Gönderen Konu: otomatik viteste dikkat edilmesi gerekenler  (Okunma sayısı 40946 defa)

yorumdk

Ynt: otomatik viteste dikkat edilmesi gerekenler
« Yanıtla #25 : Ocak 02, 2009, 10:18:27 ÖS »
:) o kadarda degil N yada P de olacak calısmaz D de

propofol07

« Yanıtla #26 : Ocak 02, 2009, 10:19:44 ÖS »
belki abes olacak ama manuel de çalışmayan arabayı 2.vitese alıp ittirerek çalıştırıyoruz peki otomatikte bunu nasıl yaparız
« Son Düzenleme: Ocak 02, 2009, 10:22:00 ÖS Gönderen: propofol07 »

yorumdk

« Yanıtla #27 : Ocak 02, 2009, 10:21:43 ÖS »
olmaz itirmeyle calısırmı arkadas tırbunlerı var bır tur mekanık beyındır atesleme olup motor calısmadan calısmaz

honda2002

« Yanıtla #28 : Ocak 02, 2009, 10:22:39 ÖS »
bence hiç yapma..hemen tamirci çağır.
otomatik vitese vereceğin zarar ustaya vereceğinden kat be kat fazla olabilir..

propofol07

« Yanıtla #29 : Ocak 02, 2009, 10:23:19 ÖS »
e yani bi yerde aküde problem olursa orada kaldık <nohapy

yorumdk

« Yanıtla #30 : Ocak 02, 2009, 10:24:09 ÖS »
evet kalıorsun benım basıma cok geldı aku bulacan bır tane

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #31 : Ocak 02, 2009, 10:26:21 ÖS »
yani düz viteste bile onu yapmamak lazım bence :S

honda2002

« Yanıtla #32 : Ocak 02, 2009, 10:26:50 ÖS »
bence bagajda akü şarj kablosu taşı.
problem olursa birinden rica et..

firstcevher

« Yanıtla #33 : Ocak 02, 2009, 11:45:39 ÖS »
araç çalışmıyorken P'den D ye geçmiyor veya geçmezde ;)  ben bir 2009 civic otomatik araç kullanıcısı olarak otomatik vites araçta YAPMAMANIZ gereken en önemli şey araç daha tam durmadan veya durmak üzereyke vitesi D den P ye almaya çalışmak ;) bunu yapmadığınız sürece pek sorunla karşılacağınızı düşünmüyorum ;) onun dışında araç çalışmazken vitesin üstündeki mandal kitleniyor o yüzden vitesi hareket ettiremezsiniz ;) bence aracı bi alın zaten ne kadar kolay bi kullanımı olduğunu göreceksiniz otomatik aracın ;) zararda vermezsiniz merak etmeyin ;)

CİVİC2003

« Yanıtla #34 : Ocak 03, 2009, 11:16:04 ÖÖ »

Dünyanın en sağlam otomatik şansımanları var Honda'da . Yinede kullanırken dikkat edilmesi gereken pif noktaları var . Örneğin araç durmadan vitesler arası geçiş yapmayın , aracı seyir halinde iken boşa atmayın.  vs. vs.
ilginç  :))

hareket halınde gecişler mümkün we arac için bi sorun teskıl etmez...

gerivites hariç seyierhalinde iken geçişler mümkün demişsiniz 4 ten 3 alarak kullandığım oluyor pekiii 2 ci vites kullanmak mümkünmü yani 3 ten 2 ye alarak kullanımda şanzuman buna müsade edermi. Teşekkürler

cancin

« Yanıtla #35 : Ocak 03, 2009, 12:28:25 ÖS »
Seyir halinde benim bildiğim D ile D3 arası oynamalarda sorun yok  fakat 2   ve  1  in sınır değerleri var kitapçıkta yazıyor olması lazım eğer mesela 110 km ile seyrederken 2 ye atcam dersen zarar verebiliriz.
benim bilgilerim ve kullanımım şöyle:
D      1-2-3-4 otomatik  en çok kullandığım yer
D3    1-2-3  otomatik  yokuş aşağı inişlerde motor freni istediğimde D3 e alarak
                motor freni olarak kullandığım bölüm
2       Sadece 2 anlamındadır araç ikinci vitesle kalkış yapar ve vites değiştirmez. Karlı havalarda
         patinajın önlenmesi azaltılması amaçlı kullanılır kalkıştan sonra D3 D ye atılır.
1       Sadece 1 anlamındadır.araç birinci vitesle kalkış yapar ve vites değiştirmez. Çok dik
        yokuşlarda gereksiz yere vites büyütüp küçültme yapmasın diye kullanılır.

