Gönderen Konu: katkili otogazin (aygaz) filtredeki hali  (Okunma sayısı 41879 defa)

REDSTAR

Ynt: katkili otogazin (aygaz) filtredeki hali
« Yanıtla #25 : Kasım 10, 2009, 03:39:08 ÖS »
Peki opetin benzini icin ne diyorsunuz ben daha hic baska marka almadim. Hep opetten 95 aliyorum. en son aldigimda 3.37krs dan km de 2.14 yakti sehir ici sayilmaz ama disi da sayilmaz :)
bundan 1,5 sene önce opetten benzin almayı kestim.işim ve evim arası 6 km.aracla cok gazlıyordum ve doğal olarak cok yakıyor diye düşünüyordum. bi gün depo kırmızınn altına indi silkelemeye basladı opete girip 20 tl benzin aldım. 27 km de yolda kalıyordum,tekrar aldım 28-yada 29 km de bitti 3.ye tekrar denedim 25 km  bidonla takviye yapıp doğru opete gittim.sürekli opetten alıyordum.fislerini çıkardım ve 20 tl benzinle yaptığım km yi söyledim,ama aracın bozuktur dedi,sonra shelden aldım 20 tllik benzin 72 km yol yaptım ,opete gittim adama bozuk dediğiniz araba 20 tl benzinle nasıl 72 km yol yapıyor dedim. ve o gün bu gündür opete uğramam.
ya shel yada bp,
aracım şu anda 20 tl ile 60 km falan yapıor gazlarsam 50 anca :D
aklı kelden , benzini shelden demişler.
opetin ne benzinini nede gazını beğeniorum..

ysr41

« Yanıtla #26 : Kasım 12, 2009, 10:10:31 ÖÖ »
selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım 1999 dan berı honda kullanıyorum şuankı aracım 2oo6 otmatık cıvıc ls bende opet kullanıyordum fakat son zamanlarda çok yakmaya başlamıştı sonra shelin yenı urununu denedım (95 oktan )kullanım eskı halıne dondu kısacası opet ı bıraktım .kardeşimin aracı ford zorunlu olarak opet ten dızel yakıt alıyordu garantı bıttıkten sonra  oda (aracın fazla yakıt tuketmesı şikayetınden dolayı)bp ye geçti şimdi çok memnun .kısacası opet ten kaynaklanan benzin tüketım şikayetı konusuna da bende katılıyorum bende 30 lıralık benzın aldım şehır içi yaklaşık 80 km yol yaptım kısacası opetı kullanmıyorum arkadaşlar

ilkeronat

« Yanıtla #27 : Kasım 12, 2009, 10:29:19 ÖÖ »
arkadaslar attigimiz mail sonucu aygazdan arkadasi aradilar ve bunu diger firmalar tarafindan yapilan karalama kampanyasi olarak gorduklerini soylemisler. :) aygaz kullanici sayisi belirtip geri donusun sadece 30-740 civarinda oldugunu soylemisler. bence problem yasayanlar mail yoluyla bu kisilere ulasmali yoksa sikayetleri pek ciddiye almiyorlar. kendileri kaybeder tabiiki sonuc olarak filitre degisim zamaninda inceliycem cikan filitreyi ve duruma gore aygazdan alip almayacagimi dusunecem

ERD20

« Yanıtla #28 : Kasım 12, 2009, 04:24:32 ÖS »
bekliyoruz bakalım seni hadi hayırlısı

metin-35

« Yanıtla #29 : Kasım 12, 2009, 11:44:59 ÖS »
aracım 2001 1.4 is alalı 40000 i geçti hiç lpg ayarı yaptırmadım,filtre felan değişmedim problemsiz.zavoli marka..lpg aldığım istasyonlar değişken nerde ucuzsa oradan aldım 3.5 senedir.bu konu açıldıktan sonra gittim ilk defa lpg ciye filtreyi kontrol ettirdim problem olmadığını söledi.bende değiştirmedim.ama içi açılan bi filtre deil presli bişey..tıkanana kadar devam edeceğim..

fzthgosm

« Yanıtla #30 : Kasım 18, 2009, 11:36:06 ÖÖ »
fzthgosm peki nerden alalım seninde atiker bildiğim kadarıyla sen nereden alıyorsun gazı nereyi tavsiye edersin.

kardeş ben aygaz almıyorum artık bp gaz da almıyorum.shell den alın diyorlar shell de belirli bir gaz markası yok.ben en çok yeni yücel gaz diyorlar ondan alıyorum o olmazsa yaman gaz alıyorum.eger bunları bulmazsam ve uzun yol yapıyorsam gölgaz ile erol gazı tercih ediyorum.içlerinde en fazla götüren yücel gaz ile yaman gaz oldu şimdiye kadar.aygaz bp ve petrol ofisinde petrogaz varsa asla almam(uzun yolda çok olmuştur gerekirse lpg bitip benzinle gidiyorum yinede bunları almam).benzin tercihim öncelikle shell olmazsa bp

hero_07

« Yanıtla #31 : Kasım 21, 2009, 11:15:17 ÖS »
şimdi arkadaşlar sonuç olarak benzini shell den alıyoruz buna ben de katılıyorum ama lpg de aygazı kötülüyorlar  ozaman ipragaza ne diyorsunuz ipragaz dan şikayetcı olan var mı_?

