TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: hunace - Kasım 05, 2009, 03:11:08 ÖS
-
lpg kiti taktirali 10.000 km yi geçti, bu yüzden lpg filtresini değiştireyim dedim. ama filtreyi çıkarttığımızda filtrenin hali alttaki fotografta görünüyor. ustanin söylediği ise filtrenin böyle olmasinin anormal olduğuyudu ve katkili otogazin bu şekle getirdiğiydi. temiz filtre gümüş renginde ama bu filtre simsiyah çikti ve etrafini iğrenç bi yağ tabakasi kaplamiş. 10.000 km nin %95 ini opet aygazdan aldiğim lpg ile yapmişimdir.ben bir daha aygaz almiyacam. lpg kullanicilarinin bilgisine.
(http://img4.imageshack.us/img4/3056/image0085c.jpg)
-
etkileyici...2007den beri eski aracımda aygazdan şaşmamıştım,eurolpg çıktığından beride devam etmiştim,ancak şimdiki aracıma henüz aygaz dolumu yapmadım,şu görüntüden ve duyduklarımdan sonra zorda kalmadıkça yapacağımıda sanmıyorum...sanırım lpg istasyonu olarak ipragaz,total,bp,shell yahut po istasyonlarına yönmelmek daha mantıklı...saygılar...
-
hocam verdiğiniz bilgi ve uyarı için tesekkürler... benim arac 1.5 yıldır bi sorun cıkarmamıştı ama son günlerde lpg de titreme vs yapiyo bende aygazdan şüphelenmedim değil yakında lpg enjektörlerine bi baktırcam filtreyide kontrol ettircem bakalim
-
Fotoğraftan etkilenmemek elde değil...
-
fıltre ıslevını yerıne getırmıs en azından ...
-
gerçekten çok şaşırdım..
bütün hepsinde durum böyle değilse opet fena olmuş
-
Bilgilendirdiğin için saolasın.bende opetten alıyorum.Ama sanırım artık ipragaz alırım .
-
kısacık bir tarama yaptım nette ve sorunun çok ciddi olduğunu gördüm arkadaşlar. hemen aygaza mail attım ve durumu bildirdim. genelde opetten almaya dikkat ederdim ama artık bu durum düzelinceye kadar almayı düşünmüyorum. altta birkaç link koyuyorum ilgilenen arkadaşlar bakabilirler sorun bir çok markada hemen hemen aynı. geçmiş olsun bütür madurlara.
http://www.teamhondaturkey.com/forum/empty-t33072.0.html;topicseen
http://www.2a-lpg.com/forum/aygaz-euro-lpg-katkili-otogaz-hk-t4903.html?s=31dae037e4f4a47a4f0ba2edbeb0b8bc&
http://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=12181
http://forum.donanimhaber.com/m_33258148/mpage_2/key_//tm.htm#35268539
http://www.autoclub.com.tr/actForum/default.aspx?token=0&g=posts&m=1741665
http://www.renaultclubtr.com/forum/showthread.php?p=319402
http://www.toyotaclubtr.com/yakit/katkili-aygaz-otogazin-katkisinin-olumsuz-yonu/
-
kısacık bir tarama yaptım nette ve sorunun çok ciddi olduğunu gördüm arkadaşlar. hemen aygaza mail attım ve durumu bildirdim. genelde opetten almaya dikkat ederdim ama artık bu durum düzelinceye kadar almayı düşünmüyorum. altta birkaç link koyuyorum ilgilenen arkadaşlar bakabilirler sorun bir çok markada hemen hemen aynı. geçmiş olsun bütür madurlara.
http://www.teamhondaturkey.com/forum/empty-t33072.0.html;topicseen
http://www.2a-lpg.com/forum/aygaz-euro-lpg-katkili-otogaz-hk-t4903.html?s=31dae037e4f4a47a4f0ba2edbeb0b8bc&
http://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=12181
http://forum.donanimhaber.com/m_33258148/mpage_2/key_//tm.htm#35268539
http://www.autoclub.com.tr/actForum/default.aspx?token=0&g=posts&m=1741665
http://www.renaultclubtr.com/forum/showthread.php?p=319402
http://www.toyotaclubtr.com/yakit/katkili-aygaz-otogazin-katkisinin-olumsuz-yonu/
link ler için teşekkürler. katkili otogaz için oldukca fazla bilgi var. bahsi geçen olaylardan bi tanesi, katkili otogazin kurumlari temizlerken bunu reçineye çevirip bu şekilde tıkama yapması ve temizle işlemi tamamlandiktan sonra tekrar bu reçineyi yapmayacağı. şunu belirteyim ben araca LPG kiti taktirdiğim gün hemen evin alt tarafına AYGAZ Euro LPG PLUS geldi. Yani ilk günden beri ordan aldim, daha sıfır km lpg ve enjektörler bunun neresinde kurum varmişta temizlemiş. üstelik temizleme olayı yapıyorsa da bunun filtreye yansıması çok saçma cünkü gaz, enjektörlere gelmeden önce filtreden geçiriliyor ve bir daha hiç filtreye uğramiyor. kurum nerdeee filtre nerde.
-
Slm arkadaşlar,
Benim aldığım bir duyumda, BRC firması 1 aygaz katkılı 2 shell alınması önünde tavsiye ettiğidir.
bunu ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. Aygaz ın katkılı lpg lerini kullananların filtrelerinde aşırı tıkanmalar
yönünde şikayet geldiğidir.
-
bu konuyu hem bu formda hemde başka formda takip ettim.burada dedim mi bilmiyorum ama ben aygaz ne zaman alsam arabam daha az km yol alıyor.hatta şunuda belirteyimuzun süre aygaz almadım ve 35-40 gün önce aldım arabam arıza lambası yaktı sonra aradan 3-4 gün geçti yine aygaz aldım arabam yine arıza lambası yaktı o günlerden beri yanıp yanıp söndü en son 7-8 gün önce yandı söndü daha yanmadı bakalım yanacak mı?aygaz almıyorum tabi 15 gündür.belkide tamamen tesadüftür arıza lambası yanması ama deneyecegim.eger bir daha yanmazsa aygaza baglarım
-
bu konuyu hem bu formda hemde başka formda takip ettim.burada dedim mi bilmiyorum ama ben aygaz ne zaman alsam arabam daha az km yol alıyor.hatta şunuda belirteyimuzun süre aygaz almadım ve 35-40 gün önce aldım arabam arıza lambası yaktı sonra aradan 3-4 gün geçti yine aygaz aldım arabam yine arıza lambası yaktı o günlerden beri yanıp yanıp söndü en son 7-8 gün önce yandı söndü daha yanmadı bakalım yanacak mı?aygaz almıyorum tabi 15 gündür.belkide tamamen tesadüftür arıza lambası yanması ama deneyecegim.eger bir daha yanmazsa aygaza baglarım
6 aydır brc ustalariyla birlikte ariza lambasini söndürmeye çalişiyoruz. sönmemesine onlar da hayret ediyorlar ama filtreyi görünce ariza lambasini katkili otogazin yaktiğini düşündük. enjektörleri falan da temizleyip katkisiz otogazla yeni ayarlama yapacaz bakalim ne olacak.
