Gönderen Konu: Far sensörsüz araç kalmasın...  (Okunma sayısı 9584 defa)

aslan7333

Far sensörsüz araç kalmasın...
« : Aralık 21, 2011, 07:19:51 ÖS »
Kendi imalatım olan çift devreli (park-far) far sensörüdür.park ve far yanma karanlık şiddeti ayrı  ayarlanabilir,hava kararmaya başladığında önce parkları yakar,biraz daha kararınca farları yakar.hava aydınlanırken önce farı sonra parkları 20 sn gecikme ile söndürür.Tüm araçlara uyumludur.En kısa zamanda foto ekleyeceğim.

Fiyat:35 TL
Talip Eren-0 533 351 18 85.

2432

Ynt: Far sensörsüz araç kalmasın...
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2011, 07:36:52 ÖS »
Kendi imalatım olan çift devreli (park-far) far sensörüdür.park ve far yanma karanlık şiddeti ayrı  ayarlanabilir,hava kararmaya başladığında önce parkları yakar,biraz daha kararınca farları yakar.hava aydınlanırken önce farı sonra parkları 20 sn gecikme ile söndürür.Tüm araçlara uyumludur.En kısa zamanda foto ekleyeceğim.

iyi güzel de honda civic için daha önce montaj yaptınmı?
civic 2011 model aracımda servise de sordum far sensörleri uyumsuz şeklinde cevap aldım.
araç parkları ve kısaları yakıyor ama uzun farları yakmıyor.
uzun farları yakmak için far kolundan farları açmak gerekiyor?!

davyjones24

« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2011, 07:49:20 ÖS »

civic 2011 model aracımda servise de sordum far sensörleri uyumsuz şeklinde cevap aldım.

e bizahmet uzun farlarıda kendin yak...uznları nezaman yakacağını 35 tl lik değil 1335 tllik şey bile anlayamaz :)

2432

« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2011, 07:54:19 ÖS »

e bizahmet uzun farlarıda kendin yak...uznları nezaman yakacağını 35 tl lik değil 1335 tllik şey bile anlayamaz :)
far sensörlü araçlarda uzunları yakmak için sadece far kolunu ileri itersin. far ları açmazsın. bilmem anlatabildimmi.
civic de ise farın yanıyor ancak kulpu ileri itersen fark etmiyor,uzunların yanmıyor! anlatamadıysam tekrar deneyeyim

aslan7333

« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2011, 08:34:52 ÖS »
Kendi aracım 92 Accord da,mitsubishi L200 de,Hyundai Getz de uzunlarda herhangibir sorun yok,sizin aracınızda da park ve farları yakıyor demişsiniz.far kolunun mekaniğinden kaynaklı bir uyumsuzluk olabilir.mekaniğin mantığı çözülürse elbette elektronik olarakda devre uyumlu duruma getirilebilir.

gecetilkisi

« Yanıtla #5 : Aralık 21, 2011, 08:54:41 ÖS »
e bizahmet uzun farlarıda kendin yak...uznları nezaman yakacağını 35 tl lik değil 1335 tllik şey bile anlayamaz

:) valla dogru söylemiş kara şimşek felan olması lazım

aslan7333

« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2011, 12:19:59 ÖÖ »

[/quote]iyi güzel de honda civic için daha önce montaj yaptınmı?
[/quote]

Sizinki gibi araçlar için devrede birkaç ilave ve montaj şeklinde değişiklik yapılarak uyumlu hale gelebilir.

faw13

« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2011, 12:27:04 ÖÖ »
Aslinda tam olarak dogru degil afl+ sistemine sahip araclar, yagmur, sis' viraj ve karsidan gelen ve onunuzde giden araclari takip ederek uzunlari da yakip sondurebiliyor 1335tl degil ama yaklasik 4000 tl lik bir fark ile :-)

kacaman

« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2011, 01:02:41 ÖÖ »
ücrete kargo bedeli ve montaj şeması dahil mi acaba

aslan7333

« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2011, 01:08:00 ÖÖ »
kargo ücreti malesef dahil değil,oldukca uygun bir fiyata vermeye çalıştım zaten.montaj şeması gönderecem,hatta şemayı burdan yayınlayacaktım ama imageshack da sorun var galiba upload yapamadım.

kacaman

« Yanıtla #10 : Aralık 22, 2011, 01:11:30 ÖÖ »
madem böyle elektronik devreler yapabiliyorsunuz, cam kaldırma ve indirme modülü, yağmur sensörü gibi bişeyler daha yapsanız, hatta bunları kıt olarak bütün satsanız.

aslan7333

« Yanıtla #11 : Aralık 22, 2011, 01:19:23 ÖÖ »
bundan sonra sıra yağmur sensöründe,tabi o daha karmaşık,biraz zaman alacak...