23korg23

« Yanıtla #32 : Kasım 22, 2009, 09:19:46 ÖS »
[/URL][/img]
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2009, 09:22:08 ÖS Gönderen: 23korg23 »

23korg23

« Yanıtla #33 : Kasım 22, 2009, 09:24:13 ÖS »
arkadaslar lpg filtresi değişti resim ekleyemedim ama filtre cok kötü bir haldeydi ve usta dedi ki motor sıcak iken yağ gibi filtrenin heryerini sarıyo ama soğuk iken donup filtreyi tıkıyo.. ben aygazdan vazgectim artık

fzthgosm

« Yanıtla #34 : Kasım 23, 2009, 09:56:35 ÖÖ »
arkadaslar lpg filtresi değişti resim ekleyemedim ama filtre cok kötü bir haldeydi ve usta dedi ki motor sıcak iken yağ gibi filtrenin heryerini sarıyo ama soğuk iken donup filtreyi tıkıyo.. ben aygazdan vazgectim artık

en iyisini etmişin nerde ucuz oraya yanaş artık.ne zaman ucuz satan yerden gaz alsam arabam daha fazla km gidiyor.

pcvirus

« Yanıtla #35 : Kasım 26, 2009, 10:21:04 ÖÖ »
çok pardon ama lpg filtresi nerede takılı ben hiç görmedimde :D:D

hunace

« Yanıtla #36 : Kasım 26, 2009, 01:53:22 ÖS »
çok pardon ama lpg filtresi nerede takılı ben hiç görmedimde :D:D

enjeksiyonlarin bağlı olduğu rail denilen alete gelen hortumun üzerinde silindir şeklinde bişey göreceksin. o aletin içinde filtre var. başka markalari bilmiyorum BRC deki böyle.

geniusman34

« Yanıtla #37 : Kasım 26, 2009, 10:32:37 ÖS »
Peki opetin benzini icin ne diyorsunuz ben daha hic baska marka almadim. Hep opetten 95 aliyorum. en son aldigimda 3.37krs dan km de 2.14 yakti sehir ici sayilmaz ama disi da sayilmaz :)
bundan 1,5 sene önce opetten benzin almayı kestim.işim ve evim arası 6 km.aracla cok gazlıyordum ve doğal olarak cok yakıyor diye düşünüyordum. bi gün depo kırmızınn altına indi silkelemeye basladı opete girip 20 tl benzin aldım. 27 km de yolda kalıyordum,tekrar aldım 28-yada 29 km de bitti 3.ye tekrar denedim 25 km  bidonla takviye yapıp doğru opete gittim.sürekli opetten alıyordum.fislerini çıkardım ve 20 tl benzinle yaptığım km yi söyledim,ama aracın bozuktur dedi,sonra shelden aldım 20 tllik benzin 72 km yol yaptım ,opete gittim adama bozuk dediğiniz araba 20 tl benzinle nasıl 72 km yol yapıyor dedim. ve o gün bu gündür opete uğramam.
ya shel yada bp,
aracım şu anda 20 tl ile 60 km falan yapıor gazlarsam 50 anca :D
aklı kelden , benzini shelden demişler.
opetin ne benzinini nede gazını beğeniorum..
Katılıyorum

mehmets

« Yanıtla #38 : Aralık 01, 2009, 09:03:18 ÖS »
evet arkadaşlar geçen gün lpg filtresini söktük üfleyip hava kontrolü yaptık.hava çok zor geçiyordu.elimde yeni filtre vardı onu denedik problem yok.ustaya sordum kesinlikle iyi yapmışsın bir müddet katkılı gazdan uzak dur dedi.filtremin durumu çok kötüydü.

aRas

• Furkan Aras Alağaç
« Yanıtla #39 : Aralık 01, 2009, 09:15:25 ÖS »
ßilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.ßen Aygaz'ın en iyisi olduqunu duyardım ama burada duyduklarıma resmen şok oldum :)

hibo

« Yanıtla #40 : Aralık 02, 2009, 12:55:09 ÖÖ »
ßilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.ßen Aygaz'ın en iyisi olduqunu duyardım ama burada duyduklarıma resmen şok oldum :)

bende öyle duyarDIM...lakin katkı icad oldu mertlik bozuldu:))katkı çıktığından beri mecbur kalmadıkça aygaz almıyorum...ipragaz yahut totalgaz tercihimdir....

fzthgosm

« Yanıtla #41 : Aralık 02, 2009, 11:27:24 ÖÖ »

bende öyle duyarDIM...lakin katkı icad oldu mertlik bozuldu:))katkı çıktığından beri mecbur kalmadıkça aygaz almıyorum...ipragaz yahut totalgaz tercihimdir....

