Birbirimizi kırmaya gerek yok.
Honda, sadece sizin sahip olduğunuz otomatik şanzımanı üretmedi. Tabii ki bir çok farklı şanzımanlar mevcuttur.
http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/2001_vtech_otomatik_honda_hakkinda_bilgiye_ihtiyacim_var-t10785.0.htmlBurada Agent ve başka bir arkadaş ta 2 de kalkmayacağını belirtmiş.
1e alırsan sadece 1 de gidersin
2 ye alırsan 1 ve hızlanınca 2 ye atar otomatik orda kalır.
D3 spor vites seçeneği gibidir. 1-2-3 yapar ve her vitesde limitörü zorlar..
D ise rahat vitestir. D ye attığınta tüm vitesler senindir.
D1 D2 D3 otomatik vitesin manuel kullanımı için değildir, 4 ileri vitesli bir otomatik araçta D1 de iken vites, sadece 1 viteste çalışır, D2' ye aldığın zaman araç 1. vitesle kalkar, 2 ye otomatik olarak atar ve daha yukarı çıkmaz, D3 e aldığın zaman gene 1. vitesle kalkar, normal otomatik seyrini izleyerek 2 ye ve 3 e geçer ama 4. vitese geçmez, bu yine otomatik kullanımdır. Triptonic vitesli arabalardaki gibi vitesi 1-2-3 vites olarak kullanmak için değildir, bilmem anlatabildimmi, yoksa senmi benim bilmediğim farklı bir vites düzeneğinden söz ediyorsun?
Mutlaka 2 de kalkan modelleri de mevcuttur. Kalkmayan modelleri de...
Benim aracım, 2005 te gümrükten çıkmış. Almanya'dan getirip gümrüğe bırakılmış bir araç. Nerede üretildiğini bilmiyorum. Ben 2008 de aldım, aldığım kişi gümrükten almış ihale ile. P,N,R,D,D1,D2,D3,D4 mevcut. 0 dan 150 km/h ye kadar çıkarken 7 farklı kademede vites geçişi yapıyor. 150 km/h den sonra en üst düzeyde kalıyor vites.
Sizinkileri bilmiyorum. Fakat Honda, sadece sizin kullandığınız şanzımanı üretmedi.
''Alırım anahtarını'' gibi peluşsal durumlar,biz Mayk gibi yetişkin insanlara yakışmayan durumlardır.
(Fırfır yok. fırfır yok

)