• Welcome to TeamHondaTurkey.Com.

2012 CİVİC HB NAVİGASYON

Started by maho1977, December 07, 2013, 04:51:47 PM

Previous topic - Next topic

maho1977

Arkadaşlar aracıma double din navigasyon taktırmak istiyorum.Çerceveyi bulduktan sonra istediğimiz cihazı taktırabilir miyiz?Malum orijinali taktırma  2500 gibi rakamlara geliyor.Uygulayan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim. şu çerçeveyi alsam işimi halledebilir miyim acaba.
http://www.aliexpress.com/item/Car-refitting-DVD-frame-DVD-panel-Dash-Kit-Fascia-Radio-Frame-Audio-frame-for-2005-Honda/860215700.html

supremum

Arkadaşım çerçeveyi aldıktan sonra birde yukarıdaki bilgi ekranın için connects2 adı verilen aparattan sipariş etmen gerekiyor. Türkiye'de yok ebay üzerinden veya İngiltere'den sipariş vermen gerekiyor.
Yukarıdaki bilgi ekranı orjinal teybe bağlı olarak çalıştığı için orjinal teyp çıkınca ekran kararıyor. Aynı zamanda direksiyon kumandalarını kaybediyorsun.
Bahsettiğim aparat sayesinde hepsi çözülmüş oluyor.
Soracağın başka şeyler varsa yardımcı olmak isterim.

maho1977

#2


supremum

Evet
http://hondabitz.com/stalk_controls/euro_civic_adaptor
Ben buradan almıştım. Alacağınız cihazını markasına göre patch lead seçmeniz gerekiyor. Bunun dışında başka bir şey yok.
İş montaja kalır.

maho1977

alacağımız navigasyon 7 inç olacak yanılmıyorsam.bir de montajı serviste mi yaptırdınız

supremum

Standart double din cihazların hepsi uyar.
Geri görüş kamerası dahil montajı ben kendim yaptım.

maho1977

sakıncası yoksa toplam maliyeti nedir acaba.hangi marka navigasyon kullandınız.montaj konusunda marifetliymissiniz.tebrik ederim.ayrıca bütün sorularıma cevap verdiğiniziçinteşekkür ederim.


supremum

Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Çerçeve maliyeti ve aparat maliyeti malum. Cihaz olarak ben Pioneer tercih ettim. Çünkü araçta kalite ağırlıklı bir ses tesisatı var ve ses kalitesi konusunda navigasyon, tv vs. çok özellik sunan ucuz cihazlar beklediğim performansı vermediği gibi aparat uyumu olmadığı için direksiyon kumandalarım çalışmayacaktı. Pioneer navigasyonlu cihazlar ise 1500-2000 aralığında açıkçası o kadar da para vermek istemedim. Navigasyon cihazım zaten var ve çok lazım olursa çıkarıp kullanıyorum. O kadar elzem değil. Zaten ana üniteyi değiştirme sebebim orjinal olanın mevcut olan kalite ağırlıklı ses tesisatını sadece bass ve tiz ayarları ile besleyememesi idi.
Kamera olmuşken tam olsun mantığı ile takıldı.
Dışarda ana ünite montajı için 100-150 lira arası değişen fiyatlar istendi. Bahsettiğim aparat için 360 lira isteyen yer oldu. Kamera montajı yine 100 lira civarında istenen fiyatlar vardı. Gittiğim bir çok yer bu aracı ilk defa sökeceği için rastgele bir yere aracımı denek olarak vermektense kendim yapmayı tercih ettim. Montaj için istenen tüm ücretlerde bana kalmış oldu. :)

supremum

Fotoğrafını verdiğiniz cihaz yurtdışındaki Civic'lerin donanım listesinde olan orjinal navigasyon sistemidir. Gerçekten çok şık duran, renkli ekranıyla, navigasyon ve diğer özellikleri ve ana cihaz görüntüsü ile 10 numara ama yapılması pek mümkün değil. İlla ki yapıcam derseniz 5000 lirayı bulabilecek bir maliyeti var.

maho1977

Bilgilerin için çok teşekkür ederim.Neredeyse bu bilgilerle gaza gelip ben bile yapabilirim montajı.tatmin edici cevaplar aldım. teşekkürler.

