Gönderen Konu: 2001 vtech otomatik honda hakkında bilgiye ihtiyacım var  (Okunma sayısı 7686 defa)

GhostRider

• Co-Admin
2001 vtech otomatik honda hakkında bilgiye ihtiyacım var
« : Ekim 23, 2007, 11:16:05 ÖÖ »
4 aydır hondaya biniyorum otomatik şanzuman. beni bilgilendirecek arkadaşlara ihtiyacım var. buarada eski kasa değil yeni kasa ..
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2007, 11:18:03 ÖÖ Gönderen: ghostreader »

Faruk

• Ziyaretçi
Ynt: 2001 vtech otomatik honda hakkında bilgiye ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2007, 11:19:16 ÖÖ »

4 aydır hondaya biniyorum otomatik şanzuman. beni bilgilendirecek arkadaşlara ihtiyacım var.

öncelikle kendınızı sızı tanıyalım bölumune tanıtmanız lazım..
zaten ılgılı arkadaşlar sorunuzu cevaplıyacaktır..  >=ok

mutunch

« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2007, 11:33:16 ÖÖ »
hangi konularda yardım istediğini yazarsan. veya sorunlaı kategorize edersen daha yardımcı olabilir sanıyorum  >=ok

GhostRider

• Co-Admin
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2007, 11:50:03 ÖÖ »
teşekkür ederim dostum.
1 otomatik şanzumanla 1-2-3d-ve d4 şeklinde kalkış yapabilirmiyim. yapamazsam neden ?
2 araç tam gazda 6000 devirde vites değiştiriyor bu bir problemmi yoksa normalmi?
3 arabam aynı zamanga lpg li ve lpgde bazen kendini kasıyor ve sanki ara sıra tıkanıyor gibi oluyor şimdilik bunlar sağol

mutunch

« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2007, 12:52:20 ÖS »

teşekkür ederim dostum.
1 otomatik şanzumanla 1-2-3d-ve d4 şeklinde kalkış yapabilirmiyim. yapamazsam neden ?
2 araç tam gazda 6000 devirde vites değiştiriyor bu bir problemmi yoksa normalmi?
3 arabam aynı zamanga lpg li ve lpgde bazen kendini kasıyor ve sanki ara sıra tıkanıyor gibi oluyor şimdilik bunlar sağol

valla kullandığım araba otomatik değil. otomatik kullanan arkadaşlar gelince daha açıklayıcı bilgi verirler ama ben de bildiğim kadarıyla yazayım.
1 o şekilde kalkış yapabilirsin ama sürekli o şekilde kalkarsan şanzumana zararı var diye biliyorum. şanzuman değişimine kadar gidebiliyormuş ama kalkış vs yaparken kullanabilirsin. zaten o vitesler frene basmadan da geçiyor fark etmişsindir.
2 motoru korumak amaçlı normal gibi geldi bana. d1-2-3-4 şeklinde kullanırken kesiciye kadar değiştirmeyebilirsin.
3 lpg konusunda çok bilgim yok ama eğer sıralı sistem değilse normal sanıırm güç kayıpları. ama sıralı sistem ise o zaman ayarlanması gerekiyor olabilir.
otomatik kullanan arkadaşların da yorumlarını tavsiye ederim, eminim onların bilip benim bilmediğim konular vardır.  >=ok

caucass

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2007, 07:53:02 ÖS »
hareket halinde vitesi boşa yani N (Natural) konumuna alma, şanzumana zarar verebi >=oklir

delidr

« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2007, 10:00:38 ÖS »
1. Vitesleri 1-2-D3-D şeklinde manuel kullanabilirsin hiçbir zararı yoktur
2. Tam gazda 6000 devirde vites değişiimi tork konvertörünü koruma amaçlıdır arıza değildir
3. Şanzımana en çok zarar veren, hareket halinde N'ye almak değil motor devri rölantinin üstündeyken D veya R ye almaktır

caucass

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2007, 12:16:49 ÖÖ »

