• Welcome to TeamHondaTurkey.Com.

Honda Jazzcılar burada toplansın !!!!!!

Started by REALHondacı, March 18, 2010, 10:22:36 PM

Previous topic - Next topic

qosmio

srkns

Quote from: qosmio on March 30, 2011, 07:55:30 PM
arkadaslar sport ile ls arasindaki fark ne olaki? (2005 model icin)
LS yani en baz modeli 2005 de sport olarak değişti, bu değişiklikle beraber teyp, dashboard, direksiyon simidi, gösterge paneli (beyaz zemin), ön ve arka tampon köşelerindeki çıkıntılar yani kısaca biraz makyaj geçirdi 2005 yılında,

aynı zamanda (2005) es yani full olan model de elite olarak adlandırıldı.

ikisinin farkı ne diye soracak olursan; 2 yerine 4 airbag, arka camlarda elk., sunroof, dijital klima, direksiyondan kumandalı teyp, ısıtmalı ve oto.katlanır aynalar, ön sis farı, süet döşeme, 15"alaşım jant, arkalarda disk fren, dikiz aynalarında sinyaller, kromaj far içi kaplaması, iç kapı kolları, el fren tutamağı krom, merkezi kilide entegre yakıt depo kapağı.. sanırım eksik yok iyi ezberlemişim.

şiddetle tavsiye edebileceğim bir araçtır, yanlız civic vtec ler gibi bir performans sergilemesini sakın beklemeyin.
multijet grande puntodan son anda vazgeçip, verdiğim kaporamı yakarak jazz aldım, asla pişman değilim.
yakıt tüketimiyle ilgili de tek söyleyeceğim; 80TL/350KM=22,8 kuruş.

Gs_KuRTuLuS

Arkadaşlar biz geçen gün aldık 205 jazz es galiba sunrrof var. Bu arabadaki L konumu dik rampalarda falan hiç vites yükseltmeden kullanmaya yarayan bir konum değil mi ? Ben öyle düşündüm de.

srkns

Quote from: Gs_KuRTuLuS on April 01, 2011, 10:17:27 PM
Arkadaşlar biz geçen gün aldık 205 jazz es galiba sunrrof var. Bu arabadaki L konumu dik rampalarda falan hiç vites yükseltmeden kullanmaya yarayan bir konum değil mi ? Ben öyle düşündüm de.

evet, L (low) ve S (Second yani 2.vites) dik yokuş, rampalarda kullanılan mod.

duranalci

arkadaşlar 2009 jazz ı shift saat ayarı nasıl yapılıyor?

duranalci

arkadaşlar 2009 ıshift var bende. saat ayarını yapamıyorum.yardım lütfen

delisarlo

2006 es eliti  kaptım bende geldim. Selam millet...

integtant_83

Quote from: delisarlo on May 05, 2011, 10:04:19 PM
hayırlı kazasız olsun. kaça aldınız?

delisarlo

Quote from: integtant_83 on May 05, 2011, 10:07:04 PM
Quote from: delisarlo on May 05, 2011, 10:04:19 PM
hayırlı kazasız olsun. kaça aldınız?
Sağolun teşekkür ederim. 23500 tl ye aldım 30000 km de.

eminbagci

Selam duranalci,
Jazz da saat ayarını CD/aux kısmında olması gekiyor sanırım altında timer yazıyor. ona basılı tutman gerekiyor sonra saat yanıp sönmeye başlayında ok tuşları ile artırıyorsun.

srkns

Quote from: eminbagci on May 16, 2011, 02:43:12 PM
Selam duranalci,
Jazz da saat ayarını CD/aux kısmında olması gekiyor sanırım altında timer yazıyor. ona basılı tutman gerekiyor sonra saat yanıp sönmeye başlayında ok tuşları ile artırıyorsun.

A.SEL (Clock) tuşuna 3 saniye basılı tuttuktan sonra, gösterge yanıp sönerken, 1 ve 2 numaralı kanal tuşlarından ayarlanıyor,
1 tuşu saati, 2 tuşu da dakikayı ayarlıyor, ayarlama yapıldıktan sonra tekrar A.SEL (Clock) tuşuna kısa basmanız yeterli.

