TeamHondaTurkey.Com

HONDA MODELLERİ => New Civic 07 (FK) => Konuyu başlatan: mehmetcan494 - Temmuz 18, 2010, 09:40:43 ÖS

Başlık: 2010 elegance ve LPG
Gönderen: mehmetcan494 - Temmuz 18, 2010, 09:40:43 ÖS
Merhaba arkadaşlar konu başlığındanda anlaşılacağı üzere 2010 civic elegance aracım var ve bu araca LPG taktırsam garantisinde problem olurmu acaba yada benim gibi LPG taktırmayo düşünüp servise soran arkadaşlar varmı acaba, mantıklısı tabikide sorun olur ama aracıma müzik tesisatı yaptırdım yaptırmadan önce servise gidip sordum problem olmaz dediler ve tesisatı kurdurdum gaz olayı nasıl olur acaba???
Başlık: Ynt: 2010 elegance ve LPG
Gönderen: yusuftaner - Temmuz 19, 2010, 03:45:46 ÖÖ
   Honda Türkiye'ye göre "motor ile ilgili bir problem oluşurda LPG den kaynaklandığı belirlenmişse doğal olarak ilgili parça,aksam,sistem garanti dışı kalır", Aracın elektrik tesisatında bir sorun olsa servis " Müzik tesisatından olmuş " dese durum aynıdır , Belkide müzik tesisatıyla alakası yok ama niyet zora sokmaksa sorun  bilir kişi incelemesine kadar gidebilir. Sizin servis ile aranızdaki ilişki ve diyalog çok önemli bence , samimi bir şekilde konuşun .

Bölgenizdeki yetkili servisden konu ile ilgili teyit alın, servisler arasında bakış açılarında farklılık olabiliyor, servis size her gidişinizde " LPG var arabada ondan şöyle oluyor , böyle oluyor, ondan olmuş, olabilir....vs" canınızı sıkacak bir yol izleyip izlemiyeceklerini yoklayın. Servis kendi bünyesinde LPG yi idare eder ve garantiniz devam eder ama onları aşacak bir durumda , bir arızada Honda Türkiye " Böyle bir arıza normal şartlarda olmaz şu aracı birde bizim bilir kişi görsün" derse ne olur bilmem , mesela LPG montajında montaj hatasından dolayı araç susuz kaldı atıyorum conta yaktı Honda Türkiye yetkili servisini sıkıştırır servisde "LPG li araç , buharlaştırıcının su tesisatının orjinal tesisata eklendiği yerde "T" den su kaçağı sebebiyle olmuştur..... " diyebilir , (önceki aracımda başıma geldi) VEYA yine montaj hatası sebebiyle map sensörüne yapılan elektrik bağlantısı hatası sebebiyle (sinyal çakışması vs ) motor beyni(ECU) dahi yanabilir (önceki aracımda başıma geldi), Şimdi buna benzer bir durumda Honda Türkiye'de tabiki enayi değil ki bunu üstlensiz, garantiden arızayı çözsün. KESİNLİKLE İYİ BİR MARKA, MARKANIN ARKASINDA DURAN BİR FİRMA SEÇİN VE REFERANS VEREBİLECEK İYİ BİR MONTAJCIYA MONTAJ YAPTIRIN ...LPG ile bol tasarruflu günler dilerim  <nohapy
Gönderen: abyildiz - Temmuz 19, 2010, 07:49:05 ÖÖ
VALLA ARKADAŞM BENDE SENİN gibi çok düşündm aracım geçen sene martta aldm 27000 km yol yaptm ortalama 9 milyar benzin almşm bu gaz  olsaydı direk 4 mlyr olacaktı diyekm kii motor arızalandı ki ben lpg den kaynaklana n motor arızası hiç dymdm motor 6 7 arası değişiyrmş ben omvl taktrdm 1460 a aracım şehir içi 170 şehir dışı 135 lira yakyr keşke daha önce taktrsaymşm:(
Gönderen: tekirdağ - Temmuz 21, 2010, 06:37:38 ÖS
bence de hiç düşünme taktır...2010 1000 km de civic geçen hafta brc taktırdım bostancı sanayide 1 hafta da 1000 km yaptım şu an ortalama 180 lira yakıyor..ohhh dünya varmış..
Gönderen: ametal - Temmuz 22, 2010, 04:44:33 ÖÖ
serviste taktirirsaniz garanti disi kalmaz ama yusuftaner olayin ozunu cok guzel aciklamis.
benim fikrimi sorarasaniz 2010 model arabanizi oldugu haliyle birkac yil kullanin. tabi ki yaptiginiz km cok fazlaysa ve ekonomik durumunuza gore karar vereceksiniz. bir de sunu belirteyim LPG takildiginda yapacaginiz masrafi sadece LPG sistemi ve montaj ucreti olarak dusunmeyin, eminim pek cok insan LPG ile calisan motorundan memnundur ama yakin arkadaslarim var(birinde 2009 civic, digerinde golf 4)  surekli LPG sikayetleri var, cunku icine sinmiyor adamlarin( yok motorun cekisi azaldi yine, enjektor ayari yaptirmak gerek, bi koku var sanki arabanin icinde bi baktirayim ben servise, motor sanki bi farkli calisiyor sanirim havalar soguk ondan olabilir vsvs... bu boyle gidiyor) o yuzden iyice arastirin LPG nin size uygun olup olmadigini ve kesinlikle guvenilir ve iyi bir marka taktirin. 
Gönderen: canguder - Temmuz 22, 2010, 04:50:40 ÖÖ
ilk 15-20 bin km yapın sonra takırın derim. Sıfır araca lpg ile başlamak bana uygun gelmiyor. Daha sıfır kokusu içinde lpg ile binmeye başlayınca içime sinmez gibi geliyor. Biraz benzinlide keyfini sürüp taktırmak daha iyi olur.
Gönderen: poseidon999 - Temmuz 22, 2010, 04:55:20 ÖÖ
bence de hiç düşünme taktır...2010 1000 km de civic geçen hafta brc taktırdım bostancı sanayide 1 hafta da 1000 km yaptım şu an ortalama 180 lira yakıyor..ohhh dünya varmış..

Özmarmaraya mı taktırdın?
Eğer orasıysa ben de oraya taktırdım.
Memnun kaldın mı işçiliğinden?
Bir de ne kadara anlaştın öğrenebilir miyim?

Bu arada mehmetcan lpg taktırınca benzinli kullandığın her dakikaya acıyacaksın.
Gönderen: cıvıcem - Temmuz 22, 2010, 05:58:50 ÖÖ

eylül 2009 da 2010 model aldığım cıvıc premıum ilk başlarda kışada denk gelmesiyle ist şehir içinde baya yakıyordu ve lpg ciddi ciddi düşünmeye başlamıştım... fakat bir türlü kıyamıyordum yepyeni aracıma... neyse zamanla 7-8 bin km geçince yakıt olayı baya düştü ama yinede bu zamanda benzine para dayandırmak çok zor.... bi süre sonra lpg taktırıcam gibi geliyor bende...
Gönderen: melih2323 - Temmuz 22, 2010, 06:19:50 ÖÖ
Taktırın gitsin bende çok düşünmüştüm hatta kendimi teselli bile ediyordum aracım az yakıyo diye:) fakat her ay kredi kartı ekstrelerinde en az 450 TL benzine para verdiğimi görünce LPG taktım ve iyiki takmışım diyorum. Çok fazla detaylı düşünmeyin bence sonuçta araba ömürlük değil herkes arabaya yazık diyo bence cebimize yazık sonuçta yeni araç alacak paralar cepten çıkıyo :)
Gönderen: cıvıcem - Temmuz 22, 2010, 06:31:40 ÖÖ
Taktırın gitsin bende çok düşünmüştüm hatta kendimi teselli bile ediyordum aracım az yakıyo diye:) fakat her ay kredi kartı ekstrelerinde en az 450 TL benzine para verdiğimi görünce LPG taktım ve iyiki takmışım diyorum. Çok fazla detaylı düşünmeyin bence sonuçta araba ömürlük değil herkes arabaya yazık diyo bence cebimize yazık sonuçta yeni araç alacak paralar cepten çıkıyo :)

kesinlikle katılıyorum sonuçta benle yaşlanmayacak ya... aynen öyle her ay 400-500 benzin parası vermek insanın zoruna gidiyor... ama benim araç çok yeni olduğundan 1 seneyi falan geçsin diyorum... kışa girerken taktırırım bu gidişle çünkü dizel ve lpg lilerin yaktıklarını duynuca arabadan soğur oldum....
Gönderen: NeFeR - Temmuz 22, 2010, 08:16:54 ÖÖ
Bende bu aralar elegance düşünüyorum Hb olan aracımda lpg den dolayı silindirlerde problem cıktı ve conta yaktı tek sebebi lpg dediler garantiyide o kadar ugraştım bozdular.2300 tl masraf.Elegance alırsan seni iyi biyere göndercez oraya taktırırsın dediler yani bence olay taktırdıgınız yerde bitiyor
Gönderen: tekirdağ - Temmuz 22, 2010, 03:09:21 ÖS

Özmarmaraya mı taktırdın?
Eğer orasıysa ben de oraya taktırdım.
Memnun kaldın mı işçiliğinden?
Bir de ne kadara anlaştın öğrenebilir miyim?