-
Peki opetin benzini icin ne diyorsunuz ben daha hic baska marka almadim. Hep opetten 95 aliyorum. en son aldigimda 3.37krs dan km de 2.14 yakti sehir ici sayilmaz ama disi da sayilmaz :)
-
değerli arkadaşlarım şimdi okuyunca ustamı arayıp sordum bu durumun tamamen normal olduğunu gerekçeleriyle beraber anlattı ve her 9000 km de filtrenin değişmesi gerektiğini bizim için çok yararlı olacağını söyledi.
-
bence aygazda falan sorun yok çünkü lpg filtrelerinin hepsi kirli çıkar . bence ustanın abartması
-
değerli arkadaşlarım şimdi okuyunca ustamı arayıp sordum bu durumun tamamen normal olduğunu gerekçeleriyle beraber anlattı ve her 9000 km de filtrenin değişmesi gerektiğini bizim için çok yararlı olacağını söyledi.
asagida ilkeronat arkadasimizin verdiği linklere hic bakmadiniz galiba.
-
sen orayı tekrar oku bence orda katkılı lpg hakkında hiçbir şekilde kötü yorum yapılmamış.sadece ilgili linkler toplanmış.
-
sen orayı tekrar oku bence orda katkılı lpg hakkında hiçbir şekilde kötü yorum yapılmamış.sadece ilgili linkler toplanmış.
aygazin katkili otogaz üretmesi sadece motor temizliği değil. ayni zamanda lpg nin kuru yakit olmasindan dolayı yağlama yapamaması, subapları sıkması gibi dezavantajlarını ortadan kaldirmak istemesi. Bu katkinin filtredeki halini ilk mesajı okuduysan orda görebilyorsun. ben henuz enjektör temizliği yaptirmadim ama ilk firsatta gidip enjektörleri de temizletecem çünkü biliyorumki şu anda enjektörlerden yağ damliyor. linklerde bu konudan bahsedilmiş, bi arkadaş enjektörleri açtırmış aynı söylediğim manzarayla karşilaşmişlar. ben filtreyi çıkardığımda zaten borularin arasinda yağ geziyordu...
bu arada brc bayilerinden biri bu durumda gelen kitleri garanti dışına çıkardığını bile belirtmiş, sonra bisürü tepki almiş kullanicilardan. sen nasi diyorsunki ordaki linklerde katkili otogaz hakkinda kötü bi yorum yok :))
-
Carbon clean yaptırdım bu temizlik gaz enjektörlerini de temizliyor mu yoksa ayrı bir temizliği mi var?
-
arkadaşım ben arabayı aldım alalı hiç lpg filtresini değiştirmedim,bir problem yok. üçbüçük sene oldu.40000 km falan değiştirmem gerekirmi.ne gibi etkileri vardır acaba..
-
arkadaşım ben arabayı aldım alalı hiç lpg filtresini değiştirmedim,bir problem yok. üçbüçük sene oldu.40000 km falan değiştirmem gerekirmi.ne gibi etkileri vardır acaba..
kesinlikle gerekir. lpg filitresi 10000km de bir degistirilmelidir.
-
Ben servisimde LPG montajı yapıyorum, Aygaz+ kullanan araçlarda filtreler tıkanıyor, sebebi ise içine katılan katkının parafini(mumu) tekrar katılaşması. Bunu Aygaz çözene kadar uzak durun.En kısa zamanda çözerler çünkü kulağımıza gelen bilgiye göre artık + noktalarına bile eski karışımlı gazı gönderiyorlarmış..
-
valla belki ben yanlış okudum ama ne olursa olsun belli bir dönem uzaklaşırım aygazdan bu kadar kişi boşuna araştırma yapmıyordur.
-
evet arkadaşlar aygaz almamaya başladım çok şükür arıza lambası yanmaz oldu.aygaza baglıyorum artık bu arıza lambası olayını kurtuldum şimdilik
-
fzthgosm peki nerden alalım seninde atiker bildiğim kadarıyla sen nereden alıyorsun gazı nereyi tavsiye edersin.
-
Peki opetin benzini icin ne diyorsunuz ben daha hic baska marka almadim. Hep opetten 95 aliyorum. en son aldigimda 3.37krs dan km de 2.14 yakti sehir ici sayilmaz ama disi da sayilmaz :)
bundan 1,5 sene önce opetten benzin almayı kestim.işim ve evim arası 6 km.aracla cok gazlıyordum ve doğal olarak cok yakıyor diye düşünüyordum. bi gün depo kırmızınn altına indi silkelemeye basladı opete girip 20 tl benzin aldım. 27 km de yolda kalıyordum,tekrar aldım 28-yada 29 km de bitti 3.ye tekrar denedim 25 km bidonla takviye yapıp doğru opete gittim.sürekli opetten alıyordum.fislerini çıkardım ve 20 tl benzinle yaptığım km yi söyledim,ama aracın bozuktur dedi,sonra shelden aldım 20 tllik benzin 72 km yol yaptım ,opete gittim adama bozuk dediğiniz araba 20 tl benzinle nasıl 72 km yol yapıyor dedim. ve o gün bu gündür opete uğramam.
ya shel yada bp,
aracım şu anda 20 tl ile 60 km falan yapıor gazlarsam 50 anca :D
aklı kelden , benzini shelden demişler.
opetin ne benzinini nede gazını beğeniorum..
