Gönderen Konu: katkili otogazin (aygaz) filtredeki hali  (Okunma sayısı 41877 defa)

adnanmenderesbaysal

Ynt: katkili otogazin (aygaz) filtredeki hali
« Yanıtla #75 : Ocak 24, 2010, 10:04:21 ÖS »
arkadaşlar bu katkılı otogaz hakkındaki konuda sonuç ne olacak?

23korg23

« Yanıtla #76 : Ocak 26, 2010, 02:05:49 ÖS »
sonuç ortada benim açımdan artık kesinlikle katkılı gaz almıyorum.. dikkat ettiyseniz bir lpg firması televizyonda katkısız gaz diye reklam vermiş.. özellikle katkısız diye neden vurguluyor sizce?

LION

« Yanıtla #77 : Ocak 26, 2010, 03:10:22 ÖS »
bence filtreyi lpgyi aldıın istasyonun camına doğru fırlat dostum o filtrenin hakkı o bence!! =))) ve uyarın için benden de tşkler ;))

hunace

« Yanıtla #78 : Şubat 24, 2010, 08:43:44 ÖÖ »
arkadaslar aygaza filtre tıkanmasıyla ilgili mail attım. yazının başında eklemiş olduğum fotografi da gonderdim. benimle özenle ilgilenmeye başladılar. telimi istediler aradılar konuştuk falan. adamların nihayet söyleyebildiği şey "mevcut kirleri temizlediği için bu şekilde tıkanıyor, siz kullanmaya devam edin düzelecektir"

ben de söyledim ki "araca zaten sıfır LPG ve LPG tankı taktırdım ve taktırdığımdan beri AygazEuroLPG+ dan başka kullanmadım, ne zaman kirlenmişte temizliyormuş?"

cevap veremedi tabiki. sizi mühendislerimize aktarıyorum dedi. bakalım mühendislerle de bi konuşalim, bi gelişme olursa haber ederim. selam.

ilkeronat

« Yanıtla #79 : Şubat 24, 2010, 01:57:37 ÖS »
arkadaslar aygaza filtre tıkanmasıyla ilgili mail attım. yazının başında eklemiş olduğum fotografi da gonderdim. benimle özenle ilgilenmeye başladılar. telimi istediler aradılar konuştuk falan. adamların nihayet söyleyebildiği şey "mevcut kirleri temizlediği için bu şekilde tıkanıyor, siz kullanmaya devam edin düzelecektir"

ben de söyledim ki "araca zaten sıfır LPG ve LPG tankı taktırdım ve taktırdığımdan beri AygazEuroLPG+ dan başka kullanmadım, ne zaman kirlenmişte temizliyormuş?"

cevap veremedi tabiki. sizi mühendislerimize aktarıyorum dedi. bakalım mühendislerle de bi konuşalim, bi gelişme olursa haber ederim. selam.
diyelim ki eski, depodan filtreye kadar ne kirlenmis olabilirki temizliyormus. sudan bahane. ben de almiyorum aygaz ve bircok forum sitesi de ayni kararda. :)

ysf55

« Yanıtla #80 : Şubat 24, 2010, 03:10:19 ÖS »
aygaz hem pahalı diğer lpg istasyonlarındaki fiyatlara göre hemde sorun yaratıyor. ben petrol ofisindn alıyorum bu zamana kadar bir problem olmadı olmaz da inş

23korg23

« Yanıtla #81 : Şubat 24, 2010, 05:39:39 ÖS »

araç sıfır olmasa bile bu acıklama bana mantıklı geldi çünki lpg tankından regülatöre ordan filtreye ordan enjektörlere giden lpg nasıl oluyorda motordaki yada sübaplardaki pisliği geri döndürüp lpg filtresine geri bırakıyor... motorda oluşan pislik temizlenip eksozdan atılması gerekmez mi?

