Gönderen Konu: Honda city üretimi durdu, honda aracı siteden kaldırdı...  (Okunma sayısı 38751 defa)

ilkercom

• Hasan İlker Çom
Ynt: Honda city üretimi durdu, honda aracı siteden kaldırdı...
« Yanıtla #25 : Ocak 10, 2012, 01:55:36 ÖS »
polo classic

can98

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #27 : Ocak 10, 2012, 02:04:05 ÖS »
citinin muadili hiç olmadı yazmışsınız ya :D bi dönem ucube polo classic vardı.

poseidon999

« Yanıtla #28 : Ocak 10, 2012, 02:04:50 ÖS »
herneyse... Luzumsuz polemiğe gerek yok...
Ctiy boşta değil. Neden olsun ancak City'nin muadili araç VW de hiç olmadı, Fiatta oldu (Albea) Reno'da oldu (Symbol) Dacia'da oldu ( Logan) velhasıl City'nin fiyatı bu saydıklarımdan çok yüksek olduğu için ve dizel olmadığı için rekabet şansı yoktu... Bu yüzden piyasadan çekilmesi gayet normal... Beklenebilir bir mesele...

Sen de yerin dibine soktun City'i yaw. :)
son makyajlı kasası bence bir öncekine göre yeterince konforlu ve daha albenili.
Albea değil ama belki Linea ile karşılaştırılabilir.

Grafink

« Yanıtla #29 : Ocak 10, 2012, 02:15:47 ÖS »
ahaha eyvalla ilkercom onu unutmuşum hakikaten bin yılın ucubesi...

Arkadaşlar yanlış anlamayın ben kıyaslamıyorum, Segment ve satış kitlesi açısından söylüyorum... Sonuçta kıyaslanmadığı ne kadar gerçekse City ve az önce saydığım arabaların satıldığı pazar aynı... Mini Sedan... Yoksa elbette kıyası yoktur.... Velhasıl o segmentte önemli olan önce az yakıt ( dizel) sonra Düşük fiyat ( City bu sınıfın en pahalı aracıydı belkide ) En son kalite...  Bu yüzden City rekabeti amaçlanan yerde sınıfta kaldı. Yoksa kendi çapında çok güzel araçtır... ona söz söylemiyorum... Sonuçta Honda'nın C sınıfı arabası Civic. Altında ise City ve Jazz var... Mesela Jazz satışları olukça iyi... Uzun süre devam edecektir... Farklılığı var, Tam katlanır koltukları var, Cam tavanı var... Bu yüzden bir albenisi var...
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2012, 02:17:31 ÖS Gönderen: Grafink »

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #30 : Ocak 10, 2012, 02:17:12 ÖS »
yaw ben city yi pek sevmem Hondanın hırçınlığı yok. ama aile arabası olaak clio mlio hepsinden çok çok üstün bir arabadır.
Bende ies varken bi arkadaşa tavsiye ettim gidip city almıştı. Unodan sonra adama mercedes gibi geldi çok memnun hala kullanıyor. az yakıo süper araba diyordu :D

Adam Hondaya biniyorum diye seviniyor daha ne olsun. keşke piyasa böyle adamlarla dolsa. adam 25 bin para veriyor abs olmayan araba alıyor. sonra bize patlıo :S Al city en azından donanım var.

Grafink

« Yanıtla #31 : Ocak 10, 2012, 02:18:15 ÖS »
Bence de kendi sınıfının en üstün arabası city, Dediğim gibi o hususta kıyaslamıyorum, istatistik bilgi, segmen, pazar payı vs.. Söylemek istediğim şey..

poseidon999

« Yanıtla #32 : Ocak 10, 2012, 02:24:11 ÖS »
Yazık oldu.
dediğiniz gibi bu aracın sıfır km fiyatı bu donanıma göre 30-35 bin olmamalıydı.
ama hiç şaşrımayalım 98 model Civic'e 20,000 çekilen piyasada
sıfır km City'e 35,000 tl istenmesi çok da değil aslında.
Bunu da kara mizah olarak algılayın.

Ya istemezmiydiniz şöyle bir City Mugen R üretilseydi.

Grafink

« Yanıtla #33 : Ocak 10, 2012, 02:25:45 ÖS »
mugen ne yapsa istetiyor orası bir gerçek... :D  Bir tek Civic HB'in mugen kitini beğenmiyorum, Arkadaş sen ne hakla o canım Eksozları yuvarlak yaparsın...

