Gönderen Konu: yeni honda civic sedanın motorundan gelen tıkırtı sesi :(  (Okunma sayısı 25595 defa)

maninblue

• Ziyaretçi
yeni honda civic sedanın motorundan gelen tıkırtı sesi :(
« : Eylül 08, 2009, 11:01:45 ÖÖ »
Herkese merhaba,

Bende 2007 model yeni honda civic sedan elegance otomatik vites bir araç var. Şu an 30,000 kilometrede. Son 1 aydır motor ısınıp biraz yol yaptıktan sonra durunca vitesi D'ye veya R'ye alınca rolantide düzensiz bir tıkırtı sesi geliyor. Vitesi boşa alınca hemen hemen ses kesiliyor. Sesin motorun solundaki (önden bakınca) kayışların ordan geldiğini tespit ettim. Sonra yetkili servise götürdüm. Usta test sürüşü yaptı ve o sesin kayış gergisinden geldiğini vitese takınca motor yüke bindiği için ses yaptığını dolayısıyla bunun sorun olmadığını söyledi. Ancak benim içim hala rahat değil. Çünkü daha önce böyle bir ses gelmiyordu.

Bu konuda görüşlerinizi yazarak yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

canguder

Ynt: yeni honda civic sedanın motorundan gelen tıkırtı sesi :(
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2009, 11:04:47 ÖÖ »
araç her gün aynı şekilde performans vermez düzenli çalışmaz. hani derler ya arabam gününde değildi diye. belkide geçici bir sestir. 1-2 ay bekleyin eğer ses durmuyorsa yetkili servise götürün.

maninblue

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2009, 11:09:40 ÖÖ »
ilginize teşekkür ederim. Yaklaşık 1.5 ay önce 30000km bakımı yapıldı. Ses ondan sonra başladı ve istisnasız hergün sesi duyuyorum. Servis sorun yok dedi ama daha önce yapmıyor olması benim içimin rahat olmamasına neden oluyor...

ufuk

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2009, 11:11:28 ÖÖ »
Aramıza hoşgeldiniz . Sitemizin  kuralları gereği  ekteki linkin bölümünde kendinizi tanıtırsanız sevinirim. Keyifli forumlar .

http://www.teamhondaturkey.com/forum/sizi_taniyalim/yeni_uyelerin_dikkatine-t3183.0.html

maninblue

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2009, 11:20:34 ÖÖ »
Hoşbulduk teşekkür ederim. Bilgilerimi gönderdim...