Bu arada mehmetcan lpg taktırınca benzinli kullandığın her dakikaya acıyacaksın.

2A BRC AUTOGAS diye biryerdi..serdar bey var müdür onlara taktırdım..haziran fiyatı 1500 tl idi temmuzda zam gelmiş...
Gönderen: gitarimvehondam - Temmuz 22, 2010, 03:46:50 ÖS
bence arabanın orjinalliğini bozmamakta fayda var.. madem çok yakmaktan şikayet ediliyor o zaman civic yerine dizel bir araca binilmesi daha mantıklı.. çünkü lpg ciddi ciddi aracın doğasına aykırı bir olay.. tabi bunlar benim görüşüm.. yinede taktırana neden taktırdın dememek lazım seçim sizin :)
Gönderen: honda2002 - Temmuz 22, 2010, 06:40:35 ÖS
bence arabanın orjinalliğini bozmamakta fayda var.. madem çok yakmaktan şikayet ediliyor o zaman civic yerine dizel bir araca binilmesi daha mantıklı.. çünkü lpg ciddi ciddi aracın doğasına aykırı bir olay.. tabi bunlar benim görüşüm.. yinede taktırana neden taktırdın dememek lazım seçim sizin :)

LPG olayında duygusal davranmamak lazım
hersey insan için sonuçta
benzine verdigimiz paralar için de mesai harcıyoruz omrumuz gidiyor
Gönderen: gitarimvehondam - Temmuz 22, 2010, 08:53:50 ÖS
doğru aslına bakarsan LPG işi arabayla her dakka ordan oraya gidenler için mantıklı.. fazla arabanızı kullanmıyorsanız bence gereksiz.
Gönderen: apo akar - Temmuz 22, 2010, 09:38:34 ÖS
Bence Civic'e Lpg takmak, hele ki sıfır bir arabaya, çok abes kaçar. Ben benzinde kullanıyorum, arabamın keyfini sürüyorum, kafam da rahat. bu arabayı, yakıtını bilerek aldım ve hiç de pişman değilim. Bu arada kayın pederim itfaiye şefi, yanan 10 arabadan 9'u lpg'li diyor. Kendi düşüncem, asla lpg taktırmam. Yakıttan şikayetçi arkadaşlar Dizel bir araç düşünebilirler. Bence...
Gönderen: fzthgosm - Temmuz 23, 2010, 05:10:29 ÖÖ
Bence Civic'e Lpg takmak, hele ki sıfır bir arabaya, çok abes kaçar. Ben benzinde kullanıyorum, arabamın keyfini sürüyorum, kafam da rahat. bu arabayı, yakıtını bilerek aldım ve hiç de pişman değilim. Bu arada kayın pederim itfaiye şefi, yanan 10 arabadan 9'u lpg'li diyor. Kendi düşüncem, asla lpg taktırmam. Yakıttan şikayetçi arkadaşlar Dizel bir araç düşünebilirler. Bence...

kardeşim bu konu defalarca açıldı ve defalarca tartışıldı ve her defasında sagolsun senin gibi arkadaşlar madem benzine gücünüz yetmiyor neden dizel almadınız demeye getirdi.bende sana soruyorum honda türkiyede dizel yaptı biz almadık mı.canım honda civice binmek istiyor.bende sana şunu söylesem neden honda aldın piyasada çok sayıda aşagı yukarı fiyatı aynı hatta daha ucuz arabalar var benzinli neden civic aldın.kaldıki civic dizel olsa yine almam.ben canım istediginde benzin performnsı ile binmek istiyorum canım istediginde benzine yakın performns ama daha ucuz olan lpg ile binmek istiyorsam bu suç mu?
Gönderen: nadirgoktan - Temmuz 23, 2010, 05:29:55 ÖÖ
Ya ben şunu bir türlü anlamıyorum madem bilmem ne bilmem ne niye civic aldın? Arkadaş sanane adam civiği alır istediği gibi biner tüpüde taktırır,istediği jantıda alır onuda yapar bunuda yapar. Hatta sen ben kmde 300 bin yakıyoken adam 140 bin yakar dilediği gibi gezer durur. Bunun hesabını sormak ne sana düşer ne bana düşer.Madem benzine verecek paran yoktu niye civic aldın demek kadar terbiyesiz bir laf daha duymadım ben bu forumda...
Gönderen: ametal - Temmuz 23, 2010, 07:39:40 ÖÖ
ben yukaridaki yazilarin hicbirinde senin dedigin gibi "Madem benzine verecek paran yoktu niye civic aldın " ibaresini goremedim,  hatta aksine LPG taktiranlarin kendilerine gore sebepleri olabilecegi soylenmis, LPG ye kimsenin dusmanligi yok ve LPG kotu birsey degil oyle olsa bu kadar kullanicisi olmazdi dimi sadece LPG herkese uygun olmayabilir, insanlarin tercihleri farkli olacaktir elbette..bu konunun defalarca tartisilmasi da cok normal cunku onemli bi konu, lakin her defasinda gerginlige yol acan bir konu nedense.
Gönderen: gitarimvehondam - Temmuz 23, 2010, 09:09:09 ÖÖ
dostlar fikir özgürlüğü adı altında düşüncelerimizi yazıyoruz.. kimse saygıdan ödün vermesin lütfen.. sevgiler :)
Gönderen: yusuftaner - Temmuz 23, 2010, 09:50:57 ÖÖ
1. ÇEKME DENEYİ : Tank gövdeleri için kullanılan saçların Euronorm 10120 de belirtilen spesifikasyonlara (Çekme dayanımı, akma dayanımı, elastisite modülü, spektro yapısı), dolayısı ile saç malzemelerin malzeme dayanıklılığı ve genleşmeye uygunluğunun tespiti ve kaynak dikişinin enaz yukarıda belirtilen özelliklere sahip olup olmadığının tesbiti amacıyla her partiden (1/200) tank tüzeyinden alınan kaynaklı test numuneleri çekme testine tabii tutulur.

2. EĞME DENEYİ : Tank gövdeleri için kullanılan saçların Euronorm 10120 de belirtilen spesifikasyonlara ve kaynaklı birleştirmenin mekanik olarak esas metale uyumluluğunun tesbiti ve kaynak dikişinin mukavemetinin uygunluğunun tesbiti amacıyla her partiden (1/200) tank yüzeyinden alınan kaynaklı test numuneleri eğme testine tabii tutulur.

3. PATLAMA TESTİ : Hidrolik basınç altındaki patlama deneyi, tank patlayana kadar basıncın düzenli oranda artırılmasını ve bu süre boyunca basınçtaki değişikliğin kaydedilmesini sağlayan bir donanımla yapılmaktadır. Her partiden bir adet (1/200) tank üzerinde yapılan bu testin değerlendirilmesinde üç temel kriter vardır.
*Deney sonrasında tankın patlama basıncı 67 bardan daha yüksek olmalıdır.
*Tank patlama esnasında uygun genleşme oranına ulaşabilmeli.
*Patlamanın meydana geldiği yer asla bir kaynak dikişinde olmamalı. Ve patlama parça tesiri etkisi yaratmamalıdır.(Saçtan yırtılma şeklinde olmalıdır)

4. RADYOGRAFİK TEST : Kaynak dikişleri ISO R 1106 'ya uygun olarak her partiden (1/200) tank üzerinde radyografik teste tabii tutulmaktadır. Kaynak dikişindeki çatlaklar, yetersiz nüfuziyet, kaynak dikişindeki boşluklar gibi hataların tesbit edilmesini sağlayan bir test yöntemidir.

5. MAKROSKOBİK TEST : Kaynak dikişleri ISO R 1106 'ya uygun olarak her partiden 1 adet (1/200) tank üzerinde makroskobik teste tutulmaktadır. Kaynak dikişinin nufuziyeti , esas metale uygunluğu , kaynak değişkenlerinin uygunluğu (Amper/volt,kaynak hızı) ve kaynak ısısının uygunluğunun tesbitinde çok önemli yer tutar.

