TeamHondaTurkey.Com
FREE ZONE - TUNING SHOP => İlanlar => Satılanlar => Konuyu başlatan: aslan7333 - Aralık 21, 2011, 07:19:51 ÖS
-
Kendi imalatım olan çift devreli (park-far) far sensörüdür.park ve far yanma karanlık şiddeti ayrı ayarlanabilir,hava kararmaya başladığında önce parkları yakar,biraz daha kararınca farları yakar.hava aydınlanırken önce farı sonra parkları 20 sn gecikme ile söndürür.Tüm araçlara uyumludur.En kısa zamanda foto ekleyeceğim.
Fiyat:35 TL
Talip Eren-0 533 351 18 85.
-
Kendi imalatım olan çift devreli (park-far) far sensörüdür.park ve far yanma karanlık şiddeti ayrı ayarlanabilir,hava kararmaya başladığında önce parkları yakar,biraz daha kararınca farları yakar.hava aydınlanırken önce farı sonra parkları 20 sn gecikme ile söndürür.Tüm araçlara uyumludur.En kısa zamanda foto ekleyeceğim.
iyi güzel de honda civic için daha önce montaj yaptınmı?
civic 2011 model aracımda servise de sordum far sensörleri uyumsuz şeklinde cevap aldım.
araç parkları ve kısaları yakıyor ama uzun farları yakmıyor.
uzun farları yakmak için far kolundan farları açmak gerekiyor?!
-
civic 2011 model aracımda servise de sordum far sensörleri uyumsuz şeklinde cevap aldım.
e bizahmet uzun farlarıda kendin yak...uznları nezaman yakacağını 35 tl lik değil 1335 tllik şey bile anlayamaz :)
-
e bizahmet uzun farlarıda kendin yak...uznları nezaman yakacağını 35 tl lik değil 1335 tllik şey bile anlayamaz :)
far sensörlü araçlarda uzunları yakmak için sadece far kolunu ileri itersin. far ları açmazsın. bilmem anlatabildimmi.
civic de ise farın yanıyor ancak kulpu ileri itersen fark etmiyor,uzunların yanmıyor! anlatamadıysam tekrar deneyeyim
-
Kendi aracım 92 Accord da,mitsubishi L200 de,Hyundai Getz de uzunlarda herhangibir sorun yok,sizin aracınızda da park ve farları yakıyor demişsiniz.far kolunun mekaniğinden kaynaklı bir uyumsuzluk olabilir.mekaniğin mantığı çözülürse elbette elektronik olarakda devre uyumlu duruma getirilebilir.
-
e bizahmet uzun farlarıda kendin yak...uznları nezaman yakacağını 35 tl lik değil 1335 tllik şey bile anlayamaz
:) valla dogru söylemiş kara şimşek felan olması lazım
-
[/quote]iyi güzel de honda civic için daha önce montaj yaptınmı?
[/quote]
Sizinki gibi araçlar için devrede birkaç ilave ve montaj şeklinde değişiklik yapılarak uyumlu hale gelebilir.
-
Aslinda tam olarak dogru degil afl+ sistemine sahip araclar, yagmur, sis' viraj ve karsidan gelen ve onunuzde giden araclari takip ederek uzunlari da yakip sondurebiliyor 1335tl degil ama yaklasik 4000 tl lik bir fark ile :-)
-
ücrete kargo bedeli ve montaj şeması dahil mi acaba
-
kargo ücreti malesef dahil değil,oldukca uygun bir fiyata vermeye çalıştım zaten.montaj şeması gönderecem,hatta şemayı burdan yayınlayacaktım ama imageshack da sorun var galiba upload yapamadım.
-
madem böyle elektronik devreler yapabiliyorsunuz, cam kaldırma ve indirme modülü, yağmur sensörü gibi bişeyler daha yapsanız, hatta bunları kıt olarak bütün satsanız.
-
bundan sonra sıra yağmur sensöründe,tabi o daha karmaşık,biraz zaman alacak...
