Gönderen Konu: Civic'in Gizli Özellikleri  (Okunma sayısı 108781 defa)

faw13

Ynt: Civic'in Gizli Özellikleri
« Yanıtla #50 : Ocak 12, 2012, 08:44:34 ÖS »
hbler iyi ya da 1.4 istemiyordum bir de ben aracı aldığımda 7-8 bin lira daha pahalıydı zaten biraz limitleri zorladı, mutluyum arabamla :D

denizinsonu

« Yanıtla #51 : Ocak 13, 2012, 09:30:37 ÖÖ »
Sado01 arkadaşım güzel ve yararlı bir konu açmışsın
-silecek olayı motorun devir hızına göre artıyor
-bişey daha ekleyeyim araç (benimki otomatik) 5 viteste giderken gaza sabit basılıyken devir düşüyor hız sabit kalıyor. sanki vites atmış gibi 6. vitese geçmiş gibi oluyor
hızım 75 veya 80 le ayağım gazda sabitken motorun devri düşüyor
bilmem anlatabildimmi :D

bu 5. viteste giderken hızın sabit kalıp devrin birden düşmesi olayına aynen katılıyorum. arabam henüz 3000 km de. bu haftasonu otobanda başıma geldi. nooluyo dedim? araç uyku moduna geçiyo sanki...

poseidon999

« Yanıtla #52 : Ocak 13, 2012, 09:41:07 ÖÖ »
Bu çok ilginç.
Vites değiştirmiyorsun gaz sabit
hız düşmüyor ama devir düşüyor öyle mi?
Komik gelecek ama bunun için aracın giderken CC sinin yükselmesi lazım.

Acaba araç yokuşamı geliyor diyeceğim ama hız düşer o zaman da.
Bunun mantıklı bir açıklaması olması lazım.
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2012, 09:42:46 ÖÖ Gönderen: poseidon999 »

faw13

« Yanıtla #53 : Ocak 13, 2012, 09:55:35 ÖÖ »
Bu çok ilginç.
Vites değiştirmiyorsun gaz sabit
hız düşmüyor ama devir düşüyor öyle mi?
Komik gelecek ama bunun için aracın giderken CC sinin yükselmesi lazım.

Acaba araç yokuşamı geliyor diyeceğim ama hız düşer o zaman da.
Bunun mantıklı bir açıklaması olması lazım.

tork kontrolüdür muhtemelen, genelde otomatikler ara gazlı gidiyor, kullanırken hissediliyor, bende de yapıyor aynı şeyi çünkü, normal basınca devir alıyor, devir değişmeden araç hızlanıyor ya da sabit giderken bir süre sonra devir düşüyor, dediğim gibi bence tork kontrolü

denizinsonu

« Yanıtla #54 : Ocak 13, 2012, 09:57:32 ÖÖ »
aynen. anlatsalar banada ilginç gelirdi inanın. daha arabamı yeni yeni tanıyor ve alışmaya çalışıyorum. 3000 km yi biraz geçtim yol olarak. haftasonu otoyolda 100 km'nin biraz üzerinde gidiyorum sanırım... motor sesini dinledim sanki araç 4. vites gibi geldi bana. kulakçığa dokundum ekranda 5 yazdı. aa dedim. normalde 2000 devirde 5. viteste 100 ile gidiyor araç... birden devir dediğim yerlere düştü, motor sesi azaldı, hızım aynı kaldı... nooluyoo dedim... bu olay başına gelen başka otm kullanıcıları varmı acaba

Muhsin07

« Yanıtla #55 : Ocak 13, 2012, 10:08:06 ÖÖ »
ben mazda otomatik kullandım uzunca bi süre dediğin olayların hepsi ondada vardı ben çok merak etmedim açıkcası ama araba deviri kendisi ayarlıyor sanırım otomatik olduğu için
otomatikler neticede deviri ve vites geçişini ilk önce gaz tepkimesine göre ayarlıyor sen ne kadar az basarsan devir o kadar eksik kalıyor hatta sein olay gibi bakıyorsun araba 4.vites de 50 km hızla 1500 2000 devirlerde gidiyor ama bu uzun sürmüyor araç müdale ediyor sonra,vitesi küçültüyor deviride olması gereken yere getiriyor  hem zaten yüksek vitesle düşük devirde gitmek ne tasarruf nede aracı korur
ama araba bakıyorki düzgün gitmiyor sonra müdahele ediyor devire yazılımı böyle diye düşünüyorum
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2012, 10:10:30 ÖÖ Gönderen: Muhsin07 »

