Gönderen Konu: motordan gelen vuruntu sesi  (Okunma sayısı 12600 defa)

okancenk28

motordan gelen vuruntu sesi
« : Eylül 28, 2011, 01:37:31 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bana yardımcı olursanız sevinirim.daha önce 2003 honda civic aracım vardı hiçbir sıkıntı yaşamadım ama şimdi 2008 otomatik vites 26.000 km de honda civic aldım ve hiç memnun değilim.aracımın vitesi D ve R konumundayken tar tar şeklinde vuruntu sesi yapıyor sanki dizelmiş gibi P ve N modunda normal ve sessiz çalışıyor.Servise gittim ve ustalara gösterdim gergi bilyasından olabilir dediler garantiden değiştiririz dediler,eğer ses kesilmezse motoru indirmemiz gerekir  en az bir hafta beklersiniz dediler ,fakat hangi işlemleri yapacaklarını söylemediler,ayrıca sesin araca herhangi bir sıkıntı yaratmayacağınıda dediler.bazı serilerde bu sıkıntının olduğunu ve garantiden araçların yapıldığını,fabrikanın kendilerine böyle bir talimat verdiğini söylediler.böyle bir sorun yaşayan arkadaşımız varsa bana konu hakkında bilgi verebilirmi,sizce motorla oynama yaptırmalımıyım,herhangi bir sıkıntı olurmu.birde en çok servis kayıtlarında nasıl gececek diye merak ediyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

okancenk28

Ynt: motordan gelen vuruntu sesi
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2011, 06:31:31 ÖS »
galiba boyle bir sorunla karsılasan yok

gknvt4

« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2011, 11:14:06 ÖS »
şanzıman yagını kontrol ettırmenı onerırım varsa bı sıkıntı sanzımancı bulup gostermende fayda var bı duzensızlık oldugu kesın fazla zorlamdan gotur bıyere servıslere cok ınanma cogu para tuzagı bıkac servıse gıt

alpegel

« Yanıtla #3 : Ocak 01, 2012, 01:09:42 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bana yardımcı olursanız sevinirim.daha önce 2003 honda civic aracım vardı hiçbir sıkıntı yaşamadım ama şimdi 2008 otomatik vites 26.000 km de honda civic aldım ve hiç memnun değilim.aracımın vitesi D ve R konumundayken tar tar şeklinde vuruntu sesi yapıyor sanki dizelmiş gibi P ve N modunda normal ve sessiz çalışıyor.Servise gittim ve ustalara gösterdim gergi bilyasından olabilir dediler garantiden değiştiririz dediler,eğer ses kesilmezse motoru indirmemiz gerekir  en az bir hafta beklersiniz dediler ,fakat hangi işlemleri yapacaklarını söylemediler,ayrıca sesin araca herhangi bir sıkıntı yaratmayacağınıda dediler.bazı serilerde bu sıkıntının olduğunu ve garantiden araçların yapıldığını,fabrikanın kendilerine böyle bir talimat verdiğini söylediler.böyle bir sorun yaşayan arkadaşımız varsa bana konu hakkında bilgi verebilirmi,sizce motorla oynama yaptırmalımıyım,herhangi bir sıkıntı olurmu.birde en çok servis kayıtlarında nasıl gececek diye merak ediyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
2008 Civik Premiumum var. Benzer sorun bende de var. Gaza basınca artarak yok oluyor. P ve N de sorun yok. Henüz servise göstermedim.

power

« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2012, 12:40:29 ÖS »
YATAK SESİ ARACININ GARANTİSİ BİTMEDEN YATAKLARINI DEGİŞTİR...HONDA TR BU DURUMUN FARKINDA........

poseidon999

« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2012, 12:46:13 ÖS »
Honda Türkiye'ye mail at.
Sevislere böyle bir talimat verilip verilmediğini sor.
Servise güvenemediğini bu bilgiyi kendilerinden almak istediğini söyle.
Bugüne kadar bana en basit sorum için bile dönüş yaptılar.

Alttaki formu doldurup mesaj atabilirsin. Maksimum 1 hafta içinde dönüş yaparlar.

http://www.honda.com.tr/bize_ulasin.aspx

Palandokenn

« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2012, 06:23:18 ÖS »
Peki bu sorun acaba sadece otomatik araçlar için mi geçerli yoksa manuellerde de böyle bir hata söz konusu mu ?

garas

« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2012, 10:11:55 ÖÖ »
 sorununu sölüyorum arkadaşım bende de honda civic var 2007  otomatik dream bende 90 binde aldım arabayı sağ motor kulağı patlak tı hem titreme hemde acayip ses yapıyodu ama araba ısındıktan sonra sorun yoktu geçen özel servise gittim hallettiler. motor kulağı değişti arabada sıfır sorun daha çok sevmeye başladım arabamı.

power

« Yanıtla #8 : Ocak 06, 2012, 08:33:55 ÖS »
bilende bilmeyende yazıyor...
eger o ses yatak sesi degilsee dişimi kırarım bu kadar iddalıyımm..

poseidon999

« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2012, 11:49:56 ÖÖ »
bilende bilmeyende yazıyor...
eger o ses yatak sesi degilsee dişimi kırarım bu kadar iddalıyımm..

