Gönderen Konu: yeni honda civic sedanın motorundan gelen tıkırtı sesi :(  (Okunma sayısı 26260 defa)

premium2008

• Ziyaretçi
Ynt: yeni honda civic sedanın motorundan gelen tıkırtı sesi :(
« Yanıtla #25 : Ekim 26, 2009, 05:51:29 ÖS »
Arkadaşlar karar verildi ve motor yatağı değişiyor. Ben arabamı çok seyrek kullanabiliyorum, servisten çıktı çıkalı daha 400 km. yapabildim. Ama bu kadar az kullanıyor olmama rağmen ses iyice belirginleşti, hatta 2.viteste düşük devirde seyir halinde bile sanki dizel araba gibi ses gelmeye başladı. Bugün servise tekrar gittim ve durumu tekrar görüştük, yine aynı şeyi söylediler, ses limitler dahilindeymiş ve problem yaratmazmış. Ben de "peki gün gelir de arabayı elden çıkartmaya kalkarsam, dizel motor sesli benzinli arabayı kim alır?" diye sorunca istersem yatağı garanti kapsamında değiştirebileceklerini söylediler. Ben de bir gün süre istedim, komşum Ankara'da motor konusunda bir numara diye birisinden bahsetmişti. Yerini öğrenerek ona gidip bir de onun fikrini almak istedim, malum motorun komple inmesi ciddi bir operasyon. Büyük sanayide Opel servisi olan Yusuf Tereyağoğlu ile gidip tanıştım, derdimi anlattım. Yusuf bey sağolsun konuyla bizzat kendisi ilgilendi, ustalarının da görüşünü aldı. Söyledikleri Honda'nın ince yağ kullandıkları, bu yağın yatakları dolduramayabildiği ve yağ değişimi sonrası diğer markalarda da buna benzer ses sorunu olabildiğini söylediler. Bana mantıklı geldi, çünkü foruma ilk katıldığımda da sesi ilk defa servis çıkışında farkettiğimi belirtmiştim, serviste filtreler ve yağ değişmişti. İleride problem yaratır mı sorusuna ise çok net bir şey söylememekle birlikte bir usta 1000-2000 km sonra sesein kaybolacağını, kendi arabasında da yağ değişimi sonrası aynı problemi yaşadığını anlattı. Yatağın değişmesinin, motorun komple inmesinin başka problemlere, ayarsızlıklara neden olabileceği konusundaki tereddütüme ise katılmadılar, madem garanti kapsamında hemen değiştir dediler. İfadelerine göre yetkili serviste yapılan işlerde problem olmazmış. Bunu Bora için mi yoksa genel mi söylediler merak edip sormadım. Eve dönünce de Bora'yı aradım ve pazartesi için randevu aldım, yatak değişimi yapacaklar. Hayırlısı bekleyip göreceğiz, sonuçtan sizleri de haberdar ederim.

ERD20

« Yanıtla #26 : Ekim 26, 2009, 06:25:52 ÖS »
merak etme benim de bu sorundan dolayı yatak değişti şimdi ses falan yok.rahat ol.ama 10 gün araba serviste bilmiş ol.

tarantula

« Yanıtla #27 : Ekim 26, 2009, 07:16:48 ÖS »
Bana göre konu açıp burada sorana kadar bi ustaya gösterseniz daha iyi  çözüm olur .

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #28 : Ekim 27, 2009, 08:57:30 ÖÖ »
Merhaba Kardeşim ,
Sonuçlardan bizide haberdan edersen çok sevinirim biliyorsun aynı sorun bende de var.Benimde bir çok arkadasım yatak değişirse ayarsızlık olur başın agrıyabilir dedi.Bende servise hiç bu konuda bastırmadım.Ama senin arabanın durumuna ve deneyimlerine göre bende bu konuda bir şeyler yapabilirim.Artık sanada hayırlısı banada çok gözüm kararırsa bende her an için niyeti bozabilirim.Bu arada honda Türkiyeyi aradım.Onlarda servisle konuşmuşlar arabamı tekrar bakıma alacaklarmış.Bakalım ne olacak ?
Arkadaşlar karar verildi ve motor yatağı değişiyor. Ben arabamı çok seyrek kullanabiliyorum, servisten çıktı çıkalı daha 400 km. yapabildim. Ama bu kadar az kullanıyor olmama rağmen ses iyice belirginleşti, hatta 2.viteste düşük devirde seyir halinde bile sanki dizel araba gibi ses gelmeye başladı. Bugün servise tekrar gittim ve durumu tekrar görüştük, yine aynı şeyi söylediler, ses limitler dahilindeymiş ve problem yaratmazmış. Ben de "peki gün gelir de arabayı elden çıkartmaya kalkarsam, dizel motor sesli benzinli arabayı kim alır?" diye sorunca istersem yatağı garanti kapsamında değiştirebileceklerini söylediler. Ben de bir gün süre istedim, komşum Ankara'da motor konusunda bir numara diye birisinden bahsetmişti. Yerini öğrenerek ona gidip bir de onun fikrini almak istedim, malum motorun komple inmesi ciddi bir operasyon. Büyük sanayide Opel servisi olan Yusuf Tereyağoğlu ile gidip tanıştım, derdimi anlattım. Yusuf bey sağolsun konuyla bizzat kendisi ilgilendi, ustalarının da görüşünü aldı. Söyledikleri Honda'nın ince yağ kullandıkları, bu yağın yatakları dolduramayabildiği ve yağ değişimi sonrası diğer markalarda da buna benzer ses sorunu olabildiğini söylediler. Bana mantıklı geldi, çünkü foruma ilk katıldığımda da sesi ilk defa servis çıkışında farkettiğimi belirtmiştim, serviste filtreler ve yağ değişmişti. İleride problem yaratır mı sorusuna ise çok net bir şey söylememekle birlikte bir usta 1000-2000 km sonra sesein kaybolacağını, kendi arabasında da yağ değişimi sonrası aynı problemi yaşadığını anlattı. Yatağın değişmesinin, motorun komple inmesinin başka problemlere, ayarsızlıklara neden olabileceği konusundaki tereddütüme ise katılmadılar, madem garanti kapsamında hemen değiştir dediler. İfadelerine göre yetkili serviste yapılan işlerde problem olmazmış. Bunu Bora için mi yoksa genel mi söylediler merak edip sormadım. Eve dönünce de Bora'yı aradım ve pazartesi için randevu aldım, yatak değişimi yapacaklar. Hayırlısı bekleyip göreceğiz, sonuçtan sizleri de haberdar ederim.

