Gönderen Konu: vsa sız hondaların yol tutusu  (Okunma sayısı 15681 defa)

ilbilge_11

vsa sız hondaların yol tutusu
« : Ağustos 26, 2013, 06:12:55 ÖS »
aklıma takılan bir konu fd6 kasa olup vsa olmayan sanırım 07-08 modeller var acaba o araçların yol tutuşları nasıl esp gibi bir güvenlik elemanı var mı yada herhangi bir yoldan cıkma meylinde aracı rayına sokan bir sistem mevcut mu

Beberufi

Ynt: vsa sız hondaların yol tutusu
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2013, 07:14:49 ÖS »
öyle bir sistem mevcut değil o araçlarda ancak ne kadar önemli senin için bilemem. Benim aracım vsalı. Bugune kadar vsa sız civic kullanmadım bu sebebten dolayı yorum yapamayacağım.

ilbilge_11

« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2013, 07:18:43 ÖS »
bir önceki aracımda esp vrdı bir kaç kez virajlarda savrulma ve kaza tehklikesinde devreye girip aracı yola soktuğunu biliyorum o nedenle

bozkan38

« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2013, 10:23:50 ÖS »
Benimki 2008 premium vsa yok. Şu ana kadar ihtiyaç duymadım.  Normal kullanimda zaten yol tutuşu çok iyi olan bi araba. Olsa tabiki daha iyi olurdu. Ama bu haliyle cok memnunum arabamdan.

Gilth2

« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2013, 12:02:22 ÖÖ »
bende 2007de almıştım 2008 model bir elegance, bende vsa var. Vsa ışığını 1 kere gördüğümü hatırlıyorum, onun dışında nadirde olsa patinaja düşmemek için devreye girdiğini hissediyorum. Limitlerde kullanmadıkça ve mıcırlı, erimiş asfalt vs olmadığı sürece vsasız olması sorun olmuyor. Fakat günümüzde abs gibi standartlaşmaya başlamış bir güvenlik özelliği oldu.

bbhnda

« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2013, 01:30:27 ÖÖ »
normal tutuş denge odaklı çok başarılı. makyajlı kasalarda vsa kapalı olsa bile kayma durumunda tehlikeli ise devreye giriyor. benim çok kezler hayatımı kurtarmaya vesile olmuştur kendileri.

ilbilge_11

« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2013, 01:46:40 ÖÖ »
2008 eleg sanırım var emin değilim yada bazılarında var ama denge için önemli aklıma takılan vsa olmayan araca neden esp vs koymamışlar bence hava yastığındandaha önemli bir şey ancak yol tutuş olarak iyi diyorsanız sorun olmaz cok agresif kullanan biri değilim

ilbilge_11

« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2013, 01:50:33 ÖÖ »
birde 2009 premiumlarda var mı vsa veya hani tarihte hangi donanım seviyelerine geldi

Gilth2

« Yanıtla #8 : Ağustos 27, 2013, 09:31:55 ÖÖ »
2007 ortalarından sonraki satılan elegancelar, 2009'dan sonra çıkan makyajlı premium ve elegancelarlarda vsa var.

ilbilge_11

« Yanıtla #9 : Ağustos 27, 2013, 11:51:40 ÖÖ »
normalde 2010 ve üzeri civic alacaktım ancak işlerim planlandığı gibi gitmeyince bütçemi 7-8 tl aşagı çektim bundan dolayı 2007 sonrası prem veya eleg fazla yıpranmamş (boya takıntım yok) almayı planlıyorum ama bu vsa olayı aklımı karıştırıyor acaba güvenlik zafiyatı olur mu diye ya temiz veya temize yakın 07 08 model alıcam yada vsalı 09 civarı değişenli bir araç alıcam

