• Welcome to TeamHondaTurkey.Com.

CIVIC TYPE-S SOHBET ALANI

Started by Agent, December 15, 2007, 08:35:42 PM

Previous topic - Next topic

espada1

Quote from: supremum on January 11, 2012, 04:03:09 PM
Quote from: espada1 on January 08, 2012, 04:55:43 PM
Acikcasi aracimi type-r a benzetmeye hic calismadim ben type-s adi altinda elimden geleni yapmaya calisiyorum.fn1 alirken fn2 alma sansimda vardi sadece ben vergi benzin tuketimi ve genel kullanim sartlarindan oturu beni yari yolda birakmayip istegimi yeterince karsiladigi icin fn1 de karar kildim.Yoksa izgarasindan kanadina logosundan vites basina egzost sisteminden kokpit rengine kadar herseyini her turlu tedarik ederim..Lakin daha etkili bir fren sistemine ihtiyac duydugumdan oturu caliperler diskler ve padine kadar fn2 nin sistemini getirtmek icin start tusuna basmis bulunmaktayim..Haliyle sorunun cevabi evet gayette kolay yapilir..Bu arada benim takildigim forumlardan birisi bu forumdur hatta ben sana daha guzel bi proje yollayim sen onu bi incele.

http://www.civinfo.com/forum/modification-projects/36033-my-vivid-se-1-8-progress-thread.html

Oldukça uzun ve keyifli uygulamalar olmuş. Sonu olduğu için her sayfa keyifle geçti. 3 defa jant değiştirmiş. :))
Örnek alınabilecek bir çok şey var.
Ben verdiğim örneği adamın Type-S'e koltuğundan göstergelerine kadar her türlü Type-R malzemelerine ulaşabilip uygulanabilir olduğunu göstermesi açısından verdim. Türkiye'de de bu iş yapılır elbette Type-R göstergesi, koltuğu vs. nerden nasıl bulunur o açıdan söyledim. Yurtdışından getirtme konusunda bilgim yok.
Birebir kopyalamalara bende çok sıcak bakmıyorum. Lancer varken çok kişi Evo yapsana falan dedi hatta düşündüm bile ama kısa sürdü bu düşünce. Yapılacaksa dediğin gibi model bazında bişeyler yapılmalı.
Arka spoiler ve color coding şimdilik en çok aklıma takılanlar. Kabin içi parçaların karbonfiber kaplanması kolay ama nasıl duracağı konusunda şüphelerim var. Gösterge panelinin olduğu siyah kısım kolay çizilen ve çok el izi kalan bir kısım sadece orası kaplansa nasıl olur yine şüphelerim var. Birde kış günü arabayı temiz bile tutamazken insanın uygulamaya geçmek için hevesi çabuk kırılıyor.

kanat olarak nasil birsey dusunuyorsun mugenmi yoksa diger kucuklerdenmi ? Kaplama isi kolay cokta zor bi hadise degil sadece zaman ayirman gerek..

supremum

Küçük olanlardan düşünüyorum. Büyük olanlarda çok yakışıyor ama bana biraz fazla kaçar. Yaş uygun olsa da haftanın 5 günü takım elbiseyle okula gidiyorum. Öğrenciler Kadir Hoca kanadı takmış uçacak demesinler.:))

espada1

O zaman type-r kanadindanda uzak dur.Direk type-s in kanadini al en azindan delme islemi ile ugrasmazsin malum type-s kanadi yapistirmali ;)

supremum

Yapıştırma işi pratik olur. Peki bu yapıştırmalı kanadı yurtdışından almış olsak. Herşeyi içinde bize maliyeti yaklaşık ne kadar olur? Bu konuda bir fikir verebilir misin?

espada1

Acikcasi hic fiyat almadim bunla ilgili.Ama sorar haber ederim.

supremum

Zahmet olacak teşekkür ederim.

espada1

Bu gun cevap aldim kargo dahil 850 TL ye geliyor.Acikcasi Tr de ne kadar bilmiyorum ama buyuk oldugu icin maliyet artiyor.Ben mesela kaliperler diskler ve pedler icin bu kadar kargo maliyeti odemedim..