2432

« Yanıtla #56 : Ocak 13, 2012, 10:09:27 ÖÖ »
aynen. anlatsalar banada ilginç gelirdi inanın. daha arabamı yeni yeni tanıyor ve alışmaya çalışıyorum. 3000 km yi biraz geçtim yol olarak. haftasonu otoyolda 100 km'nin biraz üzerinde gidiyorum sanırım... motor sesini dinledim sanki araç 4. vites gibi geldi bana. kulakçığa dokundum ekranda 5 yazdı. aa dedim. normalde 2000 devirde 5. viteste 100 ile gidiyor araç... birden devir dediğim yerlere düştü, motor sesi azaldı, hızım aynı kaldı... nooluyoo dedim... bu olay başına gelen başka otm kullanıcıları varmı acaba
2000 devirle 100 le giderken devir çubuğun daha mı aşağı düştü? anlayamadım

denizinsonu

« Yanıtla #57 : Ocak 13, 2012, 10:13:56 ÖÖ »
2000 devirle 100 le giderken devir çubuğun daha mı aşağı düştü? anlayamadım

bence de herhalde otm vites yazılım ilişkisi olmalı bu. daha çnce otm kullanmadığım için belkide bana değişik geldi.. otm hakkıyla kullanmak da bir kültür işi sonuçta..

bu arada devir 2000 altına düşmedi... üzerindeydi, 2000'e düştü. normale geldi... anlatabildim mi

2432

« Yanıtla #58 : Ocak 13, 2012, 10:16:32 ÖÖ »
araç sıkışmazsa ,rampa çıkmaz, düz yolda sen de fazla basmazsan 2000 devirle 100 rahat oluyor. ben de aldığım gün şaşırmıştım bu araba 6 vites de bize 5 diye mi sattıyorlar demiştim.

denizinsonu

« Yanıtla #59 : Ocak 13, 2012, 10:19:07 ÖÖ »
aynen öyle. bizde ae101 corolla var. manuel. 3000 devride 100 km gidiyor. fd6 genelde seninde dediğin şartlarda 2000 devirde 100 km gidiyor. bence süper.

mali

« Yanıtla #60 : Ocak 14, 2012, 10:57:29 ÖÖ »
Arkadaşlar şu bir gerçek Honda tanıtım ve reklam yapamıyor
maalesef bu yüzden birçok özellik bilmediğimiz gizli özellik oluyor :(
arkadaşım bana wv ve yeni fiestaları anlatırken sinyal olayını anlatmıştı
sinyal koluna dokunuyorsun 3 kere sinyal veriyor sonra kendiliğinden duruyor diye
çok hoşuma gitmişti hondada niye yok diye üzülmüştüm
sonra civiğimi aldım bir baktım fd6 lardada varmış
ama arabayı ne satarken ne tanıtırken bunları anlatan olmadı bu özelliğini bilmeden aldım
ve civiğin bilmediğim bir özelliği çıktı
başka markalar bunları çatır çatır tanıtıyor

2432

« Yanıtla #61 : Ocak 14, 2012, 11:01:29 ÖÖ »
sinyal durumunu bırak arabayı bile tanıtmıyorlar. galeriye gidiyoruz şunu almayı düşünüyorum diyoruz, sadece konuştuğumuz aracın fiyatı ve yapılabilecek aksesuarları.
aldıktan sonra kullanma klavuzundan öğreniyoruz :))

2008 elegance

« Yanıtla #62 : Ocak 14, 2012, 11:58:56 ÖÖ »
bu sinyal olayı makyajlı kasalardamı var? benim 2008 elegance'ta yok çünkü.

bide frene basınca silecek olayını hiç farketmedim.

faw13

« Yanıtla #63 : Ocak 14, 2012, 12:07:59 ÖS »
bu sinyal olayı makyajlı kasalardamı var? benim 2008 elegance'ta yok çünkü.

bide frene basınca silecek olayını hiç farketmedim.

makyajlı kasalarda var, ayrıca bana herşeyini tek tek tek anlatmışlardı, satın alırken de, satın aldıktan sonra teslim ederken de, fazladan bir tek teyp in detay ayarlarıyla kadran testini bulabildim, ki onlar da lüzumsuz şeyler son kullanıcı için :)

GermansG

Ñòàáèëüíûé ç
« Yanıtla #64 : Ocak 14, 2012, 01:54:45 ÖS »
Äëÿ òåõ, êòî èùåò äîïîëíèòåëüíûé èëè îñíîâíîé çàğàáîòîê â èíòåğíåòå!   

Õî÷ó ïğåäëîæèòü Âàøåìó âíèìàíèş ñàéò, êîòîğûé ìíå ïîìîã â çàğàáîòêå â èíòåğíåòå:   
Çàğàáîòîê â èíòåğíåòå - ÏÎÄĞÎÁÍÀß òåõíîëîãèÿ çàğàáîòêà â èíòåğíåòå îò 20$ åæåäíåâíî !!!   
Áåñïëàòíûå ıëåêòğîííûå êíèãè ğóêîâîäñòâà ïî çàğàáîòêó â èíòåğíåòå, ïğåâğàòè ğàáîòó â õîááè!   
"Fast Easy Money" - ñóïåğıôôåêòèâíûé ïîøàãîâûé ğåöåïò äîñòèæåíèÿ íà 100% ãàğàíòèğîâàííûõ óñïåõîâ â ıëåêòğîííîé  êîììåğöèè, äàæå åñëè ó âàñ íåò íè îïûòà, íè ñàéòà, íè ïğîäóêòà äëÿ ïğîäàæ...   