6. ÖMÜR (yorgunluk testi) : Tank gövdesinde 4 saniyelik periyodlarla 10.000 defa 27 bar değerinde hidrolik basınç uygulanır. Bu test ile 10 yıl olarak kabul edilen tank ömrünün uygunluğunu tesbit etmek amacıyla her partiden 1 adet (1/200) tank ömrü testine tabii tutulur.

7. BONFİRE (Yanma testi) : Bonfir testi, Tasarımda belirtilen yangından koruma sistemine sahip tankın ve tanka montajı yapılan multivalfin emniyetli bir şekilde çalışıp çalışmadığının, belirtilen yangın şartlarında deneye tabii tutulduğunda, patlamadığını ıspatlamak üzere %80 doluluk oranında 590 C sıcaklığa ulaşıncaya kadar ateş içerisinde yakılarak yapılan testtir.

*Bu bilgiler STEP AŞ. Tankları üreticisinin yayınından alınmıştır.

---------------------------------

LPG DEDİLER BOMBA ÇIKTI...
08.08.2005 tarihinde Atatürk Havalimanında patlayan 34 TDL 94 plakalı ticari taksi üzerinde 15.08.2005 tarihinde inceleme yapıldı. İnceleme sonucunda aracın LPG tesisatında TS 12305 EN 12979 KARAYOLU TAŞITLARI – LPG SİSTEMLERİ – YERLEŞTİRME KURALLARI’na aykırı herhangi bir montaj hatasının olmadığı tespiti yapıldı.
Araçta meydana gelen patlamayla bagaj kısmı ve LPG tankı büyük çapta hasar görmüştür. Hasar incelendiğinde aracın bagaj kısmındaki patlamanın LPG tankından meydana gelmeyip bagajda bulunan patlayıcından kaynaklandığı tespit edildi.
Aracın tavan ve yan kısımlarındaki dışa kıvrımlı delikler ile LPG tankındaki içe kıvrımlı delikler patlamanın parça tesirli olduğunun göstergesidir. LPG tankı kalkan görevi oluşturarak aracın benzin deposunun patlamadan etkilenmemesini sağlamıştır. Aracın bagaj kısmı tümüyle parçalanmasına rağmen arka koltuklardaki hasarın az olması patlamada oluşan parça tesirinin aracın LPG tankı tarafından karşılanmasından kaynaklanmıştır. Standardlara uygun üretilen ve Standardlara uygun olarak monte edilen LPG tankı çelik bir duvar gibi vazife yaparak benzin deposunun patlamasını önlemiş ve olası daha büyük bir yangını ve yolcu bölümünde hasar oluşmasını engellemiştir. Araçta LPG deposunun olmaması durumunda patlamanın etkisine doğrudan maruz kalan benzin deposu patlayarak daha büyük hasarın oluşmasına neden olacaktır. Dolayısıyla bu araçtaki patlamada LPG tankı aracın aldığı hasarı azaltmıştır.
Araç periyodik olarak yapılan fenni muayenesi sırasında Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından kontrol edilerek Sızdırmazlık Raporu ve LPG / CNG Ruhsatı almıştır. Standartlara uygun olarak üretilmiş bir LPG tankı ve Standardlara uygun olarak monte edilmiş LPG tesisatının güvenirliliği yaşanan bu şiddetli patlama ile bir kere daha anlaşılmıştır.
Araçların LPG ‘ye dönüşümünde ilgili standarda uygun parça kullanımı, uygun montaj, rutin Sızdırmazlık Kontrolleri ve araç üzerindeki tamirler için yetkili firmalara gidilmesi durumunda LPG tesisatı güvenilir bir sistemdir.
MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
İstanbul Şubesi Sekreteri
Battal Kılıç
---------------------------
Böyle bir kazada plastikten veya 0,5mm saçtan yapılmış benzin tanklarını düşünürsek hiç otomobil kullanmamamız gerekir. LPG Tankının et kalınlığı aracın şasisinden bile fazla. Üstelik yuvarlak formu sayesinde ekstra bir mukavemet kazanıyor. Kullanılan özel alaşım nedeniyle gerekli uzama ve plastik deformasyona izin verecek bir süneklilik kazandırılmış durumda. Şahit olduğumuz çok şiddetli münferit kazalarda LPG tankının araçtan dışarı fırladığı görüldü. Standartlar daha çok yolcuları korumak ve tankın yolcu bölümüne girerek yolcuların ayaklarına bir hasar gelmemesine yönelik güvenlik tedbirlerini içeriyor.
--------------------------
Tanklar, 30 Bar basınçta teste tabi tutuluyor. Normal şartlarda tank basıncı 10 Barı geçmez. Neredeyse 3 misli bir emniyet faktörü sözkonusu.
Ayrıca Avrupa Birliğinde geçerli standartlar bizde de yürürlükte. Tanklar ve üzerine konan emniyet sistemleriyle tankların yangında dahi kalsa patlamaması gerekiyor. Tanklar içi gaz dolu olarak yangın deneyine tabi tutulur, üzerindeki emniyet sistemleri sayesinde gaz bitinceye kadar yangın devam eder, ancak tank patlamaz.

BAZI BİLGİLER 2A-BRC sitesinden alınmıştır...

LÜTFEN HERKES LİNKDEKİ TEST VİDEOSUNU İZLESİN ; BAKIN LPG Lİ ARACA NELER YAPIYORLAR; LÜTFEN BİRİLERİ ÇIKIPDA BİR DAHA " LPG Lİ ARAÇ YANAR, PATLAR..." DEMESİN LÜTFEN  :con  http://www.waschen-tanken.de/autogas.htm

Gönderen: yusuftaner - Temmuz 23, 2010, 09:55:39 ÖÖ
birde lütfen şu resimdeki pembe yazıyı okuyunuz, .... :emo