MhondaElit

« Yanıtla #34 : Ocak 10, 2012, 02:31:46 ÖS »
Ya hu Allah aşkına saydığınız arabaların kaçı var Türkiye'de? Kaç kişi insgiht, Odyssey, FCX Clarty, Ridgeline, kullanıyor Türkiye'de. Hangi Ahmet, Hangi Mert Hangi Abdullah kullanıyor Ridgeline'yi bilmem neyi? Ama adamların sitesine girin bütün markaları Türkiye'de bulabilirsiniz. Polo,Golf,scirocco,jetta,toureq,tiguan vs vs. Yani adam her anlamıyla elinden geldiğince tüm ülkelere açılıyor. Reklamınıda yapıyor, arabasını da satıyor Alman bayrağıyla sağlamlığınıda tescilliyor vs vs. Marka ve reklam bilinci sıfır Honda'nın Türkiye'de. Pazar ayrımı yapıyorlar gibi geliyor bana. Honda city sahibiyim nasip olursa gidip civic alacağım ama bunlar bence bir gerçek. Birde dur bi Honda'nın reklamını izleyeyim diye herkes Youtube'yi açıpta izlemez. Vatandaş reklamını evindeki televizyondan izler, izlemek ister...
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2012, 02:34:18 ÖS Gönderen: MhondaElit »

can98

« Yanıtla #35 : Ocak 10, 2012, 02:34:30 ÖS »
Bence modifiyenin en çok yakıştığı araçlardan biri

« Son Düzenleme: Ocak 10, 2012, 02:36:59 ÖS Gönderen: can98 »

MhondaElit

« Yanıtla #36 : Ocak 10, 2012, 02:37:14 ÖS »
Güzel fotoğraf. Ya hu city çok güzel bir araç perfoırmans harici kullanımlarda benim alıp veremedğim Honda'nın diğer markalara nazaran reklam konusundaki duyarsızlığı. İngiltere'deki reklamları öyle değil mesela. ABD'de en çok kullanılan araçlardan birtanesi Honda ama adamlar Türkiye'de reklam konusunda hiçbir çaba sarfetmiyorlar. Durum bu yoksa tek suçumuz city'li olmak  :seytani

Grafink

« Yanıtla #37 : Ocak 10, 2012, 02:39:04 ÖS »
Hocam reklam konusunu tartışmayalım. Honda'nın da reklamları döndü, VW nin de... Sayıları da o kadar fazla olmadı. Son günlerde VW reklamları renk ve kapı sesli kampanya oldukça iyi çalışılmış bir kampanya olduğu için popüler durumda... Bir o reklam üzeridnen yorum yapıyorsunuz ama ben ekmeğimi bu sektör üzerinden yiyorum. Az biraz bilirim. Öteki model konusunda da yukarda VW arabalarına karşılık gelen Hondaları yazdım. Demogojiye luzum yok... Burda olmayan modelleri de markanın kartelasını göstermek için yazdım... Ha VW'nin ajansı honda^dan daha iyi bir ajans dersiniz ona katılırım... Keza Avrupa'da Amerikada yaptığı reklamlar belli markanın, Burda ise ajansları oldukça kısır malesef. Bütçe kısıtlı olabilir, Sonuçta, Bizim memlekette Klimasız 2011 model VW alan adam var... Para derdi yok VW'nin Türkiye'de :D
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2012, 02:41:19 ÖS Gönderen: Grafink »

can98

« Yanıtla #38 : Ocak 10, 2012, 02:43:01 ÖS »
Arkadaşlar yanlış anlamayın ben kıyaslamıyorum, Segment ve satış kitlesi açısından söylüyorum... Sonuçta kıyaslanmadığı ne kadar gerçekse City ve az önce saydığım arabaların satıldığı pazar aynı... Mini Sedan...
City mini sedan segmentinde değil Giriş sınıfındadır Boyutları 4395 mm dir rakiplerinden baya bir uzundur Symbol 4261 mm accent 4280 mm fiat albea 4180 mm dir bunlar mini sedan grubundadır city ise 4395 mm ile giriş sınıfında kabul edilmiştir

Tam katlanır koltukları var, Bu yüzden bir albenisi var...

Citydede var tam katlanır koltuklar
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2012, 02:47:06 ÖS Gönderen: can98 »

MhondaElit

« Yanıtla #39 : Ocak 10, 2012, 02:48:12 ÖS »
Tam anlamıyla reklam konusunu tartışmıyoruz. Tartışma konusu çok yönlü olarak Marka bilinci. Bakın ben reklamcılık mezunuyum büyük bir yayın grubunda'da haber editöyürüm. Benim fikirlerim bu yönde. Söylediklerimin demogoji ile ilgisi yok kardeşim halk insgiht, Odyssey, FCX Clarty, Ridgeline, binmez. Ne tanıtırsan ona biner. Sen s2000'i üret piyasadan çek, city'i üret piyasadan çek eeee? İnsanlar hele ki Türk insanı seçicidir piyasaya ne sunduysan bakar seçer karar verir ona biner bu kadar basit. Senin saydığın modeller Türkiye'de olmayan modeller durum bu. Honda'nın Türkiye'de reklam stratejisi yok ajans majans hikaye...
- Vesselam -

