Arkadaşlar karar verildi ve motor yatağı değişiyor. Ben arabamı çok seyrek kullanabiliyorum, servisten çıktı çıkalı daha 400 km. yapabildim. Ama bu kadar az kullanıyor olmama rağmen ses iyice belirginleşti, hatta 2.viteste düşük devirde seyir halinde bile sanki dizel araba gibi ses gelmeye başladı. Bugün servise tekrar gittim ve durumu tekrar görüştük, yine aynı şeyi söylediler, ses limitler dahilindeymiş ve problem yaratmazmış. Ben de "peki gün gelir de arabayı elden çıkartmaya kalkarsam, dizel motor sesli benzinli arabayı kim alır?" diye sorunca istersem yatağı garanti kapsamında değiştirebileceklerini söylediler. Ben de bir gün süre istedim, komşum Ankara'da motor konusunda bir numara diye birisinden bahsetmişti. Yerini öğrenerek ona gidip bir de onun fikrini almak istedim, malum motorun komple inmesi ciddi bir operasyon. Büyük sanayide Opel servisi olan Yusuf Tereyağoğlu ile gidip tanıştım, derdimi anlattım. Yusuf bey sağolsun konuyla bizzat kendisi ilgilendi, ustalarının da görüşünü aldı. Söyledikleri Honda'nın ince yağ kullandıkları, bu yağın yatakları dolduramayabildiği ve yağ değişimi sonrası diğer markalarda da buna benzer ses sorunu olabildiğini söylediler. Bana mantıklı geldi, çünkü foruma ilk katıldığımda da sesi ilk defa servis çıkışında farkettiğimi belirtmiştim, serviste filtreler ve yağ değişmişti. İleride problem yaratır mı sorusuna ise çok net bir şey söylememekle birlikte bir usta 1000-2000 km sonra sesein kaybolacağını, kendi arabasında da yağ değişimi sonrası aynı problemi yaşadığını anlattı. Yatağın değişmesinin, motorun komple inmesinin başka problemlere, ayarsızlıklara neden olabileceği konusundaki tereddütüme ise katılmadılar, madem garanti kapsamında hemen değiştir dediler. İfadelerine göre yetkili serviste yapılan işlerde problem olmazmış. Bunu Bora için mi yoksa genel mi söylediler merak edip sormadım. Eve dönünce de Bora'yı aradım ve pazartesi için randevu aldım, yatak değişimi yapacaklar. Hayırlısı bekleyip göreceğiz, sonuçtan sizleri de haberdar ederim.