premium2008

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2009, 12:54:14 ÖS »
Herkese selam,
Yaklaşım 1,5 ay önce çok yakın bir arkadaşımdan 2008 Civic Premium OV aldım. Araç aldığımda 17.000 km. yapmıştı ve arkadaşım benden de titiz bir kullanıcı olduğundan içim rahat bir şekilde tereddütsüz aracı aldım. O günden bu yana ben de 3.000 km.yaptım ve 20.000 bakımı için Ankara Bora'ya gittim. Aracın herhangi bir problemi yoktu dolayısı ile rutin (yağ, filtre, vb) bakımı yapıldı ve teslim edildi. Servisten eve dönüşte ışıklarda durduğumda "maninblue" nun bahsettiği sesi ben de duydum. Eve gidince daha dikkatli bir inceleme yaptım ve aracın boşta iken herhangi bir anormal sesi yokken, vitesi D'ye aldığımda belli belirsiz bir tıkırtı sesi geldiğini farkettim ve moralim bozuldu. Servis öncesi bu ses varmıydı emin değilim ama olsaydı mutlaka farkederdim diye düşünüyorum. Bu ses kafama takıldığı için ertesi günü arabayı tekrar test ettim (normal mesai günleri şirket aracı kullanıyorum), ilk çalıştırmada sesi duyamayınca sevinmiştim ancak 2-3 km.lik bir sürüşten sonra döndüğümde aynı sesi bu defa daha net duyunca hem üzüldüm hem de panik oldum. Demek ki ses motor ısınınca geliyor. Seyir halinde belki de motorum sesi bastırdığı için sesi alamıyorum ama bu durum beni çok rahatsız ettiği için ertesi günü durumu servise ilettim ve aynı gün için randevu alarak gittim. Öncelikle Bora'nın ilgisinden memnun kaldığımı belirtmeliyim. Sorunu servis müdürü veya şefi olduğunu tahmin ettiğim bir arkadaşla birlikte kontrol ettik, henüz motor sıcak olduğundan anında o da sesi farketti. Daha sonra ustalardan birisi ile test sürüşüne çıktık ve o da sesi farketti, kaputu açıp dinledi ve sesin motor yatağından geldiği teşhisini koydu. Yıllardır şirket (şirketim sağolsun) aracı kullandığımdan ve kendim benzin almayı bile zor becerdiğimden bu konulardan anlamam. Bana bu sesin normal olmamakla birlikte Honda'nın kabul edilebilir limitlerinde olduğu, herhangi bir problem yaratmayacağı söylendi ve servis formuna bu ifade ayne yazıldı. maninblue'nin ustası da kayış gergisi demiş, şimdi tam kafam karıştı ve rahatsız oldum. Anlamam ama acaba yağ değişikliği bu soruna yol açabilir mi, çünkü servis çıkışında bu sorunla karşılaştım. Fikri ve bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ederim. Şimdiden teşekkürler......

fzthgosm

« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2009, 02:20:49 ÖS »
çok enterasan bir durum ve her iki arabanında otm vites olması daha enterasan.burada önemli olan bakımdan önce ses vardı siz mi farketmediniz yoksa bakımdan sonramı ortaya çıkıyor bu ses?

premium2008

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2009, 03:08:22 ÖS »
Dediğiniz gibi enteresan, ben dediğim gibi arabayı 2.el aldım. Aldığım arkadaşa da dinlettim sesi, o da araç ondayken farketmediğini söyledi. Asıl ilginci benimkinin teşhisi yatak sesi iken diğer arkadaşınki kayış gergisinden oluşu. Az önce Bora'dan aradılar, servisten memnunmusunuz, sorununuz devam ediyor mu diye, ben de servisin ilgisinden memnun olduğumu ancak yine de ses probleminin kafama takıldığını söyledim. Yine bu sesin limitler dahilinde olduğu ifade edildi. Benim foruma katılmamdan hemen sonra aramaları da "acaba forumu onlar da takip mi ediyor" sorusunu aklıma getirdi. Eğer böyle yapıyorlarsa onları tebrik ederim. Daha önce yazmayı unuttum, serviste bana istersem sorunun çözülmesinin 10-15 günü bulabileceği söylenmişti. Demek ki motoru indirmeleri gerekiyor.

premium2008

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2009, 03:17:07 ÖS »
Pardon aceleden sorunuza tam cevap verememişim, malum mesai içindeyiz. Sesi servisten sonra farkettim. Servisten sonra oldu diye kesin bir iddiam yok ama olsaydı farkederdim herhalde. Hatta ilk aklıma gelen serviste motorda üstübü veya başka bir şey unutulduğu (hani ameliyatlarda oluyor ya) ya da bir iki vidanın tam sıkılmadığı oldu.

mc pherson

« Yanıtla #9 : Ekim 20, 2009, 07:07:50 ÖS »
Yeni civiclerde belli bir seride motor yataklarında boşluk problemi var,merak etmeyin Honda Türkiye de bu durumun farkında. Benim bildiğim kadarıyla 300 civarı araçta aynı problem mevcut.

fzthgosm

« Yanıtla #10 : Ekim 21, 2009, 12:16:27 ÖÖ »
Pardon aceleden sorunuza tam cevap verememişim, malum mesai içindeyiz. Sesi servisten sonra farkettim. Servisten sonra oldu diye kesin bir iddiam yok ama olsaydı farkederdim herhalde. Hatta ilk aklıma gelen serviste motorda üstübü veya başka bir şey unutulduğu (hani ameliyatlarda oluyor ya) ya da bir iki vidanın tam sıkılmadığı oldu.

insallah servisin dedigi gibi önemli bişey degildir sadece normal kabul edilen ama biraz fazla ses yapan bir durumdur.her ne kadar normal kabul edilsede insan istemez yeni aldıgı arabadan bu sesin gelmesini.

