Arkadaşlar forumda bu konu hakkında araştırma yaptım bir kaç şey yazılmış çizilmiş ama cevabımı bulamadım. Bende de büyük olasılıkla aynı problem var. 1. viteste kalkış yaparken bir hırıltı oluyor ustayla teste çıktık direkt prizdirek bilyası dedi ve debriyaj pedalına basıp kalkış yapmak için ayağımı kaldırırken bir gıcırtı yapıyor. Bunun içinse debriyaj merkezi dedi usta.
Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere;
NTN marka prizdirek bilyası kullanacak ve komple şanzıman revizyonu şeklinde işlem yapacağım dedi parça işçilik dahil 400 Lira
NSK marka debriyaj merkezi kullanacak pedaldaki sesi kesmek için komple deb. merk. değişecek yağ dahil 270 lira ve subap ayarınıda yaparız o da bizden olsun dedi. Sizce Fiyatlar nasıl Markalar orjinal mi ?
arkadaşım benzer bi sorun da benim başıma gelmişti:
benim debriyaj üst merkez(debriyaj pedalının arkasında) yağ sızdırıyordu.o sebeple değiştirmek zorunda kalmıştık. parça servis fiyatı 512 tl horoz kafası gibi amortisöre benziyor yağ pompalayan el kadar bi parça orijial. yan sanaji de 65 lira idi. 65 tllik takıldı. 1 ay geçti sorun yok buna şükür:))
şimdi senin sorununa gelirsek eğer ki ayağı kaldırınca gıcırtı oluşuyorsa ( bence sorun olarak görme bunu) sadece üst merkez değişmesi gerek. alt merkez motorun önünde bildiğim kadarıyla komple merkez neden değişiyor. ben parçalara bakarken 200 tlye yakın debriyaj merkez görmedim. o dediğin parçaların fiyatını başka yerden de bi öğren bence olmadı internetten parça satan siteleri ara markasını öğren sor sendeki parçanın fiyatını.
eğer ki sana söylediği parçalar pahalı değil ise bizden dediği subapın parasını da alıyor.
kalkarken ki hırılt sorununu bilemem ama debriyajdan ayağını çekince ki gıcırtıyı sorun olarak görme
ayrıca başka bi ustaya da göster fikir al bence