek hızda boşa alırken pek sorun olmaz da eğer yüksek hızda tekrar D ye atarken araç doğrudan 4 ü algılayp ordan mı devam etcek ya 1 den başlayıp yükseltmeye başlarsa mesela 100 km hızda..

Ben en iyisi senden yanayım Kemall   :))
Gönderen: honda2002 - Ocak 11, 2009, 11:59:30 ÖS

buraya kesin doğru  olduğunu  bildiğin şeyleri yazarsan herkeze daha iyi yardımcı olursun .

ben bu konuda deneyimlerimden bahsediyorum.
Gönderen: Kemall - Ocak 12, 2009, 12:12:50 ÖÖ
Alıntı
Ben kimden yanayım  hımmm...  iyice okuyunca  Delidr den yanayım otomatik viteste boşa atmamalıyız. Delidr yağlamayı keser derken tabiki şanzuman yağlamasından bahsediyor.. Motor yağlaması motor çalştığı sürece elbette devam edecektir.

Ben atmıyorum denemeyi bile göze almam. Bence yüksek hızda boşa alırken pek sorun olmaz da eğer yüksek hızda tekrar D ye atarken araç doğrudan 4 ü algılayp ordan mı devam etcek ya 1 den başlayıp yükseltmeye başlarsa mesela 100 km hızda..

Ben en iyisi senden yanayım Kemall  

Bak düşününce hak yolunu buldun >=ok Bu arabaların artık her şeyi akıllı, yolun eğimini bile algılayıp vites küçültüyor, yağmuru hissedip silecekleri çalıştırıyor, hiç o şanzuman yağlamasını şansa bırkırmı elin caponu :seytani..belki o dedkleri M.Ö modeller için geçerli olabilir ama günümüz teknolojisiyle üretilen arabalarda hiç bir şey şansa bırakılmıyor, honda keyf için vermiyor o 6 yıl garantiyi, adamlar her şeyine güveniyor arabanın, ..bazı arkadaşların bahsettiği devir uygunluğu falan tahmin , başka bir şey değil, ben senelerdir bu "peygamber vitesini" kullanıyorum, hemde hemen hemen her marka arabada, daha hiç birinde bir sorunla karşılaşmadım, mesela 85 model toyota corona yı 3 yıl kullandım, hiç arıza falan görmedim..Sürüş güvenlği açısından kesinlikle sakıncalıdır, bu nokta savunulamaz, ama arabaya zarar vereceği konusu hikaye
Gönderen: Ser-G - Ocak 14, 2009, 05:26:55 ÖS
arkadaşlar şimdi araç hareket halindeyken N ye atalım mı atmayalım mı ? :s

galerici bir arkadaşım gecen gün aracıma bindi ve bi kaç tavsiyede bulundu.

yokuş yukarı çıkarken gaza yüklenme hep aynı seviyede dursun ayagın

ve rampa aşşağı yolda N ye al demişti..

bir saat filan kullandı benzin ibresi dipteyken 10 liralık benzin aldık normalde imkansız ama bu boşa alma hikayesinden sonra ibre çeyreğin üstüne çıktı ?
Gönderen: honda2002 - Ocak 14, 2009, 05:56:33 ÖS
araç rampa aşağı bile olsa N  ye alınmaz. rampa aşağı inerken gaza basmazsanız zaten araç yakıt tüketmez.
yokuş yukarı gaza yüklenmezsen tüketim daha düşük olur.
kafanızda halen soru işareti kaldıysa yetkili honda servislerinden bilgi alabilirsiniz.
dediklerimi teyid edeceklerdir.

Gönderen: altunparmak - Ocak 15, 2009, 12:38:01 ÖÖ

araç rampa aşağı bile olsa N  ye alınmaz. rampa aşağı inerken gaza basmazsanız zaten araç yakıt tüketmez.
kafanızda halen soru işareti kaldıysa yetkili honda servislerinden bilgi alabilirsiniz.

>=ok
Gönderen: 34N1005 - Ocak 15, 2009, 12:39:53 ÖÖ

araç rampa aşağı bile olsa N  ye alınmaz. rampa aşağı inerken gaza basmazsanız zaten araç yakıt tüketmez.

sonuna kadar katılıyorum +10

Gönderen: Ser-G - Ocak 16, 2009, 04:44:57 ÖS

bilgiler için teşekkürler.

