Gönderen Konu: Direksiyonun oradan gelen gacırtı sesi????yardımmm  (Okunma sayısı 17787 defa)

koray.kozanli

• Ziyaretçi
Direksiyonun oradan gelen gacırtı sesi????yardımmm
« : Ekim 29, 2009, 10:26:28 ÖS »
2006 model civic arabamdan yaklaşık 100 ve üzeri hız yaptığımda direksiyonu çok hafif bişekilde hareket ettirdiğimde kulağı ve insanı gıcık edecek bi gacırtı gıcırtı sesi geliyor.sanki bi yere sürtüyor direksiyon ve bir türlü de gecmiyor bu ses..bileniniz varmı arkadaşlar yardımcı olun lütfen.insan arabasından soğuyor böyle durumlarda

slytech

Ynt: Direksiyonun oradan gelen gacırtı sesi????yardımmm
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2009, 08:30:03 ÖÖ »
hocam bende de var aynı sorun. biraz araştırınca çoğu civic te var olduğunu anlyorsun..

wallace_son

• AutoShow 2006
« Yanıtla #2 : Ekim 30, 2009, 08:33:35 ÖÖ »
vtecII lerde kronik sorundur bu arkadaşlar, bir sorun çıkartmaz keyfinize bakın.

serkansobe

« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2009, 09:27:36 ÖÖ »
aynı sorun bende de var 2000 model 1,6 ies. uyuz oluyorum bu sese. çözümü bilen varsa lütfen paylaşsın

ameros

« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2009, 09:31:25 ÖÖ »
beyler prblem direksiyon kutunuzda ... gidin ustanıza servisine gösterin .. çok acı bi ihtimal direksiyon kutusu değişecek ..

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2009, 09:48:15 ÖÖ »
Ewet bizim bir arkadaşda da aynı sorun vardı.Direksiyon kutusu değişince sorun ortadan kalkıyor ama biraz tuzlu sanırım.
beyler prblem direksiyon kutunuzda ... gidin ustanıza servisine gösterin .. çok acı bi ihtimal direksiyon kutusu değişecek ..

skullcrusher

« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2009, 10:05:58 ÖÖ »
eps kutusunun yağlanması gerekiyor.tüm vtecII lerin kronik direksiyon kutusu sorunudur bu.yağlamadan sonra uzunca bir süre gıcırtısız kullanabilirsin...

koray.kozanli

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2009, 10:34:46 ÖS »
teşekkürler herkese arkadaşlar servisime söyleyeyimde biran önce yapsınlar.umarım gecerde bende bu sinir sesten kurtulurum.

escapade

« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2009, 10:36:28 ÖS »
olmazsa teyp sesini az daha açarsın gıcırtı sesi kesilir :D

koray.kozanli

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Kasım 12, 2009, 11:32:35 ÖS »
arkadaşlar daha dün sorum bu sesin sorununu.ve direksiyon elektrikli oldugu için 650 milyon civarında bi masrafı var boş yere yağlama yapmayı denetmeyin derim.keyfe kedere bir durummuş.parası olan arkadaşlar 650 tl verip yaptırsınlar.tabi bu honda servislerde çok daha pahalıdır

honda121

« Yanıtla #10 : Kasım 13, 2009, 04:59:23 ÖS »
Pahalı bir sorun olmadığı kanaaitindeyim, vida veyahut yağlama ile ilgili bir problmdir. bende de aynı sorun var. Ama 100 yılda gıcırdasa başımıza iç açıcağına sanmıyorum. Kuru gürültü işte. Ayrıca bu tip sorunlarda servise gitmekte fayda var. Yurdum aç gözlü ustalarına aman dikkat...Şundan bundan yapıyor diye değişmedik parça bırakmazlar..