-
fotolar oldu galiba
(http://i1221.photobucket.com/albums/dd480/aslan7333/IMG_4199.jpg)
(http://i1221.photobucket.com/albums/dd480/aslan7333/FarSensr.jpg)
-
Kendi yakmanın zevki hiç birşeyde yok :D :D
-
bence xenon farlarda sıkıntı yapabilir..ama yinede denemk lasım..bıde bunu montaj yapıcak elektrıkcı lasımm :=)
-
xenonlarda bir sorun olmaz,park veya far anahtarının çalıştırdığı herşeyi sorunsuz çalıştırır.
-
Hocam Merhabalar;
Sizi takdir ediyorum. Tüketen bir toplum olarak üreten insanları her zaman takdir etmenin gerekliliğine inanmışımdır. Şu anda aracım yok. (arıyorum) Olunca, eğer böyle bir özelliği yoksa kesinlikle alacağım bir ürün. Birbirimize söz söylemek yerine üreteni, çalışanı her zaman desteklemeliyiz. Ayrıca 35 TL iyi fiyat. Kutu içeriği 7-8 TL Kutunun kendisi 2TL anahtar 1 TL kablolar ve lehimler 5 TL olsa ayar düğmeleri ldr falan işine girince nerden baksanız 20 TL malzeme tutar. Malum atasözümüz der ki "EL EMEĞİ TEŞEKKÜRLE ÖDENMEZ"
bir de ürün üretildikten sonrası var. İsteyen olacak. yok havale geldi mi? kargoya verildi mi? takip numarası gönderildi mi? Aynı şeyleri siz yapsanız çoğu yerde 120 ye satılıyor biz bunu millete 60 a versek peynir ekmek gibi satarız diye düşünürsünüz... bence arkadaş çok makul bir fiyat söylemiş. Teşekkürler okuduğunuz için :)
-
Hondacıysan, aracında otomatik yagmur sensörü ve far sensörü olsun istiyorsan 2006 makyajlı kasa ve üstü Accord alacaksın arkadasım... :)
-
Accord arıyorum ama 2006 ya param yetmez :)
-
Hocam Merhabalar;
Sizi takdir ediyorum. Tüketen bir toplum olarak üreten insanları her zaman takdir etmenin gerekliliğine inanmışımdır. Şu anda aracım yok. (arıyorum) Olunca, eğer böyle bir özelliği yoksa kesinlikle alacağım bir ürün. Birbirimize söz söylemek yerine üreteni, çalışanı her zaman desteklemeliyiz. Ayrıca 35 TL iyi fiyat. Kutu içeriği 7-8 TL Kutunun kendisi 2TL anahtar 1 TL kablolar ve lehimler 5 TL olsa ayar düğmeleri ldr falan işine girince nerden baksanız 20 TL malzeme tutar. Malum atasözümüz der ki "EL EMEĞİ TEŞEKKÜRLE ÖDENMEZ"
bir de ürün üretildikten sonrası var. İsteyen olacak. yok havale geldi mi? kargoya verildi mi? takip numarası gönderildi mi? Aynı şeyleri siz yapsanız çoğu yerde 120 ye satılıyor biz bunu millete 60 a versek peynir ekmek gibi satarız diye düşünürsünüz... bence arkadaş çok makul bir fiyat söylemiş. Teşekkürler okuduğunuz için :)
Kocakuş arkadaşım öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim,yanlış anlamaya mahal vermemesi açısından söylemek isterimki kocakuş arkadaşımla herhangibir tanışıklığım yoktur,yine kendisi 2. nickle üye olmuş alel acele 9-10 mesaj yazıp reklama geçmiş diye düşünenler bile olabilir.böyle bir kanaat oluşmasını kesinlikle istemem.kocakuş arkadaşım sizi tenzih ediyorum,sakın olaki yanlış anlamayın,yorumunuz için tekrar teşekkür ediyorum.
-
Arkadaşım eline sağlık
bu konuda seni takdır ediyorum
-
düşünce güzell sistemde iyi ama arkadaşın yapmış olduğu cihaz hondaya özel birşey değil bütün arabalrda uygulanabilr.. basit bir devreyle yapılan işlem.
hondaya bunun montajı gerçekleşirse dohabilecek sorunlardan bir kacını yazmak istedim.
1.arıza lambasını %90 yakar çünkü arabanın farlarına beyine hiçbir müdahalede bulunmadan farklı bi sistemden elektirik gelicek ve farlar yanacak
2. farlar yandığında göstergede farın yandığına dahil hiç bir işaret göremezsiniz bu sisteme göre aynı zmanda gösterge ışıklarıda yanmaz.