-
selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım 1999 dan berı honda kullanıyorum şuankı aracım 2oo6 otmatık cıvıc ls bende opet kullanıyordum fakat son zamanlarda çok yakmaya başlamıştı sonra shelin yenı urununu denedım (95 oktan )kullanım eskı halıne dondu kısacası opet ı bıraktım .kardeşimin aracı ford zorunlu olarak opet ten dızel yakıt alıyordu garantı bıttıkten sonra oda (aracın fazla yakıt tuketmesı şikayetınden dolayı)bp ye geçti şimdi çok memnun .kısacası opet ten kaynaklanan benzin tüketım şikayetı konusuna da bende katılıyorum bende 30 lıralık benzın aldım şehır içi yaklaşık 80 km yol yaptım kısacası opetı kullanmıyorum arkadaşlar
-
arkadaslar attigimiz mail sonucu aygazdan arkadasi aradilar ve bunu diger firmalar tarafindan yapilan karalama kampanyasi olarak gorduklerini soylemisler. :) aygaz kullanici sayisi belirtip geri donusun sadece 30-740 civarinda oldugunu soylemisler. bence problem yasayanlar mail yoluyla bu kisilere ulasmali yoksa sikayetleri pek ciddiye almiyorlar. kendileri kaybeder tabiiki sonuc olarak filitre degisim zamaninda inceliycem cikan filitreyi ve duruma gore aygazdan alip almayacagimi dusunecem
-
bekliyoruz bakalım seni hadi hayırlısı
-
aracım 2001 1.4 is alalı 40000 i geçti hiç lpg ayarı yaptırmadım,filtre felan değişmedim problemsiz.zavoli marka..lpg aldığım istasyonlar değişken nerde ucuzsa oradan aldım 3.5 senedir.bu konu açıldıktan sonra gittim ilk defa lpg ciye filtreyi kontrol ettirdim problem olmadığını söledi.bende değiştirmedim.ama içi açılan bi filtre deil presli bişey..tıkanana kadar devam edeceğim..
-
fzthgosm peki nerden alalım seninde atiker bildiğim kadarıyla sen nereden alıyorsun gazı nereyi tavsiye edersin.
kardeş ben aygaz almıyorum artık bp gaz da almıyorum.shell den alın diyorlar shell de belirli bir gaz markası yok.ben en çok yeni yücel gaz diyorlar ondan alıyorum o olmazsa yaman gaz alıyorum.eger bunları bulmazsam ve uzun yol yapıyorsam gölgaz ile erol gazı tercih ediyorum.içlerinde en fazla götüren yücel gaz ile yaman gaz oldu şimdiye kadar.aygaz bp ve petrol ofisinde petrogaz varsa asla almam(uzun yolda çok olmuştur gerekirse lpg bitip benzinle gidiyorum yinede bunları almam).benzin tercihim öncelikle shell olmazsa bp
-
şimdi arkadaşlar sonuç olarak benzini shell den alıyoruz buna ben de katılıyorum ama lpg de aygazı kötülüyorlar ozaman ipragaza ne diyorsunuz ipragaz dan şikayetcı olan var mı_?
-
(http://[URL=http://img4.imageshack.us/i/dsc00117uv.jpg/][IMG]http://img4.imageshack.us/img4/2478/dsc00117uv.th.jpg)[/URL][/img]
-
arkadaslar lpg filtresi değişti resim ekleyemedim ama filtre cok kötü bir haldeydi ve usta dedi ki motor sıcak iken yağ gibi filtrenin heryerini sarıyo ama soğuk iken donup filtreyi tıkıyo.. ben aygazdan vazgectim artık
-
arkadaslar lpg filtresi değişti resim ekleyemedim ama filtre cok kötü bir haldeydi ve usta dedi ki motor sıcak iken yağ gibi filtrenin heryerini sarıyo ama soğuk iken donup filtreyi tıkıyo.. ben aygazdan vazgectim artık
en iyisini etmişin nerde ucuz oraya yanaş artık.ne zaman ucuz satan yerden gaz alsam arabam daha fazla km gidiyor.
-
çok pardon ama lpg filtresi nerede takılı ben hiç görmedimde :D:D
-
çok pardon ama lpg filtresi nerede takılı ben hiç görmedimde :D:D
enjeksiyonlarin bağlı olduğu rail denilen alete gelen hortumun üzerinde silindir şeklinde bişey göreceksin. o aletin içinde filtre var. başka markalari bilmiyorum BRC deki böyle.
-
bundan 1,5 sene önce opetten benzin almayı kestim.işim ve evim arası 6 km.aracla cok gazlıyordum ve doğal olarak cok yakıyor diye düşünüyordum. bi gün depo kırmızınn altına indi silkelemeye basladı opete girip 20 tl benzin aldım. 27 km de yolda kalıyordum,tekrar aldım 28-yada 29 km de bitti 3.ye tekrar denedim 25 km bidonla takviye yapıp doğru opete gittim.sürekli opetten alıyordum.fislerini çıkardım ve 20 tl benzinle yaptığım km yi söyledim,ama aracın bozuktur dedi,sonra shelden aldım 20 tllik benzin 72 km yol yaptım ,opete gittim adama bozuk dediğiniz araba 20 tl benzinle nasıl 72 km yol yapıyor dedim. ve o gün bu gündür opete uğramam.
ya shel yada bp,
aracım şu anda 20 tl ile 60 km falan yapıor gazlarsam 50 anca :D
aklı kelden , benzini shelden demişler.
opetin ne benzinini nede gazını beğeniorum..
Katılıyorum
-
evet arkadaşlar geçen gün lpg filtresini söktük üfleyip hava kontrolü yaptık.hava çok zor geçiyordu.elimde yeni filtre vardı onu denedik problem yok.ustaya sordum kesinlikle iyi yapmışsın bir müddet katkılı gazdan uzak dur dedi.filtremin durumu çok kötüydü.
-
ßilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.ßen Aygaz'ın en iyisi olduqunu duyardım ama burada duyduklarıma resmen şok oldum :)
-
ßilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.ßen Aygaz'ın en iyisi olduqunu duyardım ama burada duyduklarıma resmen şok oldum :)
bende öyle duyarDIM...lakin katkı icad oldu mertlik bozuldu:))katkı çıktığından beri mecbur kalmadıkça aygaz almıyorum...ipragaz yahut totalgaz tercihimdir....
