TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: MhondaElit - Ocak 09, 2012, 02:08:10 ÖS
-
Bugün Honda'nın sitesine girdim ve baktım ki modeller kısmında City yok. :ağlaa Evet dostlar bu başlık belki civic ve diğer model sahipolerini ilgillendirmez ama fikir fikirden üstündür. :artis Ne yapmalı city'lerimizi satalım mı? Araçların değerinde büyük bir düşüş olur mu ne dersiniz? :con
-
Bence satmayı düşünmeseniz bile www.sahibinden.com a bir ilan :con vermekte fayda var Hondanın sitesini görünce bende üzüldüm :cry:
-
2008 otomatik Citylerin şuanki fiyatı 24500-26500 arası (arabanın bakım durumu kilometresine göre değişir) ben 1 ay önce sahibindene ilan verdiğimde 25500 verenler oldu vermedim :artis yani 25500 e satılır >=ok
(Forumdaki eski kasa City sahipleri sanırım 5-6 kişi)
-
fiyatının düşeceğini zannetmiyorum. fiatın sienaları, Bravaları... falan vızır vızır satılırken, Honda fiyat kaybetmez düşüncesindeyim...
-
Bence durum şu: Götürdüğü yere kadar götürsün, fazla sıkıntı çıkarmasın (istisnalar hariç) bastığın zaman gitmesede en azından tatmin etsin diyenlerdenseniz kullanalım ancak ben model yükseltmek istiyorum daha iyisini almak istiyorum diyenlerseniz bir an önce satın derim. Ben suyunu yağını günü gününe koyanlardanım. Her hafta içini dışını temizler, lastik havasını kontrol eder, yağına suyuna bakar bir güzel yıkarım ve garajıma koyarım. Ben beni sonuna kadar götürsün zamanı gelince satarım diyenlerdenim.
-
Aracınızı satmak için almadıysanız ve sizin için bir sorun çıkartmıyorsa
neden satasınız ki ?
Yok ben sıkılgan adamım 2 senede bir araba değiştiririm derseniz hemen satın. zaten
o zaman civic city accord fark etmez.
-
city durdu, typ-r durdu, s2000 durdu :) başka ne kaldı yaa yerine ne gelecek acaba
-
city durdu, typ-r durdu, s2000 durdu :) başka ne kaldı yaa yerine ne gelecek acaba
Ya sorma ben en çok S2000'e üzüldüm.
Böyle bir aracı ileriki nesillerin görmesi lazımdı.
İşin kötüsü yerine koyacağı başka araç yok.
-
Honda'nın elinde afedersiniz ama Wv ile katılımacağı net bir araç yok bence. Ne kaldı abi herşeyi durdurdu. civic var, crv var, jazz var başka ne var? Adamın passatı var jettası var golfü var polosu var toureq var. Yelpazesi çok geniş, hız performans, görünüm vs bunları kulak ardı ediyorum ama Honda araba konusunda biraz pasif kaldı gibi birşey. Yani civic banttan indirdin yeni değil mi? Ya yaptığın reklama bir bakar mısın. Çok kötü bir reklam birde Wv'nin reklamlarına bir bak anlarsın o zaman. Honda son zamanda çok pasif kaldı maalesef çok
-
.
-
Japonyada YEN kurunun artmasından dolayı, Honda Japonya 'da araç üretiminden kaçınmaya başlamış. Belirlenen 3 ülkeye yöneleceklermiş araç üretiminde, bu 3 ülkeden biriside Türkiye, Civic başta olmak üzere bir kaç modelinin Türkiye 'de üretilip yurtiçi ve yurtdışına gönderilecegini DUYDUM :)
-
üzücü bir durum maalesef
-
Honda'nın elinde afedersiniz ama Wv ile katılımacağı net bir araç yok bence. Ne kaldı abi herşeyi durdurdu. civic var, crv var, jazz var başka ne var? Adamın passatı var jettası var golfü var polosu var toureq var. Yelpazesi çok geniş, hız performans, görünüm vs bunları kulak ardı ediyorum ama Honda araba konusunda biraz pasif kaldı gibi birşey. Yani civic banttan indirdin yeni değil mi? Ya yaptığın reklama bir bakar mısın. Çok kötü bir reklam birde Wv'nin reklamlarına bir bak anlarsın o zaman. Honda son zamanda çok pasif kaldı maalesef çok
Dediklerine kısmen katılıyorum.
Katılmadığım kısım şu:
VW için saydıklarının karşılığı olarak zaten Civic modelleri mevcut.
Bunların arasında sadece Jetta'nın karşılığı Honda da yok ama o da
Jetta Passat'ın donanımsızı olduğu için.