3. diyelim gece oldu sensör sayesinde farlar yandı ama gösterge ışıkları yanmaz onun için siz gösterge ışıkları yakmak için far kolunu çevirecekzsiniz bu sefer beyinden farlara gelen elektirikle sensör cihazından farlara giden elektirik akımı çakışcak buda araçta problem yaratmasına sebep olabilr.
arkadaşalr bunları arkadaşın çizmiş olduğu şemedan anlayarak yazdım kimsenn malını kötüleme gibi bi derdim yok sistem güzell ama honda için olmaz bnce bu sistemi şahin doğan tarzı beyinsiz araçalrda 10 numara verim alınır..
-
Kendi aracım 92 Accord da kullanıyorum,bu dediklerinizin hiçbiri olmadı,Accord un ne kadar karmaşık sistemi olduğunu bilen bilir.gayet sağlıklı çalışıyor.Şemayı yanlış yorumlamışsınız.Her araçta parkları yakmak demek aynı zamanda gösterge ışıklarınıda yakmak demektir,birlikte yanarlar yani,Farlarıda beyin yakmaz,rölesi vardır.
-
Kendi aracım 92 Accord da kullanıyorum,bu dediklerinizin hiçbiri olmadı,Accord un ne kadar karmaşık sistemi olduğunu bilen bilir.gayet sağlıklı çalışıyor.Şemayı yanlış yorumlamışsınız.Her araçta parkları yakmak demek aynı zamanda gösterge ışıklarınıda yakmak demektir,birlikte yanarlar yani,Farlarıda beyin yakmaz,rölesi vardır.
senin yaptığın şemada parkları yakarken anahtarı kullanmdan elektirk gönderiyosun anahtarı açılmamış bi aracın gösterge ışıkları nasıl yanıyoo anlamadım.. geçenelrde arka plaka aydınlatması için farklı bir ampül kulladım ve araç arıza ışığı yaktı ampülün çektiği akımı aracın sistemi kaldırmadı madem beyinden bir akım gitmiyor arıza lambası neden yandı peki.. ben elektirkçi fln değilim araç elektiriğindende çok fazla anlamam sadece bildiğim elektirik bilgisine göre yaptığın sistem bizim arabalarda verim sağlamaz bu benim görüşüm.. ben senn yerinde olsam madem kendi aracına uygulamışsın videoya çek burada yayınla insanlarda içi rahat bi şekilde almış olurlar.. sistemini 92den 2011 e çok seneler geçti..
-
Çalışmayan bir devreyi satmam elbatteki ama yinede en kısa zamanda video ekleyeyim.bu sistem ile araca extra veya farklı ampül takmak tamamen farklı şeylerdir,far sensörünün mantığı sadece ve sadece park ve far anahtarlarını paralelden by-pass lamaktır.bu bütün sensörlerde böyledir.Şemayı daha dikkatli inceleyin ve sağ alt tarafında çizilmiş olan bağlantı kombinasyonlarını iyi yorumlayın,dışardan elektrik veriyor diya birşey yok,4 farklı bağlantı şekli var ve bütün araçlarda bu şekillerden biri geçerlidir.araçların far sistemlerini gözünüzde bu kadar büyütmeyin ve inanın ki 90 dan bu güne fazla birşey değişmedi,hala röleler kullanılıyor,90 model Accord ile 2000 Civic in göğüs kumanda ve devreleri neredeyse tamamen aynıdır hatta accord da daha fazla detay vardır.
-
hocam tebrik ederim bir video ile dahada net anlaşılacağınıza eminim ellerinize sağlık
-
emeğinize ellerinize sağlık....eğer örnek olur ise sanırım önyarıları kolay aşacaksınız.....bir şeye kafa yormanız ve üretmiş olmanız takdir edilecek bir durum...teşekkürler....
-
aküden bağlantı alındığında nasıl bir sonuç verir bilmiyorum. fakat sorun çıkartacağını düşünen arkadaşlar için söylüyorum; aküden alınan bağlantıyı oradan değilde park anahtarı ve far anahtarının girişinden alırsanız hiçbir sorun yaşamazsınız. sonuçta hava kararınca parkları ve farları siz yakmış gibi olursunuz fakat bunu siz yerine far sensörü yapar.
aslan7333 arkadaşım eline sağlık, yanlışım var ise düzelt.