aslan7333

« Yanıtla #12 : Aralık 22, 2011, 01:23:08 ÖÖ »
fotolar oldu galiba

« Son Düzenleme: Aralık 22, 2011, 01:24:55 ÖÖ Gönderen: aslan7333 »

can98

« Yanıtla #13 : Aralık 22, 2011, 06:00:21 ÖÖ »
Kendi yakmanın zevki hiç birşeyde yok :D :D

ediz82

« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2011, 02:48:56 ÖS »
bence xenon farlarda sıkıntı yapabilir..ama yinede denemk lasım..bıde bunu montaj yapıcak elektrıkcı lasımm :=)

aslan7333

« Yanıtla #15 : Aralık 22, 2011, 05:14:23 ÖS »
xenonlarda bir sorun olmaz,park veya far anahtarının çalıştırdığı herşeyi sorunsuz çalıştırır.

kocakus

« Yanıtla #16 : Aralık 22, 2011, 05:27:18 ÖS »
Hocam Merhabalar;
Sizi takdir ediyorum. Tüketen bir toplum olarak üreten insanları her zaman takdir etmenin gerekliliğine inanmışımdır. Şu anda aracım yok. (arıyorum) Olunca, eğer böyle bir özelliği yoksa kesinlikle alacağım bir ürün. Birbirimize söz söylemek yerine üreteni, çalışanı her zaman desteklemeliyiz. Ayrıca 35 TL iyi fiyat. Kutu içeriği 7-8 TL Kutunun kendisi 2TL anahtar 1 TL kablolar ve lehimler 5 TL olsa ayar düğmeleri ldr falan işine girince nerden baksanız 20 TL malzeme tutar. Malum atasözümüz der ki "EL EMEĞİ TEŞEKKÜRLE ÖDENMEZ"
bir de ürün üretildikten sonrası var. İsteyen olacak. yok havale geldi mi? kargoya verildi mi? takip numarası gönderildi mi? Aynı şeyleri siz yapsanız çoğu yerde 120 ye satılıyor biz bunu millete 60 a versek peynir ekmek gibi satarız diye düşünürsünüz... bence arkadaş çok makul bir fiyat söylemiş. Teşekkürler okuduğunuz için :)

tahirarit

« Yanıtla #17 : Aralık 22, 2011, 05:30:23 ÖS »
Hondacıysan, aracında otomatik yagmur sensörü ve far sensörü olsun istiyorsan 2006 makyajlı kasa ve üstü Accord alacaksın arkadasım... :)

kocakus

« Yanıtla #18 : Aralık 22, 2011, 05:34:11 ÖS »
Accord arıyorum ama 2006 ya param yetmez :)

aslan7333

« Yanıtla #19 : Aralık 22, 2011, 07:22:07 ÖS »
Hocam Merhabalar;
Sizi takdir ediyorum. Tüketen bir toplum olarak üreten insanları her zaman takdir etmenin gerekliliğine inanmışımdır. Şu anda aracım yok. (arıyorum) Olunca, eğer böyle bir özelliği yoksa kesinlikle alacağım bir ürün. Birbirimize söz söylemek yerine üreteni, çalışanı her zaman desteklemeliyiz. Ayrıca 35 TL iyi fiyat. Kutu içeriği 7-8 TL Kutunun kendisi 2TL anahtar 1 TL kablolar ve lehimler 5 TL olsa ayar düğmeleri ldr falan işine girince nerden baksanız 20 TL malzeme tutar. Malum atasözümüz der ki "EL EMEĞİ TEŞEKKÜRLE ÖDENMEZ"
bir de ürün üretildikten sonrası var. İsteyen olacak. yok havale geldi mi? kargoya verildi mi? takip numarası gönderildi mi? Aynı şeyleri siz yapsanız çoğu yerde 120 ye satılıyor biz bunu millete 60 a versek peynir ekmek gibi satarız diye düşünürsünüz... bence arkadaş çok makul bir fiyat söylemiş. Teşekkürler okuduğunuz için :)
Kocakuş arkadaşım öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim,yanlış anlamaya mahal vermemesi açısından söylemek isterimki kocakuş arkadaşımla herhangibir tanışıklığım yoktur,yine kendisi 2. nickle üye olmuş alel acele 9-10 mesaj yazıp reklama geçmiş diye düşünenler bile olabilir.böyle bir kanaat oluşmasını kesinlikle istemem.kocakuş arkadaşım sizi tenzih ediyorum,sakın olaki yanlış anlamayın,yorumunuz için tekrar teşekkür ediyorum.

mali

« Yanıtla #20 : Aralık 22, 2011, 07:52:24 ÖS »
Arkadaşım eline sağlık
bu konuda seni takdır ediyorum

