Gönderen Konu: yeni civic akü bitti..  (Okunma sayısı 29203 defa)

Hondaniel

yeni civic akü bitti..
« : Şubat 22, 2008, 08:46:59 ÖS »
arkadaslar aracımın farlarını 5 saat acık unuttum. sonra akü bitti.o kadar erken bitmesi normalmi?

ayrıca dijital gostergeli araclarda aku takvıyesı olmuyormus,sebebi nedir?
sorunun kolay bir cözümü var mıdır?

arac 2008 civic sedan elegance tiptr.

CVC2008

Ynt: yeni civic akü bitti..
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2008, 10:07:45 ÖS »
şanslıymışsın. 5 saat ii yine bende xenon var 30 dk açık bırakayım gider akü :) servisin önünde bitmişti benim aracın aküsü orada akü takviyesi yaptılar ama zararı vamı bilmiyorum

Hondaniel

« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2008, 11:36:46 ÖS »
aradım honda yardımı geldıler az once. takvıye yaptılar, hersey normale dondu.anlamadıgım dıjıtal gostergelı araca takvıye yapılmaz dıyolar,adamlar bal gıbıde yaptılar.
bendede var xenon,belkıde 5 saatten daha az zamanda bıttıde ben gec farkettım:) alarmı var tamamda koskoca honda bır sıstem koyamamısmı araca stoptan 5 dk sonra farlar otomatık kapansın.

Kemalhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2008, 11:52:05 ÖS »
çok eskiden kontağa bağlı farlar vardı, kontağı kapattığınızda farlar sönüyordu, daha sonra heralde sakıncası olmalıki onun yerine bir sesli sinyal koydular, sendede amma kulak varmış o sinir bozucu sinyali nasıl duymadında farları açık unutup gittin.....?

Hondaniel

« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2008, 11:59:29 ÖS »
mutlaka duyardım. sankı calmadı o sinyal. ama kime ne ispat edebılırsinki. 35 ytl ye patladı o kadar.

RattleSnake

« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2008, 01:04:11 ÖÖ »
arkadaşlar akğ takviyesi ve şarz olayı farklı şeyler bence arabaya her koşulda takviye kablosuyla takviye yapılabilir ama aküyü söküp sarz edecekseniz teyp kodları km sayacı vs siliniyor ve kod girerek açılıyor bu olaylar başka marka bir araçta başımıza geldi bide 2005 reno lagunada aküyü kendimiz değiştirdik arabaservis gelmeden çalışmadı aküyü çıkarırken önce eski akünün artı ucunu söküp yeniye takıp sonra eksi ucunu söküp yeniye takmak gerekormuş bazı seylerin sıfırlanması için

Kemalhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2008, 03:45:16 ÖÖ »
yaw amma allengirli işler yapıyorlar haaa

FATOŞ

« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2008, 08:12:13 ÖÖ »

arkadaslar aracımın farlarını 5 saat acık unuttum. sonra akü bitti.o kadar erken bitmesi normalmi?

5 saat :) bırakında bitsin :)
akü takviyesi yapılmaz diye bir şey yok, yapılabilinir... ancak akü tamamen bitmiş ise dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta var bu tür durumlarda teknik destek almanız daha faydalı olacaktır... sadece şuna çok dikkat edin akü takviyesi yapılırken kontak anahtarı aracın üzerinde olmasın immobiliser kodlarını silinebilir...akü kutup başlarını söktüğünüzde de teyp kodunuz silinebilir...

Hondaniel

« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2008, 09:41:50 ÖÖ »
gece servis geldi.kontak anahtarıni taktı.takviyeyi baglar baglamaz alarm calmaya basladı.sonra anahtarı cıkarıp tekrar taktı ve marsa bastı ve calıstı.gereken yere gidilinip gelindi,hersey normal.
takvıye yapılırken anahtar cıkarılırsa nasıl marsa basılacak?

bu arada dipnot:aracı ******dan aldım,beyefendılerın gece bıseyı arızalıymısta gelmedıler.Ayısıgı 10 dk.sonra evımın onundeydı 2 tane teknısyenle beraber.

5 saat :) bırakında bitsin :)
akü takviyesi yapılmaz diye bir şey yok, yapılabilinir... ancak akü tamamen bitmiş ise dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta var bu tür durumlarda teknik destek almanız daha faydalı olacaktır... sadece şuna çok dikkat edin akü takviyesi yapılırken kontak anahtarı aracın üzerinde olmasın immobiliser kodlarını silinebilir...akü kutup başlarını söktüğünüzde de teyp kodunuz silinebilir...

