TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: koray.kozanli - Ekim 29, 2009, 10:26:28 ÖS
-
2006 model civic arabamdan yaklaşık 100 ve üzeri hız yaptığımda direksiyonu çok hafif bişekilde hareket ettirdiğimde kulağı ve insanı gıcık edecek bi gacırtı gıcırtı sesi geliyor.sanki bi yere sürtüyor direksiyon ve bir türlü de gecmiyor bu ses..bileniniz varmı arkadaşlar yardımcı olun lütfen.insan arabasından soğuyor böyle durumlarda
-
hocam bende de var aynı sorun. biraz araştırınca çoğu civic te var olduğunu anlyorsun..
-
vtecII lerde kronik sorundur bu arkadaşlar, bir sorun çıkartmaz keyfinize bakın.
-
aynı sorun bende de var 2000 model 1,6 ies. uyuz oluyorum bu sese. çözümü bilen varsa lütfen paylaşsın
-
beyler prblem direksiyon kutunuzda ... gidin ustanıza servisine gösterin .. çok acı bi ihtimal direksiyon kutusu değişecek ..
-
Ewet bizim bir arkadaşda da aynı sorun vardı.Direksiyon kutusu değişince sorun ortadan kalkıyor ama biraz tuzlu sanırım.
beyler prblem direksiyon kutunuzda ... gidin ustanıza servisine gösterin .. çok acı bi ihtimal direksiyon kutusu değişecek ..
-
eps kutusunun yağlanması gerekiyor.tüm vtecII lerin kronik direksiyon kutusu sorunudur bu.yağlamadan sonra uzunca bir süre gıcırtısız kullanabilirsin...
-
teşekkürler herkese arkadaşlar servisime söyleyeyimde biran önce yapsınlar.umarım gecerde bende bu sinir sesten kurtulurum.
-
olmazsa teyp sesini az daha açarsın gıcırtı sesi kesilir :D
-
arkadaşlar daha dün sorum bu sesin sorununu.ve direksiyon elektrikli oldugu için 650 milyon civarında bi masrafı var boş yere yağlama yapmayı denetmeyin derim.keyfe kedere bir durummuş.parası olan arkadaşlar 650 tl verip yaptırsınlar.tabi bu honda servislerde çok daha pahalıdır
-
Pahalı bir sorun olmadığı kanaaitindeyim, vida veyahut yağlama ile ilgili bir problmdir. bende de aynı sorun var. Ama 100 yılda gıcırdasa başımıza iç açıcağına sanmıyorum. Kuru gürültü işte. Ayrıca bu tip sorunlarda servise gitmekte fayda var. Yurdum aç gözlü ustalarına aman dikkat...Şundan bundan yapıyor diye değişmedik parça bırakmazlar..
-
arkadaşım aynı soruna benzer bir durum bende de vardı;olaydan önce 5-6 günden beri direksiyonu hafif sağa sola çevirdiğimde, hafif kasislerde, fren ve gaza bastığımda alt takımlardan gacur gıcır sesler geliyodu bilgisizlik ve ihmalkarlıktan bakım ve kontrolü aksattım ve başıma evin önüne park etmek için geri geri sağa manevra yaparken sağ ön tekerden tak küt diye bir ses hemen indim baktım araç sağa yatmış sağ çamurluk sağ tekerin üzerinde rot başı kırılmış akis yerinden çıkmıştı verilmiş sadakam varmışki hareket halinde olsaydı kesin takla atardım. araba beni uyarmış ama bilgisizlik işte yağan yağmurdan dolayı alt takımlar paslanmış gacırtılar ondan zannediyodum. sabit tecrübe; alt takımdan gelen sesler rot rotil arızasıdır, hiç ihmale gelmez derhal kotrol ve orjinal parça ile değiştirin lütfen. umarım iyi ifade edebildim, geçmiş olsun.
