Gönderen Konu: katkili otogazin (aygaz) filtredeki hali  (Okunma sayısı 41867 defa)

mehmets

Ynt: katkili otogazin (aygaz) filtredeki hali
« Yanıtla #50 : Aralık 05, 2009, 05:44:22 ÖS »
temizlenip temizlenmediğini bilmiyorum.aracın üzerindeki mevcut filtreni çıkarıp nefesinle üfleyip kontrol et.tıkalı ise hava zor geçecektir.benim araçta zavoli mevcut.metal filtre var.iki tarafı da presli o yüzden içi tam görünmüyor.tarif ettiğim şekilde yaparsan gerekli temizleme işlemini yapabilirsin.temizlemek için balata temizleme spreyleri veya contact clear adı verilen elektronikçilerde satılan elektronik kontak temizleme spreyi-yağsız olmasına dikkat edin-ile temizleyebilirsiniz.

23korg23

« Yanıtla #51 : Aralık 06, 2009, 08:42:23 ÖS »
filtre değişti düzelmedi, enjektörler sökülüp temizlendi suanda normale döndü gibi arac stop etmiyo.. tabi artık kesinlikle aygaz almıyorum.. adamlar hala reklam veriyo ya ona sasıyorum.. neden hatalarını kabul edip tüketiciden özürdilemiyolar ve su katkılı lpg yi iptal edip normal gaz vermiyolar ki istasyonlara

Time-R

• Ziyaretçi
« Yanıtla #52 : Aralık 06, 2009, 08:45:08 ÖS »
demekki filtre olmasaymis durum daha farkli olacakmis

Ozgu_Akcan

« Yanıtla #53 : Aralık 06, 2009, 09:03:05 ÖS »
ya benım kafam karıstı sımdı arkadaslar bende 10.000 bakımda benım fıltrede aynı sekılde pert bı halde cıktı ve bende shell den aldım 10.000 km boyunca %95ını sımdı opete dondurm 2.500 km dır opetten alıyorum

walla kafam karıstı ya

fzthgosm

« Yanıtla #54 : Aralık 06, 2009, 11:19:57 ÖS »
ya benım kafam karıstı sımdı arkadaslar bende 10.000 bakımda benım fıltrede aynı sekılde pert bı halde cıktı ve bende shell den aldım 10.000 km boyunca %95ını sımdı opete dondurm 2.500 km dır opetten alıyorum

walla kafam karıstı ya

filtrenin kirlenmesi normal ona göre aygaz iyi kötü demek yanlış ancak aygaz alıp arıza lambam yanıyor aygazı almadıgım zaman arıza lambası yanmıyorsa bir sorun var diyorum.birde katkılı otogaz diye ismim var diye rekabetin olmadıgı yerde artislik yapıyor en pahalı gazı satıyor

Ozgu_Akcan

« Yanıtla #55 : Aralık 07, 2009, 12:21:15 ÖÖ »
sımdı 6000 km kaldı bır sonrakı bakıma ozamana kadar da opetten alıcam bakalım fıltre nasıl cıkıcak resmını cekerım sızın ıcın

hunace

« Yanıtla #56 : Aralık 07, 2009, 09:09:04 ÖÖ »
filtre değişti düzelmedi, enjektörler sökülüp temizlendi suanda normale döndü gibi arac stop etmiyo.. tabi artık kesinlikle aygaz almıyorum.. adamlar hala reklam veriyo ya ona sasıyorum.. neden hatalarını kabul edip tüketiciden özürdilemiyolar ve su katkılı lpg yi iptal edip normal gaz vermiyolar ki istasyonlara

arkadasim enjektörleri nasil temizliyorsunuz. bende söktürdüm enjeksiyonlari ama neresini temizleyeceğimi bilemedim :S