MissioN

« Yanıtla #21 : Aralık 22, 2011, 08:48:29 ÖS »
düşünce güzell sistemde iyi ama arkadaşın yapmış olduğu cihaz hondaya özel birşey değil bütün arabalrda uygulanabilr.. basit bir devreyle yapılan işlem.
hondaya bunun montajı gerçekleşirse dohabilecek sorunlardan bir kacını yazmak istedim.
1.arıza lambasını %90 yakar çünkü arabanın farlarına beyine hiçbir müdahalede bulunmadan farklı bi sistemden elektirik gelicek ve farlar yanacak
2. farlar yandığında göstergede farın yandığına dahil hiç bir işaret göremezsiniz bu sisteme göre aynı zmanda gösterge ışıklarıda yanmaz.
3. diyelim gece oldu sensör sayesinde farlar yandı ama gösterge ışıkları yanmaz onun için siz gösterge ışıkları yakmak için far kolunu çevirecekzsiniz bu sefer beyinden farlara gelen elektirikle sensör cihazından farlara giden elektirik akımı çakışcak buda araçta problem yaratmasına sebep olabilr.

arkadaşalr bunları arkadaşın çizmiş olduğu şemedan anlayarak yazdım kimsenn malını kötüleme gibi bi derdim yok sistem güzell ama honda için olmaz bnce bu sistemi şahin doğan tarzı beyinsiz araçalrda 10 numara verim alınır..

aslan7333

« Yanıtla #22 : Aralık 22, 2011, 09:21:32 ÖS »
Kendi aracım 92 Accord da kullanıyorum,bu dediklerinizin hiçbiri olmadı,Accord un ne kadar karmaşık sistemi olduğunu bilen bilir.gayet sağlıklı çalışıyor.Şemayı yanlış yorumlamışsınız.Her araçta parkları yakmak demek aynı zamanda gösterge ışıklarınıda yakmak demektir,birlikte yanarlar yani,Farlarıda beyin yakmaz,rölesi vardır.
« Son Düzenleme: Aralık 22, 2011, 09:22:42 ÖS Gönderen: aslan7333 »

MissioN

« Yanıtla #23 : Aralık 22, 2011, 09:47:55 ÖS »
Kendi aracım 92 Accord da kullanıyorum,bu dediklerinizin hiçbiri olmadı,Accord un ne kadar karmaşık sistemi olduğunu bilen bilir.gayet sağlıklı çalışıyor.Şemayı yanlış yorumlamışsınız.Her araçta parkları yakmak demek aynı zamanda gösterge ışıklarınıda yakmak demektir,birlikte yanarlar yani,Farlarıda beyin yakmaz,rölesi vardır.

senin yaptığın şemada parkları yakarken anahtarı kullanmdan elektirk gönderiyosun anahtarı açılmamış bi aracın gösterge ışıkları nasıl yanıyoo anlamadım.. geçenelrde arka plaka aydınlatması için farklı bir ampül kulladım ve araç arıza ışığı yaktı ampülün çektiği akımı aracın sistemi kaldırmadı madem beyinden bir akım gitmiyor arıza lambası neden yandı peki.. ben elektirkçi fln değilim araç elektiriğindende çok fazla anlamam sadece bildiğim elektirik bilgisine göre yaptığın sistem bizim arabalarda verim sağlamaz bu benim görüşüm.. ben senn yerinde olsam madem kendi aracına uygulamışsın videoya çek burada yayınla insanlarda içi rahat bi şekilde almış olurlar.. sistemini 92den 2011 e çok seneler geçti..
« Son Düzenleme: Aralık 22, 2011, 09:48:45 ÖS Gönderen: MissioN »

aslan7333

« Yanıtla #24 : Aralık 22, 2011, 10:37:49 ÖS »
Çalışmayan bir devreyi satmam elbatteki ama yinede en kısa zamanda video ekleyeyim.bu sistem ile araca extra veya farklı ampül takmak tamamen farklı şeylerdir,far sensörünün mantığı sadece ve sadece park ve far anahtarlarını paralelden by-pass lamaktır.bu bütün sensörlerde böyledir.Şemayı daha dikkatli inceleyin ve sağ alt tarafında çizilmiş olan bağlantı kombinasyonlarını iyi yorumlayın,dışardan elektrik veriyor diya birşey yok,4 farklı bağlantı şekli var ve bütün araçlarda bu şekillerden biri geçerlidir.araçların far sistemlerini gözünüzde bu kadar büyütmeyin ve inanın ki 90 dan bu güne fazla birşey değişmedi,hala röleler kullanılıyor,90 model Accord ile 2000 Civic in göğüs kumanda ve devreleri neredeyse tamamen aynıdır hatta accord da daha fazla detay vardır.