-
benım 2006 model civic sedan yenı kasa aracımdada vardı bu sorun ama ben en sonunda buldum
söyluyorum:ön helezonların üst baglantı noktalarının bulundugu yerlerde toz ve toprak tanelerı bırıkıyor temızlenınce bu ses ortadan kalkıyor
duzenlı olarak 10000 km bı bakımlarda yaptırıyorum temızlık ısını
-
integracı baktırdım rotlara heryerine rotlarda bişey olmadığı söylendi.gerçi bi problem yaratacağını düşünmüyorum ama yinede gıcık ediyor sesler.bilgilerin için tşk.ler sanada çok geçmiş olsun arkadaşım..paşa senin dediğin konuylada ilgileneceğim bi baktıracağım artık.tşk.ler
-
arkadaşım aynı soruna benzer bir durum bende de vardı;olaydan önce 5-6 günden beri direksiyonu hafif sağa sola çevirdiğimde, hafif kasislerde, fren ve gaza bastığımda alt takımlardan gacur gıcır sesler geliyodu bilgisizlik ve ihmalkarlıktan bakım ve kontrolü aksattım ve başıma evin önüne park etmek için geri geri sağa manevra yaparken sağ ön tekerden tak küt diye bir ses hemen indim baktım araç sağa yatmış sağ çamurluk sağ tekerin üzerinde rot başı kırılmış akis yerinden çıkmıştı verilmiş sadakam varmışki hareket halinde olsaydı kesin takla atardım. araba beni uyarmış ama bilgisizlik işte yağan yağmurdan dolayı alt takımlar paslanmış gacırtılar ondan zannediyodum. sabit tecrübe; alt takımdan gelen sesler rot rotil arızasıdır, hiç ihmale gelmez derhal kotrol ve orjinal parça ile değiştirin lütfen. umarım iyi ifade edebildim, geçmiş olsun.
eğer 2006 araçta böyle bir problem varsa vay halimize... servis garanti verdi mi? kırılan parçalara..
-
Hayret bişey yaa :D sorun sorun sorun :D
-
Arkadaşlar bu sorun rotlarla, akslarla alt takımla ilgili bir sorun değil. Bazı arkadaşlar söylemiş. anladığım kadarı ile gerçekten kronik bir sorun. Yağlama vs. ile de düzelmiyor. direksiyonda kutuda bir yerde ufak bir parça ile ilgili birşey. Koray arkadaşın dediği gibi 650 TL civarı bir maliyeti var düzeltilmesi için. değişim gerekiyor. Biz sanayide bir yerde yaptırdık, 200 civarı yaptılar ama değişim olmadığı için zamanla tekrarlıyor. Gerçekten de çok berbat bir ses insanı çok fazla rahatsız ediyor. Ama bakınca da maliyetli bir sıkıntı Vtec II lerde de oluyor demekki. sadece bizim araçta değilmiş onu öğrendim bende. değişim olmadan düzelmiyor haberiniz olsun
-
sobe vti dostum bak ben sakhee arkadaşımızın dediği tarzda şeyler yüzünden accent maccent alayım dedim
-
sobe vti dostum bak ben sakhee arkadaşımızın dediği tarzda şeyler yüzünden accent maccent alayım dedim
siz bilirsiniz o sizin düşünceniz. 2000 model 9 yıllık bi araba için direksiyon gıcırdaması normal bence. butür sorunlar var diye ben honda mı hyundai ile değişmezdim mesela
-
ben açıkçası honda ile hyundai accenti değişmeyi bırak karşılaştırmasını bile yapmazdım...
-
bende sadece gülüyorum :D
-
arkadaşlar bende de 2006 vtec var aynı sorun bendede oluyo arada servisten bi ark sordum elektirlli old. için masrafı çok ama önemsiz bişey duymamazlıktan gel dedi genel bi sorun yani
-
Aynı sorun bende de var. Sanki trafikte belli bir süre yol aldıktan sonra yapıyor. Sonra kesilir gibi oluyor. Sonra tekrar bir ışıkta durduğum da 1mm sağa ya da sola direksiyonu çevirir gibi yaptığım anda, eski tahta sedirlerin üzerine oturunca çıkan ses gibi bir ses insanı üzüyor. Arabada birileri varsa "inşallah bu çıkan sesleri diğerleri duymuyordur" diyesim geliyor:) 87 reno TX arabamın direksiyonu halter gibiydi ama bu kadar vızıltılı değildi.