(http://www.2a-lpg.com/mkportal/modules/gallery/album/resimler/basin/DEST2119.jpg)
Gönderen: cıvıcem - Temmuz 23, 2010, 10:17:09 ÖÖ
 yusuftaner arkadaşımıza belgeli,resimli ve ispatlı bilgilendirmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum... kulaktan dolma bilgilerle değil ispatıyla lpg güvenilirliğini bize göstermiş..... 
Gönderen: gitarimvehondam - Temmuz 23, 2010, 12:37:06 ÖS
güvenlik konusunda şüphe yok haklısınız.. ama araç benzinli motor ona göre dizayn edilmiş.. eğer LPG honda tarafından uygun görülseydi LPG li araç üretirlerdi direk..yada neden direk LPG li üretilmiyor?? oda ayrı bir soru..  bu konuya ne diyorsunuz??  he bu arada dizel in türkiye ye gelmeme sebebi ise Hondanın Türkiyedeki dizel yakıta güvenmemesiymiş.. ne derece doğru bilmiyorum tabi..
Gönderen: yusuftaner - Temmuz 23, 2010, 12:51:59 ÖS
güvenlik konusunda şüphe yok haklısınız.. ama araç benzinli motor ona göre dizayn edilmiş.. eğer LPG honda tarafından uygun görülseydi LPG li araç üretirlerdi direk..yada neden direk LPG li üretilmiyor?? oda ayrı bir soru..  bu konuya ne diyorsunuz??  he bu arada dizel in türkiye ye gelmeme sebebi ise Hondanın Türkiyedeki dizel yakıta güvenmemesiymiş.. ne derece doğru bilmiyorum tabi..
bu işler ARGE, validasyon, adaptasyon testleri vs... meselesi  araçların %99 unun fabrikasyon LPG li aracı yok malum, atıyorum 100 yıldır benzin üzerine yapılan tasarımları LPG ye dönüştürmek riskli sonuçta bütün hesap, kitap benzinin speclerine göre yapılmış. Ama yıllardır Hondasında LPG kullanıp 100000km leri devirenler var, sıkıntı yok.... NEYSE ben özellikle "araç yanar, patlar, güvensiz" meselesine eğilmek istedim ....
Gönderen: gitarimvehondam - Temmuz 23, 2010, 06:03:37 ÖS
güvenlik her anlamda çok önemli tabiki.. güvenlikten şüphe yok zaten ama dediğim konular işte kafa kurcalıyor.. yinede seçim bize kalmış.. sonuçta sadece LPG meselesi değil bu.. örneğin müzik sistemleride dandik arabalarda.. onlarıda sonradan taktırıyoruz.. yani herşey kişisel zevk.. ve kullanım rahatlığına göre birazda.. LPG aracını çok kullanan için gerekli olabilir elbette..
Gönderen: fzthgosm - Temmuz 23, 2010, 07:22:41 ÖS
yusuftaner  kardeş eline saglık.ama şunuda unutmamak lazım eski montajlı veya eski sistem kit montajlı arabalarda yanma olayı gerçek.ancak sıralı sistemde bu olay çok zor.çünkü eskiden motor kaputu içerisinde meydana gelen bir kaçakta şamandıra gazı kesmiyordu ancak şimdiki sistemde şamandıradan çıkan gazın miktarı enjektörlere aynı oranda ulaşmıyorsa şamandıra otomatik olarak gaz basmayı kesiyor diye biliyorum.yoksa lpg tankının benzin tankına göre kat kat saglam oldugunu bilmeyen yok olsa gerek
Gönderen: yusuftaner - Temmuz 23, 2010, 07:32:17 ÖS
yusuftaner  kardeş eline saglık.ama şunuda unutmamak lazım eski montajlı veya eski sistem kit montajlı arabalarda yanma olayı gerçek.ancak sıralı sistemde bu olay çok zor.çünkü eskiden motor kaputu içerisinde meydana gelen bir kaçakta şamandıra gazı kesmiyordu ancak şimdiki sistemde şamandıradan çıkan gazın miktarı enjektörlere aynı oranda ulaşmıyorsa şamandıra otomatik olarak gaz basmayı kesiyor diye biliyorum.yoksa lpg tankının benzin tankına göre kat kat saglam oldugunu bilmeyen yok olsa gerek
>=ok
Gönderen: apo akar - Temmuz 23, 2010, 09:09:14 ÖS
Sadece duyduklarımı anlattım arkadaşlar. Ben güvenemediğimi söyledim o kadar. İsteyen herkes tabiki de aracına istediği işlemi yaptırır. Ben kendi düşüncemi söylüyorum...
Gönderen: tekirdağ - Temmuz 24, 2010, 07:13:01 ÖÖ
  civic kalitesinde,rahatlığında,performansında...vs bir dizel araç gösterin hemen gidip alalım....ben dizel araç almak için 2008 siyah civic elegance sattım...10 ay araba araştırdım en son 1 ay önce 2010 beyaz elegance aldım 1000 km brc taktım fıldır fıldır geziyorum...
  bence  1..bu segmentte civic kalitesinde dizel bir araç yok... 2..benzin alabiliriz amma bu memlekette benzin bu fiyata satıldıkça istediğimiz gibi gezemiyoruz be arkadaşlar... 3..araç kapının önünde yattıkça benim şahsen zoruma gidiyor gezemiyorsun şöyle bir hoyratça.. 4.. herkezin amma herkezin fikrine ve kararına saygı duymak lazım... istiyen benzinli kullanır istiyen tüp takar..herkezin kendi aracı kendi parası kim ne karışır.....sevgilerimle....
Gönderen: apo akar - Temmuz 24, 2010, 09:58:37 ÖÖ
  civic kalitesinde,rahatlığında,performansında...vs bir dizel araç gösterin hemen gidip alalım....ben dizel araç almak için 2008 siyah civic elegance sattım...10 ay araba araştırdım en son 1 ay önce 2010 beyaz elegance aldım 1000 km brc taktım fıldır fıldır geziyorum...
  bence  1..bu segmentte civic kalitesinde dizel bir araç yok... 2..benzin alabiliriz amma bu memlekette benzin bu fiyata satıldıkça istediğimiz gibi gezemiyoruz be arkadaşlar... 3..araç kapının önünde yattıkça benim şahsen zoruma gidiyor gezemiyorsun şöyle bir hoyratça.. 4.. herkezin amma herkezin fikrine ve kararına saygı duymak lazım... istiyen benzinli kullanır istiyen tüp takar..herkezin kendi aracı kendi parası kim ne karışır.....sevgilerimle....
Katılıyorum arkadaşım. Herkesin kendi keyfi:)
Gönderen: fatihozn - Temmuz 24, 2010, 07:51:01 ÖS
ya kimse kimseye lpg konusunda birsey diyemez isteyen taktırır isteyen taktırmaz, 92 doğanım vardı lpg li sorun yok, reno9 um vardı lpg li sorun yok 96 civic aldım abimler taktırdı sorun yok vectra aldım 50tl lik benzin aldım biter bitmez lpg taktırdım 110000 sürdüm sorun yok 2009 oto.elegance civic aldım 11200km deyken taktırdım allaha şükür 49000deyim sorun yok. bu tercih meselesi....
Gönderen: tekirdağ - Temmuz 26, 2010, 02:34:41 ÖS
hyundai-chevrolet-kia-dahiatsu-vb markalar bile o km orjinal lpg li araç satıp 5 yıl garanti veriyorlar....onlara 5 yıl birşey olmuyacak ta honda mı bozulacak......onların motorları mı daha iyi....düşünmek lazım...
Gönderen: mehmetcan494 - Ağustos 02, 2010, 05:38:22 ÖS
arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler 3 ayda 8500 km yol yaptım doyamıyorum aracıma sanırsam ilk fırsatta gidip kaliteli bir LPG taktırmak olacak gerçekten LPG bu devirde çok çok önemli çok parası olanlar için deil tabi benimde benzine verecek çok param olsa çok gezen biri olarak sölüyorum tabikide taktırmak istemem LPG ama devir LPG ve DİZEL devri diyebiliriz tabikide dizel içinde hondaya binmemek olmaz al hondayı tak LPG yi yola devam kararım bu şu an için...
Gönderen: yusuftaner - Ağustos 02, 2010, 06:55:43 ÖS
arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler 3 ayda 8500 km yol yaptım doyamıyorum aracıma sanırsam ilk fırsatta gidip kaliteli bir LPG taktırmak olacak gerçekten LPG bu devirde çok çok önemli çok parası olanlar için deil tabi benimde benzine verecek çok param olsa çok gezen biri olarak sölüyorum tabikide taktırmak istemem LPG ama devir LPG ve DİZEL devri diyebiliriz tabikide dizel içinde hondaya binmemek olmaz al hondayı tak LPG yi yola devam kararım bu şu an için...
aklın yolu bir :) hayırlı olsun şimdiden. Marka ve montaj konusunda iyi irdeleyin referans aldığınız referanslarla konuşarak , montaj konusunda bizim araçlarda tecrübesi olan bir yere taktırın... Tartarini evo8 kullanıyorum 4 kişi klima açık 200km hızı gördüm aracımda daha da bassam kesin 220-230 yapardı . son derece memnunum tavsiye ederim....
Gönderen: mehmetcan494 - Ağustos 02, 2010, 07:34:25 ÖS
bilgin için teşekkürler yusuftaner kardeşim bundan önceki aracım olan 99 model golf4 aracımdada tartarini sıralı sistem kullanmıştım ve o araçta bende 4 kişi ankaraya giderken sivrihisar civarında düz yolda 220 görmüştüm çok memnundum
Gönderen: volkankopdag - Ağustos 03, 2010, 07:34:59 ÖÖ
fabrika çıkışlı bir arabanın yakıtını değiştirtmem... şahsi fikrimdir.
Gönderen: mehmetcan494 - Ağustos 03, 2010, 08:35:03 ÖS
tabiki bende değiştirmek istemem ama km de 400-450 krş yakıt yakmak var, bide 180-200 krş civarı yakıt yakmak var buda bir gerçek tabi buda benim düşüncem keşke aracım bu kadar fazla yakıt yakmasa yada benzin ucuz olsada benzin ile kullansak araçlarımızı ne güzel olurdu ama şartlar ortada az gezen biri olsam zaten gaz taktırmak istemem vede taktırmam fakat gezmeyi seven biri olarak bu düşüncedeyim. 3 ay oldu aracımı alalı 8500 km yaptım gaz taktırmak bana şart oldu kısmetse servis ile garanti konusunda bağlantıya geçip en yakın zamanda tatırmayı düşünüyorum...
Gönderen: kacaman - Ağustos 04, 2010, 04:00:03 ÖÖ
2008 civicime alır motoru açtığımı düşünerek 2750km de taktırdım zavoli çoook memnun kaldım
2010 civicime zavoli taktırdım çoooook memnunum 20bini devirdim bile
Gönderen: mehmetcan494 - Ağustos 04, 2010, 04:34:00 ÖÖ
durmak yok yola devam diyosun :):):) peki 2010 a taktırmadan önce servis ile görüştünmü yoksa direk gidip taktırdınmı
Gönderen: kacaman - Ağustos 04, 2010, 04:31:51 ÖS
durmak yok yola devam diyosun :):):) peki 2010 a taktırmadan önce servis ile görüştünmü yoksa direk gidip taktırdınmı
servisle görüşmedin, diğerinde de görüşmemiştim
Gönderen: mehmetcan494 - Ağustos 04, 2010, 05:14:17 ÖS
servisle görüşmedin, diğerinde de görüşmemiştim