premium2008

• Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Kasım 13, 2009, 03:31:33 ÖS »
NİHAYET SES KESİLDİ
Aynı problemi olan arkadaşlara duyurulur. Tereddütlerimin üstesinden gelip 2 kasımda aracı Bora'ya teslim ettim, 10 kasımda arayıp aracı teslim alabileceğimi söylediler. Servisteki Salih ustayla test sürüşüne çıktık, tabii ki ben motor sesine dikkat kesildim o iğrenç sesi duymak için. Ses yoktu ama motor henüz tam ısınmadığı için yine de tereddüt içindeydim. Daha önce de söylediğim gibi ses ilk çalıştırmada motor soğukken değil, motor ısısı normale kadar yükselince geliyordu. Ustayı daha fazla oyalamamak için aracı teslim aldım ve hem motoru ısıtmak hem de şehir trafiğinden uzak daha sessiz bir ortamda dinlemek için çevre yoluna çıktım ve sesin kesildiğine emin oldum. Ertesi günü tekrar test ettim, düşük devirlerde dinledim ses yoktu. Herhalde bu sorun kafamdan tam silinene kadar bir süre daha dinlerim ama şimdilik bir problem görünmüyor. Motorun inmiş olmasından kaynaklı başka bir sıkıntı da fark etmedim. Dün Bora'dan aradılar, sorunun devam edip etmediğini, başka bir sorun olup olmadığını sordular. Bence en önemlisi de bu. Bu yaklaşımlarımdan ve ilgilerinden dolayı Bora'ya teşekkürlerimi iletirim.

gmlksz

« Yanıtla #30 : Şubat 02, 2010, 10:57:49 ÖÖ »
sorunuu yasan arkadalarım onram ıslemınden sonraa kac km yaptınız ve sorun devam edıyormu baska sıkıntılarr dogdumu buna baglı olarak dızel aractan nefret eden ben dızel den daha seslı bır motordan sıkıldım bılgılendırırsenız sevınırım

power

« Yanıtla #31 : Aralık 03, 2011, 11:07:01 ÖS »
YATAK PROBLEMİ OLAN ARKADAŞLAR KA KM  YAPTINIZ VE SES HALA VARMI ?

denizcan

« Yanıtla #32 : Aralık 12, 2013, 03:08:13 ÖS »
YATAK PROBLEMİ OLAN ARKADAŞLAR KA KM  YAPTINIZ VE SES HALA VARMI ?
güncel..

warter58

« Yanıtla #33 : Ocak 01, 2014, 07:34:01 ÖS »
hocam suan o sesi bende farkettim motorun içerisinden geliyor ne yaptırdınız ne yapmamı önerirsiniz 2008 otm Premium civic im var :/ bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum

denizcan

« Yanıtla #34 : Ocak 01, 2014, 09:17:57 ÖS »
hocam suan o sesi bende farkettim motorun içerisinden geliyor ne yaptırdınız ne yapmamı önerirsiniz 2008 otm Premium civic im var :/ bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum
valla açıkcası benim arabadanda arada geliyordu sattım ama bildiğim kadarıyla bu ses çoğu civic'te var ama sadece titiz kullanıcılar farkediyor yatak boşlukları her seride farklı olduğu için oranları düşük olanlarda ses yapma gibi bir sorun oluyor ama araca herhangi bir zararı v.s yokmuş diye duydum.sonuçta olsaydı duyardık motoru dağılan honda duymadık çok şükür o nedenle kafanıza takmayın ama yinede sesin kaynağını bilmediiğimiz için servise danışmanızı öneririm.hiç olmazsa bu konu ile ilgili iş emri açılır..

warter58

« Yanıtla #35 : Ocak 03, 2014, 05:35:27 ÖS »
servisle konuştum her civicte yatak boslugu varmış o seste varmış ama kimisinde düşük devirlerde kmisinde yüksek devirlerde cikarmis yatağı değişen arkadaşların ses aslında gitmiyormuş sadece o ses yüksek devirde ortaya çıkıyormuş ve motorun sesi araya karıştığı için farkedilmiyormus ama yinede içim hiç rahat değil çok titizim bu konularda ne yapmalıyım bilmiyorum :(

denizcan

« Yanıtla #36 : Ocak 03, 2014, 06:51:16 ÖS »
valla yapılıcak bişey yok çok rahatsız oluyorsanız bu konudan o zaman aracınızın yataklarını değiştirmelisiniz.forumda yatakları değiştirip ses sorunu kesilen birkaç arkadaş vardı.ama tavsyem bu konuyu fazla kafanıza takmamanız yönünde olucaktır.neticede sadece sizin araca has bir problem değil aslına bakarsak bu bir problem bile değil.sadece yatak boşluklarının her seride farklı olmasından kaynaklanan bir durum.zaten bu ses her zamanda olmuyor belirli dönemlerde duyuyordum bende ve aracı o şekilde sattım.hiçbir problemde çıkarmadı içinizi rahat tuttun..