Gönderen Konu: Acil !!! Prizdirek Bilyası-Debriyaj merkezi Parça Markaları fiyatları ve işçilik  (Okunma sayısı 32025 defa)

capon

Arkadaşlar forumda bu konu hakkında araştırma yaptım bir kaç şey yazılmış çizilmiş ama cevabımı bulamadım. Bende de büyük olasılıkla aynı problem var. 1. viteste kalkış yaparken bir hırıltı oluyor ustayla teste çıktık direkt prizdirek bilyası dedi ve debriyaj pedalına basıp kalkış yapmak için ayağımı kaldırırken bir gıcırtı yapıyor. Bunun içinse debriyaj merkezi dedi usta.
Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere;
NTN marka prizdirek bilyası kullanacak ve komple şanzıman revizyonu şeklinde işlem yapacağım dedi parça işçilik dahil 400 Lira
NSK marka debriyaj merkezi kullanacak pedaldaki sesi kesmek için komple deb. merk. değişecek yağ dahil  270 lira ve subap ayarınıda yaparız o da bizden olsun dedi. Sizce Fiyatlar nasıl Markalar orjinal mi ?

capon

<783^2 kimse yok mu arkadaşlar?

chevasil

gecmiş olsun başıma böyle birşey gelmedi bilen vardır umarım.

enginturan

• Engin
valla ben 2 ustaya gösterdim bu tarz problem için hiç ilgilenmedi seni yolda bırakmaz hiç masraf yapma demişti sen iyi bulmuşsun böyle bir ustayı ilgilenilmek güzel birşey bir usta tarafından :) fiyat konusuna gelince yorum yapamayacağım.

mthonda

araştır derim tek usta ile yetinme
Arkadaşlar forumda bu konu hakkında araştırma yaptım bir kaç şey yazılmış çizilmiş ama cevabımı bulamadım. Bende de büyük olasılıkla aynı problem var. 1. viteste kalkış yaparken bir hırıltı oluyor ustayla teste çıktık direkt prizdirek bilyası dedi ve debriyaj pedalına basıp kalkış yapmak için ayağımı kaldırırken bir gıcırtı yapıyor. Bunun içinse debriyaj merkezi dedi usta.
NTN marka prizdirek bilyası kullanacak ve komple şanzıman revizyonu şeklinde işlem yapacağım dedi parça işçilik dahil 400 Lira
NSK marka debriyaj merkezi kullanacak pedaldaki sesi kesmek için komple deb. merk. değişecek yağ dahil  270 lira ve subap ayarınıda yaparız o da bizden olsun dedi. Sizce Fiyatlar nasıl Markalar orjinal mi ?

capon

valla ben 2 ustaya gösterdim bu tarz problem için hiç ilgilenmedi seni yolda bırakmaz hiç masraf yapma demişti sen iyi bulmuşsun böyle bir ustayı ilgilenilmek güzel birşey bir usta tarafından :) fiyat konusuna gelince yorum yapamayacağım.

Valla kardeş bende yaptırmadım :D biniyoruz öyle.

fzthgosm

bana kalırsada sadece ses problemi var ise o kadar masraf etme derim.

CANN

arkadaşım benzer bi sorun da benim başıma gelmişti:
benim debriyaj üst merkez(debriyaj pedalının arkasında) yağ sızdırıyordu.o sebeple değiştirmek zorunda kalmıştık. parça servis fiyatı 512 tl horoz kafası gibi amortisöre benziyor yağ pompalayan el kadar bi parça orijial. yan sanaji de 65 lira idi. 65 tllik takıldı. 1 ay geçti sorun yok buna şükür:))
 şimdi senin sorununa gelirsek eğer ki ayağı kaldırınca gıcırtı oluşuyorsa  ( bence sorun olarak görme bunu) sadece üst merkez değişmesi gerek. alt merkez motorun önünde bildiğim kadarıyla komple merkez neden değişiyor. ben parçalara bakarken 200 tlye yakın debriyaj merkez görmedim. o dediğin parçaların fiyatını başka yerden de bi öğren bence olmadı internetten parça satan siteleri ara markasını öğren sor sendeki parçanın fiyatını.
  eğer ki sana söylediği parçalar pahalı değil ise  bizden dediği subapın parasını da  alıyor.
 kalkarken ki hırılt sorununu bilemem ama debriyajdan ayağını çekince ki gıcırtıyı sorun olarak görme
ayrıca başka bi ustaya da göster fikir al bence