Gıcırtı ve ses konusu bu arabalardan vazgeçme nedeni olacak kadar etkili ve sık rastlanıyor. Benim aracımdan buna örnekler; 1)Debriyaj gıcırtısı, 2) Direksiyon gıcırtısı, 3) Koltuk gıcırtısı 4) Cam tıkırtıları 5)Yumuşak kasislerden geçişlerde arkadan gelen sandık gıcırtısı sesi
-
Aynı sorun bende de var. Sanki trafikte belli bir süre yol aldıktan sonra yapıyor. Sonra kesilir gibi oluyor. Sonra tekrar bir ışıkta durduğum da 1mm sağa ya da sola direksiyonu çevirir gibi yaptığım anda, eski tahta sedirlerin üzerine oturunca çıkan ses gibi bir ses insanı üzüyor. Arabada birileri varsa "inşallah bu çıkan sesleri diğerleri duymuyordur" diyesim geliyor:) 87 reno TX arabamın direksiyonu halter gibiydi ama bu kadar vızıltılı değildi.
Gıcırtı ve ses konusu bu arabalardan vazgeçme nedeni olacak kadar etkili ve sık rastlanıyor. Benim aracımdan buna örnekler; 1)Debriyaj gıcırtısı, 2) Direksiyon gıcırtısı, 3) Koltuk gıcırtısı 4) Cam tıkırtıları 5)Yumuşak kasislerden geçişlerde arkadan gelen sandık gıcırtısı sesi
aynen ben de de böyle... hatta düşüncelerin dahi aynı... gerçekten çözümün ne olduğunu bilen varsa yardımcı olsun lütfen...
-
arkadaşlar bilmeden yorum yapmayalım lütfen.bu kronik bir sorundur ve düzenli olarak bakımlarınızı yaptırdığınız servisinize durumu anlattığınızda ücret almadan yağlıyorlar ve sorun ortadan kalkıyor.
-
konuya ciddi yaklaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
-
arkadaşlar bilmeden yorum yapmayalım lütfen.bu kronik bir sorundur ve düzenli olarak bakımlarınızı yaptırdığınız servisinize durumu anlattığınızda ücret almadan yağlıyorlar ve sorun ortadan kalkıyor.
Bilmeden bir yorum da bulunan var mı buralarda onu kime söylediniz bilemiyorum. Kaldı ki bu kronik durum olmasa zaten dile getirmezdik. Sorun da bu noktada başlıyor. Evet servis yağlıyor,bakım yapıyor ancak bir kaç gün sonra geri geliyor şikayetler. Eğer tamamen kurtulmak istiyorsak derin masrafların altına girmek gerekiyor ki bunu heralde en son isteriz.
-
Bilmeden bir yorum da bulunan var mı buralarda onu kime söylediniz bilemiyorum. Kaldı ki bu kronik durum olmasa zaten dile getirmezdik. Sorun da bu noktada başlıyor. Evet servis yağlıyor,bakım yapıyor ancak bir kaç gün sonra geri geliyor şikayetler. Eğer tamamen kurtulmak istiyorsak derin masrafların altına girmek gerekiyor ki bunu heralde en son isteriz.
arkadaşım yaklaşık 3 yıldır sırası ile 2002-2005 ve 2004 model sedan civic kullanıyorum.hepsinde aynı sorunla karşılaştım bakımları sürekli şaşmadan yetkili serviste yapıldığı halde bu sesler 6 ayda bir ortaya çıkıyordu.direksiyon kutusu değişse bile tekrardan bu ses ortaya çıkacaktır,hatta debriyaj pedalındanda gıcırtı zaman zaman gelebiliyor.6 ay önce aldığım ve halen kullandığım civiciğimdede aynı problem vardı yağlandı ve geçti reklam olmasın ama tarif edeyim avcılar civarındaki yetkili servise giderseniz osman usta var ona problemi anlatırsanız gerekli yağlamayı yapıp sorununuzu geçici olarak çözeceklerdir.