-
2008 elegance arkadaşım yanlışınız yok,olayın mantığı budur zaten.şemada akü ile gösterdimki artı veya eksi net anlaşılsın.bu şemayı herhangibir oto elektrikçisine gösterip uygula dediğinizde aküye kadar kablo çekmez zaten,en yakın yerden artı veya eksiyi alır.örneğin park veya far anahtarını açtığınız zaman sisteme +12 v gönderiyorsa siz herhangibir yerden +12 v alıp anahtarın çıkışına bağlayabilirsiniz,2 tane +12v çakışması gibi bir durum olmaz,sonuçta heryer 1 tane aküden besleniyor.aynı durum eksi gönderen park far anahtarları içinde geçerlidir,sadece uçların biri +12v yerine şaseye bağlanacak(eksiye yani).
-
Arkadaşlar şema biraz kafa karıştırdı galiba,rahat anlaşılması açısından en basit şekilde revize ettim.ilk şema da doğru ve geçerlidir,sadece daha detaylıdır.
yeni şema:
(http://i1221.photobucket.com/albums/dd480/aslan7333/FarSensr-2.jpg)
-
uzunları yakan sistem far sensörü olarak geçmiyor zaten far sensöründe kendin yakıyorsun uzunları.
-
http://www.otosens.com/index.php?islem=urun&ID=29&model=31&goster=gb
deki gibi daha gelişmiş bir model üretmeniz mümkün olur mu? Mesela Follow me home tarzı bir özellik? veya kontak açıldıktan 10 saniye sonra devreye girme gibi?
Diğer husus ise merak etmeyin kimse kimsenin fake i değil. ben siteyi yeni buldum sadece. eski aracımı almadan önce hanıma Accord alalım demiştim. o zaman inandıramamıştım. şu anda o da inandı. Arabayı sattım yerine accord bakıyorum... google amca sağolsun honda accord yazınca bu siteyi gösterdi...
-
Elbetteki öyle bir cihaz üretilebir.benim amacım en uygun fiyatlı herkesin çok cüzi bir ödemeyle otomatik far sistemine sahip olabileceği ve yeterli görevi yapabilecek bir cihaz.
-
Arkadaşlar bu arada devreye kontak açıldıktan sonra marş basana kadar zaman tanımak amacıyla geciktirme devresi ekliyorum,kullanıcı ayarlayabilecek 1-20 saniye arası gecikme ayarı yapılabilir,malesef fiyat da 5 TL artmak zorunda.
-
Video ekleyecektim ama cuma akşamı termostat marifetiyle arabam hararet yaptı,dün sabah çektik sanayiye.üst kapak conta,subaplar,ekzos ve emme manifolt vs.gitmiş.motor açıldı.durduk yerde sorun çıktı işte.işi bitince video ekleyecem.
-
işte arabamın son durumu.karnı deşilmiş bir accord.
(http://i1221.photobucket.com/albums/dd480/aslan7333/IMG_4206.jpg)
-
Geçmiş olsun. kısa zamanda hallolur inşallah.
-
teşekkür ederim kocakuş arkadaşım.bugün parçaları aldım,kapakda taşlandı,yarın toplanacak inşallah.
-
geçmiş olsun
-
Hondacıysan, aracında otomatik yagmur sensörü ve far sensörü olsun istiyorsan 2006 makyajlı kasa ve üstü Accord alacaksın arkadasım... :)
Direk 2006 ve üstü civic HB de alabilirsin. Katlanır ayna da mevcut :D
-
Valla bravo arkadaşım.İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz ama bu işe emek vermişsin ve çok ucuza satıyorsun.Helal olsun sana eline sağlık.
-
Direk 2006 ve üstü civic HB de alabilirsin. Katlanır ayna da mevcut :D
HB düşünmüyorum. Ford Touneo Connect vardı. Honda Accord almak niyetiyle sattım. Accord dışında düşünmüyorum... Orjinal istiyorum. Ne dışına ne içine ekstra birşey yapılmamış olsun isterim...