23korg23

gecenlerde benimde aracımda debriyaja basınca motorun sesinde değime ve debriyaj pedalından gelen gıcırtı şikayetimle ustama gittim.. prizdirek bilyası dedi ama değiştirmeye gerek yok dedi değiştirsekte bir süre sonra aynı olacak dedi.. pedaldan gelen gıcırtı için ise radyatörün arkasında motorun önünde altta (distribitörün hafif sol altında) lastik kare şeklinde kutu gibi bir parçayı çıkardı orayı yağladı ve ses kesildi para da istemedi tekrar olursa tekrar yağlarız dedi

06FAT68

yalnız dediğiniz yeri öyle yağlatmayın benim ustam tavsiye etmiyor nedeni iste baskı ile balatanın arasına yağ girdiği için çabuk deforme olmasını sağlayırmuş bana mantıklı geldi

23korg23

yalnız dediğiniz yeri öyle yağlatmayın benim ustam tavsiye etmiyor nedeni iste baskı ile balatanın arasına yağ girdiği için çabuk deforme olmasını sağlayırmuş bana mantıklı geldi
bahsettiğim yeri tam anlatamadım galiba oradan baskı balataya yağ gideceğini hiç sanmam. dediğim yer hava filtresinin altına doğru ama motora bitişik ve ön tampona doğru kaputu açıp önünde durunca sol altta kalıyo laztik bir kapak var lastiğin kendisi kutu seklinde o lastiği çıkardı altında gördüğüm kadarıyla metal cubuk vardı orayı yağladı ses kesildi

06FAT68

işte ordan yağ alıyo malesef aynı şeyi ben kendim yaptım yanında dediğin gibi seste kseildi ama ustadan bi kamyon fırçayıda yedim  tanıdık olur kendisi

23korg23

işte ordan yağ alıyo malesef aynı şeyi ben kendim yaptım yanında dediğin gibi seste kseildi ama ustadan bi kamyon fırçayıda yedim  tanıdık olur kendisi
kurt düşürdün şimdi bak:) bizim usta bilmiyo demekki

06FAT68

valla abim bana dediği yere yağ sıktıktan sonra araçı life aldık yağ damladığı yer baskı balatanın ordandı bu dediğim usta doğuş oto merco lara bakıyormuş en kötü baktığım 3000cc diyor ve resimleri falanda gayet te temiz işçiliği var ayrıca motor bölümü okuyor

enginturan

• Engin
aynı dediğiniz yer sprey ile benim aracımda yağlandı ve artık kalkışlarda aracım ciddi anlamda titriyor sprey den sonra ne oldu anlamadım ama debriyajımın kavramasında problem oldu

23korg23

arkadaslar benim aklıma yatmadı bu iş.. yani usta bikaç damla yağ sıktı yağlık ile diğer arkadas sprey ile yağlamış sanıyorum şıp şıp akacak kadar yağlamamıştır o kadarcık yağ oraya ulaşırmı bilmiyorum

vtec40

dostum senin sorun kesinlikle prizdirek bilyası bozulmuşş.... bende geçen sene yaptırdım... ankara daşanzıman açıldı, şanzıman yağı değişti 3 birim konuldu ve bilya değişti.... 260 tl para ödemiştim... ayrıca 5 taksitle ödedim...şimdi maaşallah turp gibi.....

capon

teşekkürler arkadaşlar yorumlar için yaptırmadım hala biniyorum. bir sorun teşkil etmiyor ama uzun vadede bişey olur diye korkuyorum. yine bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını esirgemezse sevinirim parça fiyatı ve toplam maliyet olarak. he birde değiştirsende aynı şey olur gibi yorumlar var değiştiripte yine prizdirek bilyası bozan var mı acaba?