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #11 : Ekim 21, 2009, 01:38:59 ÖÖ »
Bende de 2010 Honda civic 1.6 otom.vit. premium var , aynı sorun bende de var bendeki sorunda ''d'' de iken düşük devirlerde çok sessiz ortamlarda araba yavaş giderken arabanın moturundan tar tar tar veya gır gır gır diye seslerin gelmesi sanki dizel arabadaki gibi ama çok daha azı.Bu çok sessiz bir ortamda anlaşılabiliniyor.Biraz hızlandıgım zaman ve devir yükseldiği zaman sanki bu motordan gelen ses kayboluyor.Sitede bu yuzden arabasını değiştiren bir arkadaş vardı onunlada konuştum.O da bana aynı yanıtı ve sorunlarının aynı oldugunu soyledi.Servise götürdüğümde o sesin normal ve limitler dahilinde oldugunu soylediler bana.Sitedeki arabayı degiştiren arkadaşa da krank mili yatagında boşluk olduğunu söylemişler.

Yeni civiclerde belli bir seride motor yataklarında boşluk problemi var,merak etmeyin Honda Türkiye de bu durumun farkında. Benim bildiğim kadarıyla 300 civarı araçta aynı problem mevcut.
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2009, 01:40:20 ÖÖ Gönderen: Tekos »

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #12 : Ekim 21, 2009, 01:49:40 ÖÖ »
@Mc pherson ,
Merak etmeyin derken herhangi bir sorun yok bir şey olmaz anlamındamı , yoksa honda da bunun farkında diyemi merak etmeyin dediniz ? Bu bilgiye nerden ulaştınız , yani honda ile temas kurdugumuz zaman sorunun kaynagını anlayacaklarmı ?

TIBURON80

« Yanıtla #13 : Ekim 21, 2009, 08:12:55 ÖÖ »
Bende de 2010 Honda civic 1.6 otom.vit. premium var , aynı sorun bende de var bendeki sorunda ''d'' de iken düşük devirlerde çok sessiz ortamlarda araba yavaş giderken arabanın moturundan tar tar tar veya gır gır gır diye seslerin gelmesi sanki dizel arabadaki gibi ama çok daha azı.Bu çok sessiz bir ortamda anlaşılabiliniyor.Biraz hızlandıgım zaman ve devir yükseldiği zaman sanki bu motordan gelen ses kayboluyor.Sitede bu yuzden arabasını değiştiren bir arkadaş vardı onunlada konuştum.O da bana aynı yanıtı ve sorunlarının aynı oldugunu soyledi.Servise götürdüğümde o sesin normal ve limitler dahilinde oldugunu soylediler bana.Sitedeki arabayı degiştiren arkadaşa da krank mili yatagında boşluk olduğunu söylemişler.

Benim aracım 2008 model otomatik vites premium vites değişimlerinde bahsedilen tar tar sesleri 20.000 km civarlarında başladı ve şuan aracım 48.000 km. Bu sesin kesilmesi için ana yatak indiriliyor ve işlem 10-15 gün sürüyor. Benim aracıma bu teşhisi koydular ve garantiden yapmayı teklif ettiler. Ben aracı satarken sorun yaşamak istemediğim için dokundurmadım. Düzeltelim derken başka yerlerin bozulması ihtimalide kuvvetli bir his içimde..