-
bende öyle duyarDIM...lakin katkı icad oldu mertlik bozuldu:))katkı çıktığından beri mecbur kalmadıkça aygaz almıyorum...ipragaz yahut totalgaz tercihimdir....
işte bazen duyumlar insanı yanıltıyor en iyisi yaşayarak ögrenmek o zaman insanın kafasında tam yer ediyor
-
Hımm demek öyle.
işte bazen duyumlar insanı yanıltıyor en iyisi yaşayarak ögrenmek o zaman insanın kafasında tam yer ediyor
Çok doğru
-
sürekli aygaz lpg 1 alıyordum taki aracımın sürekli soğuk sabahlarda ki ilk çalıştırmada aracın benzinden lpg ye geçişinde stop etme sorunun enjektörlerin yağlanıp sabahlarıda yağın donma sorunu enjektörlerin temizlenmesi ile halladildi bunun nedenide katkılı lpg 1 den kaynaklanmakta o yüzden artık shellden alıyorum lpg yi hemde daha ucuza
-
belki de filtrenin böyle olması normaldir arkadaşlar.bende aynı gazı kullanıyorum ve gayet memnunum.aracım benzindeymiş gibi katkılı otogazla
-
vw.bora heralde donanım da...... sadoz5775 olarak yazıyorsun. donanım dan 3k nickli arkadal sektör içinden birisi, güvenilir bir esnaf ve tavsiyesi BP gaz . Bende shell ağırlıklı alıyordum shell de biraz yağlı (aygaz kadar olmasa da) filtrem çok tıkalı çıkmasada 2-3 cm yuksekliğinde yağ çıktı , %80 shell ağırlıklı almıştım. Şu anda po gaz, ipragaz , milangaz ağırlıklı alıyorum. milangaz ve po gaz ile maxsimum kilometreyi elde ediyorum.
-
vw.bora heralde donanım da...... sadoz5775 olarak yazıyorsun. donanım dan 3k nickli arkadal sektör içinden birisi, güvenilir bir esnaf ve tavsiyesi BP gaz . Bende shell ağırlıklı alıyordum shell de biraz yağlı (aygaz kadar olmasa da) filtrem çok tıkalı çıkmasada 2-3 cm yuksekliğinde yağ çıktı , %80 shell ağırlıklı almıştım. Şu anda po gaz, ipragaz , milangaz ağırlıklı alıyorum. milangaz ve po gaz ile maxsimum kilometreyi elde ediyorum.
arkadaşlar hangi shell shell gaz satıyor bilen var mı?hala bunu anlatamadım opetlerin yüzde 90 ı aygaz satıyor ama shell istasyonlarında öyle belirli marka yok milangaz satanda var,yücelgaz satanda var,güven-al gaz satanda var v.s...bp ler genelde standart bp gaz satıyor.lütfen bilgilendirme yaparken açık yazın.
-
evet arkadaşlar bu tekleme ve sarsıntı olayının kesinlikle katkılı gazdan gerçekleştiğini tesbit ettim.lpg filtresi söktüm ve gaz akış yönünün tersine içine alkol koyup basınçlı hava uyguladım.içinden müthiş derecede pislik çıktı.filtreyi temizlemeden önce üflediğim zaman hava çok zor geçiyordu.temizlikten sonraki fark beni çok şaşırttı.filtreyi yerine takarken filtreden sonra enjektörlere gider hortumun içinede bir miktar alkol koyup aracımı çalıştırdım.gazı da artık bp ve katkısız olan herhangibir yerden almaya başladım.şu anda sabahları motor soğuk iken gaz geçişlerinde artık aracım stop etmiyor ve tekleme yapmıyor.inanın bu temizlik müthiş oldu.artık kesinlikle aygaz veya katkılı herhangi bir marka kullanmıyorum.sizlerede şiddetle tavsiye ederim. >=ok
-
kardeş bu lpg filtresi temizlenebiliyor mu?temizlenebiliyorsa nerede ve nasıl temizliycez gerçi anlatmışın ama.bana usta söküp çıkardıktan sonra temizlenmez yenisi yakılır dedi.
-
çünkü ben 7000 km aygazdan aldım şaşmadan kesin benim ki tıkalıdır.
-
temizlenip temizlenmediğini bilmiyorum.aracın üzerindeki mevcut filtreni çıkarıp nefesinle üfleyip kontrol et.tıkalı ise hava zor geçecektir.benim araçta zavoli mevcut.metal filtre var.iki tarafı da presli o yüzden içi tam görünmüyor.tarif ettiğim şekilde yaparsan gerekli temizleme işlemini yapabilirsin.temizlemek için balata temizleme spreyleri veya contact clear adı verilen elektronikçilerde satılan elektronik kontak temizleme spreyi-yağsız olmasına dikkat edin-ile temizleyebilirsiniz.