Şahsen 1 ve 2 yi (kar olmadığından İzmir)  kullanmıyorum ama uzun yolda kompresyon motor freni için D3 ü bayağı kullanıyorum.

Dünyanın en sağlam otomatik şansımanları var Honda'da . Yinede kullanırken dikkat edilmesi gereken pif noktaları var . Örneğin araç durmadan vitesler arası geçiş yapmayın , aracı seyir halinde iken boşa atmayın.  vs. vs.

gerivites hariç seyierhalinde iken geçişler mümkün demişsiniz 4 ten 3 alarak kullandığım oluyor pekiii 2 ci vites kullanmak mümkünmü yani 3 ten 2 ye alarak kullanımda şanzuman buna müsade edermi. Teşekkürler

mottohonda

« Yanıtla #36 : Ocak 03, 2009, 04:42:15 ÖS »
arasıra bende vıtes değiştırıyorum

honda2002

« Yanıtla #37 : Ocak 03, 2009, 05:39:18 ÖS »
araç ileri doğru yürürken hangi hızda ve devirde olursa olsun D ve D3 arası geçişlerin güvenli olacağını düşünüyorum.
zaten güvenlik açısından diğer viteslere mandala basmadan geçemiyorsun..

CİVİC2003

« Yanıtla #38 : Ocak 04, 2009, 12:38:13 ÖS »

Seyir halinde benim bildiğim D ile D3 arası oynamalarda sorun yok  fakat 2   ve  1  in sınır değerleri var kitapçıkta yazıyor olması lazım eğer mesela 110 km ile seyrederken 2 ye atcam dersen zarar verebiliriz.
benim bilgilerim ve kullanımım şöyle:
D      1-2-3-4 otomatik  en çok kullandığım yer
D3    1-2-3  otomatik  yokuş aşağı inişlerde motor freni istediğimde D3 e alarak
                motor freni olarak kullandığım bölüm
2       Sadece 2 anlamındadır araç ikinci vitesle kalkış yapar ve vites değiştirmez. Karlı havalarda
         patinajın önlenmesi azaltılması amaçlı kullanılır kalkıştan sonra D3 D ye atılır.
1       Sadece 1 anlamındadır.araç birinci vitesle kalkış yapar ve vites değiştirmez. Çok dik
        yokuşlarda gereksiz yere vites büyütüp küçültme yapmasın diye kullanılır.

Şahsen 1 ve 2 yi (kar olmadığından İzmir)  kullanmıyorum ama uzun yolda kompresyon motor freni için D3 ü bayağı kullanıyorum.

Teşekkürler...

propofol07

« Yanıtla #39 : Ocak 06, 2009, 06:06:52 ÖS »
araba hareket halinde iken d den s ye geçebiliyor peki yine hareket halinde iken yavaşlamaya yakın n yani boşa vitesi geçirebilir miyiz yoksa aracın tamamen durması mı lazım

yorumdk

« Yanıtla #40 : Ocak 06, 2009, 06:29:50 ÖS »
ben bu dedıgını bmw varken yapıordum ama cok tehlikeli hafıf hızlarda benzın ykmasın dıye ama zaten sen ayagını gazdan cekınce D de ıkende gaz kelebegı ototmatık kesıyor D  den N ye alman mumkun ama RISKLI deneme zaten sanzıman pahalı bır arac trbunlerı pıstonları vs var motor gıbı

propofol07

« Yanıtla #41 : Ocak 06, 2009, 06:49:52 ÖS »
anladım hani manuelde ışığa filan yaklaşırken boşa alırız ya otomatikte de var mıdır diye merak etmiştim teşekkürler

cancin

« Yanıtla #42 : Ocak 06, 2009, 09:10:41 ÖS »
"cut off"  u kullanın  yani boşa almayın  son teknoloji araçlarda gaz kelebeği yoktur , enjektörlere benzin püskürtme işi  beyin tarafından ( ecu ) düzenlenir yapılır. İşte bu beyin  aracın kompresörde yokuş aşağı viteste olduğunu anlar anlamaz enjöktörlere  benzin göndermeyi keser, pistonlar  benzinsiz olarak  çalışırlar ama yağlamaya devam :))  buna cut off   denilir.