2. Tam gazda 6000 devirde vites değişiimi tork konvertörünü koruma amaçlıdır arıza değildir
3. Şanzımana en çok zarar veren, hareket halinde N'ye almak değil motor devri rölantinin üstündeyken D veya R ye almaktır

D1  D2 D3  otomatik vitesin manuel kullanımı için değildir, 4 ileri vitesli bir otomatik araçta D1  de iken vites,  sadece 1 viteste çalışır, D' ye aldığın zaman araç 1. vitesle kalkar, 2 ye otomatik olarak atar ve daha yukarı çıkmaz, D3 e aldığın zaman  gene 1. vitesle kalkar, normal otomatik seyrini izleyerek 2 ye ve 3 e geçer ama 4. vitese geçmez, bu yine otomatik kullanımdır. Triptonic vitesli arabalardaki gibi vitesi 1-2-3 vites olarak kullanmak için değildir, bilmem anlatabildimmi, yoksa senmi benim bilmediğim farklı bir vites düzeneğinden söz ediyorsun?

Agent

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ekim 27, 2007, 08:16:00 ÖÖ »

D1  D2 D3  otomatik vitesin manuel kullanımı için değildir, 4 ileri vitesli bir otomatik araçta D1  de iken vites,  sadece 1 viteste çalışır, D' ye aldığın zaman araç 1. vitesle kalkar, 2 ye otomatik olarak atar ve daha yukarı çıkmaz, D3 e aldığın zaman  gene 1. vitesle kalkar, normal otomatik seyrini izleyerek 2 ye ve 3 e geçer ama 4. vitese geçmez, bu yine otomatik kullanımdır. Triptonic vitesli arabalardaki gibi vitesi 1-2-3 vites olarak kullanmak için değildir, bilmem anlatabildimmi, yoksa senmi benim bilmediğim farklı bir vites düzeneğinden söz ediyorsun?

Nasıl yaaa??? Benım 24 saat altımda 1 adet 2005 civic vtec2 HB otomatik var..

Hondaların otomatik vitesleri 7 vitestir!!!!!!!! ara vitesler bulunmaktadır.. D ye aldığında bu tüm vitesleri kullanırsın!!! 1den kalkar 2 ye atar ve yukarı çıkmazmış... Babababababa

1e alırsan sadece 1 de gidersin
2 ye alırsan 1 ve hızlanınca 2 ye atar otomatik orda kalır.
D3 spor vites seçeneği gibidir. 1-2-3 yapar ve her vitesde limitörü zorlar..
D ise rahat vitestir. D ye attığınta tüm vitesler senindir.

sırayla kalkarken

1-2-D3 yapabilirsin.. ama bu senin kalkış hızını veya zamanını etkilemez dostum..

GhostRider

• Co-Admin
« Yanıtla #9 : Ekim 27, 2007, 08:37:55 ÖÖ »
arkadaşlar bu konudaki fikir ve bilgileriniz için teşekkür ediyorum
bende 1-2-3d-4d- şeklinde kullanmanın bi zararı olmayacağı mantığıma yattiğı için arada sırada öyle kullanıyorum. kullanılmaz diyen arkadaşlara bunu neden kullanamadığımızın açıklamasını istiyorum sevgilerimle hepinize

delidr

« Yanıtla #10 : Ekim 27, 2007, 04:56:13 ÖS »
Bu bilgileri nerden edindin arkadaşım merak ettim !! Civic kullanım kitabında aynen yukarıda bahsettiğim gibi yazıyor ve ben de 2 yıldır 2005 otomatik kullanıyorum.