23korg23

« Yanıtla #82 : Şubat 24, 2010, 05:56:33 ÖS »
acıklama mantıklı gelmedi diyecektim yanlışlık oldu..

hakanmirac

« Yanıtla #83 : Şubat 25, 2010, 01:09:27 ÖÖ »
    arkadaşlar ben de 2009 temmuzdan bu yana aygaz kullanıyodum uzun yolda ve bulabildiğim her yerde.fakat 1 ay önce(15 tatilde) her aygaz alışımda arıza lambası yanmaya başladı.çalıştığım yere geldim ve mogaz aldım.arıza lambası yanmadı.gerçi mogaz ve aygaz aynı yerden çıkıyor diye biliyorum ama...
    şimdilerde mogaz kullanıyorum sıkıntı yok çok şükür.belki tesadüf yorum sizin...

SekoLive

« Yanıtla #84 : Şubat 25, 2010, 11:36:43 ÖÖ »
cok garipdir konuya ilkkez denk geliyorm bende aygaz kullanıyorum ve aracın gidişi değişiyordu aygaz aldıgımda aklım karıştı ve acayip tiskindim böyle bi olay sonrasında...

goremaster

« Yanıtla #85 : Kasım 30, 2010, 10:46:12 ÖÖ »
ben İpragaz-Otogaz kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım bu güne dek. Tavsiye ederim. Daha çevreci ve motor dostu. İsterseniz Facebook tan takip edebilirsiniz.

http://www.facebook.com/EnerjiTakimi

poseidon999

« Yanıtla #86 : Kasım 30, 2010, 11:24:13 ÖÖ »
Yahu kafam 1 milyon oldu yorumları okuyunca.
Katkılıyı savunan da var kötüleyen de var. Hangisine inanacağımı şaşırdım.

Şimdi mantık olarak bu katkı kuru olan yakıtı yağlandırıp motorun daha az aşınmasını sağlamıyor mu?? Evet sağlıyor.

Peki bu gaz filtresinin fiyatı nedir?? bildiğim kadarıyla 40-50 tl bir şey.
ee enjektörleri de temizlettirebiliyoruz belli periyodlarda.

Şimdi 50 tl lik filtreyi mi çok seviyoruz yoksa motorun aşınması hoşumuza mı gidiyor.

Arkadaşlar yanlış bir şey söylüyorsam uyarın beni
ben 40-50 tl lik filtre için motoru yakmam gerekirse 10,000 değil 7,000-8,000 km de değiştiririm.

Ayrıca Opet Katkılı alınca aracın gidişi sesi yaptığı km olumlu yönde değişiyor.

Kararsız kaldım. Ustaların de hepsi farklı konuşuyor. Opet mi Shell mi?
« Son Düzenleme: Kasım 30, 2010, 11:26:21 ÖÖ Gönderen: poseidon999 »

LION

« Yanıtla #87 : Kasım 30, 2010, 11:32:17 ÖÖ »
valla hocam sölediğin mantıklı aslında yani motor yerine değişebilen filtreyi feda etmek daha doğru olur sanırım ama filtrenin fotosu olumsuz bi düşünce yaratıyo insanda ;) zamanında bakım işi çözücektir bence bu kadar korkmayalım 10bin yerine 7bin km de deiştirelim bende kötü düşünüyodum biraz ayrıntılı düşününce fikir değişiyo teşekkürler :)
Yahu kafam 1 milyon oldu yorumları okuyunca.
Katkılıyı savunan da var kötüleyen de var. Hangisine inanacağımı şaşırdım.

Şimdi mantık olarak bu katkı kuru olan yakıtı yağlandırıp motorun daha az aşınmasını sağlamıyor mu?? Evet sağlıyor.

Peki bu gaz filtresinin fiyatı nedir?? bildiğim kadarıyla 40-50 tl bir şey.
ee enjektörleri de temizlettirebiliyoruz belli periyodlarda.

Şimdi 50 tl lik filtreyi mi çok seviyoruz yoksa motorun aşınması hoşumuza mı gidiyor.

Arkadaşlar yanlış bir şey söylüyorsam uyarın beni
ben 40-50 tl lik filtre için motoru yakmam gerekirse 10,000 değil 7,000-8,000 km de değiştiririm.

Ayrıca Opet Katkılı alınca aracın gidişi sesi yaptığı km olumlu yönde değişiyor.