Sadece bir seride sorunun olduğu fikrine katılmıyorum. Benim aracım 2008 model arkadaşın aracı 2010 model ve aynı sorun var bence düşündürücü bir durum. 300 araç ile sınırlı olması tabii ki temennim.

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #14 : Ekim 21, 2009, 08:59:20 ÖÖ »
Ben gerçekden zannetmiyorum bunun 300 araba ile sınırlı olduğunu kimle konuşsam 10 kişiden 6 sında bu ses var, yanlış anlaşılmasın sakın arkadaş yalan söylüyor falan demiyorum kesinlikle ama benim arabam daha 1500 km.de bu tar tar tar sesleri sessiz ortamlarda inceden inceden var.Demek biraz daha zaman geçse daha da artacak.Hani titiz bir insan olmasam veya arabama çok önem vermesem asla anlayamazdım.Biz Hondayı motoru için aldık bu ne demek oluyor herkesdemi var bu sorun.

Benim aracım 2008 model otomatik vites premium vites değişimlerinde bahsedilen tar tar sesleri 20.000 km civarlarında başladı ve şuan aracım 48.000 km. Bu sesin kesilmesi için ana yatak indiriliyor ve işlem 10-15 gün sürüyor. Benim aracıma bu teşhisi koydular ve garantiden yapmayı teklif ettiler. Ben aracı satarken sorun yaşamak istemediğim için dokundurmadım. Düzeltelim derken başka yerlerin bozulması ihtimalide kuvvetli bir his içimde..

Sadece bir seride sorunun olduğu fikrine katılmıyorum. Benim aracım 2008 model arkadaşın aracı 2010 model ve aynı sorun var bence düşündürücü bir durum. 300 araç ile sınırlı olması tabii ki temennim.
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2009, 09:00:59 ÖÖ Gönderen: Tekos »

fzthgosm

« Yanıtla #15 : Ekim 21, 2009, 09:16:29 ÖÖ »
ne derece alakalı bilmiyorum ama bende ilk kalkarken devri düşük tutarsam bu ses geliyor ancak sorun etmedim şimdiye kadar.ben bu sesi lpg takıldıktan sonra farkkettim lpg beyni motora yakın yere konuldu düşük devirde motor sarsıntısı fazla oldugu için beyne çarpıyor diye düşünüyorum o nednle çok kafama takmıyorum.bence sizde çok takmayın arabanız 150 bin km garanti altında bişey olsa garanti var nasıl olsa

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #16 : Ekim 21, 2009, 09:36:31 ÖÖ »
Sağolun birazda olsa içimi rahatlattınız ama genede insan para verip aldığı bir şeyin bu şekilde bir probleminin olmasını istemiyor.
ne derece alakalı bilmiyorum ama bende ilk kalkarken devri düşük tutarsam bu ses geliyor ancak sorun etmedim şimdiye kadar.ben bu sesi lpg takıldıktan sonra farkkettim lpg beyni motora yakın yere konuldu düşük devirde motor sarsıntısı fazla oldugu için beyne çarpıyor diye düşünüyorum o nednle çok kafama takmıyorum.bence sizde çok takmayın arabanız 150 bin km garanti altında bişey olsa garanti var nasıl olsa

TIBURON80

« Yanıtla #17 : Ekim 21, 2009, 04:05:32 ÖS »
Tekos rahat ol ses artmayacak hep aynı seviyede kalacak. İstersen servise göster diyeceğim ama 3 servis gezdim de en sonunda insaflı bir mekanikçi arkadaşa denk geldim sesi ancak duyurabildim. Motorun karakteristik sesi diye kıvırıp geçiyor herkes. Tamiri uzun sürer en iyi 10 gün arabanı yatırırsın serviste. Devirli kullanan arkadaşlarım bu sesi hiç duymadıklarını söylüyor. Problem onlarda da var ama çıkan sesi motorun gürültüsü bastırıyor. Alt devirlerde camı çerçeveyi teybi kapatıp gidersen o zaman ses fazlasıyla sıkıntıya sokuyor.