integracı

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Kasım 13, 2009, 06:06:03 ÖS »
arkadaşım aynı soruna benzer bir durum bende de vardı;olaydan önce 5-6 günden beri direksiyonu hafif sağa sola çevirdiğimde, hafif kasislerde, fren ve gaza bastığımda alt takımlardan gacur gıcır sesler geliyodu bilgisizlik ve ihmalkarlıktan bakım ve kontrolü aksattım ve başıma evin önüne park etmek için geri geri sağa manevra yaparken sağ ön tekerden tak küt diye bir ses hemen indim baktım araç sağa yatmış sağ çamurluk sağ tekerin üzerinde rot başı kırılmış akis yerinden çıkmıştı verilmiş sadakam varmışki hareket halinde olsaydı kesin takla atardım. araba beni uyarmış ama bilgisizlik işte yağan yağmurdan dolayı alt takımlar paslanmış gacırtılar ondan zannediyodum. sabit tecrübe; alt takımdan gelen sesler rot rotil arızasıdır, hiç ihmale gelmez derhal kotrol ve orjinal parça ile değiştirin lütfen. umarım iyi ifade edebildim, geçmiş olsun.

paşa

« Yanıtla #12 : Kasım 13, 2009, 11:32:17 ÖS »
benım 2006 model civic sedan yenı kasa aracımdada vardı bu sorun ama ben en sonunda buldum
söyluyorum:ön helezonların üst baglantı noktalarının bulundugu yerlerde toz ve toprak tanelerı bırıkıyor temızlenınce bu ses ortadan kalkıyor
duzenlı olarak 10000 km bı bakımlarda yaptırıyorum temızlık ısını

koray.kozanli

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Kasım 14, 2009, 01:18:39 ÖÖ »
integracı baktırdım rotlara heryerine rotlarda bişey olmadığı söylendi.gerçi bi problem yaratacağını düşünmüyorum ama yinede gıcık ediyor sesler.bilgilerin için tşk.ler sanada çok geçmiş olsun arkadaşım..paşa senin dediğin konuylada ilgileneceğim bi baktıracağım artık.tşk.ler

ameros

« Yanıtla #14 : Kasım 17, 2009, 03:23:35 ÖS »
arkadaşım aynı soruna benzer bir durum bende de vardı;olaydan önce 5-6 günden beri direksiyonu hafif sağa sola çevirdiğimde, hafif kasislerde, fren ve gaza bastığımda alt takımlardan gacur gıcır sesler geliyodu bilgisizlik ve ihmalkarlıktan bakım ve kontrolü aksattım ve başıma evin önüne park etmek için geri geri sağa manevra yaparken sağ ön tekerden tak küt diye bir ses hemen indim baktım araç sağa yatmış sağ çamurluk sağ tekerin üzerinde rot başı kırılmış akis yerinden çıkmıştı verilmiş sadakam varmışki hareket halinde olsaydı kesin takla atardım. araba beni uyarmış ama bilgisizlik işte yağan yağmurdan dolayı alt takımlar paslanmış gacırtılar ondan zannediyodum. sabit tecrübe; alt takımdan gelen sesler rot rotil arızasıdır, hiç ihmale gelmez derhal kotrol ve orjinal parça ile değiştirin lütfen. umarım iyi ifade edebildim, geçmiş olsun.
eğer 2006 araçta böyle bir problem varsa vay halimize... servis garanti verdi mi? kırılan parçalara..

statik

« Yanıtla #15 : Kasım 17, 2009, 03:33:54 ÖS »
Hayret bişey yaa :D sorun sorun sorun :D

sakhee

« Yanıtla #16 : Kasım 17, 2009, 03:50:00 ÖS »
Arkadaşlar bu sorun rotlarla, akslarla alt takımla ilgili bir sorun değil. Bazı arkadaşlar söylemiş. anladığım kadarı ile gerçekten kronik bir sorun. Yağlama vs. ile de düzelmiyor. direksiyonda kutuda bir yerde ufak bir parça ile ilgili birşey. Koray arkadaşın dediği gibi 650 TL civarı bir maliyeti var düzeltilmesi için. değişim gerekiyor. Biz sanayide bir yerde yaptırdık, 200 civarı yaptılar ama değişim olmadığı için zamanla tekrarlıyor. Gerçekten de çok berbat bir ses insanı çok fazla rahatsız ediyor. Ama bakınca da maliyetli bir sıkıntı Vtec II lerde de oluyor demekki. sadece bizim araçta değilmiş onu öğrendim bende. değişim olmadan düzelmiyor haberiniz olsun