-
bu arada koluğundan gelen gıcırtı sesi için servise gidip4 adet koltuk burcu iste ve kaportacıya söktürüp burçları değiştirt,ilk günki gibi olucaktır.koltuk burçlarının toplam fiyatı 20 tl.eğer elin yatkın ise kendin yapabilirsin yapmadan önce kutup başını çıkarmalısın srs lambası yanar.
-
bu arada koluğundan gelen gıcırtı sesi için servise gidip4 adet koltuk burcu iste ve kaportacıya söktürüp burçları değiştirt,ilk günki gibi olucaktır.koltuk burçlarının toplam fiyatı 20 tl.eğer elin yatkın ise kendin yapabilirsin yapmadan önce kutup başını çıkarmalısın srs lambası yanar.
İşte paylaşım budur. Anlatmak istediklerimi iletebilmişim ,çok teşekkürler kardeşim
-
İşte paylaşım budur. Anlatmak istediklerimi iletebilmişim ,çok teşekkürler kardeşim
rica ederim keyifli şürüşler...
-
benim aklıma bu tarz yerlerde sıcak soğuk genleşmesi geliyor.ne alaka diyebilirsiniz ama yazın yapan gıcırtı kışın yapmıyor yada kışın yapan yazın yapmıyor.misal direksiyon da öyleydi bende.alt yada arka tarafındaki yerden gıvırtı gelirdi ama her zaman yada her havada değil.buda etken olabilir sonuçta türkiyenin yolları belli.çukurlar setler arabanın parçalarını yerinden hareket ettiriyor birde plastiklerin genleşmesini buna katarsak bazen buna bağlı gıcırtılarda olabilir diye düşünüyorum
-
benim aklıma bu tarz yerlerde sıcak soğuk genleşmesi geliyor.ne alaka diyebilirsiniz ama yazın yapan gıcırtı kışın yapmıyor yada kışın yapan yazın yapmıyor.misal direksiyon da öyleydi bende.alt yada arka tarafındaki yerden gıvırtı gelirdi ama her zaman yada her havada değil.buda etken olabilir sonuçta türkiyenin yolları belli.çukurlar setler arabanın parçalarını yerinden hareket ettiriyor birde plastiklerin genleşmesini buna katarsak bazen buna bağlı gıcırtılarda olabilir diye düşünüyorum
çok doğru düşünüyosun sana katılıyorum. yazın gıcırtı yapar yer kışın yapmıyor yada tam tersi. elimiz biraz bu işlere yatkın olsa aslında butür sorunları arkadaşımızın dükkanına gidip kendimizde hallederiz. kırılan dikiz aynamı kendim yaptım, farlarımı kendim boyadım, performans hava filtremi de kendim yaptım. şimdide direksiyon gıcırdamasına el atacağım :D
-
bende 99 honda civic var, bir ara gıcırtı olmuştu yetkili servise götürdüm, rot başlarını rot kolarını değiştiler düzeldi, ama şimdi yine başladı aynı ses yine götüreceğim,
-
dostum o ses benim aracta da vardı 94 civic, direksiyonu çevirirken gıcırtı yapıyordu, direksiyonun arkasında kontak anahtarını çevreleyen plastik kapağı açtım direksiyonla arka gövdenin temasını sağlayan metal bir çubuk var, korna için elektrik akışını sağlayan bişey, yılarca direksiyonu çevire çevire kayganlığını ve yağını bitirmiş. yağladım hiçbir ses kalmadı. bir bak istersen. O sesin alt takımlarla alakası yok. çözümü de çok basit.