ok teşekkürler bilgi için...
Gönderen: mehmetcan494 - Ağustos 06, 2010, 07:35:47 ÖÖ
arkadaşımın tanıdığı honda servisinde çlışıyor ve bu gün telefon açtık sordurduk 2010 elegance aracıma LPG taktırsak sorun olurmu diye direk sölediği garanti anında iptal olur şeklinde cvp aldık  eleman eğer hondanın üst mevkilerinde tanıdıklarınız varsa onlarla bir irtibata geçip şansınızın deneyin cvb ı verdi sonuçta arkadaş orda bir işçi yani çalışan elinden bişi gelmediğini söledi haklı olarak kar edelim derken garantiyi bozmakta mantıklı gelmiyor bir yerinden bir arıza verse direk gaza mana bulurlar dio o arkadaş bakalım ne yapacaz :(:(:(
Gönderen: cıvıcem - Ağustos 15, 2010, 07:29:03 ÖS
arkadaşımın tanıdığı honda servisinde çlışıyor ve bu gün telefon açtık sordurduk 2010 elegance aracıma LPG taktırsak sorun olurmu diye direk sölediği garanti anında iptal olur şeklinde cvp aldık  eleman eğer hondanın üst mevkilerinde tanıdıklarınız varsa onlarla bir irtibata geçip şansınızın deneyin cvb ı verdi sonuçta arkadaş orda bir işçi yani çalışan elinden bişi gelmediğini söledi haklı olarak kar edelim derken garantiyi bozmakta mantıklı gelmiyor bir yerinden bir arıza verse direk gaza mana bulurlar dio o arkadaş bakalım ne yapacaz :(:(:(

dostum ne yaptın lpg taktırdınmı?
Gönderen: kernell - Ağustos 16, 2010, 05:06:14 ÖÖ
aklın yolu bir :) hayırlı olsun şimdiden. Marka ve montaj konusunda iyi irdeleyin referans aldığınız referanslarla konuşarak , montaj konusunda bizim araçlarda tecrübesi olan bir yere taktırın... Tartarini evo8 kullanıyorum 4 kişi klima açık 200km hızı gördüm aracımda daha da bassam kesin 220-230 yapardı . son derece memnunum tavsiye ederim....

peki rampada denedin mi?

bizde honda crv de brc marka özel çipli sistemli var, düz yolda benzinliden hiç bir fark yok ama rampaya geldin mi araç fos, her rampa çıkışında benzine geçiş yapıyorum araç canavar oluyor.valla süper tasaarruf sağlıyor sürüş biçimimize göre en fazla %50ye kadar tasarruf sağlıyor o bir gerçek ama hayır. Dizel araçları sevmiyorum, devamlı bakım gerektiriyor arıza yapma oranı daha yüksek birde sesine uyuz oluyorum bizim orda iki tane insignia var biri benzinli biri dizel, benzinliden bir ses geliyor muhteşem aynı aracın dizeli ise resmen traktör gibi tar tar tar, evimin önüne bayan sürücü her gün dizel aracını parketmeye çalışıyor tahmin edeceğiniz üzerie 8-9 manevra yaparak cam açıksa kafam şişiyor tar tar tar, bence honda civice dizel yakışmaz güzelim aracın tar tar tar diye ses çıkardığını duymak bile istemiyorum. Hondanın allahtan bizim kasa için bir planı yok, yeminlen soğurdum arabadan.

honda crvde lpgde çok sorun yaşadık daha araç 50000km deyken gaz takıldı. hatta ve hatta hondadan yeni bakım yaptırıp taktırmıştık.gaz takıldıktan 2000km sonra araç yolda giderken virajı dönerken birden stop etti, daha sonra günde 2-3 kez stop etmeye başladı.istop etmesi ise şehiriçi yolda 20-40km arasında giderken özellşikle rampa yukarı ve dönerken istop ediyordu.brcye götürdük ayar yaptılar, eğer tekrar istop ederse sübablarda sorun vardır dediler birde gaz kelebeğini temizlettirin dediler gene gelin ayarlarımızı yapalım dediler.neyse gittik hondaya bakıma akşam aracı almaya gittim gaz kelebeğini temizledik,hava filtresini değiştirdik dediler ve de bana gaz kelebeğinin fotosunu gösterdiler simsiyah,hava filtresini de verdiler aynı şekil simsiyah,gazdan kaynaklanıyor dediler opetten alıyorduk.istop etmesinin diğer sebebi ise sübab sıkışması varmış bu sübab sıkışması 150.000km olur dediler,benzinli motorla lpg nin ateşleme sistemi çok farklı olduğundan subablarda sıkışma yapmış dediler, servise bir ton para ödedik, daha sonra brcye gittik ayar çektiler bana opet almayın katkılılar bu şekilde yapıyorlar dediler ,ipragaz alın daha iyi dediler.araba başlarda eskisi gibi olmasa gene stop etmeye başladı hondaya tel açtım 200-300km benzinli sürün daha sonra lpgeye geçiş yaparesınız dediler aracın beynbine benzini unutturmayın dediler arada bir benzinle kullanın dediler.sübabların alışması lazımmış,dedikleri gibi 1-2 kere stop etti bir daha da etmedi.ama kışın görecez bakalım.biraz pişman oldu peder ama stop sorunu geçince unuttu gitti :) ben çok zorda kalmadıkça kesinlikle düşünmüyorum, babamın keyfi iyiydi servisle biz uğraştık 1 hafta :)

katkılı yakıtlardan uzak durun arkadaşlar bu anlattığım sorun çoğu kişide varmış çok araştırdım hatta brc nin katkılı yakıtlarla ilgili bir araştırması varmış şu an devam edişyormuş. birde şu arıza lambası sorunu çoğu hondada bilindik bir sorunmuış, arada yanıyor sönüyor. honda servis merak meyin beyini sıfırlarız uzun bir süre yanmaz dediler, buraya gelen her lpgli araçta aynı sorun var dediler.
Gönderen: cıvıcem - Ağustos 16, 2010, 06:21:19 ÖÖ

ayda 400 500 benzine para vermek insanın içine oturuyor... ama bir yandanda lpg den sonra araçta olası arızalarda insanın canını sıkıyor.... karar vermek zor cidden...
Gönderen: yusuftaner - Ağustos 16, 2010, 11:16:30 ÖÖ

peki rampada denedin mi?

bizde honda crv de brc marka özel çipli sistemli var, düz yolda benzinliden hiç bir fark yok ama rampaya geldin mi araç fos, her rampa çıkışında benzine geçiş yapıyorum araç canavar oluyor.valla süper tasaarruf sağlıyor sürüş biçimimize göre en fazla %50ye kadar tasarruf sağlıyor o bir gerçek ama hayır. Dizel araçları sevmiyorum, devamlı bakım gerektiriyor arıza yapma oranı daha yüksek birde sesine uyuz oluyorum bizim orda iki tane insignia var biri benzinli biri dizel, benzinliden bir ses geliyor muhteşem aynı aracın dizeli ise resmen traktör gibi tar tar tar, evimin önüne bayan sürücü her gün dizel aracını parketmeye çalışıyor tahmin edeceğiniz üzerie 8-9 manevra yaparak cam açıksa kafam şişiyor tar tar tar, bence honda civice dizel yakışmaz güzelim aracın tar tar tar diye ses çıkardığını duymak bile istemiyorum. Hondanın allahtan bizim kasa için bir planı yok, yeminlen soğurdum arabadan.

