Seyir halinde benim bildiğim D ile D3 arası oynamalarda sorun yok fakat 2 ve 1 in sınır değerleri var kitapçıkta yazıyor olması lazım eğer mesela 110 km ile seyrederken 2 ye atcam dersen zarar verebiliriz.
benim bilgilerim ve kullanımım şöyle:
D 1-2-3-4 otomatik en çok kullandığım yer
D3 1-2-3 otomatik yokuş aşağı inişlerde motor freni istediğimde D3 e alarak
motor freni olarak kullandığım bölüm
2 Sadece 2 anlamındadır araç ikinci vitesle kalkış yapar ve vites değiştirmez. Karlı havalarda
patinajın önlenmesi azaltılması amaçlı kullanılır kalkıştan sonra D3 D ye atılır.
1 Sadece 1 anlamındadır.araç birinci vitesle kalkış yapar ve vites değiştirmez. Çok dik
yokuşlarda gereksiz yere vites büyütüp küçültme yapmasın diye kullanılır.
Şahsen 1 ve 2 yi (kar olmadığından İzmir) kullanmıyorum ama uzun yolda kompresyon motor freni için D3 ü bayağı kullanıyorum.
Dünyanın en sağlam otomatik şansımanları var Honda'da . Yinede kullanırken dikkat edilmesi gereken pif noktaları var . Örneğin araç durmadan vitesler arası geçiş yapmayın , aracı seyir halinde iken boşa atmayın. vs. vs.
ilginç 
hareket halınde gecişler mümkün we arac için bi sorun teskıl etmez...
gerivites hariç seyierhalinde iken geçişler mümkün demişsiniz 4 ten 3 alarak kullandığım oluyor pekiii 2 ci vites kullanmak mümkünmü yani 3 ten 2 ye alarak kullanımda şanzuman buna müsade edermi. Teşekkürler