Gönderen Konu: Otomatik vites araba nasıl kullanılır:)  (Okunma sayısı 13548 defa)

faw13

Ynt: Otomatik vites araba nasıl kullanılır:)
« Yanıtla #25 : Aralık 11, 2012, 04:28:11 ÖS »
motor değil şanzıman yağlamayı durduruyor deniyor da bana şehir efsanesi gibi geliyor o, N kısa süreli (20-60 sn) P uzun süreli (60+ sn) duruşlar için kullanılmalıdır. 0 20 saniye için zaten kastırmaya gerek yok, motor kapatmak da 60 saniye için sağlıklımı emin değilim, diyeceksiniz ki start/stop lu araçlar hep kapatıyor, ama onlar marş motoruyla değil alternatörle tekrar çalışırlar, farklı bir sistemi var, bir de araç ilk çalışmada da azımsanmayacak derecede yakıt yakıyor, tasarruf sağlar mı bilmiyorum, 5-6 dakika için kapatmak gerekir tabii ama o ayrı mesele

bilalsahin

• Bilal Şahin
« Yanıtla #26 : Aralık 11, 2012, 04:44:39 ÖS »
bin ve ilerle  , Babamın  şu sözü çok doğru bence _ İnsanın kendi malı olmayınca şoförlük zor zanaat evlat , kulaklarımda çınladı bi an

+1000 çok doğru bir söz :)

ceza_2002

• kaf-kef
« Yanıtla #27 : Aralık 28, 2012, 06:41:37 ÖS »
honda zaten otomatik viteste 1 numara... ısıklarda dururken N konumuna almanın bı anlamı yok bence D ye al frene bas... sadece aracı park ederken frene bastıktan sonra aracı P ye alın frenı bırakmadan el frenını cekın kı yukleme olmasın aracınıza...

bbhnda

« Yanıtla #28 : Aralık 28, 2012, 09:03:37 ÖS »
bende dediklerinin tam tersini söylüyom ışıklarda çek n ye park ederken de önce el freni çekip ağırlığı oraya yükleyip sonra p ye koymakta fayda var.ışıklarda n ye çekki boşa ısınmasın şanzıman .

ekuzdere

« Yanıtla #29 : Aralık 29, 2012, 07:43:20 ÖS »
park ederken kesinlikle ağırlık el frenine verilmeli. Yani N ye alınıp el freni çekilip, ayağınızı frenden kaldırıp tekrar basarak P'ye almalısınız

bbhnda

« Yanıtla #30 : Aralık 29, 2012, 08:09:04 ÖS »
düz benimki ben bile önce el freni sora vites :D

serkan ss

« Yanıtla #31 : Aralık 29, 2012, 08:23:29 ÖS »
ekuzdere çok güzel önemli konuya deyinmiş özellikle yokuşlarda n ye almadan el freni çekiyordum daha sonra kalkışlarda araç vurdurma yapıyodu araca zarar verdiği belliydi kendi kendime buldum gerçi önce n ye alıp daha sonra el freni ve park bu sadece yokuş aşağı yada yokuş yukarı parklar için, 2. si eğer emin değilsen mutlaka aracın otomatik şanzıman yağını serviste paraya kıyıp orijinal honda atf1 ile değiştirmen 3. kalkışlarda ani gaz vermek yada araç durmadan geri vitese takmak, ışıklarda N ye alma sadece hurefeden ibaret bunu sadece bizim milletten başka hiç bi profösör yapmaz her işin uzmanıyızya japonlar salak zaten kırmızı ışıkları hesaba katamamışlar.. sol ayağı kesinlikle kullanmamak. 3 seneden beri otomatik honda kullanıcısı olaraktan söylüyorum