-
2001-2006 kasa civiclerin kronik sorunu boşuna direksiyon kutusunu değiştirmeyin değiştirseniz bile yurdum yolları çok güzel olduğundan aynı ses bir süre sonra tekrarlıyor, servise giderseniz yağlıyorlar ve ses kesiliyor yanlız yağlamadan kısa süre sonra tekrarlarsa 2-3 gün gibi o zaman direksiyon balans ağırlığı sökülerek ulaşılan bir mil var onun üzerindeki kama sökülüp temizleniyor, yağlanıyor ve ses uzun süre yok oluyor. Bunun dışında debriyaj merkezindeki küçük mekanizmada benzer ses yapıyor.Onuda yağlayınca ses bitiyor.Fakat debriyaj merkezi kıtırtılı yada ayakta his olaçak şekilde takıntılı çalışıyorsa merkezin değişmesi gerekir.Koltuk burçları içinse açıklama yapılmış zaten.
-
2001-2006 kasa civiclerin kronik sorunu boşuna direksiyon kutusunu değiştirmeyin değiştirseniz bile yurdum yolları çok güzel olduğundan aynı ses bir süre sonra tekrarlıyor, servise giderseniz yağlıyorlar ve ses kesiliyor yanlız yağlamadan kısa süre sonra tekrarlarsa 2-3 gün gibi o zaman direksiyon balans ağırlığı sökülerek ulaşılan bir mil var onun üzerindeki kama sökülüp temizleniyor, yağlanıyor ve ses uzun süre yok oluyor. Bunun dışında debriyaj merkezindeki küçük mekanizmada benzer ses yapıyor.Onuda yağlayınca ses bitiyor.Fakat debriyaj merkezi kıtırtılı yada ayakta his olaçak şekilde takıntılı çalışıyorsa merkezin değişmesi gerekir.Koltuk burçları içinse açıklama yapılmış zaten.
Hocam aşağı yukarı debriyaj merkezini (orijinal) ne kadardır? İşçiliği uzun mudur? Aşağı yukarı ne kadar sürer? Ben de baskı balata yeni değişti dediğiniz gibi tıkırtılı ve ayakta his olacak şekilde pedal çalışıyor. Teşekkürler.
-
sorun sadece toz kaçması 10bin bakıma gittiğinizde temizlemesini rica ediniz servisten yada ustanızdan.. direksiyon mil başında tozlanma oluyor oda gıcırtı yapıyor kronik sorun diye bişey yok dikkat ettiyseniz honda alt muhafaza çok açık o yüzden çok rahat tozlanıyor... başkada bi sorun yok... ENDİŞELENMEYE DE GEREK YOK...!!!
-
Hocam aşağı yukarı debriyaj merkezini (orijinal) ne kadardır? İşçiliği uzun mudur? Aşağı yukarı ne kadar sürer? Ben de baskı balata yeni değişti dediğiniz gibi tıkırtılı ve ayakta his olacak şekilde pedal çalışıyor. Teşekkürler.
Kusura bakma uzun zamandır giremedim.Debriyaj merkezinin değişimi uzun sürmüyor fakat fiyatını bilmiyorum. Değişimden sonra sorunlar biter.
-
direksiyon kutumu değiştirdim serviste ama gıcırtı giderilmesi illaki kutu değişicek anlamına gelmiyor... tepe bilyaları temizleyip yağlatınca gıcırtı kesiliyor ben biraz sıkıştırıp komple kutu değişimi yaptırttım servisin söylediği ise garanti kapsamında olmasa maliyetinin 3000tl olduğu şeklinde... işçilik dahil...
