• Welcome to TeamHondaTurkey.Com.

CIVIC TYPE-S SOHBET ALANI

Started by Agent, December 15, 2007, 08:35:42 PM

Previous topic - Next topic

supremum

Quote from: espada1 on August 07, 2012, 05:16:20 PM
Quote from: supremum on August 07, 2012, 12:54:00 AM
Quote from: Cebeci on August 07, 2012, 12:45:20 AM
3 bin TL yurtdışı maliyetiniz sanmıştım. Servis fiyatıysa iyiymiş. Fiberdeki kalite sıkıntısını serviste bir type s'te gördüm. Spoilerı fiberdi ve boyasında dalgalanmalar vardı. Kaportanın görüntüsünden çok farklı duruyordu. Onu görünce biraz soğudum açıkçası bundan. Ama spoiler için de 1.500 TL fiyat gerçekten çok fazla, fiber yaptırmak mantıklı. Müsait olduğumda yetkili servislerden birine uğrarayıp görüşeceğim.
Sizin aldığınız spoiler'ın ebay linkini mümkünse verebilir misiniz?
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160693368798&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123
O bahsettiğiniz durum spoiler geldikten sonraki işçiliklede biraz alakalı. Spoiler ilandaki haliyle geliyor. Sonrası ustanın marifetli ellerine kalıyor. Düzgün işçilik ve boya yapılması lazım.

Resimler ne zaman geliyor ?
Foto var ya. >=ok
Yayınlayalım o zaman. :)

Bu arada bugün kaliperleri boyayıp arka sinyallere de karartma uyguladım.

espada1

Gayet basarili olmus hayirli olsun.Esasen benim bi kac modifikasyonum daha olacakti ama daha fazla masraf yapmamak adina iptal ettim.

espada1

Bu arada devami gelcekmi varmi baska seyler kafanda ?

supremum

Teşekkür ederim. Açıkçası nispeten yüksek gider kalemli masraflar yapıldı. Bundan sonra keyifle binmek kalıyor.
Belli bir noktadan sonra kozmetik olarak yapılabilecekler sırıtmaya başlar diye düşünüyorum. Ön panjur, body kit, spoiler en belirgin değişikliklerdi. Jant ve yay konusunda fikir veren arkadaşlar var ama açıkçası şu haliyle bile araç yeterince alçak durumda. Orjinal jantlarını oldukça beğeniyorum. Motor ve performans adına bişeyler yapmayı düşünüyorum. Şimdilik sadece düşünce malum atmosferik motorlarda yapılabilecekler çok sınırlı. 3-4 bin liralık bir harcama maksimum 20hp gibi bir güç verecek. Buna değer mi?
Bunun kararını vermek zor belki daha da masraf yapmak yerine bu şekilde binilip ilerde daha güçlü bir araçla değiştirmek başka bir çözüm yolu... Biraz zaman lazım. :)

espada1

Performansa yonelik modifikasyonlari ayrica oturur enine boyuna konusuruz hic sorun degil :) Kozmetik icin sana ufak bi tavsiyede bulunayim (degisiklik etkisi jant katsayisiyla esdeger benim icin ).Arka panel isiklar ve sinyaller.Degistirdiginde araba gercekten cag atliyor.Bunuda bi degerlendir derim.Sayet yemini bozar masrafa devam edersem ilk yapacagim sey diyebilirim.

supremum

R18 kapalı kutu olacak biliniyor. Dışarıda da çok fazla uygulama yapanlar yok. Turbo uygulayan bir kaç kişi var ama turbo çok masraflı bir uygulama akabinde yürür aksamda da iyileştirmeler gerekebilecek kadar fazla bir güç getirisi oluyor. Civinfo'da falan eski konuları şöyle bir taradım r18 performans soranlara Type-R al uğraşma, dizel al chiple demişler. Type-R iki kapı bize gelmez. Dizel 2.2 motor bıraktım almayı Türkiye'de bile yok zaten...
Arka panel ışıklar ve sinyaller derken. Beyaz zemin sinyallerden ve Type-R geri vites-sis grubundan mı bahsediyorsun?

espada1

Acikcasi turboyu dusunme bile derim.Bizim araclara yapilacak performansa yonelik modifikasyonlar vites kutusu disliler egzoz sistemi acik hava filtresi elektronik kontrol unitesi fren kiti ve suspaslardir.Bunlari yaptiginda arabayi kullanirken keyif alir ekonomisinin cok bozmamis olursun.Cunku turbo dedinmi isin icine o kadar cok bilesen giriyorki haliyle uyarlama ve masraf ust duzey oluyor.Evet bahsettigim parcalar onlar gorunus acisindan araca bence cok baska bi hava katiyorlar.

