Gönderen Konu: OKSİJEN SENSÖRÜ DEĞİŞİMİ  (Okunma sayısı 17024 defa)

mkdf330

Ynt: OKSİJEN SENSÖRÜ DEĞİŞİMİ
« Yanıtla #25 : Ağustos 23, 2013, 12:12:38 ÖÖ »
bilgisayarda görünüyo ancak ben cok uzun kontrol etmedim benimki temizlenmeden önce rolantide 725 mv gibi bi değer vermişti gaz verince değer ne kadar değişiyo bakmadım, ama sonra buji değişti sübap ayarı yapıldı kelebek temizlendi ve en son sensör temizlendi değer ne oldu bilemiyorum zaten değerin sabit kalmaması gerekiyor en önemli şey aradaki bandın geniş olmasıymış yani en düşük 0 volt en yüksek 900 milivolt gibi tabi bu bandı görebilmek için temiz ve sağlıklı bi sensör olması gerekiyor ayrıcada gaz verip verilen gaza göre ne değer aldığını görmek gerekiyor

konuyu hortlatmak gibi oldu ama benimde bu konuda bir sorunum oluştu. geçtiğimiz hafta fcc marka debriyaj balatası takıldı arabama. ve oksijen sensorünün soketleriyle falan oynandı. ama sensör yerinden çıkarılmadı tabi. araba liftten indikten sonra farkettim arıza lambası yanıyor. usta da halledemedi bende servise gittim bilgisayara bağladılar ve o2 sensörü arıza veriyor dediler. değiştirmeyi talep ettiler fiyat içinde 550 tl parça fiyatı dediler. ben şimdi nasıl bir yol izlemeliyim. bu sensörün bozuk olduğunu da bilmiyorum bursada bu işi kime yaptırabilirim acaba temizleme veya kontrol etme gibi. ya da çalışan bir sensör takıp arızasının benim sensörde mi yoksa kablolarda mı olduğunu kime yaptırabilirim. arabamda arıza lambası yanıyor ve kullanmıyorum şuan o2 sensörü arızası bişey yapar mı ? yakıt konusu haricinde. cevapları bekliyorum teşekkür ederim.

BraTo

« Yanıtla #26 : Ağustos 23, 2013, 09:12:54 ÖÖ »
Arıza ışığı bozulduğunda da yanıyor. Yani işlevini yitirdiğinde. Vtec2'lerde baya karşılaştık. (vtec2lerle çok haşırneşir olduğumuzdan biliyorum)
Sadece kablosunun kopmasından veya soketinin arızalanmasından arıza ışığını yakmıyor yani.
Vtec2'lerde bozulduğu zaman yürürken gaza bastığınızda titreme, kerkme gibi eğilimleri oluyor arabanın. Sensörü jakından çıkarttığınızda safe moda geçiyor ve titreme kalmıyor ama bu sefer de anlık AFR ayarı yapmıyor. Beyindeki sabit bilgiyi kullanıyor olmalı.
O2 sensörünün yaptığı iş de AFR'yi ayarlamak. Çıkan gaza göre yakıt ayarını kısmak veya arttırmak.
Orjinalinden (DENSO) başkasını kullanmayın çünkü paranız boşa gider.
Japonlarımız sevniyor başka O2 sensörü
:)

23korg23

« Yanıtla #27 : Ağustos 23, 2013, 12:32:22 ÖS »
Ben daha once sng diye bir marka aldim ve benimkinin saglam oldugunu anlayinca forumdan bir arkadasa sattim ve arada  yaklasik 2 yil gecti alan arkadastan olumsuz donut olmadi. Netten sng sensor yazin cikar. Densoya gerek yok bence ama vtec2 lerde kullanmadigim icin bilemiyorum

mkdf330

« Yanıtla #28 : Ağustos 23, 2013, 05:55:44 ÖS »
2001 1.6 ies araca uyumlu alabilecegim sensorun linkini bulursaniz atarmisiniz ben hangisi uyumlu onu anlamiyorum.

dursun kayıkçı

« Yanıtla #29 : Temmuz 17, 2014, 08:45:56 ÖÖ »
sensörün temizlenme gibi bir durumu yok ,  parçaya ihtiyacı olanlar irtibat kurabilir
« Son Düzenleme: Temmuz 17, 2014, 08:47:55 ÖÖ Gönderen: dursun kayıkçı »

23korg23

« Yanıtla #30 : Temmuz 18, 2014, 12:56:51 ÖÖ »
http://www.otomobilyedekparcalari.com/UNIVERSAL-OKSIJEN-SENSORU-4-KABLOLU-LAMBDA-SENSORU-OTO-YEDEK-PARCA-FIYATLARI,PR-15714.html

2001 1.6 ies araca uyumlu alabilecegim sensorun linkini bulursaniz atarmisiniz ben hangisi uyumlu onu anlamiyorum.

soketli olani bulamadim. Aldigim siteyi de hatirlamiyorum ama asagidaki linkteki modeli buldum bence telefonla bi sorun sizi yonlendirirler.

23korg23

« Yanıtla #31 : Temmuz 18, 2014, 12:58:15 ÖÖ »
Bu arada ben daha once sensoru temizlettim aracin cekisi falan degisti ama bir sure sonra eski haline dondu

dursun kayıkçı

« Yanıtla #32 : Temmuz 18, 2014, 12:55:20 ÖS »
sensör elimde mevcut , üniversal değil soketli bütün olarak

tnrdnzekr

• TNR
« Yanıtla #33 : Temmuz 18, 2014, 04:22:41 ÖS »
bi dakka benim anlamadıgım o2 sensörü yakıtı etkiliyormu kirlendiğinde

dursun kayıkçı

« Yanıtla #34 : Temmuz 18, 2014, 04:28:41 ÖS »
arkadasım arızalandıgında %15 ile %20 arası yakıt sarfiyatını yükseltir , sen kirlendiğinde demişsin lakin bu parçaların yapısı gereği çok kirlenmez ,  içindeki zirkonyum elementinden porselen vardır pislik tutmaz , genel olarak eskimekten kaynaklanarak bozulur