ayrıca garanti kapsamında amörtisörleri de değiştirttim bilginize... :)
-
arkadaslar 2003 es vtec ım vardı dıreksıyondan ınanılmaz ses cıkartıyordu kıme sorsam yaglarız gecer dedıler bunlarda elektrıklı oldugundan sorunlar cok cıkıyor ve bırazda tuzlu oluyor o yuzden kendı ustam hıc bırsey olmaz sadece ses cıkar dedı o sekıl sattım aracı alan kısyle gorustugumuzde 1000 tl odedıgını soledı tamırı ıcın powerı degısmesı gerekıyormus soyledıgıne gore sımdı 2005 vtec aldım ama o da ufak ufak ses cıkarmaya basladı uzgunum ama hondamı cok sevıyorum bu tarz sıkıntıları benı cok sıkıyor :(
-
Selam arkadaşlar. Erzurum'da ikamet ediyorum. 98 model civic sedan aracımda da bemzer sesler gelmeye başladı. Alt takımlardan ve direksiyonu sağa ve sola çevirdiğimde sesler geliyor. Dün rot balanstıya götürdüm. Problemi söyledim. Arabayı inceledi ve elime bir liste verdi.
1-Rot başları
2-Rot milleri
3-Tabla burçları
4-Rotiller (kontrol)
5-Direksiyon kutusu tamiri
"-Ustam. Dedim. Sen bana çok maliyet çıkardın. Neyse ilk önce yetkili servise bir uğrayayım dedim. Selam verdik ve içeri girdik. Rotbalansçının listesini verdik. Durumu anlattık. Rotillerde değişirse toplam parça maaliyeti 2 bin 200 TL tutar dediler. Direksiyon kutusu tamiri içinse çok sıkıntılı tamiri oldukça zor dediler. Bir de tabla burçu ayrıca satılmıyormuş. Tablanın komple değiştireleceğini söylediler. Ben de onlara dedim ki: "-Sizin hesabınıza göre arabayı hemen satmam gerekiyor. Güldüler. Ha bir de rot balansçı abi dedi aracın ön takımları tamamen orjinal. Yani fabrika çıkışı. Hiç değişmemiş dedi. Bu yaştaki araç fazla bile dayanmış dedi.
Ben de Ankara'dan Hüseyin Özdemir (Bar Honda) 'i aradım. Durumu anlattım. Hocam dedi bunlar araba mı satıyorlar san dedi. Ne yapalım diye sordum. Hocam dedi . Cebine bin lira koy ve Ankaraya gel dedi. Şimdi soruyorum arabamı satıp üst kasasını mı alayım yoksa tamirini yaptırıp bineyim?
-
slm 97 civic HB kulanıcısım aynı sorun 3 aydır bendede var gecirdim trafik kazasından sonra gelmeye başladı saga sola cevirnce cok rahasız edici bir ses geliyor 100-140km hıza cıkınca dirksiyonun titremesi felaket gün gectikce daha kötü oluyo sorun dirksiyon kutusundan kaynaklandını söyledi usta o nedenle dikkat edin..!
-
aynı sorun 2002 model civicimde mevcuttu direksiyon yükseklik ayarını en alt seviyede kullanmamdan kaynaklanıyormuş orta seviyeye getirdim gıcırtı sesi kesildi.
-
bende de o ses bi geliyo bi gidiyo kafasına estiği zaman ara sıra geliyo yalnız bırakmıyor beni sağ olsun bu sıralar yok çok şükür ama tespitlerimde yazın tozlu havalarda oluyor kışın hiç yoktu bu aralar başladı ufak tefek ki bu araçlar ses alma sorunlarında süzgeç gibi her yeri delik misali bi yeri tıkıyon diğer yerden geliyo anlıcağınız çok sesli bi araç maaşşallah
-
servise gidin amortisörleri yağlatın benimde aynı durumdaydı...
-
Garanti kapsamında direksiyon kutusunu değiştirtin... ben öyle yaptırdım. Tozlanmadan kaynaklanan bi problem. Amortisör lastiklerini değiştirtin sorununuz çözülecektir. Kars gibi bir yerde yaşıyorsanız benim gibi gayet normal :D
Bekle beni İzmir Kaldı 2 ay...!!!