TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: BuCaLI - Temmuz 21, 2011, 10:59:06 ÖS

Başlık: el freni lambası sürekli yanıyor
Gönderen: BuCaLI - Temmuz 21, 2011, 10:59:06 ÖS
selamlar.. araç 92 sedan civic, dünden beri el freni çekikmiş gibi göstergedeki lamba sürekli yanıyor. el freninin üstündeki kutuyu söküp switchi kontrol ettim hatta oraya giden kabloyu söktüm vs. ama kablo sökükken dahi yanmaya devam ediyor. Bu lambanın sürekli yanması başka bir arıza vs. ukatılımımıdır yoksa başka bi yerden kısadevremi olmuştur. yani tam olarak sormak istediğim bu lamba sadece el freni çekikkenmi yanar yoksa başka bir arıza sorun vs. ikaz lambasımıdır bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Başlık: Ynt: el freni lambası sürekli yanıyor
Gönderen: dorian - Temmuz 21, 2011, 11:13:02 ÖS
selamlar.. araç 92 sedan civic, dünden beri el freni çekikmiş gibi göstergedeki lamba sürekli yanıyor. el freninin üstündeki kutuyu söküp switchi kontrol ettim hatta oraya giden kabloyu söktüm vs. ama kablo sökükken dahi yanmaya devam ediyor. Bu lambanın sürekli yanması başka bir arıza vs. ukatılımımıdır yoksa başka bi yerden kısadevremi olmuştur. yani tam olarak sormak istediğim bu lamba sadece el freni çekikkenmi yanar yoksa başka bir arıza sorun vs. ikaz lambasımıdır bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
kardeşim eğer müşürden yapmıyosa, firen hidroliğn eksilmiştir, tamamlarsan büyük ihtimalle sönecektir. sakın ihmal etme.... ;)
Gönderen: 34CİVİC097 - Temmuz 21, 2011, 11:17:24 ÖS
evet kesinlikle fren hidroliği.
Gönderen: Cello_tuning - Temmuz 22, 2011, 08:07:50 ÖÖ
Evet fren hidroliği benimde aynısını yaptı dün dod4 hidrolik yağ aldım 7.5 tl koydum düzeldi...
Gönderen: BuCaLI - Temmuz 22, 2011, 09:16:02 ÖÖ
çok sağolun arkadaşlar bana kalsa yolum tamirciye düşene kadar böyle kullanacaktım. Bende tamircime tamamlattım hidroliği bugün 2 TL. ışık söndü ;) teşekkürler tekrar..
Gönderen: ahmetto - Temmuz 22, 2011, 09:34:47 ÖS
balatalarınızıda bir kontrol ettirin derim ben bazen bundan da kaynaklanıyor
Gönderen: wordsman - Temmuz 22, 2011, 10:54:57 ÖS
fren hidroliği durup dururken eksilir mi?
bence fren merkezlerinde kaçak olabilir, hidrolik eklemekle şu anda günü kurtarmışsınız, bence eksilmenin nedenini bulmalısınız.

Gönderen: bravoyanki - Temmuz 23, 2011, 08:21:35 ÖS
 hidrolik eklerken fren tesisatınıda mutlaka kontrol ettir.
Gönderen: ersindurum - Temmuz 23, 2011, 10:39:19 ÖS
muhtemelen frenlerde sızıntı yoksa fren balatası bitmiştir
Gönderen: BuCaLI - Temmuz 24, 2011, 12:17:17 ÖÖ
2 tl ile kurtulamicaz illaki masraf çıkaracak bu araç diyosunuz yani :) en yakın zamanda bi bakım şart zaten teşekkürler bilgilendirmeleriniz için..
Gönderen: bRk26 - Temmuz 24, 2011, 12:33:28 ÖÖ
İhmal Etme Aman Fren Hiç Bi Şeye Benzemiyor =(