Kasası bile birbirine çok yakın sanki makyajlı makyajsız farkı gibi...
adamın golfü var = Civic
jettası var =
polosu var = Jazz
passatı = Accord
toureqi var = Crv
Tamam City'nin üretimden kalkmasını istemezdik ama demek ki adamların
üretim stratejileri bu şekilde. Ayrıca unutmayın ki tsunami çok büyük bir yıkım oldu
ve Honda'nın bir miktar küçülmesi gerekti.
Katıldığım nokta da şu. Honda da reklam diye bir şey yok. En azından Türkiye'de.
-
En iyi reklamları bizleriz yürüyen reklamlar heran heryerde herşekilde :)
-
Hondanın Accord civic jazz crv Ww nin passat jetta golf toureg tiguan sirocco Toyotanın auris corolla yaris verso avensis rav4 prius land crusier honda artık diğer firmalardan geride kalmaya başladı bugün reklamda gördüm chevrolet cruze 163 beygir dizel motor yapmış hondanın bugünlerde birşey yapması lazım yoksa satışları çok düşer tvye bakıyorum her markanın reklamı var Hondanın yok hele şükür daha yeni yeni civicin reklamı çıktı
-
City'e yazık ettiler hondanın tek aile arabasıydı (jazz hb türklerin çoğu sedan sever ben dahil)
-
Katılmadığım kısım şu:
adamın golfü var = Civic HB
jettası var = Civic Sedan
polosu var = Jazz
passatı = Accord
toureqi var = Crv
üretim stratejileri bu şekilde. Ayrıca unutmayın ki tsunami çok büyük bir yıkım oldu
Katıldığım nokta da şu. Honda da reklam diye bir şey yok. En azından Türkiye'de.
Alıntıda udak bir değişiklik yaptım,
insan bilmeyince sallamak zor olmuyor;
Honda'nın ürettiği modeller,
1- Accord
2- Civic ( kendi içinde en dallı budaklı aile, LPG lisi, Hybirid, Si'si 3 kapılısı, Sedanı)
3-Crosstour
4-CRV
5-CRZ
6-FCX Clarty
7- Fit (jazz)
8- insgiht
9- Odyssey
10- Pilot
11- Ridgeline
Yani geçelim o var yok meselesini, meseleyi... ha Tr satılan VW lerin hepsine bir karşılığı var üstüne üstlük CRZ de cabası... VW nin türkiye'yi geçtim dünyada Spor Hybrid aracı var mı ki?
Bu Vagcılar kadar güldüren yok beni bu forumda,
Reklam için de, Civic HB in, Reklamını Bir araçtırın derim Youtube'da...
-
Katılmadığım kısım şu:
polosu var = Jazz
passatı = Accord
toureqi var = Crv
Alıntıda udak bir değişiklik yaptım,
insan bilmeyince sallamak zor olmuyor;
Honda'nın ürettiği modeller,
1- Accord
2- Civic ( kendi içinde en dallı budaklı aile, LPG lisi, Hybirid, Si'si 3 kapılısı, Sedanı)
3-Crosstour
4-CRV
5-CRZ
6-FCX Clarty
7- Fit (jazz)
8- insgiht
9- Odyssey
10- Pilot
11- Ridgeline
Yani geçelim o var yok meselesini, meseleyi... ha Tr satılan VW lerin hepsine bir karşılığı var üstüne üstlük CRZ de cabası... VW nin türkiye'yi geçtim dünyada Spor Hybrid aracı var mı ki?
Bu Vagcılar kadar güldüren yok beni bu forumda
o dediğin arabaların çoğu türkiyede satılmıyor
Ben ww fanatikliği yapmıyorum doğruları söylüyorum
-
e zaten VW nin türkiye'de satıp da Honda'nın satmadığı yegane meseleler, Ticari araçlar, Binekte her aracına karşılık gelebilecek bir aracı var,
polosu var = Jazz
passatı = Accord
toureqi var = Crv
Rocco= CRZ
diye tekrar yazayım. roco ve crz yeni aklıma geldi... Dünya skalasını da ekstra yazdım... cımbızlamayalım efendiler, tümü okuyalım. Böylesi daha insancıl :D Dizel motor yok dersen ona eyvallah...
-
Ticari araçlar, Binekte her aracına karşılık gelebilecek bir aracı var,
Binekte varda ticaride yok ww nin caddy var hondanın ticarisi yok Ben WW nin fanatikliğini yapmıyorum senin lafını düzeltiyorum
-
Binekte varda ticaride yok ww nin caddy var hondanın ticarisi yok Ben WW nin fanatikliğini yapmıyorum senin lafını düzeltiyorum
Sevgili kardeşim sen benim lafımı düzeltmeden önce ne yazıyorum onu anlamaya çalış... ondan sonra bilahare düzeltirsin.