Kararsız kaldım. Ustaların de hepsi farklı konuşuyor. Opet mi Shell mi?

poseidon999

« Yanıtla #88 : Kasım 30, 2010, 11:36:30 ÖÖ »
Acaba katkısız gaz alan bir aracın filtresi nasıl??
Biz bu düşünceyi katkılı alana göre yapıyoruz. Belki diğeri de aynıdır.
Yani katkılı katkısız değil de gazla alakalı bir durumdur belki....

23korg23

« Yanıtla #89 : Kasım 30, 2010, 11:43:54 ÖÖ »
arkadaslar karışıklığa neden olan bizzat aygaz firması.. çünki katkılı gaz yüzünden kullanıcılar ve lpg servisleri çok sıkıntı yaşadı ve şikayetlerini aygaz ilettiler ama firma net bir açıklama yapmadı şimdilerde duyuyoruz katkı oranını düşürmüşler vs gibi bişeyler ama yine firmadan net bir açıklama yok.. çünki deselerki katkıyı kaldırdık yada düşürdük o zaman katkılı gazın zararını kabullenmiş olacaklar.. ama sırf bunu kabullenmemek için binlerce müşteri kaybettiler tabi aygaz almayınca opet e de girmez ve benzin almaz olduk opette kaybetti...
gelelim katkı olayına eger katkı maddesi filtrede birikiyor ise ve filtreden gecebilen kısmı ancak motora ulaşıyor ise ne kadar faydalı olacağı tartışılır. çünki olay filtre kirlenmesi değil olay filtreden sızabilen bir miktar katkının lpg enjektörlerinde birikmesi ve özellikle kış aylarında donan bu katkı maddesinin enjektörlerin harketini olumsuz etkilemesi sonucu aracın stop etmesi.. stop etme işi küçümsenecek bir olay değil ALLAH korusun kazaya sebebiyet verebilir.. ben aygazdan net bir açıklama duymayana kadar aygaz almamayı uygun buluyorum çünki katkılı gazdan çok çektim gecen yıl:(

ilkeronat

« Yanıtla #90 : Kasım 30, 2010, 11:45:39 ÖÖ »
ben yeni degistirdim arkadaslar hic boyle degil. genellikle (%90) shell kullanirim cok nadir opet ve po aldim. yeniden taksam olurdu sanki :)

23korg23

« Yanıtla #91 : Kasım 30, 2010, 11:49:46 ÖÖ »

arkadasım resimleme imkanım yok ancak gözümle gördüğüm kendi filtrelerimin durumunu aktarayım forumda olcaktı aslında gecen yıl yazmıştım.. yaklaşık 20-25 bin km kullandığım katkısız aygaz!!!! ( hep aygaz alırdım eskiden beri) ısrarım üzerine lpg filtresi söküldü ve değiştirildi usta değiştirmeyelim dedi ben değiştirelim dedim hafif bir kirlenme vardı. ancak katkılı cıktığı zaman 10-15 bin km sonra aracım stop etmeye vs başlayınca netteki şikayetleri okudum ve lpg servisine gidip söktürdüm filtreyi gördüğüm manzara beni şaşırttı zira bi önceki kirli filtre sarımsı bir renkte idi ancak bu kez kahverengi ve her tarafı yağ içinde çıktı ilk mesajda verilen resimlerdeki gibi. hatta o yağ kağıt filtrenin konduğu yuvaya da dolmuştu bir miktar.. tabi filtre değişimi sorunu çözmemişti 2 kez enjektörler sökülüp temizlendi filtreler değişti ve sonra düzeldi.. tabi katkılıyı da bırakmıştım
« Son Düzenleme: Kasım 30, 2010, 11:51:50 ÖÖ Gönderen: 23korg23 »

LION

« Yanıtla #92 : Kasım 30, 2010, 11:52:38 ÖÖ »
yorumlar coğrafi konumlara göre deişiyor geçmiş olsun hocam gerçekten kamaşık bi konu bu

hellfire39

« Yanıtla #93 : Kasım 30, 2010, 12:43:06 ÖS »
ben de lpg' yi kullanalı 7000km civarı oldu. hep opet' ten aldım ve şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım. sanırım henüz problemlerin ortaya çıkmasını sağlayacak km yapmadım henüz. daha 7000km oldu.. ilk bakımda bu durumu dikkate alıp, gerekiyorsa lpg istasyonu değiştireceğim. bilgi için sağ olun..