23korg23

« Yanıtla #57 : Aralık 07, 2009, 12:15:13 ÖS »
hunace enjektörleri yerinden sökmediler.. benim sistem tartarini enjektörün soketlerini çıkarıp arkasındaki plastik kapağı cıkardılar ve sonra içinden yaylı metal parcalar cıktı zaten o parçalar siyah bir yag tabakası ile kaplanmış durumdaydı, ben servise gittiğimde enjektörler ısınmış ve o yağ erimiş durumdaydı sanıyorum tiner ile temizlediler ve tekrar taktılar 15-20 dk sürdü... kesinlikle eminim ki bu gaz bunlara neden oldu zira ben filtremi 30 000 km de değiştirmiştim cıkan filtre tertemizdi ama yinede değişin dedim oysa şuanda cıkan filtre 15 binde cıktı ve inanın içi komple bir yağ tabakası ile kaplanmış ve simsiyahtı, hep derler ya lpg yağsız kuru bir yakıttır diye.. cıkan yağı görseydiniz bi kuzu kavurma yapardık sanıyorum

adnanmenderesbaysal

« Yanıtla #58 : Aralık 08, 2009, 07:42:43 ÖÖ »
bence filtrenin görevi yakıtı süzmektir.filtre de görevini yapıyor anlattığınıza göre.arabanızda herhangi bir sorun yoksa bence ortada bir sorun da yok.bende sürekli aygaz kullanırım diğer gazlara göre çok çok iyi.önceden bende bora vardı diğer gazlarda arıza lambası yanardı ama aygaz aldığımda hiç yanmadı.bence bu yönlerini de düşünmek lazım.zaten gidişata bakarsak yakın zamana kadar piyasada normal gaz kalmayacak.iyi günler

23korg23

« Yanıtla #59 : Aralık 08, 2009, 09:49:05 ÖS »
adnanmenderesbaysal ben filtemi üç kere değiştirdim ve aygazdan baskasini kullanmazdim.. ilk filtreyi yaklaşik 40.000 km kullandım o zamanlar katkılı gaz yoktu ve değiştirildiğinde pekte kirli değildi sırf acıldı diye komple değiştirdim... 2. filtreyi yaklasik 15000 km sürekli katkılı gazda kullandım ama değişirken içini gördüğümde anladım ki bu iş katkı işi, ayrıca sırf filtre görevini yapiyo yada yapsin diye depomuza herseyi doldurmayalım, arabanın her yerinde filtre var o zaman yağ filtresi görevini yapsin diye motora kum doldurmak ne kadar mantıklı... başınıza bizim yasadıklarımız gelmesin diye konu acilmiş ve insanlar zaman harcayıp tecrubelerini YASADIKLARINI paylaşıyolar buna ragmen devam etmek isteyen sorunlarla karsilastıktan sonra bu konudan faydalanacak demektir, isteyende  suan da faydalanıp önlemini alabilir.
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2009, 09:53:45 ÖS Gönderen: 23korg23 »

mehmets

« Yanıtla #60 : Aralık 08, 2009, 10:12:42 ÖS »
buraya birilerini kötülemek için değil sadece yaşadığımız tecrübeleri aktarmak ve paylaşmak için yazıyoruz.bende bu sorunları yaşayanlardandım.aygazı bıraktım ve sorunum çözüldü.gayet açık.lütfen bilgi kirliliği yapmayalım.

fsunnetci

• http://www.TeamHondaintegra.com
« Yanıtla #61 : Aralık 09, 2009, 12:08:18 ÖS »
arkadaşlar kimileri yazmış ki lpg filtresi değişiyormu diye ah be abi değişmezsen aracının motorunun içide aynı o filtreye döner:) her yağ değişiminde değiştirirseniz çok makbule geçer normali 20bin km dir.  türkiyede ki benzin de LPG de kirli ağalar bunu bilin ona göre hesaplamalarınızı yapın..25 tl filtre den kaçayım derken sanayilerde dolaşmayın sonra:)

ebii

« Yanıtla #62 : Aralık 09, 2009, 07:12:52 ÖS »
fakat bazı ustalarda özellile aygazdan alın diyo buna ne demeli

adnanmenderesbaysal

« Yanıtla #63 : Aralık 09, 2009, 09:24:32 ÖS »
arkadaşlar ben aygazın sahibi değilim.benim demek istediğim filtre kirleniyor da aceba motora bir zararı var mı onu merak ediyorum.ustaların da dediğine bakarsanız katkılı gaz motorun ömrünü uzatıyor diyorlar.bende şahsen denedim diğer gazları ama aygazdaki performansı bulamadım.

