Gönderen Konu: 92-95 1.5 ex el açık hava filtresi yardımm  (Okunma sayısı 8320 defa)

pcvirus

92-95 1.5 ex el açık hava filtresi yardımm
« : Ocak 23, 2010, 03:13:41 ÖS »
arkadaşlar böyle bi uygulama yapan varmı
karburator kapagı yerine bi  kep falan uydurabilirmiyiz
ayrıca kapağa bir çok hortum falan gidiyor
nasıl bir boru yapmamız gerekir
tahminim bir çok kişi merak ediyordur

delimanyak

Ynt: 92-95 1.5 ex el açık hava filtresi yardımm
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2010, 03:28:01 ÖS »
Yanlıs bılmıyorsam Redstar nıcklı arkadasımızın 1,5 ex ınde acık hava fıltresı uygulaması vardı ondan bılgı alabılırsın

pcvirus

« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2010, 03:30:01 ÖS »
ben de yanlış hatırlamıyorsam o çift karburator kullanıyordu

delimanyak

« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2010, 03:31:49 ÖS »
ewt cıft karburator kulanıyordu Adıyamanda bıle karburatorlu sahınlere bıle uyguluyorlar bence IST. de bır cok usta bu ısı yapabılır

pcvirus

« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2010, 03:36:30 ÖS »
sorun şu ben sivastayım :D

pcvirus

« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2010, 03:37:06 ÖS »
bu konuya acil ve  pratik bi açıklama gerek

zedrix

« Yanıtla #6 : Ocak 23, 2010, 06:36:26 ÖS »
bu konuya acil ve  pratik bi açıklama gerek

eminimki sivasta bunu yapabılecek usta vardır yanı oyle bırsey soruyorsun kı bu zamamen el yapımı bır olay sana kalmıs
orjınal karburator tasını ıptal edıp karb. ustune dırek boru uygulayacaksın.
karbıratoru sok. karburatorun ustune gore sac kes vıda yarlerını hazırla. daha sonra bu saca uygulama yapacagın boruyu kaynat vs vs...

memolf

« Yanıtla #7 : Ocak 23, 2010, 10:14:50 ÖS »
arkadaşım ben geçenlerde japon otoya gittim istanbul guneşlide orasıda iyi bir oto tamir yeridir. ordaki ustanın aynen dediğini aktarıyorum.

"bu hondalar çok dayanıklı araçlardır, fakat bunların motoruna toz girdimi motor çok hızlı bir şekilde tukenir."
bende de 1.5 ex var. bende filtre takayım falan dedım. bunu soyledi bana. yani bende çok isterdim benim amacım sadece filtre takmaktı mesela. ama ondan vazgeçtim. ya komple headers orta son susturucu yaparsın, yada sadece son susturucu takarsın. filtre işini zorlama derim ben. takan yok mu var tabiki ama ses alabileni zor gordum

diyelim ki illada yapacagım ben diyrsan. o buyuk filtre kazanı sesin dagılmasına neden oluyor o yüzden onuda iptal edip onun altından başlayarak bir boru yaptırmalısın. oda çok zahmetli orjinalini bozan ve sonucu belli olmayan bir işlem diye düşünüyorum.

tavsiyem. headers+düz boru veya orta kısma ne gerekli ise artık + son susturucu. bak o zaman filtre dermisin.

maaliyet tabilki daha farklıdır. ondan bahsetmıyorum bile...

ama yaptırısan bana da haber verirsen memnun olurum. guvenli bir yöntem bulursan bende yaptırmak isterim. :)))

pcvirus

« Yanıtla #8 : Ocak 23, 2010, 10:30:15 ÖS »
arkadaşlar öyle bi bakayım diye karburatoru kzanını çıkardım
benim araç bir de lpg li
karburatorun üzerinde birde mikser var
benim sadece kafama takılan kazana bağlı olan bir kaç hortum felan var onların ne işe yaradıgını bilmiyorum
resimleri çekip koyarım musait bi zaman bulabilirsem
bakalım sağlıklı bi sistem olacakmı
birde ben ses için istemiyorum
filtre motorda güç artışı yapabilirmi
benim istediğim o

abga

« Yanıtla #9 : Ocak 23, 2010, 11:53:11 ÖS »
jsv nin şinorkelli olan kutu içi filitresini taktım ben aracıma öyle belli bir güç artışı yok hata headersin sesini sanki susturuyor 3 devirden sonra eksozdan gelen bir ses vardı o azaldı baya :) ama rahat hava aldıgı kesin resim eklerim bir ara .

memolf

« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2010, 12:11:56 ÖÖ »
jsv nin şinorkelli olan kutu içi filitresini taktım ben aracıma öyle belli bir güç artışı yok hata headersin sesini sanki susturuyor 3 devirden sonra eksozdan gelen bir ses vardı o azaldı baya :) ama rahat hava aldıgı kesin resim eklerim bir ara .

arkadaşım egzostan gelen sesinde azaldıysa aracın yeterı kadar hava alamamaz hale gelmiş olabilir ?

abga

« Yanıtla #11 : Ocak 24, 2010, 12:17:17 ÖÖ »
bende aynı şeyi düşündüm yazerken  ama sorunsuz gittigine eminim rahat hava emişide var,de orjinal filitreyle bir deneme yapıcam kafamı kurcaladı :)

61_TR

« Yanıtla #12 : Kasım 23, 2012, 01:03:19 ÖS »
Lpg Kullanımında verim sağladığını test ettiğim bir ürün var tavsiye ederim.
PropanTurk Pro-Kar Lpg Blos Mikser montajlattım yakıtımda ve performansımda ciddi değişim olduğunu söyleyebilirim.
Soğuk çalıştırmada da faydaları var ancak montaj ve ayarı bi hayli uğraştırıcı.
Açık hava filtresi ile de kullanılması ayrı bir avantaj.Filtre maliyeti sistemin masrafını karşılıyor zaten.
15-20 liradan aşağıya almadığım filtreyi artık yıkayarak sorunsuz değiştirmeden kullanıyorum.
Temizliğinde de klima temizleme sıvısı döküp bekledikten sonra su ile yıkıyorum.
Ben ürünü http://www.lpggazayarcihazi.com/blos-propane-mixer-lpg-carbureteur-karburetor/ buradan temin ettim.
Farklı araçlarda deneyen arkadaşlarında fikirlerini yazmasını bekliyorum
Saygılar