Gönderen: honda2002 - Ocak 17, 2009, 07:35:49 ÖS
rica ederiz.

keyifli sürüşler.
Gönderen: animadaru - Aralık 11, 2011, 01:19:51 ÖS
Boşa atabilirsin el frenini çeker park a alırsın bir sorun olmaz. Geç yazılmış bir cvp hiç yazılmamasından iyidir :D
Gönderen: tavuksuyu - Ağustos 04, 2012, 08:00:31 ÖÖ
Hort :)

1-Araba P modundayken ve ayağım frendeyken kontak anahtarını çeviriyorum ? (D) (Y)
2-El freni indirilip, akabinde Vites'teki mandala basılı tutup P-R-N-D yapıyorum. ( Kitapçıkta tüm geçişler arasında mandala basılması gerekir gibi bir ifade yok. Yanılmıyorsam sadece R'ye geçişlerde basılmalı. Ben tüm geçişler arasında basıyorum, sıkıntı olur mu?
3-Bir arkadaş, devir 2500-3000 arasındayken gaz ver ayağını çek ki vites artsın dedi, diğeri onu dinleme şanzımanı dağıtırsın dedi. Hangisi doğru?

Aklıma soru gelirse eklerim, teşekkürler.
Gönderen: ed35 - Ağustos 04, 2012, 09:25:25 ÖÖ
Hort :)

1-Araba P modundayken ve ayağım frendeyken kontak anahtarını çeviriyorum ? (D) (Y)
2-El freni indirilip, akabinde Vites'teki mandala basılı tutup P-R-N-D yapıyorum. ( Kitapçıkta tüm geçişler arasında mandala basılması gerekir gibi bir ifade yok. Yanılmıyorsam sadece R'ye geçişlerde basılmalı. Ben tüm geçişler arasında basıyorum, sıkıntı olur mu?
3-Bir arkadaş, devir 2500-3000 arasındayken gaz ver ayağını çek ki vites artsın dedi, diğeri onu dinleme şanzımanı dağıtırsın dedi. Hangisi doğru?

Aklıma soru gelirse eklerim, teşekkürler.
1.'si Doğru

2. ise kendi aracım için konuşuyorum;bütün geçişler mandalı kullanarak yapılıyor zaten aksini yapamam kilit mekanizması var..

3.Şanzıman filan dağılmaz,cahil bir insan söylemi tamamen...Arkadaşınız bi nevi haklı,yumuşak gaza basışlar da nazik ve çabuk vites değişir ve yakıt azalır,tıpkı 2500-3000'de hafif ayağın çekilmesi ilede değişebilceği gibi...

Bunlara alternatif illaki vites değiştireceğim diyorsanız adamlar direksiyona kulakçıkta koymuş ;)

Ama benim tavsiyem vites çabuk değişsin isteniyorsa gaza yumuşak davranılmalı,çünkü gaz
pedalının hareketine göre vites değiştirme devride değişmekte ;)

Şanzıman dağılır filan şehir efsanesi ;)
Gönderen: mertkan677 - Ağustos 04, 2012, 03:33:35 ÖS
Boşta 5000 devire kadar gaz verip 5000 devirde D konumuna alsak ne olur acaba çok merak ediyorum güzel bir kalkış elde edilir mi yoksa sadece şanzumanın canını mı yakmış oluruz ?
Gönderen: ademira - Ağustos 04, 2012, 09:17:13 ÖS
Evet.Denemedim ama muhtemelen cayırtılı ve kütürtülü ve dahi bol acılı bir kalkış icra etmiş olursunuz.
Gönderen: tavuksuyu - Ağustos 05, 2012, 06:40:14 ÖÖ
Yanıt için teşekkürler. Bir sorum daha olacak. Araçla trafikte durduktan sonraki kalkışlarda hızlanma yavaş oluyor, eğer araç içinde bir kaç kişi olursa çok daha ağır kalkıyor tabi. Çok fazla da gaza da abanmak istemiyorum ama 90 civic'e bile kalkışta geçildik.
Gönderen: ed35 - Ağustos 05, 2012, 10:22:19 ÖÖ
Yanıt için teşekkürler. Bir sorum daha olacak. Araçla trafikte durduktan sonraki kalkışlarda hızlanma yavaş oluyor, eğer araç içinde bir kaç kişi olursa çok daha ağır kalkıyor tabi. Çok fazla da gaza da abanmak istemiyorum ama 90 civic'e bile kalkışta geçildik.
Vites küçültün ya da gaza basın,ağır olunca bi şekilde güçlendirmek lazım aracı.
Ama benim tavsiyem gaza direk basmak yerine kulakçıklardan - yapıp daha sonra gaza basmanız,güçlü ve atik bir biçimde kalkarsınız ;)
Gönderen: fchonda - Ağustos 21, 2012, 10:30:20 ÖS
Arkadaslar 98 model civic otomotik var sorunum ise vites gecislerinde aracta atma ve vurma var buyukmudur sorun sizce acil cewap bekliorum lutfen