supremum

Bilgilendirme için teşekkürler 850TL iyi fiyat. :)
Türkiye'deki fiyatı da araştırırım. Şimdilik bu fiyata biraz bekleyebilir. :))

espada1

Mugen wing adli konuma bir goz at :) yeni parcalar adresime teslim edilmis ;)

espada1

frht

arkadaşlar merhaba, forumunuza yeni üye oldum, şuan polo 99 otomatik kullanıyorum ve civic s type ile değiştirmeyi düşünüyorum, polo nun vitesi tam otomatik, bazı s type lerdeki gibi F1 şanzıman dediklerinden düşünmüyoruym açıkçası, s type için de tam otomatik vietes almayı düşünüyorum, sizce hangisi tercih edilmeli, F1 mi tam otomatik mi? F1 lerin arıza çıkarma ihtimalini daha fazla diye duydum doğru mudur? Birde s type ile i-vtec neredeyse aynı kasa, bunların farkı nedir?

supremum

F1 şanzıman dedikleri I-Shift otomatikleştirilmiş düz vitestir. Manuel kullanım imkanı verir. Tam otomatik vitese göre vites geçişleri daha belirgindir. Yani konfor olarak tam otomatikten geridedir. Performans olarak tam otomatikten bir tık daha iyidir ve tam otomatikten daha az tüketmesini sağlar. Karar sizin.
Type-S 3 kapılı olan versiyondur. I-Vtec motor teknolojisinin adıdır ve tüm 1.8 modellerde aynı teknoloji vardır. I-shiftte baskı balata değişimi gerekebilir. Sorun dedikleri budur. 30 bin km kullanıp değiştirende var 90 bin km kullanıp değişime gerek duymayanda.

ferhatdzgn

arkadaşlar 2007 model tye-s f1 şanzuman arabam var. Landirenzo marka lpg taktırdım fakat aracım lpg de iken yol bilgisayarında aracımın kalan km si azalıyor ve benzin tüketimi devam ediyor. Ustaya götürmeme rağmen bana sorun olmadığını elektronik sistem olduğu için benzin harcadığını sanıyor araç dedi. Böyle bişey bence söz konusu değil fakat olabilirmi acaba böyle bişey başına gelen varmı yada lpg taktıran arkadaşların bu şekildemi oluyor lütfen yardım edin. Artık sıkıldım bu durumdan.

air-force

arkadaşlar tyep-r yada s bağaj üstü spoyler isteyen varsa boyalı bir şekilde 400 tl sipariş vermek isterseniz bana pm atarsanız...

Greddy34

arkadaşlar bir sorum olacak yardımcı olabilirmisiniz _?

honda civic 2011 model premium far yıkama fonksiyonu nasıl çalışıyor bilgi verirmisiniz_?

Cebeci

Merhaba arkadaşlar,

Type R ve Type S'in tampon altındaki ekler ve marşpiyellerden fk2'ye yapmak istiyorum.
Orjinali tek kapılılarda olduğu için yoktur diye düşünüyorum.
Aynen bu fotoğraftaki gibi 5 kapıya uygun tampon eklerini nereden bulabilirim.
Bunun için ayrı konu açmak istemedim yardımcı olursanız sevinirim.

supremum

Quote from: Cebeci on August 03, 2012, 01:08:44 AM
Merhaba arkadaşlar,

Type R ve Type S'in tampon altındaki ekler ve marşpiyellerden fk2'ye yapmak istiyorum.
Orjinali tek kapılılarda olduğu için yoktur diye düşünüyorum.
Aynen bu fotoğraftaki gibi 5 kapıya uygun tampon eklerini nereden bulabilirim.
Bunun için ayrı konu açmak istemedim yardımcı olursanız sevinirim.

Type-R gövde rengi parçalar 4 kapılı modele birebir uyum sağlıyor. Sadece arka kapılar açıldığında görülebilen birkaç cm boşluk kalıyor. Ek işçilikle o da giderilebiliyor. Ben yaptırdım yaptırdıktan sonra gerek bile duymadım. Yetkili serviste birebir orjinal parçalarla yaptırdım. Sadece Spoiler için çok yüksek fiyat istediler onuda yurtdışından getirttim.

air-force

Cebeci

Yanıtınız için teşekkürler.
Önceki mesajlarınızdan gördüğüm kadarıyla parçaları yurt dışından getirterek 3 bin TL civarına mal etmişsiniz. Yurt dışından sipariş konusunda tecrübem yok.
Şu aşamada bir seçenek olarak fiber yaptırmak var. Ama bunu fiberciler birebir aynısını yapabilir mi? Ayrıca fiberlerde boya tutmama gibi sorunlar oluyormuş. Bilginiz var mı bu konuda?

