TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: bymurat___61 - Ocak 22, 2012, 05:28:50 ÖS

Başlık: Civic ies farları geliştirme
Gönderen: bymurat___61 - Ocak 22, 2012, 05:28:50 ÖS
Degerli Honda severler engin ve değerli bilgilerinize ihtiyaç var

Bugun tuvturkden geçmedi. işte cahillik geçmezse söker h4 ampullerimi takar geçerim dedim onada bi 2 randevu almak gerekiyomus. Bu tuvtürkdekiler cidden hondalara sıkıntı cıkartmak için elinden geleni yapıyorlar ciddi bir kasıt ve tahrik var.

NEyse konuya gelecek olursak fikirlerinize ihtiyacım var

*Şimdi piyasada bildiğimiz angellardan alıp, sanırsam 2 marka var sonar ve junyan,
gelelim benim yapacaklarıma yani yapmak istediklerime

Bunu yapmayı istememdeki asıl sebep şuanki uzun-kısa h4 ler ısığı dağıtıyo orjinal far olduğundan dolayı (aslında o kadarda dağıtmıyo bu durumu arkadaşlarlan arabaları değiştirerek test ettik Katil xenonlardan değilim:D) Ama ben
biraz takıntıyım. :D bide bu sistemin dez avantajı dağıtmasının yanında güzdüz xenon açık değilken sellektör yapamıyosun bide uzunlar ölüyo.

Bu iki markadan uygun olanı 2 el olarak alıp

Farların içini açıp bi-xenon mercek yapıp bunun yanında uzun ampulude olucak ki gece uzun yandığında hem bixenon uzun konumuna geçecek hemde yanındaki ampul yanacak ve gayet yeterli bir uzun aydınlatması olucak, aslında (Biraz fazla aydınlatma olucak uzun için ama yazını ilerleyen kısmında anlatıcam niye böyle olması gerektiğini) ama gündüz konumunda xenon çalışmazken sellektör yaptığımızda sadece uzun ampulu yanacak tabi yanında bixenonun selenoidi hareket edecek ama o önemli değil.

Yani kısacası gündüz sellektör de yapcağız hemde gece kaliteli bi aydınlatma olacak
            (Şu an uniye gittigim için yazın uygulamaya geçip detayları paylaşacam)

Gelelim uygulanabilirliğine elektronik beslemelerde sıkıntı yok her sey kafamda tamam.

İşte bu iki markadan hangisi daha uygundur bu duruma
1- kısanın merceğini söküp bi-xenon mercek sıvar mı sıvarsa hangi markaya sıvar. belirtirseniz iyi olur yani bi- xenon oturtunca ufak yamukluk ve caplıkları far ayarı ile gidermeliyim
2- Bu iki markadan hangilerinde far ayarı var (sağ-sol asağı yukarı) belirtirseniz iyi olur arkadaşlar.

Farklı fikri olan varsa paylaşabilir, tartışabiliriz

Başlık: Ynt: Civic ies farları geliştirme
Gönderen: 23korg23 - Ocak 23, 2012, 08:40:24 ÖS
öncelikle şunu söyliyim.. bi-xenon mercek sığmaz o farlar ancak h7 mercek sığdırırsınız ki buda işinizi rahat görür ayrıca far ayarı ciddi sorun bu farlarda çünki ayar vidaları dandik ayar yapılır ama uğraştırıyo.. size tavsiyem çıkma orjinal far alın bir osram night breaker plus alın bakın keyfinize.. ben cok uğraştım en sonunda dediğim gibi orjinale döndüm ve sorun bitti muayeneden de tek seferde geçtim... kolay gelsin
Gönderen: bymurat___61 - Ocak 24, 2012, 03:28:36 ÖS
teşekkürler
Gönderen: poseidon999 - Ocak 24, 2012, 03:36:11 ÖS
Muayeneden geçmemesinin sebebinin
xenonlu olan farların motorsuz olmasından dolayı geçmemesi diye biliyorum.

Alttaki Tuvturk hasar tablosuna bakarsanız.

http://www.kugm.gov.tr/BLSM_WIYS/KUGM/tr/Belgelik/arac_muayene/20120102_163342_2769_1_64.xls

5.3.16 ve 5.3.17 hasar madde numaralarında bulunan maddelerde görebilirsiniz.

Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı yok    - Ağır kusur
Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı çalışmıyor - ağır kusur

Gönderen: bymurat___61 - Ocak 25, 2012, 12:04:29 ÖÖ
Muayeneden geçmemesinin sebebinin
xenonlu olan farların motorsuz olmasından dolayı geçmemesi diye biliyorum.

Alttaki Tuvturk hasar tablosuna bakarsanız.

http://www.kugm.gov.tr/BLSM_WIYS/KUGM/tr/Belgelik/arac_muayene/20120102_163342_2769_1_64.xls

5.3.16 ve 5.3.17 hasar madde numaralarında bulunan maddelerde görebilirsiniz.

Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı yok    - Ağır kusur
Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı çalışmıyor - ağır kusur

Aynen 2 maddede vardı :D 2. cide gecebildik hatta başta xenon olduğunu anlamadı bile
kaptu açtı görevli baya bi arada kaldı geçirme konuusnda balastın yerinide bulamadı : tutmus amerikan park modüllerini gösterip bunları söküp orjinal ampüllerini takıp geleceksin dedi. Amerikan park modülünü balast sandı :D sağlık olsun 2 sene rahatım.