honda crvde lpgde çok sorun yaşadık daha araç 50000km deyken gaz takıldı. hatta ve hatta hondadan yeni bakım yaptırıp taktırmıştık.gaz takıldıktan 2000km sonra araç yolda giderken virajı dönerken birden stop etti, daha sonra günde 2-3 kez stop etmeye başladı.istop etmesi ise şehiriçi yolda 20-40km arasında giderken özellşikle rampa yukarı ve dönerken istop ediyordu.brcye götürdük ayar yaptılar, eğer tekrar istop ederse sübablarda sorun vardır dediler birde gaz kelebeğini temizlettirin dediler gene gelin ayarlarımızı yapalım dediler.neyse gittik hondaya bakıma akşam aracı almaya gittim gaz kelebeğini temizledik,hava filtresini değiştirdik dediler ve de bana gaz kelebeğinin fotosunu gösterdiler simsiyah,hava filtresini de verdiler aynı şekil simsiyah,gazdan kaynaklanıyor dediler opetten alıyorduk.istop etmesinin diğer sebebi ise sübab sıkışması varmış bu sübab sıkışması 150.000km olur dediler,benzinli motorla lpg nin ateşleme sistemi çok farklı olduğundan subablarda sıkışma yapmış dediler, servise bir ton para ödedik, daha sonra brcye gittik ayar çektiler bana opet almayın katkılılar bu şekilde yapıyorlar dediler ,ipragaz alın daha iyi dediler.araba başlarda eskisi gibi olmasa gene stop etmeye başladı hondaya tel açtım 200-300km benzinli sürün daha sonra lpgeye geçiş yaparesınız dediler aracın beynbine benzini unutturmayın dediler arada bir benzinle kullanın dediler.sübabların alışması lazımmış,dedikleri gibi 1-2 kere stop etti bir daha da etmedi.ama kışın görecez bakalım.biraz pişman oldu peder ama stop sorunu geçince unuttu gitti :) ben çok zorda kalmadıkça kesinlikle düşünmüyorum, babamın keyfi iyiydi servisle biz uğraştık 1 hafta :)

katkılı yakıtlardan uzak durun arkadaşlar bu anlattığım sorun çoğu kişide varmış çok araştırdım hatta brc nin katkılı yakıtlarla ilgili bir araştırması varmış şu an devam edişyormuş. birde şu arıza lambası sorunu çoğu hondada bilindik bir sorunmuış, arada yanıyor sönüyor. honda servis merak meyin beyini sıfırlarız uzun bir süre yanmaz dediler, buraya gelen her lpgli araçta aynı sorun var dediler.

Rampada neyi deneyeyim anlamadım  :kurba?, aracın performansı ortada, doğru montaj yapılmış bir sıralı sistemdeki güç kaybınız bellidir bu kadar basit. bu araç benim 4. aracım hepside lpg li idi en sonuncular ; Toyota corolla 2004 (tartarini), pejo 308 2009 (OMVL 6200-6300DEVİR 225kM hız yapıldı), hepsinde de performans açısından bir sıkıntı yaşamadım. Aracınız bakımlı ise hava filtresini , ateşleme sistemini kontrol ediyorsanız problem olmaz . LPG li araçlarda dyno sonuçları mevcut kayıp var mı yok mu varsada % de kaç var belli , bu konuda kafayı takacak bir durum yok  tabiki montaj doğru yapıldı ise, mesela enjektörler ile monifold arasındaki mesafe, hortum boyu 10-15cm yi geçmemeli, enjektör çalışma zamanlamaları benzin enjektörlerinin çalışmasına göre doğru ve hassas kalibre edilmeli, buharlaştırıcı/basınç düşürücü tesisatı doğru çekilmiş olmalı, enjektör memeleri doğru seçilmiş olmalı vs, vs... buralarda bir montajcıda Akrabamın Landi renzo omegas montajında enjektörlerin sırasını yanlış yapmış 1-2-3-4 diye sıralama yapılması gereken enjektörlerde 4-2-3-1 sıralama yapmış 35000 km dir 2009 civic arıza lambası yanıp sönüyor, yanıp sönüyor. ARAÇ KENDİNİ KORUMA MODUNA ALIYOR 3000DEVİRDEN YUKARI ÇIKMIYOR git gel, git gel. Sonra sübab ayarı yaptır, vs...vs...

FAKİR KARIŞIM, ZENGİN KARIŞIM ASLA OLMAMALI. SUBAB ERİMESİNE, AYARSIZLIĞA SEBEBLERDEN BİRİSİDİR, ARACIN MOTOR ÇALIŞMA GÖNYESİNİ, DENGESİNİ, KİMYASINI BOZAR,   KİMSE ÇIKIPDA LPG KURU YAKIT ONDAN OLUYOR DEMESİN , KURŞUNSUZ BENZİN YAĞLI MI ? BÜTÜN BENZİNLER için DAHA DA TEMİZ VE ATIKSIZ OLABİLECEK YAKIT KARIŞIMINI ELDE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR. 

aH BU SÖZÜM ONA MONTAJ USTALARI :banned KAN EMİCİ USTALAR :vampir :ates ; KALİBRASYONU DOĞRU YAPAMIYORLAR DAHA SONRADA "ARADA SIRADA ARIZA IŞIĞI YANAR NORMALDIR..." DİYORLAR , TÜKÜREYİM ONLARIN USTALIKLARINA, ONLARIN AYARINA. KESİNLİKLE YALANNN... BENİM ARACIMDA NİYE 8000km dir BİR KERE BİLE OLSUN YANMADI ARIZA IŞIĞI ? REDLINE YAPIYORUM ARACI , TIK YOK MAŞALLAH.

Ama tabikide problem olmayacağı manasına gelmez onun için, Aracın periyodik bakımlarına dikkat etmek gerekir , hatta 10000km bakımdan sonra TUNAP da koydurmayı düşünüyorum .
Gönderen: ALoNe - Ağustos 16, 2010, 11:39:05 ÖÖ
arabanız o bölümle ilgili yerleri garanti dışı kalıyor malesef
Gönderen: yusuftaner - Ağustos 16, 2010, 11:50:54 ÖÖ
arabanız o bölümle ilgili yerleri garanti dışı kalıyor malesef
Öyle olmasıda gayet normal, aksi nasıl olabilir ki ? oluşabilecek arıza eğer LPG sistemi kaynaklı olursa doğal olarak Honda Türkiye bunu üstlenmiyor , bakımını ve montajını kendisinin yapmadığı bir sistemin kendi aracı üzerinde oluşturabileceği sonuçları ne diye üstlensinki ?, >=ok Mesela servis dışında ışıklı kapı eşiği taktırsan bile hatta park ampülünü kafana göre değiştirsen dahi tüm elektrik tesiatını garanti dışı bırakabilirler,
Gönderen: emre2010civic - Ağustos 24, 2010, 10:44:27 ÖS
lpg takılırsa araba 6 yıl diye verilen hediye garantinin 4 yılı geri alınıyor 2 yıl garanti devam ediyormuş onu kimse alamazmış sanayi bakanlığı ile ilgiliymiş honda serviste ve honda fabrika müşteri temsilcisi demişti ama taktırmanızı istemeyiz demeyide geçmediler!
Gönderen: kacaman - Ağustos 24, 2010, 10:54:46 ÖS
bu kadar sorunun tamamı lpg markasının kalitesi ve özellikle montaj ile ilgili sorunlar bence. 40 bin oldu zavoli takılı bir kez ışık yanmadı redlıne, yeni aldığım aracıma da taktırdım 10bin oldu red lıne devam sorun yok usta ellerde şekillenmiş kaliteli işçilik hepsi bu.
Gönderen: emd - Ağustos 25, 2010, 10:06:53 ÖÖ
bendede 2010 elegance f1 var ilk aldım 100  liralık benzin aldım denedim hemen lpg ye karar verdim ve zavolli taktırdım şimdi arabayı sürdüğümü anlıyorum rahat rahat basıyorum şunda anlaşalım düşük ve orta gelirli bir insansak lpg yok paran çoksa kesinlikle benzin

garanti olayına gelince ben lpg taktırdıktan 1 2 ay sonra ufak bir problemim oldu garantiden hallettik lpg nin adı bile geçmedi rahat ol  yani
Gönderen: alper2644 - Ağustos 25, 2010, 02:04:16 ÖS
arkadaşlar ben de arabamın 10.000 km olması bekliyorum suan  9.000 de hiç düşmüyo yakıt hep aynı ilk bakımı yaptırıyım tartarini marka taktırcam çok araştırdım bu işin üstadları taksicilerdir.hepsi tartarini markasını öneriyolar birde burdan arkadaşlara kendi fikrimi söyliyim  en az  100.000 km yapmak gerekiyo ki çok ciiddi bi tasaruf saglansın .
Gönderen: alper2644 - Ağustos 25, 2010, 02:10:59 ÖS
burada lpg li araçların çıkardıkları sorunları yazmışlar bukadar abartılı olur benim arkadasım 2007 de premium oto.brc marka taktırdı suan araba 128.000 de en ufak bi sorun yasamadı sunu size net söyliyim taktırcagınız lpg markası ve montaj inanılmaz önemli parası ucuz die sıradan markalara giderseniz sorunlar çok ça yasanabilinir.
Gönderen: yusuftaner - Ağustos 25, 2010, 02:22:08 ÖS
arkadaşlar ben de arabamın 10.000 km olması bekliyorum suan  9.000 de hiç düşmüyo yakıt hep aynı ilk bakımı yaptırıyım tartarini marka taktırcam çok araştırdım bu işin üstadları taksicilerdir.hepsi tartarini markasını öneriyolar birde burdan arkadaşlara kendi fikrimi söyliyim  en az  100.000 km yapmak gerekiyo ki çok ciiddi bi tasaruf saglansın .

