merhaba arkadaşlar...dün itibsariyle aracımın 30bin bakımını yaptırdım...geçen ay yaptığım iki uzun yolda başıma gelen klimanın soğutmamasını servise söyledim...test sürüşüne filan ıktık..15-20 dakika ankara içinde dolaştık ustayla...ancak tamin edilebileceği gibi klima,ustanın yanındayken kusursuz çalıştı!!kesinlikle soğutmama yapmadı,süperdi yani...ama yinede usta sağolsun,gazına,elektrik sistemine bakılacak heryerine baktı ve klima sistemi gayet normal dedi...bende bakım sonrası mutlu mutlu evime giderken(servis ile benim ev 220 km mesafede) yolda kontrol mahiyetinde klimamı açtım,tam soğutuyor derken o da ne,yine ılık ılık üflemeye başladı!!!!en düşüğe getiriyorum olmuyor,22-24 filan yappıyorum olmuyor,içeride hafif rutubet kokan ılık hava geziyor!!!sonra çektim yol kenarına,araç rölantide iken tekrar çalıştırdım klilmayı,tıpkı serviste olduğu gibi yine buz gibi yaptı çalıştı...hazır çalışırken haraket ettim,normal 100-110 km a hızla cruise ile seyrederken yine kesildi soğuk hava,ılık hava ve hafif rutubet kokusu!!!gerçekten çok canım sıkıldı....sonuçta mesela ampul patlak olur,usta bakar,değiştirir,problem çözülür....ama burda uzun yolda klima devreden çıkıyo,ustayla 15-20 dakikalık gezinmede bişey olmadı ama eve dönüş yolundada bi türlü soğutmadı klima!!!yani test sürüşünde ustayı buna nası tanık yapacağımı bilemiyorum,zaten onun yanında bişey yapmıyacağını az çok tahmin etmiştim aynen öyle oldu.......i-shift e 2010 yazılımı da yüklettim,maşallah araba çok tatlı oldu ama klima problemi aynen duruyor,ki haftaya yaklaşık 800 kmlik yola gideceğim,yine klimasız olcak büyük ihtimallle...yokmudur bunun bi çözümü?
not: klima gazı normal seviyede imiş,tümsistem kontrol edildi sigortalar filan,normal,polen filtreside değişildi....sistem normal ama problem anormal!!
saygılar...