Gönderen Konu: Far sensörsüz araç kalmasın...  (Okunma sayısı 9587 defa)

fth34

Ynt: Far sensörsüz araç kalmasın...
« Yanıtla #25 : Aralık 22, 2011, 10:50:15 ÖS »
hocam tebrik ederim bir video ile dahada net anlaşılacağınıza eminim ellerinize sağlık

hakankoca

« Yanıtla #26 : Aralık 23, 2011, 09:39:07 ÖÖ »
emeğinize ellerinize sağlık....eğer örnek olur ise sanırım önyarıları kolay aşacaksınız.....bir şeye kafa yormanız ve üretmiş olmanız takdir edilecek bir durum...teşekkürler....

2008 elegance

« Yanıtla #27 : Aralık 23, 2011, 04:23:09 ÖS »
aküden bağlantı alındığında nasıl bir sonuç verir bilmiyorum. fakat sorun çıkartacağını düşünen arkadaşlar için söylüyorum; aküden alınan bağlantıyı oradan değilde park anahtarı ve far anahtarının girişinden alırsanız hiçbir sorun yaşamazsınız. sonuçta hava kararınca parkları ve farları siz yakmış gibi olursunuz fakat bunu siz yerine far sensörü yapar.

aslan7333 arkadaşım eline sağlık, yanlışım var ise düzelt.

aslan7333

« Yanıtla #28 : Aralık 23, 2011, 08:10:02 ÖS »
2008 elegance arkadaşım yanlışınız yok,olayın mantığı budur zaten.şemada akü ile gösterdimki artı veya eksi net anlaşılsın.bu şemayı herhangibir oto elektrikçisine gösterip uygula dediğinizde aküye kadar kablo çekmez zaten,en yakın yerden artı veya eksiyi alır.örneğin park veya far anahtarını açtığınız zaman sisteme +12 v gönderiyorsa siz herhangibir yerden +12 v alıp anahtarın çıkışına bağlayabilirsiniz,2 tane +12v çakışması gibi bir durum olmaz,sonuçta heryer 1 tane aküden besleniyor.aynı durum eksi gönderen park far anahtarları içinde geçerlidir,sadece uçların biri +12v yerine şaseye bağlanacak(eksiye yani).

aslan7333

« Yanıtla #29 : Aralık 24, 2011, 01:01:28 ÖÖ »
Arkadaşlar şema biraz kafa karıştırdı galiba,rahat anlaşılması açısından en basit şekilde revize ettim.ilk şema da doğru ve geçerlidir,sadece daha detaylıdır.

yeni şema:

astra_21

« Yanıtla #30 : Aralık 24, 2011, 05:53:42 ÖÖ »
Kendi imalatım olan çift devreli (park-far) far sensörüdür.park ve far yanma karanlık şiddeti ayrı  ayarlanabilir,hava kararmaya başladığında önce parkları yakar,biraz daha kararınca farları yakar.hava aydınlanırken önce farı sonra parkları 20 sn gecikme ile söndürür.Tüm araçlara uyumludur.En kısa zamanda foto ekleyeceğim.

Fiyat:35 TL
Talip Eren-0 533 351 18 85.
iyi güzel de honda civic için daha önce montaj yaptınmı?
civic 2011 model aracımda servise de sordum far sensörleri uyumsuz şeklinde cevap aldım.
araç parkları ve kısaları yakıyor ama uzun farları yakmıyor.
uzun farları yakmak için far kolundan farları açmak gerekiyor?!

uzunları yakan sistem far sensörü olarak geçmiyor zaten far sensöründe kendin yakıyorsun uzunları.

kocakus

« Yanıtla #31 : Aralık 24, 2011, 01:44:28 ÖS »
http://www.otosens.com/index.php?islem=urun&ID=29&model=31&goster=gb

deki gibi daha gelişmiş bir model üretmeniz mümkün olur mu? Mesela Follow me home tarzı bir özellik? veya kontak açıldıktan 10 saniye sonra devreye girme gibi?
Diğer husus ise merak etmeyin kimse kimsenin fake i değil. ben siteyi yeni buldum sadece. eski aracımı almadan önce hanıma Accord alalım demiştim. o zaman inandıramamıştım. şu anda o da inandı. Arabayı sattım yerine accord bakıyorum... google amca sağolsun honda accord yazınca bu siteyi gösterdi...

aslan7333

« Yanıtla #32 : Aralık 24, 2011, 02:55:38 ÖS »
Elbetteki öyle bir cihaz üretilebir.benim amacım en uygun fiyatlı herkesin çok cüzi bir ödemeyle otomatik far sistemine sahip olabileceği ve yeterli görevi yapabilecek bir cihaz.
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2011, 02:57:13 ÖS Gönderen: aslan7333 »

aslan7333

« Yanıtla #33 : Aralık 25, 2011, 07:50:35 ÖS »
Arkadaşlar bu arada devreye kontak açıldıktan sonra marş basana kadar zaman tanımak amacıyla geciktirme devresi ekliyorum,kullanıcı ayarlayabilecek 1-20 saniye arası gecikme ayarı yapılabilir,malesef fiyat da 5 TL artmak zorunda.

aslan7333

« Yanıtla #34 : Aralık 25, 2011, 07:56:13 ÖS »
Video ekleyecektim ama cuma akşamı termostat marifetiyle arabam hararet yaptı,dün sabah çektik sanayiye.üst kapak conta,subaplar,ekzos ve emme manifolt vs.gitmiş.motor açıldı.durduk yerde sorun çıktı işte.işi bitince video ekleyecem.

aslan7333

« Yanıtla #35 : Aralık 26, 2011, 04:12:21 ÖS »
işte arabamın son durumu.karnı deşilmiş bir accord.

kocakus

« Yanıtla #36 : Aralık 26, 2011, 09:19:35 ÖS »
Geçmiş olsun. kısa zamanda hallolur inşallah.

aslan7333

« Yanıtla #37 : Aralık 26, 2011, 10:27:44 ÖS »
teşekkür ederim kocakuş arkadaşım.bugün parçaları aldım,kapakda taşlandı,yarın toplanacak inşallah.