-
Sevgili kardeşim sen benim lafımı düzeltmeden önce ne yazıyorum onu anlamaya çalış... ondan sonra bilahare düzeltirsin.
Ben senin ne demek istediğini anladım kardeşim ww ile hondanın arabalarına karşılık geliyor city ise boşta kalıyor demek istiyorsun
-
e zaten VW nin türkiye'de satıp da Honda'nın satmadığı yegane meseleler, Ticari araçlar, Binekte her aracına karşılık gelebilecek bir aracı var,
polosu var = Jazz
passatı = Accord
toureqi var = Crv
Rocco= CRZ
diye tekrar yazayım. roco ve crz yeni aklıma geldi... Dünya skalasını da ekstra yazdım... cımbızlamayalım efendiler, tümü okuyalım. Böylesi daha insancıl :D Dizel motor yok dersen ona eyvallah...
Hb sedan aynı model diye tuttururlar diye yazmamıştım ama aralarında bariz farklar var.
Ayrıca Rocco-Crz cuk oturmuş.
Bunun yanında ticari araç falan diye tutturacaklar olursa Honda
deniz motorlarını, motorsikletleri, sanayi motorlarını,
park bahçe motor ve ekipmanlarını da sayalım ama bu gereksiz bir zidik katılımına girer.
-
herneyse... Luzumsuz polemiğe gerek yok...
Ctiy boşta değil. Neden olsun ancak City'nin muadili araç VW de hiç olmadı, Fiatta oldu (Albea) Reno'da oldu (Symbol) Dacia'da oldu ( Logan) velhasıl City'nin fiyatı bu saydıklarımdan çok yüksek olduğu için ve dizel olmadığı için rekabet şansı yoktu... Bu yüzden piyasadan çekilmesi gayet normal... Beklenebilir bir mesele...
Sonuç itibari ile City'nin üretiminin bitmesinin fiyatları çok fazla etkilemez... Piyasa da artık üretimi yapılmayan bir çok araç satılıyor. Honda'dan örnek vermek gerekirse mesela HRV... Fiyat düşüyor mu? aksine yükseliyor... City sahipleri canlarını sıkmasın. Panikle elden çıkarmak için fiyat kırmasın. Binmeye devam etsin...
Poseidon, Alnını karışlarım kim diyosa HB ve Sedan aynı diye, bir dünya fark var araçlarda :D ama kaygını anlıyor ve hak veriyorum. Bence de CRZ cuk oturdu. Yüksek beygirde Rocoya karşılık veremezdi belki ama CRZ type R de yolda...
-
Ctiy boşta değil. Neden olsun ancak City'nin muadili araç VW de hiç olmadı, Fiatta oldu (Albea) Reno'da oldu (Symbol) Dacia'da oldu ( Logan) velhasıl City'nin fiyatı bu saydıklarımdan çok yüksek olduğu için ve dizel olmadığı için rekabet şansı yoktu... Bu yüzden piyasadan çekilmesi gayet normal... Beklenebilir bir mesele...
Sonuç itibari ile City'nin üretiminin bitmesinin fiyatları çok fazla etkilemez... Piyasa da artık üretimi yapılmayan bir çok araç satılıyor. Honda'dan örnek vermek gerekirse mesela HRV... Fiyat düşüyor mu? aksine yükseliyor... City sahipleri canlarını sıkmasın. Panikle elden çıkarmak için fiyat kırmasın. Binmeye devam etsin...
Poseidon, Alnını karışlarım kim diyosa HB ve Sedan aynı diye, bir dünya fark var araçlarda :D ama kaygını anlıyor ve hak veriyorum. Bence de CRZ cuk oturdu. Yüksek beygirde Rocoya karşılık veremezdi belki ama CRZ type R de yolda...
City fiat albea reno symbol dacia loganla hyundai accent era kıyas bile edilemez onlar hem konfor hem boyut hem güvenlik yönünden cityden düşüklerdir Bence City C sınıfı olmalıydı sahibinden.com bile C sınıfı yazmış
-
polo classic
-
polo classic
???
-
citinin muadili hiç olmadı yazmışsınız ya :D bi dönem ucube polo classic vardı.
-
Sen de yerin dibine soktun City'i yaw. :)
son makyajlı kasası bence bir öncekine göre yeterince konforlu ve daha albenili.
Albea değil ama belki Linea ile karşılaştırılabilir.
-
ahaha eyvalla ilkercom onu unutmuşum hakikaten bin yılın ucubesi...