23korg23

« Yanıtla #64 : Aralık 10, 2009, 07:19:51 ÖÖ »
ne garip bir durum ki bu katkılı gaz cıkmadan önce lpg nin zararlı olduğunu söylüyolardı şimdi ise daha cıkalı bir yıl olamdan motorun ömrünün uzadığından bahsediliyor ömrü 1 yıldan daha az olan hangi motor varda bunu tespit etmişler, çin malı motosikletler bile 1 yıldan fazla ömürlüler değil mi

fsunnetci

• http://www.TeamHondaintegra.com
« Yanıtla #65 : Aralık 14, 2009, 12:29:39 ÖS »
Kapitalist pazarda machiavellist bir düşünce vardır.Amaca giden Her Yol Mübahtır.Yani arkadaşlar bu LPG mevzusu tam bir pazar taktiğidir.İlk Lpg sistemi çıktığında ne derlerdi LPG motorun ömrünü uzatıcak ve aracın çekişi artacak Vs gibi şeyler..Ne oldu sonuç :) Şimdi aynı film Euro Lpg ismi ile dönüyor..Bundan sonra ki taktik ne olur bilmem ama ne demek istediğimi umarım anlamışşınızdır....

ozenclerotogaz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #66 : Aralık 14, 2009, 06:48:29 ÖS »
katkılı gaz kullanan araçların lpg periodik bakımlarında rastladığımmız durumu aktarmak istiyorum.Katkılı gaz sonucu gaz flitrelerinin özellikle  giriş çıkışlarında sabunumsu bir maddeye rastlıyoruz,bu madde sabah soğuk motorda araçların ilk gaza geçişi sırasında problemler oluşturabiliyor.Katkılı gaz belki motora ekstra bir temizlik sağlayabilir ama lpg ekipmanları üzerinde olumsuz etkilerini görebilmekteyiz.Bilgilerinize...

filter

« Yanıtla #67 : Aralık 16, 2009, 12:52:54 ÖÖ »
beyler ismimden de anlaşıldığı üzere filtereciyim, lpg filtreleri nekadar da 10,000km.de değişmesi gerekiyor densede o eski sistemler için geçerli bir tabir.enjektörlü tip sistemlerde bu süreç sistemin ilk takıldığında 1,000km.de hem sistem chek edilir hemde filtre kontrol edilir, 20-25,000 de değiştirilir. tabii bu sizin lpg aldığınız istasyonun tankının temizliğine bağlı.

filter

« Yanıtla #68 : Aralık 16, 2009, 01:02:59 ÖÖ »
birde filtrenin siyah olması istasyonların lpg ile birlikte yağ da katmalarıdır. aynı evdeki bitmiş tüplerin içinde kalan yağ tabakası gibi

Nehir_gozlum

« Yanıtla #69 : Aralık 16, 2009, 10:17:07 ÖÖ »
Bende ueni aldığım honda da değil ama bundan önceki aracıma polo ya hep opetten aygaz euro lpg kullanıyordum. 10000 bakımına gittiğimde filitrem bu resimdekinden daha kötü durumda idi bundan sonra aygazın lpg sinden her zaman uzak durucam

23korg23

« Yanıtla #70 : Aralık 16, 2009, 07:57:24 ÖS »
zaten er yada geç bizim yasadığımız sorunları yasayanlar olacak ve ondan sonra onlarda bırakacak bu katkılı gazı.. ben katkılıdan önce de aynı markayı kullanıyodum katkılı çıktı devam ettim ve tabi yazın aracımı cok kullandım 1 ayda 7000 km yaptım tabi herkes bu kadar km yapmamış olabilir o yüzden de etkileri geç gözükecektir ayrıca etkisi soğuk havada daha da çok çıkıyo çünki enjektörde ve filtrede biriken yağ gece soğukta donuyor

mali

« Yanıtla #71 : Aralık 17, 2009, 01:21:35 ÖÖ »
benim arabada tartarini var
arabayı aldığım zaman lpg servisine gittigimde lpg filtresinin değişim zamanı geldiğinde sesli uyarı verir demişti.
bende hep opetten alıyordum
1 haftadan beri kontağı kapatınca sesli uyarı veriyor
hava soğuyunca galiba filtrede tıkanma yaptı
gaz tepkimesi sanki eskisi kadar iyi değil
opetten almıyorum artık
ama filtre masrafına girdik :)