FATOŞ

« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2008, 10:15:51 ÖÖ »
aynı anda hem takviye hem marşa basılmıyor sanırım... tebrik ediyorus ayışığı honda'yı :)

VTEC4181

« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2008, 11:44:02 ÖÖ »
benim de bundan 2 ay önce farLarı açtığım için akü bitmişti, 2 kere takviye yapmak zorunda kaLdık sonra aküyü değiştirmiştik mustafa saatci'de,, ve bana da aynı şeyi söyLemişLerdi,, bu tarz araçLarda yapıLmaması gerekiyomuş,,

mc pherson

« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2008, 12:09:46 ÖÖ »
Bence kitapçığa bakmak faydalı olacaktır,takviye yapılamıyorsa orada yazması gerekir.

Kemalhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2008, 02:13:16 ÖÖ »

aynı anda hem takviye hem marşa basılmıyor sanırım... tebrik ediyorus ayışığı honda'yı :)

Bak şimdi gene kızacaksın Fatoş, aynı anda hem takfiye hem marşa basılamaz ne demek, yedek aküyü bağladıktan sonra arabayı çalıştıracaksinki aküsünü şarj etsin, kontağı açıp marşa başmadan motoru nasıl çalıştıracaksınki aküyü şarj etsin, ancak boşalmış aküyü yerinden söküp hariçten şarj edebilirsin ama o zamanda proğramlar silinecek, belkide aküleri bir birine bağlarken kontak anahtarı dışarda olmalı , hani o anda kısa devre falan vs ... ne bileyim işte öyle birşey

Kemalhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Şubat 24, 2008, 02:14:33 ÖÖ »
şiddetle kınıyorum ****** hondayı

Hondaniel

« Yanıtla #14 : Şubat 24, 2008, 06:24:21 ÖS »
bende bunu demek ıstıyorum.hem takvıye hem mars olmayıp nasıl olacaktı bu is?acıklama yapılırsa sevınırım. ama servıs hem takvıye yaptı hemde marsa bastı?

Bak şimdi gene kızacaksın Fatoş, aynı anda hem takfiye hem marşa basılamaz ne demek, yedek aküyü bağladıktan sonra arabayı çalıştıracaksinki aküsünü şarj etsin, kontağı açıp marşa başmadan motoru nasıl çalıştıracaksınki aküyü şarj etsin, ancak boşalmış aküyü yerinden söküp hariçten şarj edebilirsin ama o zamanda proğramlar silinecek, belkide aküleri bir birine bağlarken kontak anahtarı dışarda olmalı , hani o anda kısa devre falan vs ... ne bileyim işte öyle birşey

starem

« Yanıtla #15 : Şubat 26, 2008, 09:58:08 ÖS »
arkadaşlar öncelikle başıma gelen bi olayı anlatayım size belkide sizlerdede ayı sorun  olabilir
2007 civic sahibiyim bundan 2 ay kadar önce aracımı 2 saatliğine parkettiğim yerden almaya gittiğimde kumanda açmadı arabayı ve anahtarla açmak zorunda kaldım ne bi far nede başka bi ışık ta açık kalmamıştı ve akü bitmişti en yakın servise götürdüm çekiciyle aracı ve akü bitmiş bi ışığı açık unutmuşunuz dediler ısrarla ama gelde anlat.neyse aküyü 6 7 saat kadar şarja bıraktılar ve tekrar aracı bişey yok diye teslim ettiler fakat artık araçta kontak kapalıyken bile 10 dakika teyp yada farlar açık kalsın akü bitiyo en son razı geldilerde akü arızalı dediler değişecek tabi onada onay bekleyeceklermiş bekliyoz bakalım bi akü kaç ay beklenirse:)ayrıca üç aydırda direksiyon kutusu bekliyo aracım oda garantiden değişecek daha çok bekliyecez gibime geliyo ya neyse:) anlatmak istediğim şu aküde sanırım bi problem var bu araçlarda bi arkadaşımda daha oldu bu bu konuda dikkatli olun en kısa zamanda servise gidip voltajını ölçtürmenizi tavsiye ederim birde ön taraftan ses gelen sanırım üretim hasatı olarak kabul ediyolar bunuda breksiyon kutusu problemi var bu araçlarda bilginize arkadaşlar:)

Kemalhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Şubat 26, 2008, 11:00:33 ÖS »
2007 lerde ne çok problem çıkıyor ya

CVC2008

« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2008, 04:46:43 ÖS »
ilk üretim ya ondandır

bre99

« Yanıtla #18 : Mart 09, 2008, 12:02:02 ÖS »
bende dun zenonları 45-50 dk kadar acık unutmusum aku bıttı ama takvıyeyle tekrar calıstı ...suan bı problem yok gbı...

Kemalhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Mart 10, 2008, 01:56:16 ÖÖ »
45-50 dakikada bitmeside normal değil yani xzeon ne kadar çekiyorki bu kadar kısa sürede bitiriyor

Hondaniel

« Yanıtla #20 : Mart 10, 2008, 09:37:52 ÖÖ »
var bişey bu aracların elektrik aksamlarında. benım anlamadıgım bu aracların ampul markaları neden europe?yanlıs hatırlamıyorsam sisler ve far ampulleri philips yada osram dı.

45-50 dakikada bitmeside normal değil yani xzeon ne kadar çekiyorki bu kadar kısa sürede bitiriyor

infaztim

« Yanıtla #21 : Mart 12, 2008, 02:24:21 ÖÖ »
aküsü kısa ömürlüymüş cidden.98 model mercedes sahibiyiz araçsıfır olarak aldık 10 yıldır bizde araçta xenon farda var orjinal çokda teyp dinlerim içinde kontak kapalıyken araç 100 bin km de ve daha 2.ci aküsü üzerinde ilk akü orj  mercedes aküsü idi 2. ise mutlu.10 senede 2 akü ;)

erdemsss

« Yanıtla #22 : Mart 13, 2008, 01:07:54 ÖS »
dostum sen  niye şükretmiyosunda şikayette bulunuyosun anlamadım.benim arabada sadece tesisat var yiyosa 20 dk. geçir bakalım kesin bitiriyo.o yüzden sürekli yokuş aşağılara durmaya dikkat ediyorum.çünkü çok başıma geldi.bende hep vurdurma yöntemi ile çalıştırıyorum.

Faruk

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Mart 13, 2008, 02:05:51 ÖS »

dostum sen  niye şükretmiyosunda şikayette bulunuyosun anlamadım.benim arabada sadece tesisat var yiyosa 20 dk. geçir bakalım kesin bitiriyo.o yüzden sürekli yokuş aşağılara durmaya dikkat ediyorum.çünkü çok başıma geldi.bende hep vurdurma yöntemi ile çalıştırıyorum.

arkadaşım tesısatına aku(eğer yoksa kapasıtorde) almanın vaktı gelmış,arabayı her muzık dınledıkten sonra vurdurarak çalıştırırsan 6 ay sonra akuyu elıne alırsın..bagajda aku koyacak yerın yoksa 6-7 ay sonra aku alınca :) bıraz yuksek amperlı alırsın hıç yokdan 5-10 dk daha senı ıdare eder..eğer tesısatına aku falan almayı duşunmuyorsan muzık dınlerken arabayı çalıştırmak en mantıklısı.. ;)

roche

« Yanıtla #24 : Ocak 20, 2022, 08:18:10 ÖS »
2008 civic sedan aracımda, 11 yıldır, yeni akü dahi olsa 45 ah akü bitme sorunu yaşıyordum 11 yılda yaklaşık 150 dea takviye yapmam gerekmiştir özellikle kış aylarında her seferinde elektrikçi kontrol ettiğinde kayıp ve kaçağımın olmadığı, aküde problem olmadığı 2-3 günde bir kullandığım için ve araç çaışırken far ve anfinin aracın ürettiği enerjiyi harcadığı bu nedenle aküyü şarj edemediği söylendi durdu ama derdimin dermanını bulamadım.
https://www.trendyol.com/xiaomi/70mai-jump-starter-aku-takviye-seti-p-96126827
6 aydır bu cihazı kullanarak çok şükür konu komşu yoldan geçenden takviye yapma derdinden kurtuldum. çok işime yaradı ama son 2 ayda 5 kere (aküm varta 2 yıllık) takviye yapınca artık yeter dedim ve kaportacıda akünün yerini büyüterek 60 lık akü takmayı kafaya koydum.
bugün elektrikçim 60 lık aküyü mevcut yerine sığdırmayı başardı hiç kaynak kaporta işlemi yapmasına gerek kalmadan. mevcut akü yerindeki plastik korumaları çıkardı, yanındaki radyatör suyu deposunu geçici olarak çıkardı yer açıldı 60 lık akü gayet rahat oturdu sadece akü kelepçe şapkası kısa kaldı onunda yerine bir başka şapka uydurarak sabitledi.
benim gibi sorun yaşayan varsa 45 ah yerine 60 ah akü takabilir. bilginiz olsun. umarım bu dertten kurtulurum. bugünden sonra göreceğiz.