Gönderen Konu: oksijen sensörü arızası  (Okunma sayısı 59384 defa)

galantus

Ynt: oksijen sensörü arızası
« Yanıtla #25 : Eylül 27, 2011, 03:26:26 ÖS »
sensörü yukarda verdiğin linktenmi aldın 180 tl ye  geri alacaklarmı kullanılmış sensörü bilgi verirsen sevinirim.
evet yukarıda verdiğim linkten aldım. Sensör tam olarak kullanılmış sayılmaz 15 20 km yol yaptım sonra tekrar arıza lambası yandı makinaya bağladık buseferde sensörde yüksek gerlim hatası verince söktüm. geri aldılar ama para iadesi yapmıyorlar onun yerine ya yeni bir sensör alacaksın yada başka bişey. Ben şu an beklemedeyim. Ustam sensörden değilde başka bişeylerden şüphelendiğini söyledi ve arkadaki sağlam olan ve şu ana kadar hiç bir sorun cıkarmayan sensörü öne öndeki eski sensörü arkaya taktı. Bakalım yine öndeki sağlam sensörden sorun verirse o zaman öndeki bağlantı yada kablolara bakacaklar. Yok eğer arkadan verirse o zaman demekki önde de hata veren o sensör arkada da verdiği için kesik bozuktur diyeceğiz ve başka marka bir sensör alacağız. Şu ana kadar sorun cıkmadı. eğer hiç sorun cıkmazsa bende o paraya yağ yağ filtresi hava filtresi buji alacağım. Zaten 10.000 bakım zamanı gecmişti aracın bu ay yaptırmayı düşünüyordum. Durum bu arkadaşım.

aslan7333

« Yanıtla #26 : Eylül 30, 2011, 03:27:13 ÖÖ »
Geçenlerde arabam kardeşimdeydi,söylediğim halde opet aygazdan LPG almış,yine sökecez enjektör-filtre temizlenecek.yapış yapış oluyor heryer,bir türlü ayar tutmuyor...öncedende çok başıma geldi...

soylukan

« Yanıtla #27 : Ekim 03, 2011, 05:18:57 ÖS »
arkdşlr arıza ışığı yanınca aracı resetleyin akü kutup başlarını temamen söküp tekrar takın sorun düzelecektir

galantus

« Yanıtla #28 : Ekim 03, 2011, 10:07:35 ÖS »
arkdşlr arıza ışığı yanınca aracı resetleyin akü kutup başlarını temamen söküp tekrar takın sorun düzelecektir
dostum ne alaka anlamadım. Ne yani şimdi arabada arıza varsa o ışığı söndürünce bir daha yanmayacakmı:) Ayrıca  arıza ışığını söndürmek için akü kutup başlarını sökmeye gerek yok. Teyp kodu olan var olmayan var. Sigorta kutusundaki şemadan arıza lambasının sigortasını bul cıkar tak ve arıza lamban söner yani resetlenir. Toplam 1 dakikanı almaz. Ayrıca teyp kodu falanda istemez.

ahmet290

« Yanıtla #29 : Ekim 03, 2011, 10:33:09 ÖS »
araba ne zamandır lpg li ya da kaç km de ? o2 sensörü kolay kolay arıza vermez deniyor..

http://aa.bosch.de/boaa-tr/Product.jsp?prod_id=35&ccat_id=21&language=tr-TR&publication=1

yukardaki linkte değişim süreleri var ama fiyatı tuzlu olduğundan kimse bakımda değiştirmiyordur heralde..:)

aslan7333

« Yanıtla #30 : Ekim 04, 2011, 09:24:07 ÖS »
oksijen sensörü kolay kolay arıza vermez,doğrudur.illaki yenileyecem diyorsanız universal sensörler var,fiyatları 60-70 TL arası,her araca uyar...tek uyumsuzluk yapacak yeri egzosdaki somundur(sensörün takıldığı),onuda uygun bir somun kaynattırarak çözersiniz.bir de bu ön ve arka sensörleri yer değiştirmek nasıl oluyor,onlar farklı malzemeden ve farklı çalışan sensörler,uymazki birbirine.

ersindurum

« Yanıtla #31 : Ekim 08, 2011, 01:25:30 ÖS »
lpg de iken oksijen sensörü pek işe yaramaz ancak lpg ye gecene kadar benzinle çalıştığını düşünürsek illaki lazım bu sensör.. zaten yakıt aşırı artar hatta artmıştır muhtemelen.. SNG marka sensörler var fiyatları uygun ve birebir uyuyor.. servisten alırsanız 500 tl den aşağı değildir sanırım

yanlış bilgi lpg sistemi devreye girdiği zaman sadece lpg enjektörleri devreye girer sistem her halükalde çalışır arıza varsa sistem arızalı olaraktan çalışmaya devam eder aracın benzin pompası bile çalışır vaziyette durur