Arkadaşlar yanlış anlamayın ben kıyaslamıyorum, Segment ve satış kitlesi açısından söylüyorum... Sonuçta kıyaslanmadığı ne kadar gerçekse City ve az önce saydığım arabaların satıldığı pazar aynı... Mini Sedan... Yoksa elbette kıyası yoktur.... Velhasıl o segmentte önemli olan önce az yakıt ( dizel) sonra Düşük fiyat ( City bu sınıfın en pahalı aracıydı belkide ) En son kalite... Bu yüzden City rekabeti amaçlanan yerde sınıfta kaldı. Yoksa kendi çapında çok güzel araçtır... ona söz söylemiyorum... Sonuçta Honda'nın C sınıfı arabası Civic. Altında ise City ve Jazz var... Mesela Jazz satışları olukça iyi... Uzun süre devam edecektir... Farklılığı var, Tam katlanır koltukları var, Cam tavanı var... Bu yüzden bir albenisi var...
-
yaw ben city yi pek sevmem Hondanın hırçınlığı yok. ama aile arabası olaak clio mlio hepsinden çok çok üstün bir arabadır.
Bende ies varken bi arkadaşa tavsiye ettim gidip city almıştı. Unodan sonra adama mercedes gibi geldi çok memnun hala kullanıyor. az yakıo süper araba diyordu :D
Adam Hondaya biniyorum diye seviniyor daha ne olsun. keşke piyasa böyle adamlarla dolsa. adam 25 bin para veriyor abs olmayan araba alıyor. sonra bize patlıo :S Al city en azından donanım var.
-
Bence de kendi sınıfının en üstün arabası city, Dediğim gibi o hususta kıyaslamıyorum, istatistik bilgi, segmen, pazar payı vs.. Söylemek istediğim şey..
-
Yazık oldu.
dediğiniz gibi bu aracın sıfır km fiyatı bu donanıma göre 30-35 bin olmamalıydı.
ama hiç şaşrımayalım 98 model Civic'e 20,000 çekilen piyasada
sıfır km City'e 35,000 tl istenmesi çok da değil aslında.
Bunu da kara mizah olarak algılayın.
Ya istemezmiydiniz şöyle bir City Mugen R üretilseydi.
(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTosFmgo1t9YlnCrz0hS-ubq9yf_0fbxOCvTdn6iH5p9pE4mB7IXJRi83nC-A)
-
mugen ne yapsa istetiyor orası bir gerçek... :D Bir tek Civic HB'in mugen kitini beğenmiyorum, Arkadaş sen ne hakla o canım Eksozları yuvarlak yaparsın...
-
Ya hu Allah aşkına saydığınız arabaların kaçı var Türkiye'de? Kaç kişi insgiht, Odyssey, FCX Clarty, Ridgeline, kullanıyor Türkiye'de. Hangi Ahmet, Hangi Mert Hangi Abdullah kullanıyor Ridgeline'yi bilmem neyi? Ama adamların sitesine girin bütün markaları Türkiye'de bulabilirsiniz. Polo,Golf,scirocco,jetta,toureq,tiguan vs vs. Yani adam her anlamıyla elinden geldiğince tüm ülkelere açılıyor. Reklamınıda yapıyor, arabasını da satıyor Alman bayrağıyla sağlamlığınıda tescilliyor vs vs. Marka ve reklam bilinci sıfır Honda'nın Türkiye'de. Pazar ayrımı yapıyorlar gibi geliyor bana. Honda city sahibiyim nasip olursa gidip civic alacağım ama bunlar bence bir gerçek. Birde dur bi Honda'nın reklamını izleyeyim diye herkes Youtube'yi açıpta izlemez. Vatandaş reklamını evindeki televizyondan izler, izlemek ister...
-
Bence modifiyenin en çok yakıştığı araçlardan biri
(http://a1201.hizliresim.com/t/b/1q8ll.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://b1201.hizliresim.com/t/b/1q8ly.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
Güzel fotoğraf. Ya hu city çok güzel bir araç perfoırmans harici kullanımlarda benim alıp veremedğim Honda'nın diğer markalara nazaran reklam konusundaki duyarsızlığı. İngiltere'deki reklamları öyle değil mesela. ABD'de en çok kullanılan araçlardan birtanesi Honda ama adamlar Türkiye'de reklam konusunda hiçbir çaba sarfetmiyorlar. Durum bu yoksa tek suçumuz city'li olmak :seytani
-
Hocam reklam konusunu tartışmayalım. Honda'nın da reklamları döndü, VW nin de... Sayıları da o kadar fazla olmadı. Son günlerde VW reklamları renk ve kapı sesli kampanya oldukça iyi çalışılmış bir kampanya olduğu için popüler durumda... Bir o reklam üzeridnen yorum yapıyorsunuz ama ben ekmeğimi bu sektör üzerinden yiyorum. Az biraz bilirim. Öteki model konusunda da yukarda VW arabalarına karşılık gelen Hondaları yazdım. Demogojiye luzum yok... Burda olmayan modelleri de markanın kartelasını göstermek için yazdım... Ha VW'nin ajansı honda^dan daha iyi bir ajans dersiniz ona katılırım... Keza Avrupa'da Amerikada yaptığı reklamlar belli markanın, Burda ise ajansları oldukça kısır malesef. Bütçe kısıtlı olabilir, Sonuçta, Bizim memlekette Klimasız 2011 model VW alan adam var... Para derdi yok VW'nin Türkiye'de :D
-
Arkadaşlar yanlış anlamayın ben kıyaslamıyorum, Segment ve satış kitlesi açısından söylüyorum... Sonuçta kıyaslanmadığı ne kadar gerçekse City ve az önce saydığım arabaların satıldığı pazar aynı... Mini Sedan...
