Valla acikcasi bana tamamen kullaniciyi kertme uzerine hareketler gibi geldi bu anlattiklariniz. Yatakta bosluk var, normal bir kullanici o sesi duyabiliyor, ve servis hala tolerans dahilinde diyor. Ne toleransi hangi tolerans? Kullanici yatak sarsa kranki asindirsa ya da ordaki bosluktan oturu olusan dengesiz durumdan oturu baska bir yerlere hasar verse "kullanim hatasi" diyebilirler "cok devir cevirmissiniz, zorlamissiniz" diyebilirler ellerinden geleni yapabilirler problemi size atmak icin. E kranktaki bosluktan oturude bu ve benzeri problemler cikar anca, gidipte ufak ve problemin kaynaginin musteriye atilamayacagi bir problem cikmaz ki. Siz ne kadar "e ben size demistim ses var diye, siz tolerans dahilinde demistiniz" desenizde, is problemli motorla yolda kaldiginiz zamana gelince, servislerdeki arkadaslar "aa biz mi dedik? yok canim yanlis hatirliyorsunuz" diyebilirler. Ha yanlis anlasilmasin, honda servisleri ya da diger marka servisleri ile ilgili demiyorum, bu memleketteki tum servislerle ilgili bu sekilde bir yaklasim yapmak her zaman kullanicinin kendini korumasi icin iyidir. Kesin boyle derler demiyorum, ama siz planinizi yaparken karsi tarafin her zaman yamuk yapacagina gore yapin ki sonunda zararli cikan siz olmayin. Ha servis getirin yapalim der, problem yok goturur yaptirirsiniz, ama ya sizden kaynaklaniyor derse? Sonra honda turkiyeye mail atarsiniz, onlarda servislerimiz tam bilgilidir ne diyorlarsa o diye size geri mail atarlar, yetmez japonyaya atarsiniz, onlarinda sizle ne kadar ugrasacaklari kesin degil, diyelim ok bakalim dediler yine servise gidin baksinlar orda bize rapor yazsinlar derler, donup dolasip gene o servise gidersiniz sonunda. Sacma sapan bir ugrasi icine girersiniz, belki sonunda aracinizi yaptirabilirsiniz bedava birsekilde evet, ama oyle bir ugrasirsiniz ki, benzini siniri stressi derken lanet edersiniz araciniza, yaptirdiginiz gun satarsiniz
Cok dramatik gibi gozukuyor ama bu gune kadar, bu ve buna benzer bir suru olayi bizzat kendim yasadim, yasayan cok insan gordum, hala da goruyorum. O yuzden ben size biraz kotumser yaklasayim, aa manyak bu ya olurmu oyle sey diyin okurken, ama sonucta icinize o kurt dussun siz istesenizde istemesenizde, her zaman kendinizi saglama alin. Amaan bosver salla demeyin, sonra yukaridaki paragrafa konu olmayin...