Tartarini EVO8  >=ok . 100000km hesabı yanlış olmuş Adapazarı için ;

20000km yaptığında ;

Benzin harcadığını düşün : 20000km x 360kr(PO) = 7200 TL

LPG harcadığını düşün     : 20000km x 169kr(Milangaz-Elbirlik) = 3380 TL

Fark : 3820 TL hesap ortada... ( tabiki lpg ye geçene kadarda kullanılan benzinde var ..)
Gönderen: washer - Ağustos 25, 2010, 06:12:51 ÖS
lpg takılırsa araba 6 yıl diye verilen hediye garantinin 4 yılı geri alınıyor 2 yıl garanti devam ediyormuş onu kimse alamazmış sanayi bakanlığı ile ilgiliymiş honda serviste ve honda fabrika müşteri temsilcisi demişti ama taktırmanızı istemeyiz demeyide geçmediler!

http://www.camkiranotomotiv.com/garanti.asp

burda neyin ne olduğu hemen hemen net bir şekilde anlatılmış,16. maddede lpg konusundaki tavrı belli hondanın,servis harici müdahaleler için ise 7. madde açıklayıcı olur sanırım ama tabi bu maddelerin uygulanıp uygulanmaması tamamen çalıştığınız servis ile alakalı,belirli durumlarda isterse görmezden gelebiliyorlar...
Gönderen: emre2010civic - Ağustos 26, 2010, 11:48:46 ÖS
Dün prins lpgye mail atmıştım ''racim 2010 honda civic 10000 km oldu suan lpg taktirmayi düsünüyorum ama servis taktirmamam yanlisi sistemi bozar diyor bunun dogrulugu nedir aracima lpg taktirdigimda performans düsüsü olur mu?'' diye.
     Cevabı ''Ankarada  Honda  Efe  ile  ortaklaşa  çalşan  bir firmamız  var. Özzirve Prins Memduh usta  ile   bu konu ile  görüşmenizi   öneririm.
Performans  Konusuda   hiç  bir  kaybınız    olmaz. Sizin  Aracınzın elektriksel  aksamının   tamamı  keihin markadır. Bizim  enjektörlerimizde keihin markadır ve  hiç bir skıntı yaşatmadan sorunsuzca
kullanabileceğiniz  bir  üründür.'' Anlamadım servise sorduğumda yok diyorlar adam bana honda efeyle ortaklaşa çalışan bir firmamız var diyor? Ya forumda honda efeden biri yokmudur?
Gönderen: luca55 - Ağustos 27, 2010, 01:47:40 ÖS

burda neyin ne olduğu hemen hemen net bir şekilde anlatılmış,16. maddede lpg konusundaki tavrı belli hondanın,servis harici müdahaleler için ise 7. madde açıklayıcı olur sanırım ama tabi bu maddelerin uygulanıp uygulanmaması tamamen çalıştığınız servis ile alakalı,belirli durumlarda isterse görmezden gelebiliyorlar...
paylasım ıcın tesekkurler ıyı oldu
Gönderen: washer - Ağustos 29, 2010, 12:41:41 ÖS

paylasım ıcın tesekkurler ıyı oldu

rica ederim
Gönderen: karizmaxenon - Ağustos 29, 2010, 07:02:57 ÖS
lpg siz benzınlı araba kullanmak gercekten bu zamanda sağlam bi kese istıyor...
Gönderen: FLoRFlex - Kasım 12, 2010, 11:49:37 ÖÖ
Arkadaşlar Zaten Lpg Nin bomba gibi patlamasına olanak yok bana kalırsa.Lpg tankları belirli bir ısıya eriştiğinde güvenli şekilde boşaltım yapıyor belirli aralıklar yakıt boşaltma valfleri var.Ancak bu benzin deposunda yok =) Peki sizce bir yangında hangisi patlar ?
Gönderen: MaTaDoR - Kasım 12, 2010, 09:00:28 ÖS
@FLoRFlex;

Arkadaşım şaka mı yapıyorsun sen? Ne güvenli boşaltımından bahsediyorsun sanki bilmiyoruz. En kral LPG'yi taktır, büyük bir kaza anında tank sıkışıp yarıldığı an alev topuna dönersin. Daha birkaç saat önce yine haberlerde izledim 4 kişilik aile kül olmuştu. Allah muhafaza...
Gönderen: hibo - Kasım 12, 2010, 09:57:39 ÖS
yanılıyormuyum acaba,ben hiç lpg tankının patladığını duymadım görmedim,umarım görmemde...ancak bu haberlere çıkan araçların(ki bahsettiğiniz haberdeki araç kartal dı sanırım) hemen hepsi,daha önceki tartışmalarda da defalarca belirtildiği gibi,sistemin bakımı aksatılmış olma olasılığı yüksek araçlar,yani belki sızdırmazlık bile almamış,çok muhtemel uygunsuz montajlı eski tip lpg sistemleri...araçlardaki yanmaları bu açıdan düşünmek daha doğru olur kanımca...

dip not:   yanan  bi araç ile ilgili bi haber yayınlandığında sebep direk lpg tankından gösteriliyor patladı filan diye ama öyle olmadığı farklı vakalarda birçok kere gösterildi...
Gönderen: P.Jane - Kasım 13, 2010, 10:01:27 ÖÖ
bütün yazıları okuduğum kadarıyla biraz konu sapmış ve lpg'nin güvenliğine kaymış, onu belki başka başlıkta ayrıntılı biçimde tartışmak lazım.

asıl olaya gelince, benim aracım 2010 premium OV, ilk depomda 200 km yapmıştım, daha sonra bu rakam 350 km'ye ulaştı.(tamamı şehir içi trafiği ve sık sık dur kalklara dayalı bir sistemden bahsediyorum) tahminim 400km civarı bir değeri yakalıyacak gibi geliyor ancak her halükarda 1.6 109 beygirlik dizel focusların yaktığı değere ulaşamayacak araçlar civicler, bu bir gerçek ancak ben zaten yılda toplasan aracımla 3000-4000 km  yapan biriyim. o yüzdende yaktığı benzini pek umursamıyorum. [ elimde 17 senelik bir araç var, ilk sahibiyiz ve araç 60000 km'de :) ]

o yüzden herkes kendi bütçesine göre hareket etmeli mutlaka, lpg güvenli mi değil mi bunun cevabını verecek donanımda biri değilim elbet bunu çok iyi bilenler var ve onlar kendilerince yorum yapmışlar ancak benim gibi aracını kullanan honda sahiplerinin lpg taktırmasını veya aracım neden dizel değil diye yakınmalarını pek tavsiye etmiyorum.   SAYGILAR.
Gönderen: canguder - Kasım 13, 2010, 05:38:12 ÖS
bütün yazıları okuduğum kadarıyla biraz konu sapmış ve lpg'nin güvenliğine kaymış, onu belki başka başlıkta ayrıntılı biçimde tartışmak lazım.

asıl olaya gelince, benim aracım 2010 premium OV, ilk depomda 200 km yapmıştım, daha sonra bu rakam 350 km'ye ulaştı.(tamamı şehir içi trafiği ve sık sık dur kalklara dayalı bir sistemden bahsediyorum) tahminim 400km civarı bir değeri yakalıyacak gibi geliyor ancak her halükarda 1.6 109 beygirlik dizel focusların yaktığı değere ulaşamayacak araçlar civicler, bu bir gerçek ancak ben zaten yılda toplasan aracımla 3000-4000 km  yapan biriyim. o yüzdende yaktığı benzini pek umursamıyorum. [ elimde 17 senelik bir araç var, ilk sahibiyiz ve araç 60000 km'de :) ]

o yüzden herkes kendi bütçesine göre hareket etmeli mutlaka, lpg güvenli mi değil mi bunun cevabını verecek donanımda biri değilim elbet bunu çok iyi bilenler var ve onlar kendilerince yorum yapmışlar ancak benim gibi aracını kullanan honda sahiplerinin lpg taktırmasını veya aracım neden dizel değil diye yakınmalarını pek tavsiye etmiyorum.   SAYGILAR.

elinizdeki 17 senelik aracın markası modeli nedir ?
Gönderen: FLoRFlex - Kasım 13, 2010, 09:18:54 ÖS
@FLoRFlex;

Arkadaşım şaka mı yapıyorsun sen? Ne güvenli boşaltımından bahsediyorsun sanki bilmiyoruz. En kral LPG'yi taktır, büyük bir kaza anında tank sıkışıp yarıldığı an alev topuna dönersin. Daha birkaç saat önce yine haberlerde izledim 4 kişilik aile kül olmuştu. Allah muhafaza...
Lpg tanklarının ömrü 5 senedir 15 sene aynı tankı kullanırlarsa yarılırda patlarda daha sonra sizin dilinize düşer işte.
Gönderen: honda2002 - Kasım 13, 2010, 10:02:33 ÖS
@FLoRFlex;

Lpg tanklarının ömrü 5 senedir 15 sene aynı tankı kullanırlarsa yarılırda patlarda daha sonra sizin dilinize düşer işte.