D1  D2 D3  otomatik vitesin manuel kullanımı için değildir, 4 ileri vitesli bir otomatik araçta D1  de iken vites,  sadece 1 viteste çalışır, D' ye aldığın zaman araç 1. vitesle kalkar, 2 ye otomatik olarak atar ve daha yukarı çıkmaz, D3 e aldığın zaman  gene 1. vitesle kalkar, normal otomatik seyrini izleyerek 2 ye ve 3 e geçer ama 4. vitese geçmez, bu yine otomatik kullanımdır. Triptonic vitesli arabalardaki gibi vitesi 1-2-3 vites olarak kullanmak için değildir, bilmem anlatabildimmi, yoksa senmi benim bilmediğim farklı bir vites düzeneğinden söz ediyorsun?

ALG

• THT
« Yanıtla #11 : Ekim 27, 2007, 05:11:10 ÖS »
caucass çok biliyor belli :)  N ye natural yazmış adam yaw <nohapy  yok aslında N nin manası NUTELLAdır, yanlış anlaşılmasın..

delidr

« Yanıtla #12 : Ekim 27, 2007, 06:56:04 ÖS »

caucass çok biliyor belli :)  N ye natural yazmış adam yaw <nohapy  yok aslında N nin manası NUTELLAdır, yanlış anlaşılmasın..

+++  :kopkop

mc pherson

« Yanıtla #13 : Kasım 16, 2007, 09:30:40 ÖS »

Nasıl yaaa??? Benım 24 saat altımda 1 adet 2005 civic vtec2 HB otomatik var..

Hondaların otomatik vitesleri 7 vitestir!!!!!!!! ara vitesler bulunmaktadır.. D ye aldığında bu tüm vitesleri kullanırsın!!! 1den kalkar 2 ye atar ve yukarı çıkmazmış... Babababababa

1e alırsan sadece 1 de gidersin
2 ye alırsan 1 ve hızlanınca 2 ye atar otomatik orda kalır.
D3 spor vites seçeneği gibidir. 1-2-3 yapar ve her vitesde limitörü zorlar..
D ise rahat vitestir. D ye attığınta tüm vitesler senindir.

sırayla kalkarken

1-2-D3 yapabilirsin.. ama bu senin kalkış hızını veya zamanını etkilemez dostum..

Ali şanzuman kesinlikle 7 ileri değildir,4 ileridir. Arada vites değişimi gibi hissettiklerin araç sabit hızla giderken kavramanın tork konvertörden çıkıp sabit yani balatalı kavramaya geçmesinden dolayıdır. Bunun amacı ise yakıt tüketimini azaltmaktır. Tork konvertörün 25%'e kadar güçten çalan bir sistem olduğunu düşünürsek ne kadar faydalı bir özellik olduğu anlaşılabilir...

Agent

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Kasım 16, 2007, 10:45:24 ÖS »
Abi hondaların otomatik şanzımanlarının 7ileri olduğunu sana anlatarak kanıtlayamayabilirim ama bana bunu söyleyen kişi Honda nın japonyadaki fabrikasında ARGE çalışmalarında daha bulunmuş ve daha önceden Honda da üst düzey yöneticilik yapmış bir insan.

mutunch

« Yanıtla #15 : Kasım 17, 2007, 09:10:56 ÖÖ »
Ali bu konuda ben de farklı düşünüyorum sanki. ne bileyim yani mesela bizim kasalardaki otomatikler 4 ileri diye biliyorum. 7 ileri olanlar jazz, hybrid vs. olması lazım (ki hybridden bile emin değilim). yani cvt şanzımanlar 7 ileri diye biliyorum, geri kalanı 4 ve 5 diye biliyorum ben de. ama sen o kadar yetkili ağızdan duydum diyosan ve sen diyorsan bilmeden söylüyorsundur. araştırmak lazım aslında bu konuyu  >=ok

deeperblack

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Kasım 17, 2007, 12:53:25 ÖS »
Honda da 7 vites otm. seçeneği sadece jazz da var diye biliyorum.

GhostRider

• Co-Admin
« Yanıtla #17 : Kasım 19, 2007, 03:33:35 ÖS »
bir arkadaş ara vitesler olduğunu söyledi bana bilmiyorum doğrumudur??