Eren53

« Yanıtla #32 : Ekim 09, 2011, 03:17:18 ÖÖ »
geçen bizim araç da oksijen sensörü arızası verdi devir sürekli yüksek de çalışıyordu hiç düşmüyordu özel bi honda servisine gittik 50 tl ye orjinal sensör takıldı suan tıkır tıkır yakıt da düzeldi

galantus

« Yanıtla #33 : Ekim 09, 2011, 12:45:43 ÖS »
geçen bizim araç da oksijen sensörü arızası verdi devir sürekli yüksek de çalışıyordu hiç düşmüyordu özel bi honda servisine gittik 50 tl ye orjinal sensör takıldı suan tıkır tıkır yakıt da düzeldi
özel bir honda servisi+oksijen sensörü+orjinal sensör+50 tl. Arkadaşım bunların hepsinin bir arada olması imkansız. Bunun orjinali değil yan sanayileri bir en az 100 150 lira. Servisde orjinali 650 lira. Sen nasıl özel bir honda servisinde 50 liraya hemde orjinalini aldın. Bu servis hangi şehirde ve adı ne söyle bakalım arayalım şu servisi bizde alalım 3 5 tane.

Eren53

« Yanıtla #34 : Ekim 09, 2011, 04:19:47 ÖS »
maslak sanayide özel bi servisi ismini hatırlamıyorum

vt4542

« Yanıtla #35 : Mayıs 02, 2013, 12:27:34 ÖS »
arkadaşlar benim aractada 1.oksijen sensörü arızası verdi... mtluhan 660 lira fiyat verdi... sanayidekilerde 250-350 arası değişiyor, bosh car service te 150-200 arası... internete baktıgımda turk sitelerinde 100-200 arası değişiyor  ama alibaba ve ebay gibi sitelerde kargo falan dahil orjinal denso 60 dolara kadar gördüm,
y.dışından almayı dusunuyorum ancak şu parçanın bana kodunu verebilecek olan varmı?
yada 2005 vtec ES otomatik araca hangi kodlu parça uygun oluyor bilen varmı??

hacettepeli

« Yanıtla #36 : Mayıs 02, 2013, 01:43:42 ÖS »
boyle bı parca bence yurtdısından alınmaz...sıkıntılı olursa gerı donusu yok

vt4542

« Yanıtla #37 : Mayıs 02, 2013, 01:47:04 ÖS »
boyle bı parca bence yurtdısından alınmaz...sıkıntılı olursa gerı donusu yok
yurtdışında orjinal denso satıyorlar... buradaki sanayidekilerde yurtdısından alıyor... bu fiyatların üzerine fahiş fiyatlar koyup satıyorlar.. zaten aslına bakarsanız arac lpg li oldugundan yine aynı arızayı vereceği kanaatindeyim oyuzden 40-60 dolar falan koymaz diye düşünüyorum yetkili servise 660 TL özel servise 350 TL vermektense

antalya_Fatih

« Yanıtla #38 : Mayıs 02, 2013, 02:19:35 ÖS »
daha önceleri de yazılmıştır. Bu sensörleri bazı sıvılarla temizliyorlar faydası olabilir. Ve yeni sensör aldığında tekrar bu arıza vermeyecek mi ?

06FAT68

« Yanıtla #39 : Mayıs 02, 2013, 10:25:08 ÖS »
arkadaşlar 2003 accord 2.4 var prins lpgli 178binde aracım 138binde prins lpg kiti takıldı benimde arıza lambam hiç yanmazdı ama şimdi söndürür söndürmez hemen geri yanıyordu. yan sanayi sensörler SNG falan filan hepsi hikaye sönmüyor sönsede yine yanıyor bende yetkili honda servisinde çalışan bir arkadaşımdan 200tlye çıkma aldım yarın gelicek takıcam bakalım hayırlısı.
angara daki parçacımla da görüştüm bizdekilerin hiçbiri söndürmez orjinalden başka çaren yok demişti ki herkes aynısını söylüyor ( adam parçacı neden malını satmak istemesin ki) durum böyle arkadaşlar.
1 nolu sensör söndürülemiyor. ama 2nolu falan olsa kaçak bağlantı ile çözülüyor.
yakıt artışım yok ama araçta ciddi anlamda çekiş düşüklüğü var hele hele bazen 3100dd birden fırlıyor altımdan araba o da tehlikeli oluyor