IGDIR

fıyatlar çok yüksek parça pirizdirek serviste 55-60 tl özel serviste  işçilikte 100-150 tl arası senin usta resmen sana kazık atamak istemiş debriyaja gelince hondada gıcırtı bitmez yağ kaçağı yoksa yayları yağlat piriz direğin zararı yok sadece tek zararı sesi senin bu dediğin malzemeleri ve işçiliği 300 den fazla tutmaz diye düşünüyorum istanbulda mısın 

capon

fıyatlar çok yüksek parça pirizdirek serviste 55-60 tl özel serviste  işçilikte 100-150 tl arası senin usta resmen sana kazık atamak istemiş debriyaja gelince hondada gıcırtı bitmez yağ kaçağı yoksa yayları yağlat piriz direğin zararı yok sadece tek zararı sesi senin bu dediğin malzemeleri ve işçiliği 300 den fazla tutmaz diye düşünüyorum istanbulda mısın 

Evet istanbuldayım kardeş

replay20

arkadaşlar dün aracımın triger setini değiştirmek için serviste çalışan arkadaşımla buluştuk bu ses benim araçta da var.internette prizdirek bilyasından geliyor diye söylüyorlar dedim.alakası yok fişekleri değiştirmen lazım dedi.tekeri sökünce görünüyor.plastik bi aksam aşınmış.Onu değiştirirsen keser dedi.Sizde bi baktırın isterseniz.

galantus

arkadaşım aynı sorunları bende yaşadım. Hatta formda geri vites sorunu diye hala güncel bir konum var. Bu geri vites sorunu şanzıman indirdikten sonra oluştu. Ben servise gitmedim benim iyi usta bir arkadaşım vardı o yaptı. Yaptı yapmasına ama geri vitesi bozdu:) Öncelikle sana şiddetle tavsiyem kesinlikle ve kessinlikle ya servise yada şanzımancılara yani daha önce honda şansımzanı indirmiş ustalara bu işleri yaptırman. bende 2005 civic es var. Aracı aldığımda debriyaja bastığımda kesilen hafif bir ses dahada önemlisi 1. viteste kalışta tırrrrrrrrrr diye bir devir sesi vardı. Bu ses 4. vitese kadar azalarak devam ediyordu. En fazla 1. viteste yapıyordu. Şansızmanı açtık 3,5 litre yağ olması gereken şanzımandan 1 litre bile yağ cıkmadı. İçeride ne kadar bilye varsa hepsi bozulmuş. İçerdeki bilyeleri cıkardık. Usta bir bilyeyi işaretledi sanırım bu prizdirekti bunu mutlaka orjinal al diğerlerini bilyecilerden alabilirsin dedi. POşetimde bozuk ntn marka toplam 5 bilye vardı. Cıktık antalya yoluna.( ilçesinde oturuyorum)O işaretli ntn marka orjinal bilyayı servisten 80 liraya aldım. Diğer 4 bilyayıda bana tavsiye edilen bilyacıdan 70 liraya aldım ( fransız malı idi ama markasını hatırlamıyorum) Ustamın söylediğine göre baskı balata zamanıda geliyormuş. Sökülmüşken onu da değiştirelim dedik. Yine servisten 380 liraya baskı balatayıda aldım ve döndüm. Hepsi toplandı bütün sesler gitti debriyajım yumuşak cok güzel oldu. İşçilik 200 lira verdim. Bu işciliğin içinde sibop avans ayarı gibi şeylerde var. Ayrıca benim araç 1 gün adamın lifte kaldı ben parçaları temin edene kadar.Fakat formda söylediğine göre toplama hatası yani usta hatası olan geri vites promlemi oluştu. Araç 1 kere geriye attığımda geçiyorsa 4 keresinde girmiyor. Yani hemen hemen her zaman diyelim. Girmediği zaman tek yol önce 1 e atıp biraz hareket edip sonra geriye atmak. Debriyaj yenilemeyle falan mümkün değil. Şimdilik bu şekilde idare ediyorum.

inventor

• Co-Admin
piriz direk bilyası 80 tl şanzuman söküp takma yerine göre değişir 150-200tl arası
debiyaja bastığında gelen ses pedaldan değilse debriyaj ayırıcı çatalın ordan geliyordur debriyaj merkezinden değildir bendede aynı sorun vardı.büyük ihtimalle debriyaj ayırıcı çatalın olduğu yerdeki tozluk yoktur ve zamanla oradan nem su aldığı için paslanıp ses yapıyordur.

capon

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra prizdirek bilyesini 48 liraya servisten aldım 180 tl işçilik verdim araçtaki o ses gitti şimdilik maşallahı var ince ince vtec sesiyle yol alıyorum.

berk-sinan

• sinAn
Bu bahsettiğiniz bilya sesi debriyaja basıncamı kesiliyo?ve şanzumandan mı geliyo? Bilelim dimi başımıza gelirse kazık yemeyelim.