Son teknoloji   sıralı sistem lpg dönüşümlerinde de  "cut off " vardır. lpg   beyni (ecu) de kompresörde  aracın pistonuna lpg göndermeyi keser.

klasik karbüratörlü ve tek nokta enjeksiyonlu lpg sistemlerinde malesef yoktur. tek nokta enjeksiyonlularda denemeler yapılsada   kesin verimli bir sonuç alınamamış.

delidr

« Yanıtla #43 : Ocak 06, 2009, 09:34:28 ÖS »
Düz vites mantığıyla düşünmeyin araç hareket halindeyken N ye almak doğru bir iş değil, çünkü şanzıman N de yağlamayı kesiyor ama dişliler dönmeye devam ediyor. yani bunu her yaptığınızda ömründen yersiniz. Ancak ışıklarda beklerken N ye almak özellikle yoğun trafikte ve sıcak havalarda yağın soğuması ve şanzımanın yorulmaması açısından öneriliyor.

ibratice

« Yanıtla #44 : Ocak 06, 2009, 11:08:07 ÖS »
delidr arkadaşımız bizim araçları DAF kamyonlarla karıştırıyor  galiba .aracın motoru rolantideyken dahi yağ pompası hareketi türbünden   direk aldığı için ortalama 7.5 bar lık bir basınçla bütün sistemi besler  . yani motor çalıştığı zaman sistemdeki hat basıncı 6-7.5 bar arasında  değişir şanzıman yükteyken 12 bar'a kadar çıkabiliyor bunuda statör miliyle regülatör e uyguladığı baskıyla sağlıyor.

delidr

« Yanıtla #45 : Ocak 07, 2009, 05:59:46 ÖS »
ukalalık yapmadan önce dikkatli okursan ne yazdığımı anlarsın, rölantide sistem beslenmiyor demedim N de iken beslenmiyor dedim

ibratice

« Yanıtla #46 : Ocak 10, 2009, 08:28:57 ÖS »
biraz üslübuna dikkat et.  (araç hareket halindeyken N ye almak doğru bir iş değil, çünkü şanzıman N de yağlamayı kesiyor ama dişliler dönmeye devam ediyor ) şimdi sana soruyorum yolda giderken N ye aldığın zaman şanzımanı arka koltuğa felanmı oturtuyorsun bilmediğin birşey hakkında burdaki insanları yalan yanlış şeylerle yönlendirmen doğru değil poroblemi olan arkadaşlar buraya yazacak işi bilen arkadaşlar yardımcı olacak bilmeyenler fikrini söyleyecek .

delidr

« Yanıtla #47 : Ocak 10, 2009, 09:15:52 ÖS »
üslup problemi olan ben değilim yazdıklarına bir bak istersen, neyi bilip neyi bilmediğimi de senden öğrenecek değilim,  hala ukalalık yapmaya devam ediyorsun

honda2002

« Yanıtla #48 : Ocak 10, 2009, 10:17:18 ÖS »
otomatik araçlarda araç hareket halindeyken N ye almamız doğru olmadığı herkesin malumu. düz viteste araç rölanti devrine düştüğü için tekrar 5. veya 6. vitese almak .(sanırım senkromençlere.) zarar veriyor.. düz vites araçlarda bile zararlıyken otomatikte başımıza daha beter dertler açabilir..

N ye almamızın sonuçları o kadar da önemli değil. neyse ne artık..

N ye alacağımıza gaz vermeden D de devam edersek zaten sistem yakıt beslemesi yapmıyor.. daha çok tasarruf yapılabilir.

ÖzgürK.

« Yanıtla #49 : Ocak 10, 2009, 10:58:07 ÖS »
Özellikle ışıklarda uzun beklemelerde D'de frene basılı halde değilde N'de beklemekde fayda var delidr dediği gibi.
Bunu yapmakda en önemlisi bence araç D'de olacağından hareket etmek istiyor ve sen frene basarak bunu durduruyorsun yani bi kasılma gerçekleşiyor.Fren balatalarının ömrünü kısaltacağını düşünüyorum.Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum arkadaşlar.

Bide kışın el freni çekilmez mantığıyla gidersek, çok soğuk havalarda el freni çekmeden P'de bıraksak nasıl olur.