City mini sedan segmentinde değil Giriş sınıfındadır Boyutları 4395 mm dir rakiplerinden baya bir uzundur Symbol 4261 mm accent 4280 mm fiat albea 4180 mm dir bunlar mini sedan grubundadır city ise 4395 mm ile giriş sınıfında kabul edilmiştir
Tam katlanır koltukları var, Bu yüzden bir albenisi var...
Citydede var tam katlanır koltuklar
-
Tam anlamıyla reklam konusunu tartışmıyoruz. Tartışma konusu çok yönlü olarak Marka bilinci. Bakın ben reklamcılık mezunuyum büyük bir yayın grubunda'da haber editöyürüm. Benim fikirlerim bu yönde. Söylediklerimin demogoji ile ilgisi yok kardeşim halk insgiht, Odyssey, FCX Clarty, Ridgeline, binmez. Ne tanıtırsan ona biner. Sen s2000'i üret piyasadan çek, city'i üret piyasadan çek eeee? İnsanlar hele ki Türk insanı seçicidir piyasaya ne sunduysan bakar seçer karar verir ona biner bu kadar basit. Senin saydığın modeller Türkiye'de olmayan modeller durum bu. Honda'nın Türkiye'de reklam stratejisi yok ajans majans hikaye...
- Vesselam -
Hondanız bol yakıtınız az olsun, Allah enjektörlerinize zeval vermesin dostlar saygılar :hehe
-
Can, Araç dünya'nın her yerinde Small Segment (Mid Sized Sedan) geçiyor ha senin gönlünde giriş segmentidir ona bişey diyemem ama bu segment mevzuu uzunluk ile alakalı değil onu söylebilirim...
-
polosu var = Jazz
passatı = Accord
toureqi var = Crv
Rocco= CRZ
Hb sedan aynı model diye tuttururlar diye yazmamıştım ama aralarında bariz farklar var.
Ayrıca Rocco-Crz cuk oturmuş.
Bunun yanında ticari araç falan diye tutturacaklar olursa Honda
deniz motorlarını, motorsikletleri, sanayi motorlarını,
park bahçe motor ve ekipmanlarını da sayalım ama bu gereksiz bir zidik katılımına girer.
Tam anlamıyla reklam konusunu tartışmıyoruz. Tartışma konusu çok yönlü olarak Marka bilinci. Bakın ben reklamcılık mezunuyum büyük bir yayın grubunda'da haber editöyürüm. Benim fikirlerim bu yönde. Söylediklerimin demogoji ile ilgisi yok kardeşim halk insgiht, Odyssey, FCX Clarty, Ridgeline, binmez. Ne tanıtırsan ona biner. Sen s2000'i üret piyasadan çek, city'i üret piyasadan çek eeee? İnsanlar hele ki Türk insanı seçicidir piyasaya ne sunduysan bakar seçer karar verir ona biner bu kadar basit. Senin saydığın modeller Türkiye'de olmayan modeller durum bu. Honda'nın Türkiye'de reklam stratejisi yok ajans majans hikaye...
- Vesselam -
Hondanız bol yakıtınız az olsun, Allah enjektörlerinize zeval vermesin dostlar saygılar :hehe
Hep dediğim gibi, Okuduğumuzu anlarsak, biraz yazana saygı gösterip acaba adam nedemiş diye düşünürsek, zaten tartışacak çok fazla birşey yok... Benim saydığım diğer modeller... Ekstradan bilgi vermek amacıyla girildi...
-
Estağfurullah hocam saygısızlık olarak addetme ufak bir dialog. Sen onu bunu bırak adamlar city kaldırmış yaaaa :P >%6rol
-
Dediğim gibi, beklediğim birşeydi... Söz konusu segment için fazla kaliteliydi... Aylar önce Honda Ceo'su Dizel müjdesini verirken yeni bir honda modelinin daha Ülkemizde üretileceğini söylemişti, Eğer bu olacaksa %98 Brio olacaktır... İlgili segmentte iş yapacağı kesin gibi, fiyatı oldukça düşük...
