TeamHondaTurkey.Com

HONDA MODELLERİ => New Civic 07 (FK) => Konuyu başlatan: volkankopdag - Mart 04, 2011, 03:39:11 ÖS

Başlık: Frenlerim Ötüyor...
Gönderen: volkankopdag - Mart 04, 2011, 03:39:11 ÖS
iyykkk iyyykkkk ötüyor... neden öter yaw... nedir benim bu frenlerden çektiğim :)

balatalar bitmedi ondan ötmüyor eminimde neden ötüyor :)
Başlık: Ynt: Frenlerim Ötüyor...
Gönderen: himanch - Mart 04, 2011, 04:43:03 ÖS
Forumdaki çoğu kişinin yakındığı bi durum çözümü bulan arkadaşlar vardı konuda vardı bunla ilgili
Gönderen: maydoz - Mart 04, 2011, 04:56:44 ÖS
benim garantiden disklerim değişti haliyle balatalarda değişti (parasıyla) o gün bugündür frenler ötüyo bi sefer servise götürdüm diskleri balataları temizlediler 2 gün ötmedi sonra tekrar başladı.servis müşteri hizmetlerinden aradılar memnunmusunuz diye bende verdim veriştirdim 2 günde araç serviste kaldı tek yaptıkları aracı yıkamak olmuş artık duymuyorum açıyorum müziği :D
Gönderen: volkankopdag - Mart 04, 2011, 10:18:42 ÖS
Bende aynen muzik acik gidiyorum duymamaya calisiyorum ama fren mesafesine etkisi var mi acaba merak ediyorum...
Gönderen: ÇaVuŞ - Mart 04, 2011, 10:22:09 ÖS
benim garantiden disklerim değişti haliyle balatalarda değişti (parasıyla) o gün bugündür frenler ötüyo bi sefer servise götürdüm diskleri balataları temizlediler 2 gün ötmedi sonra tekrar başladı.servis müşteri hizmetlerinden aradılar memnunmusunuz diye bende verdim veriştirdim 2 günde araç serviste kaldı tek yaptıkları aracı yıkamak olmuş artık duymuyorum açıyorum müziği :D

Abi ne Adamsın Yaa Açıyom Müziği Takmıyom Diyon büyüksün :) :)
Gönderen: fiko84 - Mart 04, 2011, 10:42:35 ÖS
arkadaşlar şu konuya çare bulan biri cevap versin allah aşkına ya bende acayip uyuz olmaya başladım şu sese yüksek hızlarda duyulmuyo ama yavaş giderken kulak tırmalıyo millet dönüp bakar oldu utanır oldum vallahi :ağlaa
Gönderen: hakiko - Mart 04, 2011, 10:46:02 ÖS
arkadaslar ben bugün sordum balatalarınız yan sanayı olunca ötüyo karısımı dandık yapıyolar ötmeye sebeb oluyo kesınlıkle balata
Gönderen: maydoz - Mart 04, 2011, 11:53:10 ÖS
balatalar bitince iyi bir balata takıcam servis 150 TL almıştı balatalara şimdi yok yere yeni balatayıda değiştirmek istemiyorum zaten araba otomatik olduğu için çabuk biter balatalar
Gönderen: hakiko - Mart 05, 2011, 12:29:14 ÖÖ
aynen kardeşim trw marka tak sorunsuz olur
Gönderen: volkankopdag - Mart 05, 2011, 01:04:49 ÖÖ
en son garantiden disk balata değiştiler... ebc green stuff taktılar... bunlarda ötüyor...
Gönderen: Loss Minute - Mart 05, 2011, 10:01:30 ÖÖ
Şunu sormak istiyorum. Aracı ilk aldığımda ilk 200-300 km sert fren yapmadan kullanmam gerektiğini çünkü fren balataları ve disklerinin yeni olduğunu ve alışmaları için bunun gerekli olduğunu söylediler. Ve ben de dedikleri şekilde kullandım aracımı. Bahsedilen km geçtikten sonra da çok sert fren yapmadım ama frenlerin biraz yetersiz olması hariç herhangi bir ötme veya titreme yaşamadım. Hal böyle iken gene bahsedilen sorunlarla yine de karşılaşır mıyım?
Gönderen: ed35 - Mart 05, 2011, 10:24:42 ÖÖ
Şunu sormak istiyorum. Aracı ilk aldığımda ilk 200-300 km sert fren yapmadan kullanmam gerektiğini çünkü fren balataları ve disklerinin yeni olduğunu ve alışmaları için bunun gerekli olduğunu söylediler. Ve ben de dedikleri şekilde kullandım aracımı. Bahsedilen km geçtikten sonra da çok sert fren yapmadım ama frenlerin biraz yetersiz olması hariç herhangi bir ötme veya titreme yaşamadım. Hal böyle iken gene bahsedilen sorunlarla yine de karşılaşır mıyım?
Hocam tamamen şans işi,benim aracım 2008 model hiç karşılaşmadım böyle birşeyle..Yani kendinizi şartlandırmayın,ilerde çok problem olursa da trw dedikleri marka var onla değişince sorunun ortadan kalktığını duymuştum.
Gönderen: power345 - Mart 05, 2011, 10:30:56 ÖÖ
Açıcaksın tesisatı duymuyacaksın sesi :)
Gönderen: chevasil - Mart 05, 2011, 10:45:41 ÖÖ
ben sanayiden 5tl'ye blata spreyi alıyorum haftada bir defa arabayı temizlerken önce disklerin üstüne sıkıyorum arabayı az yürütüyorum sonra diskleri bezle siliyorum yola cıkıyorum ses kalmıyor böyle kurtuldum 2000 model 1.4 is :)
Gönderen: maydoz - Mart 05, 2011, 12:09:15 ÖS
Açıcaksın tesisatı duymuyacaksın sesi :)