-
Bugün Mustafa arkadaşımın 86 golf üne cihazı taktık.ilk yaptığım cihazlardan,kutu şekli ve kablo renkleri yanıltmasın.ayrıca bu cihazda kontaktan sonra bekleme devreside yok.
(http://i1221.photobucket.com/albums/dd480/aslan7333/1-1.jpg)
Öncelikle kontaktan bir 12v bulmaya çalıştık ve bulduk
(http://i1221.photobucket.com/albums/dd480/aslan7333/3.jpg)
Mustafa sevindi 12v u bulunca
(http://i1221.photobucket.com/albums/dd480/aslan7333/4.jpg)
Sonra cihazın anahtarının montajı yapıldı
(http://i1221.photobucket.com/albums/dd480/aslan7333/6.jpg)
(http://i1221.photobucket.com/albums/dd480/aslan7333/7.jpg)
sensörün kablolarını bağladık
(http://i1221.photobucket.com/albums/dd480/aslan7333/8.jpg)
(http://i1221.photobucket.com/albums/dd480/aslan7333/9-9.jpg)
Far anahtarından park ve far kontak uçlarını bulup cihaza gidecek kabloları bağladık
(http://i1221.photobucket.com/albums/dd480/aslan7333/10.jpg)
Ve bütün kabloların cihaz bağlantısını yaptık
(http://i1221.photobucket.com/albums/dd480/aslan7333/11.jpg)
Videosunuda çektik.mümkün olduğunca detaylı anlatmaya çalıştım,amatör çekim oldu tabi.sesli izleyin.
http://www.youtube.com/watch?v=JphsjbaNH_Y&feature=youtu.be (http://www.youtube.com/watch?v=JphsjbaNH_Y&feature=youtu.be)
-
süper olmuş emeğe saygı diyorum ama biraz daha geliştirilmeli bence başarıların devamı arkadaşım :)
-
Teşekkür ederim 34GKN arkadaşım.Cihaz tabiki geliştirilebilir,follow me home ilaveside isteyenler oldu,yapılabilir ama maliyet değişeceğinden en uygun cihazı üretmek adına fazla ilave yapmıyorum.malum insanlarımızın emeğe pek aldırdığı yok,bu cihaz bir marka olsaydı hiç düşünmeden 3-4 katı rakam verirlerdi.tüketim toplumu yapıldık ya ona üzülüyorum.
-
Hocam Follow me Home diyen bendim. kontak açıldığında çalıştırmaya kadar olan 8 - 10 s lik gecikme devresini aynen follow me için de kullanıyolar. o yüzden fazladan maliyet olmamış oluyor...
-
Arkadaşım öncelikle follow me de isteyenler var diye direk seni kastetmedim,başka yerlerde de isteyenler oldu.Bu cihaza follow me özelliği hiç masrafsız kazandırılmış olsaydı öyle derdim zaten.bir devrenin içine hiçbir ilave yapmadan hadi şu görevide yap diyemezsiniz,ayrıca 5 TL lik extra malzeme bile kullansanız bu maliyettir.Follow me dediğiniz devreyi sadece zaman rölesi ile de yapabilirsiniz,ama detay katamazsınız.ne beklediğinz önemli.kendi aracım için yapmaya başladım,yakında biter,ama dediğim gibi extra maliyetli olacak.
-
tamam hocam kızma... follow me mevzusunda sadece zaman yeterli olur herhalde. ekstra nasıl bir detaydan bahsediyorsunuz?
-
bazıları şöyle;folow me özelliği sadece kısa farlarımı yakacak,sislerimi yakacak,hepsinimi yaksın,devreye gireceği karanlık seviyesi far sensörünün farları yakma seviyesi ile aynımı olsun,dahamı karanlıkta devrede olsun.follow me farların açık kalma süresi ana devrenin hiçbir değerini etkilemeden(kontak sonrası bekleme gibi) kullanıcı tarafından tamamen bağımsız ayarlanabilsinmi vs vs...
-
Buda benim arabanın videosu.
http://www.youtube.com/watch?v=xmZ0qYCsMdA&feature=context&context=C38f2f52ADOEgsToPDskLse4wJ7T793NkkmYj7MEic (http://www.youtube.com/watch?v=xmZ0qYCsMdA&feature=context&context=C38f2f52ADOEgsToPDskLse4wJ7T793NkkmYj7MEic)