2008 elegance

« Yanıtla #38 : Aralık 27, 2011, 09:09:41 ÖÖ »
geçmiş olsun

Grafink

« Yanıtla #39 : Aralık 27, 2011, 09:30:19 ÖÖ »
Hondacıysan, aracında otomatik yagmur sensörü ve far sensörü olsun istiyorsan 2006 makyajlı kasa ve üstü Accord alacaksın arkadasım... :)

Direk 2006 ve üstü civic HB de alabilirsin. Katlanır ayna da mevcut :D

sogulcan

« Yanıtla #40 : Aralık 27, 2011, 10:47:02 ÖÖ »
Valla bravo arkadaşım.İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz ama bu işe emek vermişsin ve çok ucuza satıyorsun.Helal olsun sana eline sağlık.

kocakus

« Yanıtla #41 : Aralık 27, 2011, 05:32:43 ÖS »
Hondacıysan, aracında otomatik yagmur sensörü ve far sensörü olsun istiyorsan 2006 makyajlı kasa ve üstü Accord alacaksın arkadasım... :)

Direk 2006 ve üstü civic HB de alabilirsin. Katlanır ayna da mevcut :D

HB düşünmüyorum. Ford Touneo Connect vardı. Honda Accord almak niyetiyle sattım. Accord dışında düşünmüyorum... Orjinal istiyorum. Ne dışına ne içine ekstra birşey yapılmamış olsun isterim...

aslan7333

« Yanıtla #42 : Aralık 27, 2011, 08:42:52 ÖS »
Bugün Mustafa arkadaşımın 86 golf üne cihazı taktık.ilk yaptığım cihazlardan,kutu şekli ve kablo renkleri yanıltmasın.ayrıca bu cihazda kontaktan sonra bekleme devreside yok.

Öncelikle kontaktan bir 12v bulmaya çalıştık ve bulduk

Mustafa sevindi 12v u bulunca

Sonra cihazın anahtarının montajı yapıldı

sensörün kablolarını bağladık

Far anahtarından park ve far kontak uçlarını bulup cihaza gidecek kabloları bağladık

Ve bütün kabloların cihaz bağlantısını yaptık

Videosunuda çektik.mümkün olduğunca detaylı anlatmaya çalıştım,amatör çekim oldu tabi.sesli izleyin.
http://www.youtube.com/watch?v=JphsjbaNH_Y&feature=youtu.be

34GKN

« Yanıtla #43 : Aralık 27, 2011, 08:49:25 ÖS »
süper olmuş emeğe saygı diyorum ama biraz daha geliştirilmeli bence başarıların devamı arkadaşım :)

aslan7333

« Yanıtla #44 : Aralık 28, 2011, 02:28:01 ÖS »
Teşekkür ederim 34GKN arkadaşım.Cihaz tabiki geliştirilebilir,follow me home ilaveside isteyenler oldu,yapılabilir ama maliyet değişeceğinden en uygun cihazı üretmek adına fazla ilave yapmıyorum.malum insanlarımızın emeğe pek aldırdığı yok,bu cihaz bir marka olsaydı hiç düşünmeden 3-4 katı rakam verirlerdi.tüketim toplumu yapıldık ya ona üzülüyorum.

kocakus

« Yanıtla #45 : Aralık 30, 2011, 04:45:53 ÖS »
Hocam Follow me Home diyen bendim. kontak açıldığında çalıştırmaya kadar olan 8 - 10 s lik gecikme devresini aynen follow me için de kullanıyolar. o yüzden fazladan maliyet olmamış oluyor...

aslan7333

« Yanıtla #46 : Aralık 30, 2011, 07:57:03 ÖS »
Arkadaşım öncelikle follow me de isteyenler var diye direk seni kastetmedim,başka yerlerde de isteyenler oldu.Bu cihaza follow me özelliği hiç masrafsız kazandırılmış olsaydı öyle derdim zaten.bir devrenin içine hiçbir ilave yapmadan hadi şu görevide yap diyemezsiniz,ayrıca 5 TL lik extra malzeme bile kullansanız bu maliyettir.Follow me dediğiniz devreyi sadece zaman rölesi ile de yapabilirsiniz,ama detay katamazsınız.ne beklediğinz önemli.kendi aracım için yapmaya başladım,yakında biter,ama dediğim gibi extra maliyetli olacak.

kocakus

« Yanıtla #47 : Aralık 31, 2011, 10:45:22 ÖÖ »
tamam hocam kızma... follow me mevzusunda sadece zaman yeterli olur herhalde. ekstra nasıl bir detaydan bahsediyorsunuz?

aslan7333

« Yanıtla #48 : Aralık 31, 2011, 01:30:36 ÖS »
bazıları şöyle;folow me özelliği sadece kısa farlarımı yakacak,sislerimi yakacak,hepsinimi yaksın,devreye gireceği karanlık seviyesi far sensörünün farları yakma seviyesi ile aynımı olsun,dahamı karanlıkta devrede olsun.follow me farların açık kalma süresi ana devrenin hiçbir değerini etkilemeden(kontak sonrası bekleme gibi) kullanıcı tarafından tamamen bağımsız ayarlanabilsinmi vs vs...

aslan7333