Arabana keyifle binmeni dilerim. Beterin beteri var garantiden değişen parçalarımı listeleyince motora niye dokundurmadığımı anlayacaksın.

diskler 2 kere değişti
direksiyon kutusu değişti
arka tampon vernik dökülmesi nedeni ile garantiden boyandı
direksiyon simidi derisi soyulduğu için değişti
amortisorler yağlandı
diskler tornalandı.... vs.......

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #18 : Ekim 21, 2009, 06:16:49 ÖS »
Sagol Kardeşim valla şu başlıkda içim rahatladı biraz,aynen dediğin gibi o sesi duyurana kadar servise canın çıkıor.Seninde başına çok şey gelmiş sanada geçmiş olsun , ewet allah daha beterinden korusun hepimizi.
Tşk ederim...

Tekos rahat ol ses artmayacak hep aynı seviyede kalacak. İstersen servise göster diyeceğim ama 3 servis gezdim de en sonunda insaflı bir mekanikçi arkadaşa denk geldim sesi ancak duyurabildim. Motorun karakteristik sesi diye kıvırıp geçiyor herkes. Tamiri uzun sürer en iyi 10 gün arabanı yatırırsın serviste. Devirli kullanan arkadaşlarım bu sesi hiç duymadıklarını söylüyor. Problem onlarda da var ama çıkan sesi motorun gürültüsü bastırıyor. Alt devirlerde camı çerçeveyi teybi kapatıp gidersen o zaman ses fazlasıyla sıkıntıya sokuyor.

Arabana keyifle binmeni dilerim. Beterin beteri var garantiden değişen parçalarımı listeleyince motora niye dokundurmadığımı anlayacaksın.

diskler 2 kere değişti
direksiyon kutusu değişti
arka tampon vernik dökülmesi nedeni ile garantiden boyandı
direksiyon simidi derisi soyulduğu için değişti
amortisorler yağlandı
diskler tornalandı.... vs.......

ERD20

« Yanıtla #19 : Ekim 21, 2009, 08:23:01 ÖS »
Bak kardeşim senin dediğin ses eğer benim tarif ettiğim ise olay büyük şimdi ilk kalkışta böyle dizel arabaları aratır tarzda tır tır tır diye bir ses gelir ama kendini arabaya verdiğin zaman duyulur.ve her kalkışta gelir o ses.eğer öyleyse benim arabanın başına gelenler senin de başına gelmiştir.benim o yüzden krank mili değişti .eksantrik kayışı diyordu usta önce ama değilmiş.komple motor iniyor zannederim değişim büyük oluyor neyse bilgi vereyim dedim inşallah öyle bir durum yoktur çünkü ben üstesinden gelinceye kadar canım çıktı.

mc pherson

« Yanıtla #20 : Ekim 22, 2009, 12:14:32 ÖÖ »
Rahat olun derken;servislerin bariz üretim hatalarına dahi kullanım hatası deyip işin içinden çıkarak insana kafayı yedirmesini bahsetmiştim. Ufak şeylere kullanım hatası diyen motor yataklarındaki boşluğa ne demez ki? Ama diyemiyorlar,çünkü fabrika bunun farkında ve bildiğim kadarıyla servislere bu konuda bildirim yapılmış. İsteyen gergi rulmanı der,isteyen başka birşey. Gergiyi değiştirip gönderemezler,çünkü sesin kaynağını biliyorlar. Nasılsa ses gitmeyecek,boşuna neden zaman harcasınlar ki? Boşuna gergiyi değiştireceklerini biliyorlar. Sorun yatakların tolerans dışı olmasından kaynaklanıyor. Eğer aracınızı uzun yıllar kullanmayı planlıyorsanız servise gidip hakkınızı arayın bence,0km olan bir motor neden 200.000km'leri devirmiş bir motor gibi şıkırdasın ki??