MeRtCan

Oem FN2 Spoileri dusununen arkadaslar bana ulasabılır elımde
1:1 kalıp alınmıs
ve 1.sınıf malzemeden uretılmıs Fn2 Bagaj Spoılerı mevcut.

supremum

Quote from: espada1 on August 09, 2012, 06:41:35 PM
Acikcasi turboyu dusunme bile derim.Bizim araclara yapilacak performansa yonelik modifikasyonlar vites kutusu disliler egzoz sistemi acik hava filtresi elektronik kontrol unitesi fren kiti ve suspaslardir.Bunlari yaptiginda arabayi kullanirken keyif alir ekonomisinin cok bozmamis olursun.Cunku turbo dedinmi isin icine o kadar cok bilesen giriyorki haliyle uyarlama ve masraf ust duzey oluyor.Evet bahsettigim parcalar onlar gorunus acisindan araca bence cok baska bi hava katiyorlar.
Aynen öyle turbonun komplikasyonları bir tarafa direkt 5000 liradan başlayan bir maliyet var. :D
Bir ara E-bay'dan epey kovaladım stop grubu ama denk gelmedi. Sonrasında komple siyah stop filmi çekince daha da uğraşmadım.
Hava filtresi olarak K&N 57i en çok tavsiye edilen model. İstanbul'a dönüş yapınca ona bakmayı planlıyorum.

espada1

Tavsiye edilen model uygulama konusunda fazla yormadigi icindir tahminimce lakin bizim kasaya en rahat uyarlanan kit o.Fakat civinfoda memnun olmayan kullanicilar vardi aem e gecen..Arastirirsan yararina olur diye dusunuyorum.Honda ve blow off kulaga mukemmel geliyor velakin kollari sivamak cepleri bosaltmak ve Tr de celik gibi sinirlere sahip olmak lazim ;)

bgedizli

Bu ürün hakkında biraz daha bilgi alabilirmiyiz?
Nasıl çalışıyor, mantığı nedir, fiyatı ne kadardır ve sağlıklımıdır tabi?
Yakıt tüketimine bir etkisini gördünüzmü? İ-shift bela bir şanzuman. Gerçekten iyileştirme oluyormu hissediliyormu?
Deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz.
Selamlar.

Quote from: punisher01 on July 12, 2011, 12:02:31 PM
sprint booster aldım bugun taktım araca (sadece 5 dkda) arabamı bikez daha sevdim kalkıştaki hantallıgı alıyor cok seri kalkıyor i-shift sanzımanlarda vites geçiş süresini indiriyor ilgilenen olursa link atarım

exelante

iyi gunler arkadaslar. size birsey sormak istiyorum. 2008 civic hb i-shift sahibiyim.gecen ay çamlıcaya gitmistik ve 5 kisiydik aracta. bir rampada durmak zorunda kaldim. Tekrar kalkmak icin gaza yuklendigimde arac yerinden hareket etmedi. tekrar denedim yine yok. el frenini cektim gaza yuklendim, boylece hareket etti ama cok arac bagirmasina ragmen agir agir yokusu ciktim. tabi bu esnada balata kokusu da ortaligi kavurdu. bu esnada dikkatimi ceken sey, ekranda VSA isareti olan ucgen ici unlem isareti yaniyordu. zemin kucuk dekoratif parke taslarla doseliydi. Sizinde basiniza boyle bir is geldi mi yoksa benim aracta mi problem var.

supremum

Çok dik yokuşta yüklü araçla durunca kalkış yapmak için araç yarım debriyaj yapmıştır. Bu durumda balata kokusu gelmesi normal ama bu duruma mahal vermemek lazım. Gaza daha çok yüklenince araç patinaja kalacağından antipatinaj sistemi devereye girmiştir. ESP ışığı o yüzden yanar.

