Ben kimden yanayım hımmm... iyice okuyunca Delidr den yanayım otomatik viteste boşa atmamalıyız. Delidr yağlamayı keser derken tabiki şanzuman yağlamasından bahsediyor.. Motor yağlaması motor çalştığı sürece elbette devam edecektir.
Ben atmıyorum denemeyi bile göze almam. Bence yüksek hızda boşa alırken pek sorun olmaz da eğer yüksek hızda tekrar D ye atarken araç doğrudan 4 ü algılayp ordan mı devam etcek ya 1 den başlayıp yükseltmeye başlarsa mesela 100 km hızda..
Ben en iyisi senden yanayım Kemall
Bak düşününce hak yolunu buldun

Bu arabaların artık her şeyi akıllı, yolun eğimini bile algılayıp vites küçültüyor, yağmuru hissedip silecekleri çalıştırıyor, hiç o şanzuman yağlamasını şansa bırkırmı elin caponu

..belki o dedkleri M.Ö modeller için geçerli olabilir ama günümüz teknolojisiyle üretilen arabalarda hiç bir şey şansa bırakılmıyor, honda keyf için vermiyor o 6 yıl garantiyi, adamlar her şeyine güveniyor arabanın, ..bazı arkadaşların bahsettiği devir uygunluğu falan tahmin , başka bir şey değil, ben senelerdir bu "peygamber vitesini" kullanıyorum, hemde hemen hemen her marka arabada, daha hiç birinde bir sorunla karşılaşmadım, mesela 85 model toyota corona yı 3 yıl kullandım, hiç arıza falan görmedim..Sürüş güvenlği açısından kesinlikle sakıncalıdır, bu nokta savunulamaz, ama arabaya zarar vereceği konusu hikaye