Arkadaşlar 2006 model CRV aracımın şanzıman yağını değiştirdikten 3-4 gün sonra arabayı çalıştırıp ilk kalkışlarda daha 1 den 2 ye geçmeden alttan bir metal sürtmesi gibi hırt diye ses gelmeye başladı. Ama hep ilk çalıştırmada bir kere geliyor bu ses. daha sonraları 50 kere dur kalk yapsam ses seda yok. Canım sıkıldı. Yağı yetkili serviste değiştim gittim durumu söyledim yağ değişimi ile alakası olmadığını söylediler. Öğrenmek istediğim şu bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
1- 2006 CRV de şanzımanın içinde filtre yada süzgeç gibi birşey varmı? ve yağ değişirken değişmesi gerekiyormu?Çünkü önce var değiştirecez dediler, sonra elimizde yok getirtecez dediler, en sonundada bu modelde yokmuş yağınızı değiştirelim deyip yağı değiştirdiler. Sebep bu olabilirmi?
2- Eğer şanzımanda bir sorun varsa bu ilk çalıştırmadan sonraki hızlanmada (vites geçiç öncesi) gelen ses her dur kalkta gelmesi gerekmezmi?
Bu konuda düşüncesi olan varsa ve paylaışırsa çok sevinirim. Herkese sorunsuz sürüşle dilerim.