Ek olarak bahsettiğin marka ne verirse kitle onu alır fikri aslında bir literatür, Haklısın ancak o konvensiyonel medya zamanından kalma bir literatür... Sende farkındasındır ki, Sosyal Medya herşeyi değiştirdi... Bu gün Honda'nın LPG li araç satması marka açıklamalarına bakarsak, tam bir dansöz manevrasıdır, 3 yıl önce, LPG bizim araçları bozar diyip, servise almazdı honda, Velhasıl konu ile ilgili forumlar, tartışmalar coşunca, LPG + 6 yıl 150.000 km kaçınılmaz oldu... Marka aşkı gibi konuları incelemekte fayda var... Gördüğümüz ve yakında göreceğimiz üzere, artık belirli markalara aşkla bağlı tüketicilerin, markanın stratejilerine yön verdiğini daha sık göreceğiz...
-
Bu arada herkes skaladaki her araca binmek ister ama o kadar kolay olmuyor
ve kimse maliyeti düşünmüyor. Japaonlar tam bir
maliyet ustası. Yani bir araç onlara maliyet oluyorsa üretmezler.
Bunu hayat felsefesi olarak benimsemişler.
Aynı örneği veriyorum. Evlerinde bile gereksiz veya fazla bir alan göremezsin.
Her işletme kar etmek amacıyla kurulur. Eğer ürettiği bir araçtan kar etmiyorsa
üretimden çatır çatır çeker.
Olaya gerçek anlamında duygusallık karıştırmazlar yani.
-
Poseidon'a ek olarak, muhtemelen City ülkemizden kalktı, Hindistanta çatır çatır sattığı için, ordan kalkmayacaktır, netekim de kalkmadı. Neden? çünkü "Mid Sized Sedan" araçların en çok tüketildiği ülke hindistan... Bizde ise Bu segmenti filo ve taksi işleri dışında alanlar parmakla sayılacak kadar az...
Brio şu an 15 bin TL civarı bir fiyatla satılıyor Hindistanda.
-
Poseidon'a ek olarak, muhtemelen City ülkemizden kalktı, Hindistanta çatır çatır sattığı için, ordan kalkmayacaktır, netekim de kalkmadı. Neden? çünkü "Mid Sized Sedan" araçların en çok tüketildiği ülke hindistan... Bizde ise Bu segmenti filo ve taksi işleri dışında alanlar parmakla sayılacak kadar az...
Brio şu an 15 bin TL civarı bir fiyatla satılıyor Hindistanda.
Aynen öyle. Hindistanda bu araca talep var ki üretiliyor.
İşin iktisat kısmına girecek olursak konu daha da derinleşir.
ama en kaba anlamda. Ne kadar talep edersek o kadar arz olur yani üretim olur.
Biz o kadar az talep etmişiz ki Honda kar edemeyeceğini anlayıp üretimini durdurmuş aracın.
Tabi arzın faktörlerinden biri olan müşteri beklentilerini en çok etkileyen reklam aşaması da bu üretim miktarını belirler.
-
Yalnız Honda Brio çok hoş bir araçmış baktım google'dan. City ülkemizden kalktı doğru Honda, sedan civic ile Türkiye pazarında start aldı. HONDA bir düş'tür benim için. Civic, crv Honda ne görsem yol veririm, rahatsız etmem yol istemem :gitar Özellikle Honda'nın hikayesi öldürür benin. Haftada 1 kere izlerim hatta ki ofisteki tüm arkadaşlarıma da izletmişimdir :emo
http://www.youtube.com/watch?v=1G7Rd01SW-4
-
Can, Araç dünya'nın her yerinde Small Segment (Mid Sized Sedan) geçiyor ha senin gönlünde giriş segmentidir ona bişey diyemem ama bu segment mevzuu uzunluk ile alakalı değil onu söylebilirim...
Bu linkte giriş sınıfı olduğu yazıyor http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=5976349
"Mid Sized Sedan" araçların en çok tüketildiği ülke hindistan... Bizde ise Bu segmenti filo ve taksi işleri dışında alanlar parmakla sayılacak kadar az...
Ben şuana kadar City taksi görmedim :)
-
Ne tanıtırsan ona biner. Sen s2000'i üret piyasadan çek, city'i üret piyasadan çek eeee? İnsanlar hele ki Türk insanı seçicidir piyasaya ne sunduysan bakar seçer karar verir ona biner bu kadar basit.
evet türk insanı çok seçicidir ve ilk gördüklerinde cityi çok beğenmişler ilk 20 günde 450 tane satmış
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=3839488
-
canım kardeşim linke bakmadım ama muhaber bilmemiştir uydurmuştur. Keza bu araç Mid sized sedandır, Minileştirilmiş sedan denilebilir.
http://www.carzy.co.in/blog/car-news/honda-city-segment-leader-quickly-losing-position.html/
Burda sınıfın lideri olarak seçilmiş, daha yüzlerce link koyarım buraya ama gerek varmı bence yok?