qvzd

« Yanıtla #94 : Kasım 30, 2010, 01:18:13 ÖS »
Bende temmuz ayından beri lpg kullanıyorum taktırdığım usta katkılı otogaz alma.Shelden al gazını filtrede hiç bir sorun omaz demişti bakıma gittiğimizdede gerçekten 10.000km filtre deişimine  gelen bir 2010 civicin filtresini gördüm yenisinden farkı nerdeyse yopk gibiydi adam sürekli shellden alıyormuş gazı bence shell gazdan şaşmamak lazım.Eeee nedemişler benzini shelden aklı kelden alacaksın :-)

23korg23

« Yanıtla #95 : Kasım 30, 2010, 01:50:17 ÖS »
yorumlar coğrafi konumlara göre deişiyor geçmiş olsun hocam gerçekten kamaşık bi konu bu
ben de lpg' yi kullanalı 7000km civarı oldu. hep opet' ten aldım ve şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım. sanırım henüz problemlerin ortaya çıkmasını sağlayacak km yapmadım henüz. daha 7000km oldu.. ilk bakımda bu durumu dikkate alıp, gerekiyorsa lpg istasyonu değiştireceğim. bilgi için sağ olun..
coğrafi konum derken kış aylarını kastediyorsanız olabilir ancak ülkemizin akdeniz bölgesi hariç birçok yerinde kışın sorun olacak kadar soğukluk olduğunu düşünüyorum...

7000km az elbette ayrıca sorun kış aylarında kendini gösteriyor ve yukarıdada yazdığım gibi eğer aygaz katkı olayını kaldırmışsa yada azaltmışsa sorun yaşamazsınız. İnşaallah ta yaşamazsınız...

a_tunc

• Ziyaretçi
« Yanıtla #96 : Kasım 30, 2010, 01:54:33 ÖS »
Arkadaşlar daha önce başka bir başlıkta paylaşmıştım burada da yeri gelmişken paylaşmak istiyorum.
Ben LPG pompa üreten bir fabrikada çalışıyorum. Yani sektörün içinden birisiyim. Ve katkılı otogazı bende kimseye tavsiye etmiyorum. Özellikle de enjeksiyonlu araçları olan arkadaşlara. Katkılı gazlar en başta enjektörlerde yağ kalıntısı bırakmaktadır. Filtre yağlandıktan sonra zaten özelliğini kaybetmekte ve tabiri caizse yağdanlık halini almaktadır. Filtre normalde 15.000 km de değişmesine rağmen katkılı gaz kullanan araçlarda yarı km lere gelmeden ömrünü tamamlar ve sonrasında tuttuğu pisliği ve yağı bırakmaktan başka işe yaramaz. Filtrenin tutmadığı yada bıraktığı çıkan bu yağ ve pislikler enjektörlerde ve hepsinden önemlisi map sensöründe arızalara sebep olur. Yağlanan sensör basıncı düzgün okuyamadığı için araçta tekleme, sabahları zor çalışma, stop etme gibi sorunlar çıkartır. Yada gaza geçmeme sıkıntıları çıkartır. İşin daha kötü yanı katkılı lpg motordaki yağlanma sorununa çözüm olup, sıradan dökme gazların açığını kapatacağı yerde sonuç tam bir hüsrandır. Arap yağı bol bulunca şamandırasına enjektörüne sıvarmış hesabı :D
LPG pompalarına gelince unutmamanızı istediğim bir şey var LPG pompaları akaryakıta göre daha hassas ve teknolojik cihazlardır. Elektronik olarak ısıya göre kendini otomatik olarak kalibre eder ve ne fazla ne de az satılmasına engel olur. yazın çok alıyoruz, kışın az gibi saçma yorum yapanlar içinde bunu belirtmek istedim.