kesinlikle  >=ok
Gönderen: hakiko - Mart 05, 2011, 11:15:32 ÖS
chevasil mükemel cözüm paramız cebımızde hondamız gönlümüzde yani :)
Gönderen: Seiko35 - Mart 05, 2011, 11:24:13 ÖS
Aynı Sorun Bendede var Özellikle Yüksek Hızlara çıktığımda frene dokunduğumda abs devre girer gibi tatakktatakktatkk gibi sesler geliyor..
Gönderen: hakiko - Mart 05, 2011, 11:24:57 ÖS
abs eynınde sorun var kardeşim
Gönderen: chevasil - Mart 06, 2011, 07:09:28 ÖS
chevasil mükemel cözüm paramız cebımızde hondamız gönlümüzde yani :)

aynen kardeş başka yolu yok. o spreyi sıkın arabayı ileri geri yapın diskleri silin ne demek istedigimi anlıcaksınız :)
Gönderen: cnzdmr - Mart 06, 2011, 08:24:59 ÖS
ya bu konuda o kadar doluyum ki arkadaşlar

aynen benim aracımda da ıykkk ıykkk ötme mevcuttu ön disk ve balataları trw taktım önden gelen ses geçti

arka taraftan gelen ses için arkaya trw balata taktırdım serviste ses kesilmedi sebebini soduğumda yan sanayi olduğu için bu ses dediler

peki dedim arkaya honda orjinal balatalar taktım arkadan gelen ıykk ıykk sesi o şekilde kesildi.

Bu akşam arabyı park ederken arkadan yine ses geldi hiç birşey demiyorum artık bu honların frenleri kronikbir sorun bence...
Gönderen: fiko84 - Mart 06, 2011, 08:52:12 ÖS
arkadaşlar yeni balatalarda kanserojen madde oranını azaltmak için asbest oranı çok düşük asbestin az olmasıda balatanın imalat aşamasındaki metal kullanımının artmasına neden oluyo yani anlayacağınız metal metale sürtüncede bu ses çıkıyo ortaya bu sesi teknik olarak kesmemiz mümkün değil balata temizlik spreyleride bir kaç günlük çözüm oluyo sadece balatalarımız biraz sert olunca uğultu yumuşak oluncada ötme yapıyo yok mu bunun bi arası ya markada farketmiyo servisin taktığı orjinalde ötüyo trwde boschta :ağlaa ve bu konudan müzdarip olan sadece biz değiliz diğer markalardada aynı konudan şikayetçi çok arkadaş var
Gönderen: hakiko - Mart 06, 2011, 10:56:03 ÖS
fedaral taktır ozman kardeşim yan sanayı ama sorunsuz ses mes yok