faw13

« Yanıtla #10 : Ağustos 27, 2013, 04:25:24 ÖS »
vsa ve esp farklı teknolojiler değiller, esp Bosch'un geliştirdiği teknolojinin adı, vsa Honda'nın verdiği ad, çalışma prensipleri aynıdır, sadece esp ve asr iki farklı teknoloji olmakla beraber vsa ikisinin tek çatı altında toplanmış halidir. gündelik kullanımda neredeyse hiç ihtiyacınız olmaz ama bir an gelir ki hayatla ölüm arasındaki ince çizgide esp sizi hayat tarafına çeker :)

esp: denge sistemi
asr: patinaj önleme sistemidir
vsa: esp+asr dir

ilbilge_11

« Yanıtla #11 : Ağustos 27, 2013, 05:51:30 ÖS »
vsa lı bakalım o zaman

StrongLife

• Berkcan Bergin
« Yanıtla #12 : Ağustos 31, 2013, 12:46:18 ÖS »
VSA HAYAT KURTARIR.. belkide bugün bu yazıyı yazamıcak bi yerde olabilirdim bilmem anlatabildimmi :)

tnrdnzekr

• TNR
« Yanıtla #13 : Ağustos 31, 2013, 01:56:31 ÖS »
geçenlerde yurt dışından gelme 5.30 kullandım ne kdr güvenlik düğmesi warsa kapatıp öle kullandım.
benim kendi fikrim araç beni yönetemez iyisiyle kötüsüyle aracı ben yönetmek isterim.
ki hondaların yol tutuşu çok iyi şase ve direklerin duruşları hep aynı 90 modelde aynı 2000 model de

BHAAL

« Yanıtla #14 : Ağustos 31, 2013, 03:38:15 ÖS »
bilhassa otomatik araçları "kendiniz yönetemezsiniz", o yüzden elektronik stabilite programları büyük önem arz eder. zaten araç manual bile olsa sağ ve sol tekerleklere ayrı ayrı güç veremezsiniz, o yüzden vsa yada esp nin yaptığı işi siz araç içinden yapamazsınız.

yine de aksi ihtimali düşünürsek, bende 2002 otomatik vtec2 vardı örneğin, onda hiçbir sistem yoktu, ama hiç ihtiyacım da olmadı. araç dengeli olunca sorun yokmuş gibi geliyor insana. fd6 ile bir kere dereye uçma tehlikesi atlattım onda da vsa aracı benden aldı çizgisine koydu ve hayatımı kurtardı. o yüzden "öyle bir an gelir ki keşke olsaydı demek için çok geç kalırsınız" demek istiyorum, zira ihtiyaç hasıl olduğunda iş saniyelere biniyor, sonuç ölmek yada kalmak oluyor. eğer aracınızda o sistem varsa asla kapamayın, bahsedildiği gibi hızınızı engellemez, aksine viraj hakimiyeti sağladığından gereğinden fazla yavaşlamazsınız.

buna ek olarak elektronik programları çok olan araçlar genellikle çıplak halde dengesiz araçlardır, bilhassa alman araçları için konuşuyorum, eğer kaparsanız aracı çizgisinde tutmakta çok zorlanırsınız. yeni tasarım anlayışında aracı sessiz ve konforlu yapabilmek için ağır ve de yüksek yapıyorlar, bu da aracı dengesizleştiriyor, şasi ile oynamak da maliyetli bir iş olduğundan elektroniği dayayıp kurtuluyorlar, o yüzden kaparsanız an gelir araç aklınızı alır, hiç tavsiye etmiyorum! hangi aracı alırsanız alın üzerinde vsa esp vs olsun ve açık konumda olsun.

tnrdnzekr

• TNR
« Yanıtla #15 : Ağustos 31, 2013, 03:43:51 ÖS »
neden kendimiz yönetemiyoruz tam anlayamadım

TUNÇ99

« Yanıtla #16 : Eylül 01, 2013, 01:19:37 ÖÖ »
yeni teknoloji herzaman iyidir.ama sorumluluk herzaman aracı kullanana aittir.vsa var diyede aracın limitlerini zorlamamak lazım-kitapçığında da böyle der.