serkan ss

« Yanıtla #40 : Mayıs 03, 2013, 05:19:26 ÖÖ »
arkadaşlar bu konu daha önceki yorumlarda da vardı benim başıma bela olan çok uğraştığım bi konu öncelikle oksijen sensörün ikinci el almak mantıklı bi iş değil temizliği falan da hikaye oksijen sensörü bozulduysa ki kolay kolay bozulmaz arıza veriyorsa katalitik konvertörde büyük bi ihtimal arızalıdır zengin yada fakir karışımın yada araca uyumsuz lpg kitinin tahrip ettiği arıza lambası yanar normaldir diyen dangalak ustalarında sebeb olduğu pahalıya patlıyan bi arıza çeşidi bozuk dağılmış katalitik oksijen sensörünüde bozuyor, ben ilk önce arızaya sebeb olan sorunu kökten hallettim önce lpg kitini değiştirdim, sonra NTK nın oksijen sensörünü taktırdım 350 tl idi ardından MATAY ın EURO4 katalitik konvertörü değiştirdim vtec 2 ye uyumlu (takarken eski konvertörün bağlantı parçalarını kaynak yaparak birleştiriyorlar) 400 tl sorun çözüldü nerdeyse iki sene olucak hiç bi sorun yok, iyi forumlar.

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #41 : Mayıs 03, 2013, 07:28:35 ÖÖ »
Bende hep aygaz alıyordum 42000 km oldu. Arıza ışığım yandı. Ön ve arka oksijen sensörleri iki ayrı zamanda değişti.(Garantiden Totalde 1000 TL tuttu) Aygaz kapandıgı için bu ara nereden bulursam alıyorum. Bu ara PO ya takıldım. Bİlmiyorum nasıldır gazı.2.38 den satıyor.

vt4542

« Yanıtla #42 : Mayıs 03, 2013, 10:14:40 ÖÖ »
arkadaşlar bu konu daha önceki yorumlarda da vardı benim başıma bela olan çok uğraştığım bi konu öncelikle oksijen sensörün ikinci el almak mantıklı bi iş değil temizliği falan da hikaye oksijen sensörü bozulduysa ki kolay kolay bozulmaz arıza veriyorsa katalitik konvertörde büyük bi ihtimal arızalıdır zengin yada fakir karışımın yada araca uyumsuz lpg kitinin tahrip ettiği arıza lambası yanar normaldir diyen dangalak ustalarında sebeb olduğu pahalıya patlıyan bi arıza çeşidi bozuk dağılmış katalitik oksijen sensörünüde bozuyor, ben ilk önce arızaya sebeb olan sorunu kökten hallettim önce lpg kitini değiştirdim, sonra NTK nın oksijen sensörünü taktırdım 350 tl idi ardından MATAY ın EURO4 katalitik konvertörü değiştirdim vtec 2 ye uyumlu (takarken eski konvertörün bağlantı parçalarını kaynak yaparak birleştiriyorlar) 400 tl sorun çözüldü nerdeyse iki sene olucak hiç bi sorun yok, iyi forumlar.
[/quo
iyi bir çözüm olmuş ancak verdiğiniz fiyat iki sene öncesininse şuan nekadar tutar acaba birde adres verebilirmisiniz yaptırdıgınız yerin

serkan ss

« Yanıtla #43 : Mayıs 04, 2013, 12:02:33 ÖÖ »
[/quo
iyi bir çözüm olmuş ancak verdiğiniz fiyat iki sene öncesininse şuan nekadar tutar acaba birde adres verebilirmisiniz yaptırdıgınız yerin
fiyatlarda abartı bir artış olmamıştır bu markaları alırsan her hangi bi egzoscuda yaptırabilirsin oksijen sensörünüde katalitik takılırken elektrikçi usta takar altarnatif marka olarak yardımcı olmak istedim orijinalleriyle aynı işi görüyor

CelloCeylo

« Yanıtla #44 : Mayıs 04, 2013, 12:21:56 ÖÖ »
 >%Sakin

serkan ss

« Yanıtla #45 : Mayıs 05, 2013, 12:42:33 ÖS »
yazdığım markalar orijinal parçalar gibidir altarnatif olarak aynı işi görür ve kalitelidir yok olmaz illa parçalarda honda ismini görmek istersen % 300 fazla ödemen lazım bu parçaları sanayide bulabilirsin sana sadece güzel bi usta bulmak kalıyor. fiyatta o kadar abartı zam gelmemiştir.

koçubaba

• MEHMET KOÇUBABA
« Yanıtla #46 : Ekim 22, 2015, 06:50:23 ÖS »
Oksijen sensörünüz bozukken rolantide titreme yapıyormuydu?

must2625

« Yanıtla #47 : Mart 14, 2024, 01:30:25 ÖÖ »
Sorununuz çözüldü mü acaba arıza neymiş benim araçtada aynısı var ama ışık yanmıyor