serdarr

satılık types varmı arkadaşlar siteden

Hondaonda

Bende type-s alıcam ama start stop varmı

espada1

Start var stop yok.start stop nisanda showroomlara gelecek olan yeni hb lerde olacak.

supremum

Bir çok kişi start-stop olayını anahtarsız çalıştırma olarak algıladığı için özellikle ilanlarda yanlışlıklar oluyor.
Start-Stop teknolojisi trafik ışıklarında ve trafik esnasındaki duraklamalarda motoru duraklatarak rolanti esnasındaki yakıt tüketiminin önüne geçmek için tasarlanmıştır.
Özellikle ilk piyasaya çıkış tarihi 2010 ve öncesi olan araçlarda rastlanması pek mümkün değildir.

Eğer kasıt start tuşu ile aracın çalıştırılması ise Civic Type-S ve 5 kapı HB araçların tümünde standarttır.

caucass

civic hybritte varmıydı bu start/stop olayı

sna369

Quote from: Hondaonda on February 17, 2013, 12:44:42 PM
Bende type-s alıcam ama start stop varmı

HONDA Type S lerde start stop olayı yok sadece engine start (marş motorunu çalıştıran bir tuş) standart olarak sunulmuştur. almayı düşünüyorsanız aracı şiddetle öneriyorum. İnanılmaz keyifli sürüşü olan, donanım olarak oldukça yeterli ve performansı inanılmaz bir araç. 1.8 motor olmasına rağmen 1.6 araçlardan daha az yakması ise aracın en güzel özelliği.

caucass

1.8 motorun vergi dezavantajı var

espada1

Aslinda karistirma start stop tan kaynakli degil..Start stop eskiden beridir butonla kapatip acmak demek esas ismide smart entry start diye gecmekte.Zaten idle stop a gore cok onceleri cikartilmis bir teknoloji dolayisiyla eskiden beridir start stop diye kaldi Tr de.Fakat su an Tr de start stop denince idle stop kast edilmeye basladi ne yazikki.Resmi olarak dogru olan ise belirttigim gibidir..Start stop butonla calistirma ve durdurma..Idle stop motorun 0 km ye dustugunde anlik olarak durmasi ve gaza frene yada direksiyon tahrikiyle tekrar calistirilmasina verilen addir.Isim geregi yurt disi ziyaretlerim oluyor yer yer.Gittigim butun ulkelerde lansmani bu sekilde yapildigini gozlemledim.Resmi web sitelerine bakarak da bunu gorebilirsiniz bilginize.

caucass

Quote from: supremum on February 19, 2013, 12:51:49 AM
Bir çok kişi start-stop olayını anahtarsız çalıştırma olarak algıladığı için özellikle ilanlarda yanlışlıklar oluyor.
Start-Stop teknolojisi trafik ışıklarında ve trafik esnasındaki duraklamalarda motoru duraklatarak rolanti esnasındaki yakıt tüketiminin önüne geçmek için tasarlanmıştır.
Özellikle ilk piyasaya çıkış tarihi 2010 ve öncesi olan araçlarda rastlanması pek mümkün değildir.

Eğer kasıt start tuşu ile aracın çalıştırılması ise Civic Type-S ve 5 kapı HB araçların tümünde standarttır.

aslında haklısın
bazı araçlarda butonla çalıştırmaya bu ad veriliyor
ancak bazı araçlardada "dur-kalk" esnaSINDA  MOTORUN DURMASI BU İSİMLE ANILIYOR
YAKINDA RAYINA OTURUR BU TABİRLER

espada1

Zaten olayi surda net olarak anlasilabilir..Idle stop da hic bir zaman start ibaresi yer almiyor.Cunku teknik olarak calisan bir motoru durduruyor haliyle idle stop kavrami burdan cikiyor..Fakat start stop hali hazirda calismayan bir araci start butonuna basarak calistiriyor ve gene ayni tusa basarak motoru park ettikten sonra duruduruyor.O yuzden yukarda 8. gen. icin start var ama stop yok diye belirtmistim cunku dedigim gibi sadece butonla baslatabiliyor ama durduramiyordunuz..

caucass

idle stop sözcüğü bilinmiyor, anlamıda kisenin umurunda değil
ülkemize start/stop adıylA GİRDİ VE ÖYLE DEVAM EDECEK

serdarr