işte bazen duyumlar insanı yanıltıyor en iyisi yaşayarak ögrenmek o zaman insanın kafasında tam yer ediyor

aRas

• Furkan Aras Alağaç
« Yanıtla #42 : Aralık 02, 2009, 11:33:24 ÖÖ »

Hımm demek öyle.

işte bazen duyumlar insanı yanıltıyor en iyisi yaşayarak ögrenmek o zaman insanın kafasında tam yer ediyor

Çok doğru

vw.bora

« Yanıtla #43 : Aralık 03, 2009, 07:43:39 ÖS »
sürekli aygaz lpg 1 alıyordum taki aracımın sürekli soğuk sabahlarda ki ilk çalıştırmada aracın benzinden lpg ye geçişinde stop etme sorunun enjektörlerin yağlanıp sabahlarıda yağın donma sorunu enjektörlerin temizlenmesi ile halladildi bunun nedenide katkılı lpg 1 den kaynaklanmakta  o yüzden artık shellden alıyorum lpg yi hemde daha ucuza

adnanmenderesbaysal

« Yanıtla #44 : Aralık 03, 2009, 07:46:21 ÖS »
belki de filtrenin böyle olması normaldir arkadaşlar.bende aynı gazı kullanıyorum ve gayet memnunum.aracım benzindeymiş gibi katkılı otogazla

cancin

« Yanıtla #45 : Aralık 03, 2009, 10:11:12 ÖS »
vw.bora  heralde  donanım da...... sadoz5775 olarak yazıyorsun.  donanım dan 3k  nickli arkadal  sektör içinden birisi, güvenilir bir esnaf ve tavsiyesi BP  gaz .  Bende shell ağırlıklı alıyordum shell  de biraz yağlı (aygaz kadar olmasa da)  filtrem çok tıkalı çıkmasada 2-3 cm yuksekliğinde yağ çıktı , %80 shell ağırlıklı almıştım.  Şu anda po gaz, ipragaz , milangaz ağırlıklı alıyorum. milangaz ve po gaz ile maxsimum kilometreyi elde ediyorum.

fzthgosm

« Yanıtla #46 : Aralık 04, 2009, 10:35:08 ÖÖ »
vw.bora  heralde  donanım da...... sadoz5775 olarak yazıyorsun.  donanım dan 3k  nickli arkadal  sektör içinden birisi, güvenilir bir esnaf ve tavsiyesi BP  gaz .  Bende shell ağırlıklı alıyordum shell  de biraz yağlı (aygaz kadar olmasa da)  filtrem çok tıkalı çıkmasada 2-3 cm yuksekliğinde yağ çıktı , %80 shell ağırlıklı almıştım.  Şu anda po gaz, ipragaz , milangaz ağırlıklı alıyorum. milangaz ve po gaz ile maxsimum kilometreyi elde ediyorum.

arkadaşlar hangi shell shell gaz satıyor bilen var mı?hala bunu anlatamadım opetlerin yüzde 90 ı aygaz satıyor ama shell istasyonlarında öyle belirli marka yok milangaz satanda var,yücelgaz satanda var,güven-al gaz satanda var  v.s...bp ler genelde standart bp gaz satıyor.lütfen bilgilendirme yaparken açık yazın.

mehmets

« Yanıtla #47 : Aralık 05, 2009, 01:50:33 ÖS »
evet arkadaşlar bu tekleme ve sarsıntı olayının kesinlikle katkılı gazdan gerçekleştiğini tesbit ettim.lpg filtresi söktüm ve gaz akış yönünün tersine içine alkol koyup basınçlı hava uyguladım.içinden müthiş derecede pislik çıktı.filtreyi temizlemeden önce üflediğim zaman hava çok zor geçiyordu.temizlikten sonraki fark beni çok şaşırttı.filtreyi yerine takarken filtreden sonra enjektörlere gider hortumun içinede bir miktar alkol koyup aracımı çalıştırdım.gazı da artık bp ve katkısız olan herhangibir yerden almaya başladım.şu anda sabahları motor soğuk iken gaz geçişlerinde artık aracım stop etmiyor ve tekleme yapmıyor.inanın bu temizlik müthiş oldu.artık kesinlikle aygaz veya katkılı herhangi bir marka kullanmıyorum.sizlerede şiddetle tavsiye ederim. >=ok

ERD20

« Yanıtla #48 : Aralık 05, 2009, 05:37:21 ÖS »
kardeş bu lpg filtresi temizlenebiliyor mu?temizlenebiliyorsa nerede ve nasıl temizliycez gerçi anlatmışın ama.bana usta söküp çıkardıktan sonra temizlenmez yenisi yakılır dedi.

ERD20

« Yanıtla #49 : Aralık 05, 2009, 05:38:17 ÖS »
çünkü ben 7000 km aygazdan aldım şaşmadan kesin benim ki tıkalıdır.