Hondanız bol yakıtınız az olsun, Allah enjektörlerinize zeval vermesin dostlar saygılar  :hehe

Grafink

« Yanıtla #40 : Ocak 10, 2012, 02:48:35 ÖS »
Can, Araç dünya'nın her yerinde Small Segment (Mid Sized Sedan) geçiyor ha senin gönlünde giriş segmentidir ona bişey diyemem ama bu segment mevzuu uzunluk ile alakalı değil onu söylebilirim...  

Grafink

« Yanıtla #41 : Ocak 10, 2012, 02:50:35 ÖS »
e zaten VW nin türkiye'de satıp da Honda'nın satmadığı yegane meseleler, Ticari araçlar, Binekte her aracına karşılık gelebilecek bir aracı var,
adamın golfü var = Civic HB
jettası var =  Civic Sedan
polosu var = Jazz
passatı = Accord
toureqi var = Crv
Rocco= CRZ

diye tekrar yazayım. roco ve crz yeni aklıma geldi... Dünya skalasını da ekstra yazdım... cımbızlamayalım efendiler, tümü okuyalım. Böylesi daha insancıl :D  Dizel motor yok dersen ona eyvallah...

Hb sedan aynı model diye tuttururlar diye yazmamıştım ama aralarında bariz farklar var.
Ayrıca Rocco-Crz cuk oturmuş.

Bunun yanında ticari araç falan diye tutturacaklar olursa Honda
deniz motorlarını, motorsikletleri, sanayi motorlarını,
park bahçe motor ve ekipmanlarını da sayalım ama bu gereksiz bir zidik katılımına girer.

Tam anlamıyla reklam konusunu tartışmıyoruz. Tartışma konusu çok yönlü olarak Marka bilinci. Bakın ben reklamcılık mezunuyum büyük bir yayın grubunda'da haber editöyürüm. Benim fikirlerim bu yönde. Söylediklerimin demogoji ile ilgisi yok kardeşim halk insgiht, Odyssey, FCX Clarty, Ridgeline, binmez. Ne tanıtırsan ona biner. Sen s2000'i üret piyasadan çek, city'i üret piyasadan çek eeee? İnsanlar hele ki Türk insanı seçicidir piyasaya ne sunduysan bakar seçer karar verir ona biner bu kadar basit. Senin saydığın modeller Türkiye'de olmayan modeller durum bu. Honda'nın Türkiye'de reklam stratejisi yok ajans majans hikaye...
- Vesselam -

Hondanız bol yakıtınız az olsun, Allah enjektörlerinize zeval vermesin dostlar saygılar  :hehe

Hep dediğim gibi, Okuduğumuzu anlarsak, biraz yazana saygı gösterip acaba adam nedemiş diye düşünürsek,  zaten tartışacak çok fazla birşey yok... Benim saydığım diğer modeller... Ekstradan bilgi vermek amacıyla girildi...

MhondaElit

« Yanıtla #42 : Ocak 10, 2012, 02:52:32 ÖS »
Estağfurullah hocam saygısızlık olarak addetme ufak bir dialog. Sen onu bunu bırak adamlar city kaldırmış yaaaa :P  >%6rol

Grafink

« Yanıtla #43 : Ocak 10, 2012, 03:01:58 ÖS »
Dediğim gibi, beklediğim birşeydi... Söz konusu segment için fazla kaliteliydi...  Aylar önce Honda Ceo'su Dizel müjdesini verirken yeni bir honda modelinin daha Ülkemizde üretileceğini söylemişti, Eğer bu olacaksa %98 Brio olacaktır... İlgili segmentte iş yapacağı kesin gibi, fiyatı oldukça düşük...

