• Welcome to TeamHondaTurkey.Com.
Main Menu

Gerçekmi bu :)

Started by FD041, November 16, 2011, 08:29:03 PM

Previous topic - Next topic

ersinguzen

Quote from: poseidon999 on November 22, 2011, 04:48:44 PM
İşin garibi JDM'yim diye dolaşan ne Opeller, Puglar gördüm.
Stickerler, ledler falan böyle çaça çaça dolaşıyorlardı :)
Araba temiz olsun bakımlı olsun diri olsun. İsterse fabrika çıkışı
zır stock olsun. Gerisi möhöm değil.

JDM in ne oldugunu bilmediklerinden kaynaklanıyodur.JDM e sadece sticker gözüyle bakan çok arkadaşımız var bu konuda bende yalnış bilgi vermek istemem benim bildigim jdm firması tüm japon araçların elektirik aksamıyla ugraşmakta ama konuyla alakalı sitede bi konu buldum o konuda benim bildigimle ilgili hiç birşey yazmıyor.Acaba bendemi yalnış biliyorum :D

http://www.teamhondaturkey.com/forum/civiccrx_8806/jdm_nin_anlamiacilimiozelligi_nedir-t33013.0.html

astra_21

bbs ler zaten bana göre bir tek bora ya yakışıyor bide eski kasa golflere geri kalanlar fasa fiso bana göre.

MerT01__civic

abi yapma bence Civiclere de çok yakışıyor.. özellikle hb'lere.. bunlarda örnek hatta kırmızı olanın plakası BBS ;D

astra_21

kardeşim bence almana en çok yakışan yine almandır bak bunlar kadar yakışmışmı şimdi :D

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

ilkercom

japon menşei arabaya alman sitili tamamen ameleliktir.

Bu kadar kamberin yol tutuşa zerre faydası olmaz.

Nasıl ki adam astraya hella flash yapıştırıp jdm yaptım diyorsa bu ameleler de japona german style yapmışlar.

Bu konula boşuna bütün araçlar eudm spec. JDM filan yalan mevzular.

Alır Ek9 type r çekersin bağdat caddesine JDM dersin. Veya R34 GT_R olur anlarım. Adam yerli civic e jdm diyor :D

astra_21

Quote from: ilkercom on November 22, 2011, 07:50:55 PM
japon menşei arabaya alman sitili tamamen ameleliktir.

Bu kadar kamberin yol tutuşa zerre faydası olmaz.

Nasıl ki adam astraya hella flash yapıştırıp jdm yaptım diyorsa bu ameleler de japona german style yapmışlar.

Bu konula boşuna bütün araçlar eudm spec. JDM filan yalan mevzular.

Alır Ek9 type r çekersin bağdat caddesine JDM dersin. Veya R34 GT_R olur anlarım. Adam yerli civic e jdm diyor :D

+1

hakangunister

Her şeyin fazlası zarar :)

sk79

Amele, apaçi, tarzında eleştiriler bu foruma yakışmıyor bahsi geçen araçlar tr plakalı hatta belkide sahipleri bu forumda üye çıkıp sen kime amele diyosun dese şimdi adam haksızmı? özelden her yorum yapılabilir ama  genelde bunları paylaşmak yanlış
saygılar..

ilkercom

Can yücelin bir lafı vardır. bu memlekette xxx e xxx denir diye.

ersinguzen

Quote from: sk79 on November 24, 2011, 06:42:47 PM
Amele, apaçi, tarzında eleştiriler bu foruma yakışmıyor bahsi geçen araçlar tr plakalı hatta belkide sahipleri bu forumda üye çıkıp sen kime amele diyosun dese şimdi adam haksızmı? özelden her yorum yapılabilir ama  genelde bunları paylaşmak yanlış
saygılar..

Lafim yazan arkadasa degil ama bu siteye bu sekilde davranan cok dengesiz arkadas mevcut dusunmeden yorum yapan bi herseyi cok bilen bi ulkedeyiz bunlarin olmasi gayet normal diye dusunuyorum.

ilkercom

Arkadaşlar görüntü hiç hoş değil. Ve bu görüntüye oo süper diyecek halimiz yok.

Tabirler biraz abartı olabilir ama ne demişler tespitte hata olmaz :D

davyjones24

JDM , yani uzun yazılımıyla ''Japanese Domestic Market''.
japon pazarı için üretilmiş, diğer ülkelere satılmış olan modellerden farklılıklar gösterdiği anlamına gelir. Bazı araçlar için ; J-Spec vs. gibi modeller vardır.
Jdm , Usdm gibi farklılıklar da bunları belirtir. yani her beyaz , kocaman intercoolerı ı olan yada volk jantı olan japon arac ''JDM'' değildir.
JDM araçların tamamı ''Sağdan'' direksiyonludur..
şöyle örnekleyeyim;
nissan ın ürettiği SR20DET adlı motorun bir kaç farklı tip i vardır. bunlar ülkelere göre değişen emisyon kuralları gibi etkenlere göre ayarlanır.
Örneğin;
S14 şasi kodlu nissan 200sx de kullanılan SR20DET adlı motor japonyada 220 hp olarak satılmıştır
Japonya dışına satılan SR larda NVCS sistemi , fakat japonya pazarında satılmış , yani ''JDM'' olan SR20DET de ise HICAS sistemi vardır..
işte JDM ve USDM yada avrupa pazarı için üretilmiş olan farklılığa bir örnek.
bir örneği daha hondadan verebilirim. bu da B18C nin japonya pazarı için üretilmiş olanının japonya dışına satılanlardan 15 bg daha güçlü olması.. belki sebebi kendi ülkelerine kıyak geçmek yada başka sebepten dolayıdır o daha derin bir konu.

Yani ; Yukarıda yazıLdıqı üzere ; Her kırmızı paspasLı EK civic ; Type-R deqiLdir =).. Her beyaz japon MarkaLı arac'da JDM deqiLdir

ersinguzen

Birde bunu inceleyelim

poseidon999

Aks kesmiş bu.
Kamber diye yutturuyorlar :)

ilkercom

ersinguzen

Bugatti Veyronu Mini Versiyonu...( Alıntıdır )

hondaciwic

yol tutusu ıyı olsun dıyedır :D

kacaman