-
filtre değişti düzelmedi, enjektörler sökülüp temizlendi suanda normale döndü gibi arac stop etmiyo.. tabi artık kesinlikle aygaz almıyorum.. adamlar hala reklam veriyo ya ona sasıyorum.. neden hatalarını kabul edip tüketiciden özürdilemiyolar ve su katkılı lpg yi iptal edip normal gaz vermiyolar ki istasyonlara
-
demekki filtre olmasaymis durum daha farkli olacakmis
-
ya benım kafam karıstı sımdı arkadaslar bende 10.000 bakımda benım fıltrede aynı sekılde pert bı halde cıktı ve bende shell den aldım 10.000 km boyunca %95ını sımdı opete dondurm 2.500 km dır opetten alıyorum
walla kafam karıstı ya
-
ya benım kafam karıstı sımdı arkadaslar bende 10.000 bakımda benım fıltrede aynı sekılde pert bı halde cıktı ve bende shell den aldım 10.000 km boyunca %95ını sımdı opete dondurm 2.500 km dır opetten alıyorum
walla kafam karıstı ya
filtrenin kirlenmesi normal ona göre aygaz iyi kötü demek yanlış ancak aygaz alıp arıza lambam yanıyor aygazı almadıgım zaman arıza lambası yanmıyorsa bir sorun var diyorum.birde katkılı otogaz diye ismim var diye rekabetin olmadıgı yerde artislik yapıyor en pahalı gazı satıyor
-
sımdı 6000 km kaldı bır sonrakı bakıma ozamana kadar da opetten alıcam bakalım fıltre nasıl cıkıcak resmını cekerım sızın ıcın
-
filtre değişti düzelmedi, enjektörler sökülüp temizlendi suanda normale döndü gibi arac stop etmiyo.. tabi artık kesinlikle aygaz almıyorum.. adamlar hala reklam veriyo ya ona sasıyorum.. neden hatalarını kabul edip tüketiciden özürdilemiyolar ve su katkılı lpg yi iptal edip normal gaz vermiyolar ki istasyonlara
arkadasim enjektörleri nasil temizliyorsunuz. bende söktürdüm enjeksiyonlari ama neresini temizleyeceğimi bilemedim :S
-
hunace enjektörleri yerinden sökmediler.. benim sistem tartarini enjektörün soketlerini çıkarıp arkasındaki plastik kapağı cıkardılar ve sonra içinden yaylı metal parcalar cıktı zaten o parçalar siyah bir yag tabakası ile kaplanmış durumdaydı, ben servise gittiğimde enjektörler ısınmış ve o yağ erimiş durumdaydı sanıyorum tiner ile temizlediler ve tekrar taktılar 15-20 dk sürdü... kesinlikle eminim ki bu gaz bunlara neden oldu zira ben filtremi 30 000 km de değiştirmiştim cıkan filtre tertemizdi ama yinede değişin dedim oysa şuanda cıkan filtre 15 binde cıktı ve inanın içi komple bir yağ tabakası ile kaplanmış ve simsiyahtı, hep derler ya lpg yağsız kuru bir yakıttır diye.. cıkan yağı görseydiniz bi kuzu kavurma yapardık sanıyorum
-
bence filtrenin görevi yakıtı süzmektir.filtre de görevini yapıyor anlattığınıza göre.arabanızda herhangi bir sorun yoksa bence ortada bir sorun da yok.bende sürekli aygaz kullanırım diğer gazlara göre çok çok iyi.önceden bende bora vardı diğer gazlarda arıza lambası yanardı ama aygaz aldığımda hiç yanmadı.bence bu yönlerini de düşünmek lazım.zaten gidişata bakarsak yakın zamana kadar piyasada normal gaz kalmayacak.iyi günler
-
adnanmenderesbaysal ben filtemi üç kere değiştirdim ve aygazdan baskasini kullanmazdim.. ilk filtreyi yaklaşik 40.000 km kullandım o zamanlar katkılı gaz yoktu ve değiştirildiğinde pekte kirli değildi sırf acıldı diye komple değiştirdim... 2. filtreyi yaklasik 15000 km sürekli katkılı gazda kullandım ama değişirken içini gördüğümde anladım ki bu iş katkı işi, ayrıca sırf filtre görevini yapiyo yada yapsin diye depomuza herseyi doldurmayalım, arabanın her yerinde filtre var o zaman yağ filtresi görevini yapsin diye motora kum doldurmak ne kadar mantıklı... başınıza bizim yasadıklarımız gelmesin diye konu acilmiş ve insanlar zaman harcayıp tecrubelerini YASADIKLARINI paylaşıyolar buna ragmen devam etmek isteyen sorunlarla karsilastıktan sonra bu konudan faydalanacak demektir, isteyende suan da faydalanıp önlemini alabilir.
-
buraya birilerini kötülemek için değil sadece yaşadığımız tecrübeleri aktarmak ve paylaşmak için yazıyoruz.bende bu sorunları yaşayanlardandım.aygazı bıraktım ve sorunum çözüldü.gayet açık.lütfen bilgi kirliliği yapmayalım.
-
arkadaşlar kimileri yazmış ki lpg filtresi değişiyormu diye ah be abi değişmezsen aracının motorunun içide aynı o filtreye döner:) her yağ değişiminde değiştirirseniz çok makbule geçer normali 20bin km dir. türkiyede ki benzin de LPG de kirli ağalar bunu bilin ona göre hesaplamalarınızı yapın..25 tl filtre den kaçayım derken sanayilerde dolaşmayın sonra:)
-
fakat bazı ustalarda özellile aygazdan alın diyo buna ne demeli
-
arkadaşlar ben aygazın sahibi değilim.benim demek istediğim filtre kirleniyor da aceba motora bir zararı var mı onu merak ediyorum.ustaların da dediğine bakarsanız katkılı gaz motorun ömrünü uzatıyor diyorlar.bende şahsen denedim diğer gazları ama aygazdaki performansı bulamadım.
-
ne garip bir durum ki bu katkılı gaz cıkmadan önce lpg nin zararlı olduğunu söylüyolardı şimdi ise daha cıkalı bir yıl olamdan motorun ömrünün uzadığından bahsediliyor ömrü 1 yıldan daha az olan hangi motor varda bunu tespit etmişler, çin malı motosikletler bile 1 yıldan fazla ömürlüler değil mi
-
Kapitalist pazarda machiavellist bir düşünce vardır.Amaca giden Her Yol Mübahtır.Yani arkadaşlar bu LPG mevzusu tam bir pazar taktiğidir.İlk Lpg sistemi çıktığında ne derlerdi LPG motorun ömrünü uzatıcak ve aracın çekişi artacak Vs gibi şeyler..Ne oldu sonuç :) Şimdi aynı film Euro Lpg ismi ile dönüyor..Bundan sonra ki taktik ne olur bilmem ama ne demek istediğimi umarım anlamışşınızdır....
-
katkılı gaz kullanan araçların lpg periodik bakımlarında rastladığımmız durumu aktarmak istiyorum.Katkılı gaz sonucu gaz flitrelerinin özellikle giriş çıkışlarında sabunumsu bir maddeye rastlıyoruz,bu madde sabah soğuk motorda araçların ilk gaza geçişi sırasında problemler oluşturabiliyor.Katkılı gaz belki motora ekstra bir temizlik sağlayabilir ama lpg ekipmanları üzerinde olumsuz etkilerini görebilmekteyiz.Bilgilerinize...
-
beyler ismimden de anlaşıldığı üzere filtereciyim, lpg filtreleri nekadar da 10,000km.de değişmesi gerekiyor densede o eski sistemler için geçerli bir tabir.enjektörlü tip sistemlerde bu süreç sistemin ilk takıldığında 1,000km.de hem sistem chek edilir hemde filtre kontrol edilir, 20-25,000 de değiştirilir. tabii bu sizin lpg aldığınız istasyonun tankının temizliğine bağlı.