Ek olarak bahsettiğin marka ne verirse kitle onu alır fikri aslında bir literatür, Haklısın ancak o konvensiyonel medya zamanından kalma bir literatür... Sende farkındasındır ki, Sosyal Medya herşeyi değiştirdi... Bu gün Honda'nın LPG li araç satması marka açıklamalarına bakarsak, tam bir dansöz manevrasıdır, 3 yıl önce, LPG bizim araçları bozar diyip, servise almazdı honda, Velhasıl konu ile ilgili forumlar, tartışmalar coşunca, LPG + 6 yıl 150.000 km kaçınılmaz oldu... Marka aşkı gibi konuları incelemekte fayda var... Gördüğümüz ve yakında göreceğimiz üzere, artık belirli markalara aşkla bağlı tüketicilerin, markanın stratejilerine yön verdiğini daha sık göreceğiz...
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2012, 03:02:50 ÖS Gönderen: Grafink »

poseidon999

« Yanıtla #44 : Ocak 10, 2012, 03:02:34 ÖS »
Bu arada herkes skaladaki her araca binmek ister ama o kadar kolay olmuyor
ve kimse maliyeti düşünmüyor. Japaonlar tam bir
maliyet ustası. Yani bir araç onlara maliyet oluyorsa üretmezler.
Bunu hayat felsefesi olarak benimsemişler.
Aynı örneği veriyorum. Evlerinde bile gereksiz veya fazla bir alan göremezsin.

Her işletme kar etmek amacıyla kurulur. Eğer ürettiği bir araçtan kar etmiyorsa
üretimden çatır çatır çeker.
Olaya gerçek anlamında duygusallık karıştırmazlar yani.
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2012, 03:04:07 ÖS Gönderen: poseidon999 »

Grafink

« Yanıtla #45 : Ocak 10, 2012, 03:04:56 ÖS »
Poseidon'a ek olarak, muhtemelen City ülkemizden kalktı,  Hindistanta çatır çatır sattığı için, ordan kalkmayacaktır, netekim de kalkmadı. Neden? çünkü "Mid Sized Sedan" araçların en çok tüketildiği ülke hindistan... Bizde ise Bu segmenti filo ve taksi işleri dışında alanlar parmakla sayılacak kadar az...

Brio şu an 15 bin TL civarı bir fiyatla satılıyor Hindistanda.
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2012, 03:07:18 ÖS Gönderen: Grafink »

poseidon999

« Yanıtla #46 : Ocak 10, 2012, 03:14:23 ÖS »
Poseidon'a ek olarak, muhtemelen City ülkemizden kalktı,  Hindistanta çatır çatır sattığı için, ordan kalkmayacaktır, netekim de kalkmadı. Neden? çünkü "Mid Sized Sedan" araçların en çok tüketildiği ülke hindistan... Bizde ise Bu segmenti filo ve taksi işleri dışında alanlar parmakla sayılacak kadar az...

Brio şu an 15 bin TL civarı bir fiyatla satılıyor Hindistanda.

Aynen öyle. Hindistanda bu araca talep var ki üretiliyor.

İşin iktisat kısmına girecek olursak konu daha da derinleşir.
ama en kaba anlamda. Ne kadar talep edersek o kadar arz olur yani üretim olur.
Biz o kadar az talep etmişiz ki Honda kar edemeyeceğini anlayıp üretimini durdurmuş aracın.

Tabi arzın faktörlerinden biri olan müşteri beklentilerini en çok etkileyen reklam aşaması da bu üretim miktarını belirler.

MhondaElit

« Yanıtla #47 : Ocak 10, 2012, 03:20:17 ÖS »
Yalnız Honda Brio çok hoş bir araçmış baktım google'dan. City ülkemizden kalktı doğru Honda, sedan civic ile Türkiye pazarında start aldı. HONDA bir düş'tür benim için. Civic, crv Honda ne görsem yol veririm, rahatsız etmem yol istemem  :gitar Özellikle Honda'nın hikayesi öldürür benin. Haftada 1 kere izlerim hatta ki ofisteki tüm arkadaşlarıma da izletmişimdir   :emo

http://www.youtube.com/watch?v=1G7Rd01SW-4

can98

« Yanıtla #48 : Ocak 10, 2012, 04:24:35 ÖS »
Can, Araç dünya'nın her yerinde Small Segment (Mid Sized Sedan) geçiyor ha senin gönlünde giriş segmentidir ona bişey diyemem ama bu segment mevzuu uzunluk ile alakalı değil onu söylebilirim... 
Bu linkte giriş sınıfı olduğu yazıyor  http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=5976349

"Mid Sized Sedan" araçların en çok tüketildiği ülke hindistan... Bizde ise Bu segmenti filo ve taksi işleri dışında alanlar parmakla sayılacak kadar az...
Ben şuana kadar City taksi görmedim :)

can98

« Yanıtla #49 : Ocak 10, 2012, 04:33:32 ÖS »
Ne tanıtırsan ona biner. Sen s2000'i üret piyasadan çek, city'i üret piyasadan çek eeee? İnsanlar hele ki Türk insanı seçicidir piyasaya ne sunduysan bakar seçer karar verir ona biner bu kadar basit.
evet türk insanı çok seçicidir ve ilk gördüklerinde cityi çok beğenmişler ilk 20 günde 450 tane satmış
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=3839488