TLM

« Yanıtla #21 : Ekim 22, 2009, 11:06:01 ÖÖ »
Valla acikcasi bana tamamen kullaniciyi kertme uzerine hareketler gibi geldi bu anlattiklariniz. Yatakta bosluk var, normal bir kullanici o sesi duyabiliyor, ve servis hala tolerans dahilinde diyor. Ne toleransi hangi tolerans? Kullanici yatak sarsa kranki asindirsa ya da ordaki bosluktan oturu olusan dengesiz durumdan oturu baska bir yerlere hasar verse "kullanim hatasi" diyebilirler "cok devir cevirmissiniz, zorlamissiniz" diyebilirler ellerinden geleni yapabilirler problemi size atmak icin. E kranktaki bosluktan oturude bu ve benzeri problemler cikar anca, gidipte ufak ve problemin kaynaginin musteriye atilamayacagi bir problem cikmaz ki. Siz ne kadar "e ben size demistim ses var diye, siz tolerans dahilinde demistiniz" desenizde, is problemli motorla yolda kaldiginiz zamana gelince, servislerdeki arkadaslar "aa biz mi dedik? yok canim yanlis hatirliyorsunuz" diyebilirler. Ha yanlis anlasilmasin, honda servisleri ya da diger marka servisleri ile ilgili demiyorum, bu memleketteki tum servislerle ilgili bu sekilde bir yaklasim yapmak her zaman kullanicinin kendini korumasi icin iyidir. Kesin boyle derler demiyorum, ama siz planinizi yaparken karsi tarafin her zaman yamuk yapacagina gore yapin ki sonunda zararli cikan siz olmayin. Ha servis getirin yapalim der, problem yok goturur yaptirirsiniz, ama ya sizden kaynaklaniyor derse? Sonra honda turkiyeye mail atarsiniz, onlarda servislerimiz tam bilgilidir ne diyorlarsa o diye size geri mail atarlar, yetmez japonyaya atarsiniz, onlarinda sizle ne kadar ugrasacaklari kesin degil, diyelim ok bakalim dediler yine servise gidin baksinlar orda bize rapor yazsinlar derler, donup dolasip gene o servise gidersiniz sonunda. Sacma sapan bir ugrasi icine girersiniz, belki sonunda aracinizi yaptirabilirsiniz bedava birsekilde evet, ama oyle bir ugrasirsiniz ki, benzini siniri stressi derken lanet edersiniz araciniza, yaptirdiginiz gun satarsiniz :)

Cok dramatik gibi gozukuyor ama bu gune kadar, bu ve buna benzer bir suru olayi bizzat kendim yasadim, yasayan cok insan gordum, hala da goruyorum. O yuzden ben size biraz kotumser yaklasayim, aa manyak bu ya olurmu oyle sey diyin okurken, ama sonucta icinize o kurt dussun siz istesenizde istemesenizde, her zaman kendinizi saglama alin. Amaan bosver salla demeyin, sonra yukaridaki paragrafa konu olmayin...

et302gti

« Yanıtla #22 : Ekim 22, 2009, 12:34:30 ÖS »
umarım aynı sorun değildir ama benim başımada opel corsa 1.3 cdtı easytronic bir arabayla böyle bir olay geldi, geri viteste ve kalkışta sanki bişey vuruyomuş gibi tıkırdama oluyordu, sonuç olarak volantda ssorun olduğu anlaşıldı, zaten şanzıman inince baya bişey değişiyor volant+baskı+baskı bilyası derken baya bi tuzluya mal oldu, umarım aynı sorun değildir ve biran önce çözersin... geçmiş olsun..