PS:// Èçâèíÿşñü, åñëè îòïğàâèë íå â òîò ğàçäåë, ïåğåíåñèòå åãî ïîæàëóéñòà â áîëåå ïîäõîäÿùèé ğàçäåë.                                                                     

Ñïàñèáî!

mali

« Yanıtla #65 : Ocak 14, 2012, 01:58:23 ÖS »
bu ne ki şimdi ?

Äëÿ òåõ, êòî èùåò äîïîëíèòåëüíûé èëè îñíîâíîé çàğàáîòîê â èíòåğíåòå!   

Õî÷ó ïğåäëîæèòü Âàøåìó âíèìàíèş ñàéò, êîòîğûé ìíå ïîìîã â çàğàáîòêå â èíòåğíåòå:   
Çàğàáîòîê â èíòåğíåòå - ÏÎÄĞÎÁÍÀß òåõíîëîãèÿ çàğàáîòêà â èíòåğíåòå îò 20$ åæåäíåâíî !!!   
Áåñïëàòíûå ıëåêòğîííûå êíèãè ğóêîâîäñòâà ïî çàğàáîòêó â èíòåğíåòå, ïğåâğàòè ğàáîòó â õîááè!   
"Fast Easy Money" - ñóïåğıôôåêòèâíûé ïîøàãîâûé ğåöåïò äîñòèæåíèÿ íà 100% ãàğàíòèğîâàííûõ óñïåõîâ â ıëåêòğîííîé  êîììåğöèè, äàæå åñëè ó âàñ íåò íè îïûòà, íè ñàéòà, íè ïğîäóêòà äëÿ ïğîäàæ...   

PS:// Èçâèíÿşñü, åñëè îòïğàâèë íå â òîò ğàçäåë, ïåğåíåñèòå åãî ïîæàëóéñòà â áîëåå ïîäõîäÿùèé ğàçäåë.                                                                     

Ñïàñèáî!

06VG544

« Yanıtla #66 : Ocak 14, 2012, 02:01:22 ÖS »
Bir çok arkadaşım civic lerde sıcak havanın arka tarafına gelmediğini söyleyip durdu dün kullnma klavuzunu inceledim (2 Ay Sonra Aklıma geldi Anca :D ) birde ne göreyim ön koltukların altlarında 2 şerli toplam 4 dene hava yolunun arka kısma gittiğini gördüm :D mali arkadaşımızın dediği gibi bunuda belirtmemişlerdi bana ama ben hala bu 15km hız a gelince otomatik kapı kitleme olayını yapamadım :(

2432

« Yanıtla #67 : Ocak 14, 2012, 02:05:26 ÖS »
Bir çok arkadaşım civic lerde sıcak havanın arka tarafına gelmediğini söyleyip durdu dün kullnma klavuzunu inceledim (2 Ay Sonra Aklıma geldi Anca :D ) birde ne göreyim ön koltukların altlarında 2 şerli toplam 4 dene hava yolunun arka kısma gittiğini gördüm :D mali arkadaşımızın dediği gibi bunuda belirtmemişlerdi bana ama ben hala bu 15km hız a gelince otomatik kapı kitleme olayını yapamadım :(
arkadaşım kapılar kilitlenmiyor daha önce de yazdım.cevapları okumuyorsuun sanırım. boşuna uğraşma kendini harap etme

mali

« Yanıtla #68 : Ocak 14, 2012, 02:10:13 ÖS »
kitlenmiyormuş maalesef
kullanma klavuzunda 5 saniye sonra 2. çıt sesi gelir diyor ama 2. çıt sesi gelmiyor
bende ben beceremiyorum demiştim olsa güzel olurdu

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #69 : Ocak 14, 2012, 03:15:30 ÖS »
01-06 arası olanlarda var mı boyle şeyler? bi kadran olayını bılıyorum.Teypde hız göstergesi falan filan hoşuma gitti bak.Bizimkilerde vr mı ki?

hsncck26

« Yanıtla #70 : Ocak 14, 2012, 03:25:11 ÖS »
01-06 arası olanlarda var mı boyle şeyler? bi kadran olayını bılıyorum.Teypde hız göstergesi falan filan hoşuma gitti bak.Bizimkilerde vr mı ki?
yok maalesef :)

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #71 : Ocak 14, 2012, 03:43:11 ÖS »
yok maalesef :)
Sövesim geldi :D