-
birde filtrenin siyah olması istasyonların lpg ile birlikte yağ da katmalarıdır. aynı evdeki bitmiş tüplerin içinde kalan yağ tabakası gibi
-
Bende ueni aldığım honda da değil ama bundan önceki aracıma polo ya hep opetten aygaz euro lpg kullanıyordum. 10000 bakımına gittiğimde filitrem bu resimdekinden daha kötü durumda idi bundan sonra aygazın lpg sinden her zaman uzak durucam
-
zaten er yada geç bizim yasadığımız sorunları yasayanlar olacak ve ondan sonra onlarda bırakacak bu katkılı gazı.. ben katkılıdan önce de aynı markayı kullanıyodum katkılı çıktı devam ettim ve tabi yazın aracımı cok kullandım 1 ayda 7000 km yaptım tabi herkes bu kadar km yapmamış olabilir o yüzden de etkileri geç gözükecektir ayrıca etkisi soğuk havada daha da çok çıkıyo çünki enjektörde ve filtrede biriken yağ gece soğukta donuyor
-
benim arabada tartarini var
arabayı aldığım zaman lpg servisine gittigimde lpg filtresinin değişim zamanı geldiğinde sesli uyarı verir demişti.
bende hep opetten alıyordum
1 haftadan beri kontağı kapatınca sesli uyarı veriyor
hava soğuyunca galiba filtrede tıkanma yaptı
gaz tepkimesi sanki eskisi kadar iyi değil
opetten almıyorum artık
ama filtre masrafına girdik :)
-
mali enjektörleri temizlet mutlaka sadece filtre değişimi yeterli gelmiyo.. benim sistemde tartarini servis filtreyi değiştirdi enjektörleri de temizleyin dedim gerek yok dediler ama düzelmedi özellikle sabahları stop ediyodu arac sonra bu konuyu okurken biri enjektör temizliğinden sonra düzeldi diye yazmıştı bende tekrar servise gittim dedim enjektörleri temizleyin adamlar dedi biz o zaman bilmiyoduk enjektöre kadar gittiğini ama şimdi katkılı gazdan dolayı gelen aracların enjektörünü de temizliyoruz... benim enjektörlerde temizlendi düzeldi
-
teşekkürler arkadaşım tavsiyene uyacağım
-
arkadaslar bi sitede bu yazıyı buldum ilginç.......
Ahmet Çelik
Katkılı LPG araca zarar mı veriyor?
02 Aralık 2009 Çarşamba, 12:38
Ülkemizde şu sıralarda yaklaşık 2 milyon araçta LPG dönüşümü mevcut. Bu sayı her geçen gün daha da artıyor. İş böyle olunca LPG otogaz sektöründe de rekabet büyüyor. Artık her akaryakıt firmasının bir de LPG pompası bulunuyor. Akaryakıt rekabetinde katkılı benzin veya dizel tüketiciyi olumlu yönde etkileyince katkılı LPG de gündeme geldi. Ancak bu rekabete sadece Aygaz katkılı LPG otogaz ürünüyle girdi. Diğer firmaların benzer ürünlerine rastlanılmadı. Ancak bu ürün çıktığı günden itibaren özellikle forum sitelerinde tartışılır oldu. Bu ürünü kullanan ve aracında ciddi hasarlar olduğu iddia eden önemli bir grup ürünü yerden yere vuruyor. Şikayetleri dile getiriyor. Daha sonra bu üründen alınan bir numune ile alınan Petrol Ürünleri Analizleri Deney Raporunda ise “Numunenin Buharlaşma kalıntısı değeri TS EN 589 kriterine uygun değildir. Numunede yüzde 0,13 oranında bilinmeyen madde tesbit edilmiştir” raporunun alınması da bu şikeyetleri haklı çıkartmış durumda. Katkılı LPG konusundaki genel şikayetlere gelince: “Normalde filitre yüzeyinde biriken yağların reçineleşerek filitreyi gaz geçirmez haline getiriyor. Araçlarda 4000 deviri geçmeme silkeleme ve güç kaybı gibi sonuçlar doğuruyor. Daha da ileride ne zararlar vereceğini kimse bilmiyor. Katkılı LPG bu kadar yararlı da niye Avrupa’da hiçbir firma kullanmıyor.” Bu şikayetler uzayıp gidiyor. Gerek rapor sonuçları, gerek katkılı otogaz kullanan araçlardaki parçaların fotoğrafları durumun pek de iç acıcı olmadığını gösteriyor. İşin bir başka boyutu da katkılı LPG otogaz kullanan araçlarda meydana gelen arızaların garanti kapsamı dışına alınması. Bu çok büyük bir sorun. Aracına LPG taktıran ve her hangi bir sorunda firmasına giden tükecisi eğer katkılı LPG kullandıysa garantisi de yanabiliyor. İşte bu nedenlerle LPG’li araç kullanan tüketicilerin katkılı LPG konusunda çok hassas olması gerekiyor. Konuyu daha yakından takip etmek isteyen okuyucular için bu tartışmaların yapıldığı forum linkini paylaşmak istiyorum: http://www.2a-lpg.com/forum/showthread.php?threadid=4903
Düzenleyen SerdarÇavuşoğlu - 02 Ara 2009 Saat 16:43
tamamen alıntıdır....
-
arkadaşlar bu katkılı otogaz hakkındaki konuda sonuç ne olacak?
-
sonuç ortada benim açımdan artık kesinlikle katkılı gaz almıyorum.. dikkat ettiyseniz bir lpg firması televizyonda katkısız gaz diye reklam vermiş.. özellikle katkısız diye neden vurguluyor sizce?
-
bence filtreyi lpgyi aldıın istasyonun camına doğru fırlat dostum o filtrenin hakkı o bence!! =))) ve uyarın için benden de tşkler ;))
-
arkadaslar aygaza filtre tıkanmasıyla ilgili mail attım. yazının başında eklemiş olduğum fotografi da gonderdim. benimle özenle ilgilenmeye başladılar. telimi istediler aradılar konuştuk falan. adamların nihayet söyleyebildiği şey "mevcut kirleri temizlediği için bu şekilde tıkanıyor, siz kullanmaya devam edin düzelecektir"
ben de söyledim ki "araca zaten sıfır LPG ve LPG tankı taktırdım ve taktırdığımdan beri AygazEuroLPG+ dan başka kullanmadım, ne zaman kirlenmişte temizliyormuş?"
cevap veremedi tabiki. sizi mühendislerimize aktarıyorum dedi. bakalım mühendislerle de bi konuşalim, bi gelişme olursa haber ederim. selam.