5 sene bilgisini nereden aldiniz ?
Yeni sistemlerde surenin bu kadar kisa oldugunu sanmiyorum
Kimsenin yeniledigini de dusunmuyorum

Dediginiz gibi olsa en az 10-15 keZ kaza sonrasi lpg tanki Patlamasi olayi yasanirdi
Gönderen: FLoRFlex - Kasım 13, 2010, 10:07:31 ÖS
Özür dileyerek Düzeltiyorum 10 seneymiş bu bilgiyi Lpg'cim (yakın arkadaşım) verdi.Ticari bir amaç olmaksızın .
Gönderen: mehmetcan494 - Kasım 14, 2010, 10:08:08 ÖÖ

dostum ne yaptın lpg taktırdınmı?

hayır taktırmadım benzin ile devam yapacak bişi yok :)
Gönderen: P.Jane - Kasım 14, 2010, 08:12:07 ÖS

o yüzden herkes kendi bütçesine göre hareket etmeli mutlaka, lpg güvenli mi değil mi bunun cevabını verecek donanımda biri değilim elbet bunu çok iyi bilenler var ve onlar kendilerince yorum yapmışlar ancak benim gibi aracını kullanan honda sahiplerinin lpg taktırmasını veya aracım neden dizel değil diye yakınmalarını pek tavsiye etmiyorum.   SAYGILAR.

elinizdeki 17 senelik aracın markası modeli nedir ?

Ford Escort 1.6 CLX (İthal). Ama Satılık değil onu söyleyeyim :)
Gönderen: espectro - Temmuz 19, 2011, 03:26:17 ÖS
Bende 2010 elegance aracıma lpg taktırdım...97 liraya (45 lt) 444 km yaptım...benzinde olsa 97 liraya 200 bile yapamazdım...
Gönderen: 2432 - Temmuz 19, 2011, 07:00:41 ÖS
resimde gördüğün aracım lpg li. memnunum,tavsiye ederim
Gönderen: yataylimit - Temmuz 19, 2011, 07:04:14 ÖS
Ben de Ankara'da 170-180 Kuruş/KM arası yakıyorum ama çok yoğun trafiğe girmiyorum bu bir, ikincisi de burada gaz 2,05. Şehir içi ortalamam 6,5-7 arasında değişiyor. Araç da otomatik.
Gönderen: 2432 - Temmuz 19, 2011, 07:09:02 ÖS
Ben de Ankara'da 170-180 Kuruş/KM arası yakıyorum ama çok yoğun trafiğe girmiyorum bu bir, ikincisi de burada gaz 2,05. Şehir içi ortalamam 6,5-7 arasında değişiyor. Araç da otomatik.
sen bu durumda şehir dışı sayılacak şekilde , yerlerde aracı kullanıyor olmalısın.2.09 luk gazla ben 160 kuruşu yakalayabildim ancak
Gönderen: mali - Temmuz 19, 2011, 07:20:39 ÖS
bugün lpg alıyordum benden önceki araba yeni civicti
ne kadar yaktığını 80 tl ile 400 km  yol yaptığını gayet memnun olduğunu söyledi
full kima açık biniyorum dedi
bence gayet güzel
Gönderen: yataylimit - Temmuz 19, 2011, 08:02:19 ÖS
Şehir dışı sayılmaz kesinlikle çünkü bazen yoğun trafiğe de giriyorum. Boş bulduğum yerde 120'ye kadar çıkıyorum. Gaza nazik basıyorum. Yavaş hızlanıyorum. Vitesleri dinleyerek gerektiğinde kılavuz vitesi kullanıyorum. Siz de haklısınız çünkü LPG taktırdığım yerdekiler bile inanmadı  :emo
Gönderen: 2432 - Temmuz 19, 2011, 08:08:26 ÖS
altta solda gördüğünüz eski kasa manuel ile 27 lt ile 400 km gidiyordum-yeni kasa otomatikte ise 24 lt ile 315 km
Gönderen: drmoz - Temmuz 20, 2011, 10:20:35 ÖÖ
en son tüketim verisi:
Ankara şehiriçi işe gidip gelme + akşam gezmelerinden oluşan bir kullanım
yapılan km: 464,8 km
alınan gaz: 37,55 lt
tutar: 73,22 tl (Litresi 1,95 :D )
tüketim yaklaşık 15,7 krş/km ya da 100 km de 8,07 lt otogaz
yol bilgisayarı 7,2 lt yi gösteriyordu
araç 2008 manuel dream
isterseniz inanması güç bir durum diye fotoğraflarını çektim siteye koyabilirim
Gönderen: Muratica - Temmuz 21, 2011, 10:35:30 ÖS
bugün lpg alıyordum benden önceki araba yeni civicti
ne kadar yaktığını 80 tl ile 400 km  yol yaptığını gayet memnun olduğunu söyledi
full kima açık biniyorum dedi
bence gayet güzel

siz gerçekden çok güzel rakamlara ulaşmışsınız ortalama hızınız nedir?  benim arac 240 filan yakıyor lpgde aracda 18inc jant lastik var ama
Gönderen: selim1974 - Temmuz 22, 2011, 06:51:29 ÖS
aracın bulunduğu şehir, yol durumları vs de yakıtı etkiliyor bildiğiniz gibi ...
Gönderen: drmoz - Temmuz 22, 2011, 08:59:38 ÖS
dediğim gibi ankara şehir içinde kullanıyorum
evim bahçelievlerde iş yeri ise altındağ hamamönünde, her gün numune hastanesinin önündeki yokuştan çıkıp iniyorum.
dream versiyondaki 15" jant var
ortalama hızım yavaş değil ancak kullandığım devir bandı düşük.
1. vites: 0-15 km
2. vites: 15-35 km
3. vites: 35-55 km
4. vites: 55-75 km
5. vites: 75 km ve üzeri
tabi ki bu vites seçimleri düz yolda ve hızlanma gerekmediği zamanlarda seçiliyor.
yokuş çıkarken ve hızlanma gerektiğinde vites düşürüyorum.
edit: bazen bu hızların 5 km altında bile seyrediyorum, aracı hiç bir zaman boş vitese atmıyorum, tatlı yokuşları inerken mümkün olan en yüksek vitesi tercih ediyorum vs vs
Gönderen: bhdrknk - Eylül 25, 2011, 02:20:09 ÖS
0 araç alırken yıllık ortalama yaptığınız km' yi sorarlar. 30.000 km altında ise benzinli derler. Üstü için tabiki dizel.
Unutmamak gerekir ki 1.6 olmasına rağmen sınıfının en az yakıt değerlerine sahiptir.
Satarken ise orjinal bir Honda mı kolay satılır yoksa lpg ' li mi o da ayrı bir konudur tabiki.

Gönderen: mali - Eylül 25, 2011, 08:22:06 ÖS
Cevap veriyorum tabiki lpg li daha kolay satılır
benim kullandığım civic 1.6 ies lpg li (lpgli olması benim için tercih sebebi oldu)
sıfır 2012 düşünüyorum ve alabilirsem lpg taktırıcam
0 araç alırken yıllık ortalama yaptığınız km' yi sorarlar. 30.000 km altında ise benzinli derler. Üstü için tabiki dizel.
Unutmamak gerekir ki 1.6 olmasına rağmen sınıfının en az yakıt değerlerine sahiptir.
Satarken ise orjinal bir Honda mı kolay satılır yoksa lpg ' li mi o da ayrı bir konudur tabiki.

Gönderen: 2432 - Eylül 25, 2011, 08:54:52 ÖS
Cevap veriyorum tabiki lpg li daha kolay satılır
benim kullandığım civic 1.6 ies lpg li (lpgli olması benim için tercih sebebi oldu)
sıfır 2012 düşünüyorum ve alabilirsem lpg taktırıcam

bence de lpg li araç tercih sebebimdir
Gönderen: mali - Eylül 25, 2011, 09:02:27 ÖS
lpg de otomatik yeni civic ş.içi ne yakıyor?
bilen varmı