Arkadaşlar bugülerde garip bir problem ile karşınızdayım.Aracım bazen 60-70 Km hız aralığında inanılmaz bir titreme yapıyor.Durup kalktığımda ise problem çözülüyor.Bazende yüksek hızlarda en ufak bir titreme olmuyor.Ön takımın bütün elemanlarına baktırdım problem yok dediler. Sizce Problemi nerde aramalıyım.
LASTİKLERDE BALANS YADA AKS LERDE YAMULMA OLABİLİR..
direksiyonda oluyor titreme.
Alıntı yapılan: cobra34 - Ağustos 28, 2011, 11:55:41 ÖÖLASTİKLERDE BALANS YADA AKS LERDE YAMULMA OLABİLİR..aksta yamukluk olsa kesmez titremeyi abi ve şöyledi balansta direksiyon titrerken aks yamuk olsa komple kabin zangırzangır titrer yani ben yaşamıştım. Focusta. İbreler bile titrriyor gösterge panelide aynı şekilde titriyor ve hiç kesimiyor. balansta belli hız üstünde titreme kesilir.
bende benzer sorun var galiba ama titreme 120den sonra başlıyo bazen daha ilerde ama bende ayrıca frene basınca fren pedalında bi titreme oluyo ustaya gösterdim birisi balansa baktır sonra gel dedi birisi fren diskleri eğilmiş yenisi takmamız gerekir dedi sizce sorun ne olabilir
bu tür anlatılan sorunların cevabı 1: balans ayarı bozuktur araçda ve direksiyonda titreme yapar ( ayar yapılır düzelir ) 20 tl2:fren diksleri yamukdur sadece direksiyonda titreme yapar ( dikler değişir düzelir ) ne alacagınıza baglı 3:jant larda yamukluk vardır araç da titreme yapar ( torna da işlem görür düzeltilir )
Alıntı yapılan: independent - Ağustos 29, 2011, 12:35:58 ÖÖbende benzer sorun var galiba ama titreme 120den sonra başlıyo bazen daha ilerde ama bende ayrıca frene basınca fren pedalında bi titreme oluyo ustaya gösterdim birisi balansa baktır sonra gel dedi birisi fren diskleri eğilmiş yenisi takmamız gerekir dedi sizce sorun ne olabilir senin diskler bozuk kesin diğğeri balans abifren disklerinden kaynaklanıyor. diskler ve fren balataları değişecek ve balansıda yaptır pamuk gibi olur