statik

« Yanıtla #17 : Kasım 17, 2009, 04:44:33 ÖS »
sobe vti dostum bak ben sakhee arkadaşımızın dediği tarzda şeyler yüzünden accent maccent alayım dedim

serkansobe

« Yanıtla #18 : Kasım 17, 2009, 05:35:10 ÖS »
sobe vti dostum bak ben sakhee arkadaşımızın dediği tarzda şeyler yüzünden accent maccent alayım dedim
siz bilirsiniz o sizin düşünceniz. 2000 model 9 yıllık bi araba için direksiyon gıcırdaması normal bence. butür sorunlar var diye ben honda mı hyundai ile değişmezdim mesela

cıvıcem

« Yanıtla #19 : Kasım 18, 2009, 04:11:49 ÖS »

ben açıkçası honda ile hyundai accenti değişmeyi bırak karşılaştırmasını bile yapmazdım...

piscocuk

« Yanıtla #20 : Kasım 18, 2009, 04:23:29 ÖS »
bende sadece gülüyorum :D

28cotanak

« Yanıtla #21 : Kasım 18, 2009, 04:38:49 ÖS »
arkadaşlar bende de 2006 vtec var aynı sorun bendede oluyo arada servisten bi ark sordum elektirlli old. için masrafı çok ama önemsiz bişey duymamazlıktan gel dedi genel bi sorun yani

integtant_83

« Yanıtla #22 : Kasım 18, 2009, 08:20:02 ÖS »
Aynı sorun bende de var. Sanki trafikte belli bir süre yol aldıktan sonra yapıyor. Sonra kesilir gibi oluyor. Sonra tekrar bir ışıkta durduğum da 1mm sağa ya da sola direksiyonu çevirir gibi yaptığım anda, eski tahta sedirlerin üzerine oturunca çıkan ses gibi bir ses  insanı üzüyor. Arabada birileri varsa "inşallah bu çıkan sesleri diğerleri duymuyordur" diyesim geliyor:) 87 reno TX arabamın direksiyonu halter gibiydi ama bu kadar vızıltılı değildi.
                 Gıcırtı ve ses konusu bu arabalardan vazgeçme nedeni olacak kadar etkili ve sık rastlanıyor. Benim aracımdan buna örnekler; 1)Debriyaj gıcırtısı, 2) Direksiyon gıcırtısı, 3) Koltuk gıcırtısı 4) Cam tıkırtıları 5)Yumuşak kasislerden geçişlerde arkadan gelen sandık gıcırtısı sesi

MaximuS

« Yanıtla #23 : Kasım 18, 2009, 08:37:05 ÖS »
Aynı sorun bende de var. Sanki trafikte belli bir süre yol aldıktan sonra yapıyor. Sonra kesilir gibi oluyor. Sonra tekrar bir ışıkta durduğum da 1mm sağa ya da sola direksiyonu çevirir gibi yaptığım anda, eski tahta sedirlerin üzerine oturunca çıkan ses gibi bir ses  insanı üzüyor. Arabada birileri varsa "inşallah bu çıkan sesleri diğerleri duymuyordur" diyesim geliyor:) 87 reno TX arabamın direksiyonu halter gibiydi ama bu kadar vızıltılı değildi.
                 Gıcırtı ve ses konusu bu arabalardan vazgeçme nedeni olacak kadar etkili ve sık rastlanıyor. Benim aracımdan buna örnekler; 1)Debriyaj gıcırtısı, 2) Direksiyon gıcırtısı, 3) Koltuk gıcırtısı 4) Cam tıkırtıları 5)Yumuşak kasislerden geçişlerde arkadan gelen sandık gıcırtısı sesi
aynen ben de de böyle... hatta düşüncelerin dahi aynı... gerçekten çözümün ne olduğunu bilen varsa yardımcı olsun lütfen...

murat_ozbek

« Yanıtla #24 : Kasım 18, 2009, 08:55:43 ÖS »
arkadaşlar bilmeden yorum yapmayalım lütfen.bu kronik bir sorundur ve düzenli olarak bakımlarınızı yaptırdığınız servisinize durumu anlattığınızda ücret almadan yağlıyorlar ve sorun ortadan kalkıyor.