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #23 : Ekim 23, 2009, 12:24:33 ÖÖ »
Merhaba Haklısınız , aynen bunlar bu şekilde olabilir.Sen git 45.000 tl'ye araba al motorundan ses gelsin.Sonra git limit dahilinde ses denilsin böyle bir şey olmamalı ama oluyor malesef ... Sizde çok haklısınız hafife almamak lazım ...
Valla acikcasi bana tamamen kullaniciyi kertme uzerine hareketler gibi geldi bu anlattiklariniz. Yatakta bosluk var, normal bir kullanici o sesi duyabiliyor, ve servis hala tolerans dahilinde diyor. Ne toleransi hangi tolerans? Kullanici yatak sarsa kranki asindirsa ya da ordaki bosluktan oturu olusan dengesiz durumdan oturu baska bir yerlere hasar verse "kullanim hatasi" diyebilirler "cok devir cevirmissiniz, zorlamissiniz" diyebilirler ellerinden geleni yapabilirler problemi size atmak icin. E kranktaki bosluktan oturude bu ve benzeri problemler cikar anca, gidipte ufak ve problemin kaynaginin musteriye atilamayacagi bir problem cikmaz ki. Siz ne kadar "e ben size demistim ses var diye, siz tolerans dahilinde demistiniz" desenizde, is problemli motorla yolda kaldiginiz zamana gelince, servislerdeki arkadaslar "aa biz mi dedik? yok canim yanlis hatirliyorsunuz" diyebilirler. Ha yanlis anlasilmasin, honda servisleri ya da diger marka servisleri ile ilgili demiyorum, bu memleketteki tum servislerle ilgili bu sekilde bir yaklasim yapmak her zaman kullanicinin kendini korumasi icin iyidir. Kesin boyle derler demiyorum, ama siz planinizi yaparken karsi tarafin her zaman yamuk yapacagina gore yapin ki sonunda zararli cikan siz olmayin. Ha servis getirin yapalim der, problem yok goturur yaptirirsiniz, ama ya sizden kaynaklaniyor derse? Sonra honda turkiyeye mail atarsiniz, onlarda servislerimiz tam bilgilidir ne diyorlarsa o diye size geri mail atarlar, yetmez japonyaya atarsiniz, onlarinda sizle ne kadar ugrasacaklari kesin degil, diyelim ok bakalim dediler yine servise gidin baksinlar orda bize rapor yazsinlar derler, donup dolasip gene o servise gidersiniz sonunda. Sacma sapan bir ugrasi icine girersiniz, belki sonunda aracinizi yaptirabilirsiniz bedava birsekilde evet, ama oyle bir ugrasirsiniz ki, benzini siniri stressi derken lanet edersiniz araciniza, yaptirdiginiz gun satarsiniz :)

Cok dramatik gibi gozukuyor ama bu gune kadar, bu ve buna benzer bir suru olayi bizzat kendim yasadim, yasayan cok insan gordum, hala da goruyorum. O yuzden ben size biraz kotumser yaklasayim, aa manyak bu ya olurmu oyle sey diyin okurken, ama sonucta icinize o kurt dussun siz istesenizde istemesenizde, her zaman kendinizi saglama alin. Amaan bosver salla demeyin, sonra yukaridaki paragrafa konu olmayin...

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #24 : Ekim 23, 2009, 12:26:11 ÖÖ »
Bizim bir arkaşda da aynı sorun vardı bizim arabalardaki ses sorunu.Gitmiş onada volant'dan demişler ama Volant çıkmamış krank milinde boşluk çıkmış :D . Diyecek bir şey bulamıyorum artık.Yorumsuz ...
umarım aynı sorun değildir ama benim başımada opel corsa 1.3 cdtı easytronic bir arabayla böyle bir olay geldi, geri viteste ve kalkışta sanki bişey vuruyomuş gibi tıkırdama oluyordu, sonuç olarak volantda ssorun olduğu anlaşıldı, zaten şanzıman inince baya bişey değişiyor volant+baskı+baskı bilyası derken baya bi tuzluya mal oldu, umarım aynı sorun değildir ve biran önce çözersin... geçmiş olsun..