-
arkadaslar aygaza filtre tıkanmasıyla ilgili mail attım. yazının başında eklemiş olduğum fotografi da gonderdim. benimle özenle ilgilenmeye başladılar. telimi istediler aradılar konuştuk falan. adamların nihayet söyleyebildiği şey "mevcut kirleri temizlediği için bu şekilde tıkanıyor, siz kullanmaya devam edin düzelecektir"
ben de söyledim ki "araca zaten sıfır LPG ve LPG tankı taktırdım ve taktırdığımdan beri AygazEuroLPG+ dan başka kullanmadım, ne zaman kirlenmişte temizliyormuş?"
cevap veremedi tabiki. sizi mühendislerimize aktarıyorum dedi. bakalım mühendislerle de bi konuşalim, bi gelişme olursa haber ederim. selam.
diyelim ki eski, depodan filtreye kadar ne kirlenmis olabilirki temizliyormus. sudan bahane. ben de almiyorum aygaz ve bircok forum sitesi de ayni kararda. :)
-
aygaz hem pahalı diğer lpg istasyonlarındaki fiyatlara göre hemde sorun yaratıyor. ben petrol ofisindn alıyorum bu zamana kadar bir problem olmadı olmaz da inş
-
araç sıfır olmasa bile bu acıklama bana mantıklı geldi çünki lpg tankından regülatöre ordan filtreye ordan enjektörlere giden lpg nasıl oluyorda motordaki yada sübaplardaki pisliği geri döndürüp lpg filtresine geri bırakıyor... motorda oluşan pislik temizlenip eksozdan atılması gerekmez mi?
-
acıklama mantıklı gelmedi diyecektim yanlışlık oldu..
-
arkadaşlar ben de 2009 temmuzdan bu yana aygaz kullanıyodum uzun yolda ve bulabildiğim her yerde.fakat 1 ay önce(15 tatilde) her aygaz alışımda arıza lambası yanmaya başladı.çalıştığım yere geldim ve mogaz aldım.arıza lambası yanmadı.gerçi mogaz ve aygaz aynı yerden çıkıyor diye biliyorum ama...
şimdilerde mogaz kullanıyorum sıkıntı yok çok şükür.belki tesadüf yorum sizin...
-
cok garipdir konuya ilkkez denk geliyorm bende aygaz kullanıyorum ve aracın gidişi değişiyordu aygaz aldıgımda aklım karıştı ve acayip tiskindim böyle bi olay sonrasında...
-
ben İpragaz-Otogaz kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım bu güne dek. Tavsiye ederim. Daha çevreci ve motor dostu. İsterseniz Facebook tan takip edebilirsiniz.
http://www.facebook.com/EnerjiTakimi
-
Yahu kafam 1 milyon oldu yorumları okuyunca.
Katkılıyı savunan da var kötüleyen de var. Hangisine inanacağımı şaşırdım.
Şimdi mantık olarak bu katkı kuru olan yakıtı yağlandırıp motorun daha az aşınmasını sağlamıyor mu?? Evet sağlıyor.
Peki bu gaz filtresinin fiyatı nedir?? bildiğim kadarıyla 40-50 tl bir şey.
ee enjektörleri de temizlettirebiliyoruz belli periyodlarda.
Şimdi 50 tl lik filtreyi mi çok seviyoruz yoksa motorun aşınması hoşumuza mı gidiyor.
Arkadaşlar yanlış bir şey söylüyorsam uyarın beni
ben 40-50 tl lik filtre için motoru yakmam gerekirse 10,000 değil 7,000-8,000 km de değiştiririm.
Ayrıca Opet Katkılı alınca aracın gidişi sesi yaptığı km olumlu yönde değişiyor.
Kararsız kaldım. Ustaların de hepsi farklı konuşuyor. Opet mi Shell mi?
-
valla hocam sölediğin mantıklı aslında yani motor yerine değişebilen filtreyi feda etmek daha doğru olur sanırım ama filtrenin fotosu olumsuz bi düşünce yaratıyo insanda ;) zamanında bakım işi çözücektir bence bu kadar korkmayalım 10bin yerine 7bin km de deiştirelim bende kötü düşünüyodum biraz ayrıntılı düşününce fikir değişiyo teşekkürler :)
Yahu kafam 1 milyon oldu yorumları okuyunca.
Katkılıyı savunan da var kötüleyen de var. Hangisine inanacağımı şaşırdım.
Şimdi mantık olarak bu katkı kuru olan yakıtı yağlandırıp motorun daha az aşınmasını sağlamıyor mu?? Evet sağlıyor.
Peki bu gaz filtresinin fiyatı nedir?? bildiğim kadarıyla 40-50 tl bir şey.
ee enjektörleri de temizlettirebiliyoruz belli periyodlarda.
Şimdi 50 tl lik filtreyi mi çok seviyoruz yoksa motorun aşınması hoşumuza mı gidiyor.
Arkadaşlar yanlış bir şey söylüyorsam uyarın beni
ben 40-50 tl lik filtre için motoru yakmam gerekirse 10,000 değil 7,000-8,000 km de değiştiririm.
Ayrıca Opet Katkılı alınca aracın gidişi sesi yaptığı km olumlu yönde değişiyor.
Kararsız kaldım. Ustaların de hepsi farklı konuşuyor. Opet mi Shell mi?
-
Acaba katkısız gaz alan bir aracın filtresi nasıl??
Biz bu düşünceyi katkılı alana göre yapıyoruz. Belki diğeri de aynıdır.
Yani katkılı katkısız değil de gazla alakalı bir durumdur belki....