Arkadaşım burada kimse yetkili servis ustası değil zaten.
Herkes yaşadığı deneyimlere göre cevap veriyor.
Ahkam kesmenin bir manası yok.

Eğer yardımcı olacaksan kimseye laf sokmaya çalışmadan yazarsın konuyu açanda faydalanır.
Ayrıca ustaya gittiğinde bile motoru dinlemeden kullanmadan kesin konuşmuyor
sen nasıl bu kadar kendinden emin konuşabiliyorsun?

power

« Yanıtla #11 : Ocak 07, 2012, 03:13:16 ÖS »
attım linki oku sonra konuş
bu sorunu yaşıyan onlarca insan var...
okuyunca kimin ahkam kestigi daha ii anlarsın...

poseidon999

« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2012, 08:39:24 ÖÖ »
attım linki oku sonra konuş
bu sorunu yaşıyan onlarca insan var...
okuyunca kimin ahkam kestigi daha ii anlarsın...

Sorun arabanın vitesi değil senin üslubun.
Kimseye "bilip bilmeden yazıyorsun" diyemezsin.
Burada bilen de yazacak bilmeyen de yazacak.
Yazılan yanlışsa uygun bir dille doğrusunu yazarsın.

« Son Düzenleme: Ocak 09, 2012, 08:41:54 ÖÖ Gönderen: poseidon999 »

okancenk28

« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2012, 09:38:42 ÖS »
OKAN KARDEŞİM BENM ARACIMDA MOTOR İNDİ AMA OLMADI SONRA FABRİKADA YAPTILAR SES BİR NEBZE KESİLDİ ŞİMDİ SES HALA VAR AMA ARTIK SORUN ETMİYORUM KAPALI OTOPARKLARDA AKŞMLARI MAHALLE ARALARINDA EVİN ÖNÜNE GELDİĞİMDE TAK TAK TAK DİE SES GELİYOR.SIKINTI YOK BEN 10 TANE HONDAYA -BİNDİM FABRİKADAN BİİLİRKİŞİ İLE AYNI PROBLEMLER ONLARDADA VAR ASLINDA BU PROBLEM DEĞİL MOTOR YAPISINDA BU SESTE YATAK SESİN SIKINTI ETME BU ARABALAR YATAK SARMAZ DEDİĞİM GİBİ BÜTÜN HONDALARDA VAR AMA BENDE BİRAZ FAZLAYSA SENİNKİNDE DAHA AZDIR DEĞERİNDE DAHA AZDIR AMA BENDEN SANA TAVSİYEM TANIDIĞINDA HONDA VARSA ONLARA BİN AMA MOTOR SICAKKEN VE R VE D YAPAR BU SESİ SIKINTI ETME MOTOR İNİYOOR DERKEN KARTEL ACILIYOR BU SIKINTIYI HONDA SERVİSLERİ BİLİYORLAR ZATEN SESTEN BAŞKA HİÇ BİR ZARARI YOK DEDİĞİM GİBİ BÜTÜN HONDALARDA BU SES VARRRRRR İNŞALLAH ANLATABİLMİŞİMDİR MEHMET HONDA ADLI ARKADASIMIZIN BANA YOLLADIGI MESAJ.KAFAMA TAKMIYORUM ARTIK.AMA DİREKSİYONU CEVİRİNCE SES GELMEYE BASLADI SEBEBİ NE BİLMİYORUM ONU BAKTIRACAM YAKINDA SERVİSE

power

« Yanıtla #14 : Ocak 14, 2012, 09:37:26 ÖÖ »
hala daha vites yazmışsınn..
anlaşılan sen ne okumayı nede dinlemeyi bilmiyorsun..
anlamamışsın...
konuyu dikkatli incelemeni tavsiye ederimm...

drmoz

« Yanıtla #15 : Ocak 14, 2012, 05:45:40 ÖS »
Tamam kardesim, tartisma gereksiz.

honda2002

« Yanıtla #16 : Ocak 14, 2012, 07:59:41 ÖS »
O ses motor sınırları içinde olsa bile ben o aracı o sekilde kullanmak istemezdim icime sinmezdi herhalde.
Hep araç yeni hem de arasira da olsa tak tak ses geliyor beni tedirgin ederdi. Çözmenin yollarını arardim.

Yarın garantisi sona erdiğinde ve araç motoru Allah korusun sağlam bir arıza verdiginde kimseye durumu izah edemeyebilecegimi düşündürdüm çünkü.