supremum

« Yanıtla #17 : Eylül 01, 2013, 06:18:34 ÖS »
VSA'nın önemi sadece viraj alırken yol tutuş konusunda ortaya çıkmaz. Ben zaten yavaş gidiyorum ihtiyacım olmaz diye düşünmekte hatadır. 80-100km/h hızlar araba sahibi herkesin ulaştığı hızlar. Yolda bu hızlarla giderken önünüze kedi, köpek, insan çıktığında, trafikteki herhangi bir araç üzerinize kırdığında, kaza yapan başka bir araca çarpmamak için vs.vs refleks olarak vereceğini ani bir direksiyon hareketinden sonra anlaşılır VSA'nın ne işe yaradığı. Belki sadece 1 kez ihtiyacınız olur ama o zamanda da hayat kurtarır.

faw13

« Yanıtla #18 : Eylül 02, 2013, 09:20:46 ÖÖ »
buyurun tanıdık bir aracın testi o zaman :)

http://www.youtube.com/watch?v=5hzl61tTOuU

sevigen06

« Yanıtla #19 : Mayıs 05, 2014, 03:28:31 ÖS »
2010 honda civic vsalı dream arabam var. benim bir sorum olacak. bu vsalı dreamlerin vsa 'sız dreamlerden donanım olarak başka farkı var mı. sıfır alırken ne kadar fark var dı? arkadaşlar daha önce esp siz bir fiestam vardı. cep tel. mesajına bakacam derken aracın biri beni sollamış fark ettiğimde benim arabanın tamponu diger aracın arka çamurluğuna değmek üzereydi. direksiyonu kırmamla toplamam arasındaki süre öbür tarafla bu taraf arasında gidip gelmem gibiydi. aracın hızı 90 kmidi. toparlayıncaya kadar çok zorlanmıştım. ne olursa olsun vsa(esp) hayat kurtarır.

kacaman

« Yanıtla #20 : Mayıs 05, 2014, 03:36:16 ÖS »
benim 2008 fd6 vardı vsa yoktu, aracın yol tutuşundan çok memnundum, şimdi de 2010 var vsa var fakat şimdiye kadar vsa yı zorlayan yada olmasaydı kaza yapacaktım dediğim bir durum yaşamadım, sert binerim fakat vsa olmasada cuvuclerin yol tutuşu çok iyi.

ninapersson

• murat
« Yanıtla #21 : Mayıs 06, 2014, 10:09:27 ÖÖ »
Benim araçta da vsa yok ve birçok araçla kıyasladığım yol tutuşu gayet iyi geliyor bana. Hatta nasıl oluyor da vsa'yı bilerek devreye sokturabiliyorsunuz merak ediyorum açıkçası. Allah göstermesin bugüne kadar hiçbir araçla böyle bir güvenlik önlemine gerek duymadım ama merakta etmiyor değilim. Gayette agresif kullanırım bu arada.

ebah17

• Ahm@
« Yanıtla #22 : Mayıs 06, 2014, 10:20:21 ÖÖ »
2008 civic fd6 aracımda vsa var fakat bugüne kadar ıslak bir rampada aracın pati çekmesini önlemek haricinde hiç devreye girmedi.VSA olmasa da yol tutuş gayet başarılı

guneslen

• guneslen
« Yanıtla #23 : Mayıs 06, 2014, 11:47:46 ÖÖ »
Yesil ışık yandi , devam ettim. Sola 90 derecelik dönüş yapmam gerekiyor.  Sağdan acelesi olan bir otobüs beni görmeden kirmizidw geçti.  Fren yapsam önünde kalicam ve ezip geçecek.  Asildim gaza. Tecrübme dayanarak arabayi sağa kaydirip sonra hafif sola kaydirdiktan sonra toparliyacaktim. Daha sola dönerken vsa devreye girdi.   Bi baktim araba düz çizgisinde duruyor. Dedim ki bu japonlardan Allah razı olsun

sercanim

• SeRCaN
« Yanıtla #24 : Mayıs 06, 2014, 12:48:36 ÖS »
çok şükür vsa yı arayacak bir durumum olmadı.