maho1977

supremum arkadaş montajlama sırasında koblo kesme yapıştırma oluyo mu yoksa direkt olarak soketlerimi takıyoruz.Benim fazla elektrik bilgim yok ama youtubede bir video izledim sanki herkes yapabilir gibi .http://www.youtube.com/watch?v=Wks_1ShkA18

supremum

Öncelikle videoda eksik gösterilmiş. O teyp o kadar kolay çıkmıyor. Önceki işlemleri göstermemişler. Sürücü tarafı direksiyon altında kalan panel. Kolçağın ve el freninin olduğu panel ve vitesin olduğu panel çıkmadan teybin çıkması imkansız. Çünkü orjinal teyp bu bahsettiğim parçalar çıktığında anahtar girebilen 2 tane sağlam vida ile montajlanmış. En son bu videodakilerin yaptığı gibi üst kapak açılıp oradaki 3 tane yıldız vida çıktıktan sonra teyp geliyor.
Gelen aparatta kablo kesme işlemi yok soketler tık tık oturuyor ancak orjinal teybin soketi alacağınız teybe uymayacağı için ön-arka hoparlör bağlantıları (8 kablo), far bağlantısı, elektrik, toprak ve tetikleme bağlantılarını sıyırarak yapmanız gerekecek.

maho1977

e bay sitesinde şöyle bir navigasyon var.types,r,fn2    civic hb 1,4 sport modeline uyar mı bilgisi olan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim http://www.ebay.co.uk/itm/360810407472?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

bilalsahin

Verdiğin linkteki ilan sağ direksiyon olan araçlar için kardeşim ayrıca satılan ürün sadece ekran yani tek başına bi işe yaramaz...

maho1977

 ARKADAŞLAR bu ikisini alırsam heralde işimi hallederim gibi geliyor. Ama type r ile civic hb çerçeveler uyumlu  mudur onu bilmiyoru.Bilgi sahibi arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.
http://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-CIVIC-CD-RADIO-STEREO-HEAD-UNIT-39100-SMT-G610-M1-LHD-/151101657207?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item232e5c5077
http://www.ebay.co.uk/itm/360810407472?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

supremum

#17
İkisi ile iş bitmez. Çünkü o navi. ekran mevcut ekranın olduğu yere konulduğunda mevcut ekranla ikisi oturmaz. Navi ekranlı modellerin klima kontrol ve müzik bilgileri ekranı farklıdır. Birde ondan almak gerekir.
Riskli bir iş. Satıcı Türkiye kargosu yapmıyor görünüyor. Yapsa bile kargo ücreti ve gümrükte takılma durumu söz konusu olursa maliyetler yükselir. Şuan bilinmeyen ihtiyaç olacak bir aparat gerekebilir. İyi araştırmak lazım.

maho1977

#18
En sononda kararımı verdim arkadaşlar.connect2 aparatını ve patch leadi şuradan  http://www.hondabitz.com/cart/shopping_cart   sipariş versem başka aparat gerekli mi.Çerçeveyide aliexpresten (http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-2Din-Car-DVD-Frame-Dash-Kit-Fascia-Audio-Kits-for-Honda-2008-Civic-2/918320984.html )sipariş vermeyi düşünüyorum.Eksik birşey ver mı acaba. Özellikle supremum arkadaş bu konuda tecrübeli. Yardımcı olursanız sevinirim.


0mer

bende yapmayı düşünüyorum aracıma şöyle bir baktım en az 1200 tl gibi tutuyor montaj hariç ancak en önemlisi hangi multimedya sistemini almamız gerektiği çok iyi araştırma yapmak lazım

maho1977

benim hesabıma göre   54 dolar direksiyon kontrol aparatı connect2+Pioneer Patch Lead    ,  73 dolar çerçeve,900 tl  pioneer duble din multimedya 130+170+900+150 işcilik toplam    1350 tl en az

0mer

aynı hesabı yapmışız zaten ben montaj hariç demiştim zaten :D hangi markayı önerirsiniz hangi model

maho1977

#23
Pioneer ,jvc yasa kenwood olabilir ama tabi hepsi parayla alakalı sınır yok

0mer

Hocam model numarası varsa verbilirmisiz bi arastırma kıyaslama yapmak istiyorumda