Gönderen Konu: Otomatik Viteste neden sol ayak kullanılmaz ?  (Okunma sayısı 34271 defa)

mertkan677

Ynt: Otomatik Viteste neden sol ayak kullanılmaz ?
« Yanıtla #25 : Mayıs 13, 2012, 10:46:11 ÖS »
Ben 2 3 aydır deniyorum önüm boş oldukça sol ayak freni ayarlayabiliyorum ancak iyi bişey değil boşverin. Sadece sert kalkışlarda ve dik yokuşlarda kalkarken kullanıyorum sol ayak freni hemde baya seri yapıyorum :D geçenlerde babam o dik yokuşta nasıl kaydırmadın lan diye bi tabirde bulunmuştu gülmüştüm :D

BGR19

« Yanıtla #26 : Mayıs 13, 2012, 11:11:13 ÖS »
ben de sağ ayağım yorulunca deniyim dedim dur kalk trafikte, yavaşken bile olmuyor sol ayakla fren(o zmn otomatikti arabam) sağla fren yapıp durunca sola geçiyordum :D

münzevi

• Co-Admin
« Yanıtla #27 : Mayıs 14, 2012, 08:17:36 ÖÖ »
Otomatik viteste sol ayak kullanılmaz düşüncesinin tek makul dayanağı aynı kullanıcın manuel kullanma ihtiyacını hissetmesi ihtimalinden başka birşey değil. Bu ihtimali göz ardı edersek tek başına otomatik viteste sol ayağı kullanmanın hiçbir dezavantajı olamaz. Hele ki araba kullanmaya otomatik vitesle başlamış bir insan için en ufak bir sakıncadan dahi bahsedilemez. Bu başlıkta çeşitli olumsuzluklardan bahseden bütün kullanıcılar manuel kullanmaya alışkın olduklarından bu durumları yaşamışlar. Böyle bir alışkanlık yoksa haliyle hiçbir sorun da olmaz.

septimius severus

« Yanıtla #28 : Haziran 02, 2012, 04:06:36 ÖS »
benim ilk aracım civic otomatik vites.solak olmamama rağmen frene her zaman sol ayağımla basıyorum.alıştıktan sonra reaksiyon süresi kısaldığı için kaza olasılığı düşüyor.sağ ayak kullananlar ani bir şey olduğunda gazdan ayağını çekinceye kadar ben solla frene basmış oluyorum.o saliselik tepkime bile kazayı önleyebilir.
tabi burada ayağı alıştırmak gerekiyor.halı saha maçlarında sol ayakla şut çekmeyi deneyin vs.. ben şu an sol ayağıma çok hakimim.

ed35

« Yanıtla #29 : Haziran 02, 2012, 04:10:40 ÖS »
benim ilk aracım civic otomatik vites.solak olmamama rağmen frene her zaman sol ayağımla basıyorum.alıştıktan sonra reaksiyon süresi kısaldığı için kaza olasılığı düşüyor.sağ ayak kullananlar ani bir şey olduğunda gazdan ayağını çekinceye kadar ben solla frene basmış oluyorum.o saliselik tepkime bile kazayı önleyebilir.
tabi burada ayağı alıştırmak gerekiyor.halı saha maçlarında sol ayakla şut çekmeyi deneyin vs.. ben şu an sol ayağıma çok hakimim.
Aynen katılıyorum hem manuel hem otomatik araçlar kullanıyorum ve kendi aracımda otomatik,her zaman iki ayak kullandım,bende tek ayakla hayatta kullanamıyorum,gören şaşıyor ama :D
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2012, 04:10:51 ÖS Gönderen: ed35 »

bbhnda

« Yanıtla #30 : Haziran 02, 2012, 04:53:05 ÖS »
sol ayak fren yapanları  tebrik ediyorum.

ed35

« Yanıtla #31 : Haziran 02, 2012, 06:00:37 ÖS »
Teşekkür ederiz :D

galantus

« Yanıtla #32 : Haziran 03, 2012, 09:17:14 ÖÖ »
otomatiğide manuelide sorunsuz cok rahat kullanabiliyorum. Manuel alışmış biri olarak mecburen fren ve gaza basmayı sağ ayakla öğrendik. Sol ayakla sadece debriyaja basarız doğal olarak. otomatiğe bindiğimde otomotiklerde genelde sol ayak için solda boşta bir pedal vardır, diğer pedallardan biraz uzak. Hani mercedeslerin el freni gibi. Sol ayağımı o pedala koyarım bir dahada hiç oynatmam. Bir kaç defa sol ayağımla frene basmayı denedim ama gerçekten cok zor olmuyor. Olmuyor demeyelimde alışmak uğraşmak gerekiyor. Bence cok cok gereksiz bir durum.

maryo21

« Yanıtla #33 : Temmuz 29, 2012, 11:50:28 ÖÖ »
otomatik aracımı ilk aldığımda şehir içi sol ayağımı karşıya yaslayıp epeyce germiştim uğuşmuştu ilk seferde yoğun trafikte kaza yapma ihtimali yüksekti uzun yolda farketmiyor zaten

hacettepeli

« Yanıtla #34 : Temmuz 29, 2012, 12:41:46 ÖS »
sol ayak frenınde  camdan  fırlamanın nedenı sol ayakla fren yapınca sag ayagınızı sabıtleyecek bır yer olmaması.eger sol taraftakı gıbı bır ayak dayama yerı olsaydı sag ayak ıcınde sol ayaklada cok guzel frenleme yapılabılırdı...

hacettepeli

« Yanıtla #35 : Temmuz 29, 2012, 12:42:43 ÖS »
bende kutluyorum hangı babayıgıtmıs onlar :)

ed35

« Yanıtla #36 : Temmuz 29, 2012, 12:46:08 ÖS »
bende kutluyorum hangı babayıgıtmıs onlar :)
Yıllardır böyle kullanıyorum :)

Tek ayakla denediğim zaman aşırı dikkatim dağılıyor ve bir türlü beceremiyorum...