Gönderen Konu: otomatik vitesde araba geriye kaçarmı acil lütfen  (Okunma sayısı 61925 defa)

yorumdk

Ynt: otomatik vitesde araba geriye kaçarmı acil lütfen
« Yanıtla #125 : Ocak 08, 2009, 06:53:53 ÖS »
otomatik arac geri birakmaz geri kacıorsa sorun vardir

honda2002

« Yanıtla #126 : Ocak 08, 2009, 08:50:07 ÖS »
2002 ies otomatik aracım hafif rampalarda aracı olduğu yerde tutuyor, fazla eğimlerde R de olsun D de olsun kaydırıyor..
D2 de ise kaydırmıyor. formdan takip ettiğim kadarıyla bu son derece normal bir durum.
dik rampalarda el freni ile kalkıyorum, Allaha şükür 2,5 senedir problem yaşamadım.

Quantum

• Ziyaretçi
« Yanıtla #127 : Ocak 08, 2009, 09:27:02 ÖS »
Ofisimin otoparkına dönerek iniliyor ve çıkılıyor. Oldukçada dik..
Bu gün akşam özellikle denedim kayıyormu diye milim kaymıyor D de de S de de. Nazar değmesin :)

ÖzgürK.

« Yanıtla #128 : Ocak 08, 2009, 09:38:20 ÖS »
Arkadaşlar bendede 2009 premium A/T var çok dik yokuşlarda geri kayıyor ama çok ciddi kayma değil.Quantum senin dediğin gibi yokuşlarda hemde.Geri kaymaması için Hill holder özelliği olması lazım bizim arbalarda yok bildiğim kadarıyla.

honda2002

« Yanıtla #129 : Ocak 08, 2009, 09:45:59 ÖS »
araç ilk çalıştırmada motor soğuk olduğu için rölanti devri yüksek.
dolayısıyla otomatik jikle devreden çıkana kadar ilk 1 veya 2 km dik rampalarda bile kaydırmayabilir belki.
sizin araçlar yeni kasa. dolayısıyla farklı şanzuman veya motor özelliği gereği dik rampalarda daha zor kaydırıyor da olabilir..

Quantum

• Ziyaretçi
« Yanıtla #130 : Ocak 08, 2009, 09:49:33 ÖS »
iyileştirilmiş olabilir.

honda121

« Yanıtla #131 : Ocak 17, 2009, 02:55:44 ÖÖ »
Bende elimdeki kitapçıktan bir nebze de olsa yardımcı olmak istedim. Umarım yardımım dokunur. Ama burdan anlaşıldığı üzere de araç D2 konumuna kilitleniyor ve bu şekilde kalkıyor. Çünkü araç gayet ağır kalkıyor ve buda pati çekmemesine veyahut birden hızlanmamasına sebebiyet veriyor. Yani araç D2 de kalkıyor diğer bir tabirle 2. viteste. Ghostrider ın neden bu kadar sinirlenidğini şimdi anlayabiliyorum. Gerçekten de çok çok haklı kendisi. Fakat burda benim aklıma şöe bir soru takılıyor ? aracı sırasıyla yani 1,d2,d3, ve d kullancağımız zaman (biraz daha performanslı gitmesi açısından) 1 den 2 ye aldığımızda araç yavaşlayacak mı ?

Son olarakta holl hider mıydı ? neydi o sisteminin adı ama Honda'nın bunu D2 ile yapması diğer markaların mühendislerini endişelendirmekten öteye gitmemeli bence. Honda yaptıysa suç mu ? diğerlerinin milyon dolar harcayıp sistem geliştirmesi Honda markasını ilgilendirmez. Amreki yı yeniden keşfeden markalar oldukça çok zaten.

8663

• Ziyaretçi
« Yanıtla #132 : Ocak 17, 2009, 03:29:17 ÖÖ »
otomatiğine göre göre vitesine göre modeline göre değişir ;)
kaçan var kaçmayan var