Ve dedğim gibi, sende yazılanı anlayamamak gibi bir problem var Can, Kim City taksi var dedi ki? City nin içinde olduğu segmentten bahsettim orda...
-
Arkadaşlar city nin türkiye pazarından çıkmasının en önemli sebebi 2012 civic in satışa sunulmasıdır, bu bir satış politikasıdır, dikkat ederseniz yeni kasa civic tip olarak yeni kasa city e çok benziyor, eğer city piyasadan kalkmasaydı, civic satışını çok olumsuz etkilerdi, city si olanlar üzülmesin sakın, arabanın piyasası düşmez merak etmeyin, aksine değeri artacaktır, cünkü yeni kasa city iyi bir araç, fazla - leri yok bu yüzden piyasada az olması talebin ve arayışın fazla olduğu dönemlerde 2.el fiyatını tavan yaptırır, sonuçta parçası bulunan ve her yerde tamirinin yapılabileceği bir araç, fabrikası kapanmadıya bunun..... rover gibi fabrikası kapansa ve parça sıkıntısı olsa piyasası düşerdi ama durum farklı 2013 te makyajlı kasa olarak geri gelecek merak etmeyin... :lovee
-
vllah o durdur bu durdu araba kalmadı cıtyler b segmentınde raabet gormuyordu
-
değer kaybetmez aksine meraklısı için kıymetlenir.
-
2013 te makyajlı kasa olarak geri gelecek merak etmeyin...
nerden öğrendiniz ???
-
Yurt dışı sitelerine bakın görürsünüz, yeni kasa civic 1 sene bir boy göstersin ondan sonra >=ok
-
üzüldüm kaldırılmasına ama inşallah değeri düşmez :(
-
Hondanın sitesine baktığımda cityi görmediğim için tuhaf oluyorum <783^2
-
fuarlarda city nin makyajlı kasası tanıtıldı arkadaşlar kaldırıldığını falan nerden çıkardınız. makyaj yiyip gelecektir.
-
fuarlarda city nin makyajlı kasası tanıtıldı arkadaşlar kaldırıldığını falan nerden çıkardınız. makyaj yiyip gelecektir.
(sanırım) türkiyede kaldırıldı diğer ülkelerde devam ediyor
-
Konuya son noktayı koyuyorum arkadaşlar.
Honda Türkiye iletişim sayfasından City'nin tekrar satışa girip girmeyeceğini yazı ile sordum.
Saolsunlar ertesi gün telefonla sorunun cevabını veriyorlar.
Sorduğum hiçbir soru cevapsız kalmadı bunu da belirteyim.
Her neyse City üretimden tamemen kalkmış ve Türkiyede makyajklı ya da makyajsız herhangi bir modeli satılmayacakmış.
-
City üretimden tamemen kalkmış ve Türkiyede makyajklı ya da makyajsız herhangi bir modeli satılmayacakmış.
Üzüldüm :(
-
Yeni civic ile city'nin tipi aynı olduğu için kaldırmışlardır :D Şaka bir yana Honda'ya yakışmayan çok tipsiz bir araçtı zaten bu city...Zevk meselesi alan alır,binen biner saygı duyarım ama bu benim düşüncem,yenisini düzelttiler gerçi ama o eski kasa tam bir facia idi ;)
-
Yeni civic ile city'nin tipi aynı olduğu için kaldırmışlardır :D Şaka bir yana Honda'ya yakışmayan çok tipsiz bir araçtı zaten bu city...Zevk meselesi alan alır,binen biner saygı duyarım ama bu benim düşüncem,yenisini düzelttiler gerçi ama o eski kasa tam bir facia idi ;)
+1905 valla ne yalan söylim bende katılıyorum size.. son kasa biraz güzelde.. ondan önceki kasa çok kötü.. hatta bu Honda'mı ya?? diyenler oluyordu.. :) ama yakıt tasarrufuna filan bişe diyemem tabi. :)
-
Madem üretimden kalktı neden başka ülkelerde hala satılıyor? 2012 modeli neden çıktı bana bunu biri açıklasın yahu, bir de tipsiz diyen arkadaşlara avatarımdaki araca bir baksınlar derim, eğer bu araç tipsiz se diğer markalar daki tipsiz araçlara ne denir bilmiyorum.Marka birliği olmayan bir forum damıyım acaba diye düşünüyorum, başka forumlarda kimse araçlarını kötülemiyor ama buradaki arkadaşlar honda da sadece civic varmış gibi davranıyor, civic gözde bu kadar büyütülecek bir araç değil bence 1600cc normal bir araç sonucunda.