supremum

Quote from: Cebeci on August 06, 2012, 07:12:14 PM
Yanıtınız için teşekkürler.
Önceki mesajlarınızdan gördüğüm kadarıyla parçaları yurt dışından getirterek 3 bin TL civarına mal etmişsiniz. Yurt dışından sipariş konusunda tecrübem yok.
Şu aşamada bir seçenek olarak fiber yaptırmak var. Ama bunu fiberciler birebir aynısını yapabilir mi? Ayrıca fiberlerde boya tutmama gibi sorunlar oluyormuş. Bilginiz var mı bu konuda?
Ben parçaları yurtdışından getirtecektim. Hatta ön ve arka tampon altları için uygun fiyat buldum civinfodan yalnız kargo olayı can sıkıyordu. Sonra gittim servisede fiyat sordum. Açıkçası yurtdışı alışı+kargo+gümrük vergisi 2500 lirayı geçiyordu. Belki 3000'i de bulurdu. Sonra hepsini işçilik dahil gittim serviste yaptırdım. Servisin işçilik dahil teslim fiyatı 3000 lira. 4 saat gibi bir sürede eski parçalar bagajda yeni bodykit ile teslim ettiler aracı. Yalnız spoilerde sorun yaşadık. Çünkü spoiler için son fiyat 1500 liraydı. Onuda bir süre sonra orjinal kalıp olarak e-bay'den bulup getirttim. Fiyatlar her ne kadar çok gibi dursa da arabaya her bakışımda iyiki yaptırmışım diyorum. Siyah plastik eski tamponlardan, marşpiyel ve dodiklerden çok daha iyi gösteriyor aracı. Fiber olayına gelince.
Fiberin ucuz olmasının en büyük sebebi hazır kalıptan hemen yapılması. Bu parçaların kalıbı fibercinin elinde olmayacağı ve yeni kalıp hazırlaması gerekeceğinden fiyat orjinale yakın olabilir. Kaldı ki fiber hiç bir zaman orjinal parçası gibi mukavemetli olmaz. Benim tavsiyem gözünüzü kararttıysanız   son bir kez daha bütçeyi gözden geçirip sonuca orjinal parçalarla ulaşmanız.

Cebeci

3 bin TL yurtdışı maliyetiniz sanmıştım. Servis fiyatıysa iyiymiş. Fiberdeki kalite sıkıntısını serviste bir type s'te gördüm. Spoilerı fiberdi ve boyasında dalgalanmalar vardı. Kaportanın görüntüsünden çok farklı duruyordu. Onu görünce biraz soğudum açıkçası bundan. Ama spoiler için de 1.500 TL fiyat gerçekten çok fazla, fiber yaptırmak mantıklı. Müsait olduğumda yetkili servislerden birine uğrarayıp görüşeceğim.
Sizin aldığınız spoiler'ın ebay linkini mümkünse verebilir misiniz?

supremum

Quote from: Cebeci on August 07, 2012, 12:45:20 AM
3 bin TL yurtdışı maliyetiniz sanmıştım. Servis fiyatıysa iyiymiş. Fiberdeki kalite sıkıntısını serviste bir type s'te gördüm. Spoilerı fiberdi ve boyasında dalgalanmalar vardı. Kaportanın görüntüsünden çok farklı duruyordu. Onu görünce biraz soğudum açıkçası bundan. Ama spoiler için de 1.500 TL fiyat gerçekten çok fazla, fiber yaptırmak mantıklı. Müsait olduğumda yetkili servislerden birine uğrarayıp görüşeceğim.
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160693368798&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123
O bahsettiğiniz durum spoiler geldikten sonraki işçiliklede biraz alakalı. Spoiler ilandaki haliyle geliyor. Sonrası ustanın marifetli ellerine kalıyor. Düzgün işçilik ve boya yapılması lazım.

espada1

Quote from: supremum on August 07, 2012, 12:54:00 AM
Quote from: Cebeci on August 07, 2012, 12:45:20 AM
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160693368798&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123
O bahsettiğiniz durum spoiler geldikten sonraki işçiliklede biraz alakalı. Spoiler ilandaki haliyle geliyor. Sonrası ustanın marifetli ellerine kalıyor. Düzgün işçilik ve boya yapılması lazım.

Resimler ne zaman geliyor ?