23korg23

« Yanıtla #72 : Aralık 17, 2009, 12:05:50 ÖS »
mali enjektörleri temizlet mutlaka sadece filtre değişimi yeterli gelmiyo.. benim sistemde tartarini servis filtreyi değiştirdi enjektörleri de temizleyin dedim gerek yok dediler ama düzelmedi özellikle sabahları stop ediyodu arac sonra bu konuyu okurken biri enjektör temizliğinden sonra düzeldi diye yazmıştı bende tekrar servise gittim dedim enjektörleri temizleyin adamlar dedi biz o zaman bilmiyoduk enjektöre kadar gittiğini ama şimdi katkılı gazdan dolayı gelen aracların enjektörünü de temizliyoruz... benim enjektörlerde temizlendi düzeldi

mali

« Yanıtla #73 : Aralık 18, 2009, 09:27:09 ÖÖ »
teşekkürler arkadaşım tavsiyene uyacağım

23korg23

« Yanıtla #74 : Aralık 30, 2009, 11:13:15 ÖS »
arkadaslar bi sitede bu yazıyı buldum ilginç.......

Ahmet Çelik
Katkılı LPG araca zarar mı veriyor?
02 Aralık 2009 Çarşamba, 12:38

Ülkemizde şu sıralarda yaklaşık 2 milyon araçta LPG dönüşümü mevcut. Bu sayı her geçen gün daha da artıyor. İş böyle olunca LPG otogaz sektöründe de rekabet büyüyor. Artık her akaryakıt firmasının bir de LPG pompası bulunuyor. Akaryakıt rekabetinde katkılı benzin veya dizel tüketiciyi olumlu yönde etkileyince katkılı LPG de gündeme geldi. Ancak bu rekabete sadece Aygaz katkılı LPG otogaz ürünüyle  girdi. Diğer firmaların benzer ürünlerine rastlanılmadı. Ancak bu ürün çıktığı günden itibaren özellikle forum sitelerinde tartışılır oldu. Bu ürünü kullanan ve aracında ciddi hasarlar olduğu iddia eden önemli bir grup ürünü yerden yere vuruyor. Şikayetleri dile getiriyor. Daha sonra bu üründen alınan bir numune ile alınan Petrol Ürünleri Analizleri Deney Raporunda ise “Numunenin Buharlaşma kalıntısı değeri TS EN 589 kriterine uygun değildir. Numunede yüzde 0,13 oranında bilinmeyen madde tesbit edilmiştir” raporunun alınması da bu şikeyetleri haklı çıkartmış durumda. Katkılı LPG konusundaki genel şikayetlere gelince: “Normalde filitre yüzeyinde biriken yağların reçineleşerek filitreyi gaz geçirmez haline getiriyor. Araçlarda 4000 deviri geçmeme silkeleme ve güç kaybı gibi sonuçlar doğuruyor. Daha da ileride ne zararlar vereceğini kimse bilmiyor. Katkılı LPG bu kadar yararlı da niye Avrupa’da hiçbir firma kullanmıyor.” Bu şikayetler uzayıp gidiyor. Gerek rapor sonuçları, gerek katkılı otogaz kullanan araçlardaki parçaların fotoğrafları durumun pek de iç acıcı olmadığını gösteriyor. İşin bir başka boyutu da katkılı LPG otogaz kullanan araçlarda meydana gelen arızaların garanti kapsamı dışına alınması. Bu çok büyük bir sorun. Aracına LPG taktıran ve her hangi bir sorunda firmasına giden tükecisi eğer katkılı LPG kullandıysa garantisi de yanabiliyor. İşte bu nedenlerle LPG’li araç kullanan tüketicilerin katkılı LPG konusunda çok hassas olması gerekiyor. Konuyu daha yakından takip etmek isteyen okuyucular için bu tartışmaların yapıldığı forum linkini paylaşmak istiyorum:  http://www.2a-lpg.com/forum/showthread.php?threadid=4903

Düzenleyen SerdarÇavuşoğlu - 02 Ara 2009 Saat 16:43

tamamen alıntıdır....
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2009, 11:14:04 ÖS Gönderen: 23korg23 »