-
Madem üretimden kalktı neden başka ülkelerde hala satılıyor? 2012 modeli neden çıktı bana bunu biri açıklasın yahu, bir de tipsiz diyen arkadaşlara avatarımdaki araca bir baksınlar derim, eğer bu araç tipsiz se diğer markalar daki tipsiz araçlara ne denir bilmiyorum.Marka birliği olmayan bir forum damıyım acaba diye düşünüyorum, başka forumlarda kimse araçlarını kötülemiyor ama buradaki arkadaşlar honda da sadece civic varmış gibi davranıyor, civic gözde bu kadar büyütülecek bir araç değil bence 1600cc normal bir araç sonucunda.
Markanın satış stratejisini bilmiyorum ama Honda'dan arayan hatun bana telefonda Türkiye'de satışı olmayacak dedi.
Ayrıca insanların şahsi görüşüdür. Kimseye neden City'i sevmiyorsun diyemeyiz.
mesela benim ilk kasa hoşuma gitmedi ama 2. kasa baya iyiydi.
Ayrıca bu davranış bizim ne kadar objektif ve demokratik bir marka forumu olduğumuzu gösterir.
-
''poseidon999'' arkadaşımız en güzel cevabı vermiş,sevmediğim bir arabaya sırf Honda birliği egosu katmak adına övgüler mi yağdırayım yani? Fanatizmin lüzumu yok herkes neyi sevip,sevmediğini ortaya koyabilir,Honda forumu diye sürekli honda'nın önünde secde mi edelim?
Neyse olaya gelirsek civic çok küçümsenecek,city'de çok büyütelecek bir araba değil ;)
-
Ben city'i büyütün demedim, küçültmeyin yeter, diğer honda forumlarında böyle bir acaip tavır görmedim ben, ne kadar ahlaksızca davranan arkadaşlar varmış meğer, her halde yaş grubu küçük bu forumun en iyisi bu forumdan çıkmak, biraz büyüyün de öyle konuşalım ben böyle forumda 1 dakika durmam, 36 yaşından sonra benim arabam seninkini geçer muhabbeti sıkıcı oluyor >%Sakin
-
Kimseye olarak direkt yanıt olarak yazmıyorum. Sadece kendi duygu ve düşüncelerimdir.
Bu kasa Hondaya hiç yakışmadı, tipi kötü, berbat vs gibi biraz aşşalayıcı yorumlarda bulunmak bu forumda yer alan bu araç sahiplerini en başta üzer.
Bir vesileyle alınmış bir araçtır, bütçe durumu ona göredir, yakıt tüketimi düşünülmüştür ya da civic alınacağına birkaç model yeni olsun denip alınmıştır, sahibi alacak kadar sevmişse bence olay bitmiştir.
Eski ya da yeni kasa farketmez eğer araç Honda ise, bu forumda bence değerlidir. Çünkü buraya çoğunlukla Honda sahipleri üye oluyor, bir araca sahip pek çok arkadaş var.
Düşünün aynı kasadan aracınız olsa ve siz de aracınızı sevseniz bu tür yorumlar hoşunuza gider miydi ya da ne düşünürdünüz ?
Hoşuma gitmedi, tercihim olmaz demek başka, tipsiz, facia vs demek başka.
-
bence city sgmentler arasında kaldı b desen deyil c desen deyil ama çok c segmentden iyi linea fulelanc acent bide şu sembolle daicayla aynı sınıfa sokan arkadaşlar arabadan anlamıyorlar cityle sembol arasında 3-4 gömrek fark var city motor şeçenekleri h<riç linea ve fulelacdan daha iyi
-
bence city sgmentler arasında kaldı b desen deyil c desen deyil ama çok c segmentden iyi linea fulelanc acent bide şu sembolle daicayla aynı sınıfa sokan arkadaşlar arabadan anlamıyorlar cityle sembol arasında 3-4 gömrek fark var city motor şeçenekleri h<riç linea ve fulelacdan daha iyi
Öhh diyorum daha ne diyeyim Linea'da Fluance'de civic'in rakibidir city'nin değil ;)
Privilage fluance ile city arasaında dağlar kadar fark var...Ki bunu reno'dan nefret eden biri olarak söylüyorum,linea ya da fluance al birini vur ötekine ama sınıf farkları var...
-
Öhh diyorum daha ne diyeyim Linea'da Fluance'de civic'in rakibidir city'nin değil ;)
Privilage fluance ile city arasaında dağlar kadar fark var...Ki bunu reno'dan nefret eden biri olarak söylüyorum,linea ya da fluance al birini vur ötekine ama sınıf farkları var...
linea ile citynin fiyatları aynı biraz fiyatları incelecen anlarsın
-
:( neden böle yaptılar acaba
-
Aslında model üretiliyor. Ülkemize şu an getirilmiyor. İlerde ne olacağı belli olmaz.