-
arkadaslar karışıklığa neden olan bizzat aygaz firması.. çünki katkılı gaz yüzünden kullanıcılar ve lpg servisleri çok sıkıntı yaşadı ve şikayetlerini aygaz ilettiler ama firma net bir açıklama yapmadı şimdilerde duyuyoruz katkı oranını düşürmüşler vs gibi bişeyler ama yine firmadan net bir açıklama yok.. çünki deselerki katkıyı kaldırdık yada düşürdük o zaman katkılı gazın zararını kabullenmiş olacaklar.. ama sırf bunu kabullenmemek için binlerce müşteri kaybettiler tabi aygaz almayınca opet e de girmez ve benzin almaz olduk opette kaybetti...
gelelim katkı olayına eger katkı maddesi filtrede birikiyor ise ve filtreden gecebilen kısmı ancak motora ulaşıyor ise ne kadar faydalı olacağı tartışılır. çünki olay filtre kirlenmesi değil olay filtreden sızabilen bir miktar katkının lpg enjektörlerinde birikmesi ve özellikle kış aylarında donan bu katkı maddesinin enjektörlerin harketini olumsuz etkilemesi sonucu aracın stop etmesi.. stop etme işi küçümsenecek bir olay değil ALLAH korusun kazaya sebebiyet verebilir.. ben aygazdan net bir açıklama duymayana kadar aygaz almamayı uygun buluyorum çünki katkılı gazdan çok çektim gecen yıl:(
-
ben yeni degistirdim arkadaslar hic boyle degil. genellikle (%90) shell kullanirim cok nadir opet ve po aldim. yeniden taksam olurdu sanki :)
-
arkadasım resimleme imkanım yok ancak gözümle gördüğüm kendi filtrelerimin durumunu aktarayım forumda olcaktı aslında gecen yıl yazmıştım.. yaklaşık 20-25 bin km kullandığım katkısız aygaz!!!! ( hep aygaz alırdım eskiden beri) ısrarım üzerine lpg filtresi söküldü ve değiştirildi usta değiştirmeyelim dedi ben değiştirelim dedim hafif bir kirlenme vardı. ancak katkılı cıktığı zaman 10-15 bin km sonra aracım stop etmeye vs başlayınca netteki şikayetleri okudum ve lpg servisine gidip söktürdüm filtreyi gördüğüm manzara beni şaşırttı zira bi önceki kirli filtre sarımsı bir renkte idi ancak bu kez kahverengi ve her tarafı yağ içinde çıktı ilk mesajda verilen resimlerdeki gibi. hatta o yağ kağıt filtrenin konduğu yuvaya da dolmuştu bir miktar.. tabi filtre değişimi sorunu çözmemişti 2 kez enjektörler sökülüp temizlendi filtreler değişti ve sonra düzeldi.. tabi katkılıyı da bırakmıştım
-
yorumlar coğrafi konumlara göre deişiyor geçmiş olsun hocam gerçekten kamaşık bi konu bu
-
ben de lpg' yi kullanalı 7000km civarı oldu. hep opet' ten aldım ve şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım. sanırım henüz problemlerin ortaya çıkmasını sağlayacak km yapmadım henüz. daha 7000km oldu.. ilk bakımda bu durumu dikkate alıp, gerekiyorsa lpg istasyonu değiştireceğim. bilgi için sağ olun..
-
Bende temmuz ayından beri lpg kullanıyorum taktırdığım usta katkılı otogaz alma.Shelden al gazını filtrede hiç bir sorun omaz demişti bakıma gittiğimizdede gerçekten 10.000km filtre deişimine gelen bir 2010 civicin filtresini gördüm yenisinden farkı nerdeyse yopk gibiydi adam sürekli shellden alıyormuş gazı bence shell gazdan şaşmamak lazım.Eeee nedemişler benzini shelden aklı kelden alacaksın :-)
-
yorumlar coğrafi konumlara göre deişiyor geçmiş olsun hocam gerçekten kamaşık bi konu bu
ben de lpg' yi kullanalı 7000km civarı oldu. hep opet' ten aldım ve şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım. sanırım henüz problemlerin ortaya çıkmasını sağlayacak km yapmadım henüz. daha 7000km oldu.. ilk bakımda bu durumu dikkate alıp, gerekiyorsa lpg istasyonu değiştireceğim. bilgi için sağ olun..
coğrafi konum derken kış aylarını kastediyorsanız olabilir ancak ülkemizin akdeniz bölgesi hariç birçok yerinde kışın sorun olacak kadar soğukluk olduğunu düşünüyorum...
7000km az elbette ayrıca sorun kış aylarında kendini gösteriyor ve yukarıdada yazdığım gibi eğer aygaz katkı olayını kaldırmışsa yada azaltmışsa sorun yaşamazsınız. İnşaallah ta yaşamazsınız...
-
Arkadaşlar daha önce başka bir başlıkta paylaşmıştım burada da yeri gelmişken paylaşmak istiyorum.
Ben LPG pompa üreten bir fabrikada çalışıyorum. Yani sektörün içinden birisiyim. Ve katkılı otogazı bende kimseye tavsiye etmiyorum. Özellikle de enjeksiyonlu araçları olan arkadaşlara. Katkılı gazlar en başta enjektörlerde yağ kalıntısı bırakmaktadır. Filtre yağlandıktan sonra zaten özelliğini kaybetmekte ve tabiri caizse yağdanlık halini almaktadır. Filtre normalde 15.000 km de değişmesine rağmen katkılı gaz kullanan araçlarda yarı km lere gelmeden ömrünü tamamlar ve sonrasında tuttuğu pisliği ve yağı bırakmaktan başka işe yaramaz. Filtrenin tutmadığı yada bıraktığı çıkan bu yağ ve pislikler enjektörlerde ve hepsinden önemlisi map sensöründe arızalara sebep olur. Yağlanan sensör basıncı düzgün okuyamadığı için araçta tekleme, sabahları zor çalışma, stop etme gibi sorunlar çıkartır. Yada gaza geçmeme sıkıntıları çıkartır. İşin daha kötü yanı katkılı lpg motordaki yağlanma sorununa çözüm olup, sıradan dökme gazların açığını kapatacağı yerde sonuç tam bir hüsrandır. Arap yağı bol bulunca şamandırasına enjektörüne sıvarmış hesabı :D
LPG pompalarına gelince unutmamanızı istediğim bir şey var LPG pompaları akaryakıta göre daha hassas ve teknolojik cihazlardır. Elektronik olarak ısıya göre kendini otomatik olarak kalibre eder ve ne fazla ne de az satılmasına engel olur. yazın çok alıyoruz, kışın az gibi saçma yorum yapanlar içinde bunu belirtmek istedim.