Junpui

arkadaşlar şu an için Jazz ım yok ama arıyorum 2003-2006 arası CVT şanzumanlı rengi siyah olmayan ve çok km çok olmayan kazasız darbesiz jazz arıyorum bulursam arabamı hemen satıp alıcam. Çevrenizde de 15-20 gün içinde veya 1 ay içinde Jazz satan varsa pm den ulaşabilirsiniz bana

mesela 2004-05 Jazz elit yada
Es CVT şanzumanlı araca maksimum ne kadar verilir?

srkns

Quote from: Junpui on July 06, 2011, 06:19:23 PM
arkadaşlar şu an için Jazz ım yok ama arıyorum 2003-2006 arası CVT şanzumanlı rengi siyah olmayan ve çok km çok olmayan kazasız darbesiz jazz arıyorum bulursam arabamı hemen satıp alıcam. Çevrenizde de 15-20 gün içinde veya 1 ay içinde Jazz satan varsa pm den ulaşabilirsiniz bana

mesela 2004-05 Jazz elit yada
Es CVT şanzumanlı araca maksimum ne kadar verilir?

Aracin durumuna gore 20.000-24.000 tl civarinda bulabilirsiniz. LS sport baz modeli 2-3.000 tl civari daha uygun rakama bulabilirsiniz.

Junpui

teşekkürler srkns umarım iyi bir alışveriş yaparak bende aranızda gerçek jazz cı olurum

srkns

rica ederim, araçla ilgili aklına takılan herhangi bir soru, teknik bilgi, yedek parça, servis vs konuları olursa seve seve yardımcı olurum.

diğer jazz konu başlığına belki göz atmışsındır, son mesajlarda bir kullanıcı aracın performansından oldukça şikayetçiydi, bunun da altını çizeyim tekrar, Honda markasının o aklımızda uyandırdığı performans, güç terimleri jazz için biraz uzak kalıyor, vtec değil i-dsi 8 valf çift ateşlemeli (8 buji) bir motor kullanıyor, amaç tamamen ekonomi ve şehiriçi kullanım pratikliği düşünülerek üretilmiş, hayal kırıklığı yaşamanı istemem bu konuda.

Junpui

evet okudum birçok yerde de buna benzer şeyler duydum, bu problem değil belki yılda bir kez şehir dışına çıkıyorum o da belki, benimde aradığım düşük yakıt, geniş iç mekan ve altının yüksek olmasıydı jazz bunları karşılayacak sanırım. birde otomatik vites tabii :)

srkns

o halde aradığınız kriterleri fazlasıyla karşılayacaktır, doğru tercih yapmışsınız. şimdiden hayırlı olsun.

jazz osman

slm kardesım bndede aynı kasa aynı renk jazz var logosuz on tellı sıyah on panjur bakıyorum ama bulamadım bulabılecegım bı yer var mı acaba bıldıgın kac gundur arıyorum ama pıyasada yok

srkns

selam, resimdeki gibi handmade (el yapımı) ön panjur arıyorsanız plastik veya metal olarak tuning shoplarda hazır satılıyor, buradan temin edip kendi el becerinizle yapabilirsiniz. Kaliteli ve hazır kit olsun alıp takayım derseniz maslak'ta Mugen satan bir dükkan vardı stoğunda da vardı hatta, kartını almıştım iletişim bilgilerini paylaşabilirim.

ben sadece tampon üzerindeki (sis farlarının arasındaki) ızgarayı içten petek dokusu yaptım, fazlalıkları kenarlara bükerek silikon ile monte ettim, yoldan taş vs. geldiğinde radyatöre zarar vermemesi için uygulamıştım.

bu arada resimdeki araç bana ait değildir, örnek göstermek için yükledim, bilginize.

http://imageshack.us/photo/my-images/4/zgarag.jpg/

jazz osman

yaa bu honda jazz ıcın logosyuz on panjur bulamadım nerden bulabılırım 2007 kasa sıyah jazz var elımde modıfıye ıcın cok az parca bulunuyo alamanyada bıle arastırma yaptım o kadar ama logosuz on panjur bulamadım yardım edebılecek bırı var mı acaba???

polemos

Merhaba.2005 Elite Jazz'ım ile birlikte aranıza katılmış bulunuyoruz.Yarın ön disk-balata,arka porya rulmanları ve CVT şanzuman yağı değişimi yaptıracağım.İstanbul'da bunları güvenebileceğim bir şekilde kimlere yaptırabilirim?Aracın sis farlarının camları kırık.Sadece cam bulabilme şansım var mı?

Teşekkürler

aLyy

aracımı ilk çalıştırdıgımda hareket simgesi yanıyor 600-700 metre sonra sönüyor bunu neden yapar acaba :S

srkns

Quote from: aLyy on August 06, 2011, 01:56:56 AM
aracımı ilk çalıştırdıgımda hareket simgesi yanıyor 600-700 metre sonra sönüyor bunu neden yapar acaba :S

hareket simgesi derken? hararet ışığı mı (yeşil) ?
motorun henüz çalışma sıcaklığına ulaşmadığını, soğuk olduğunu gösteriyor, motor yeterli ısıya ulaştığında söner bu normal,
eğer aynı simge kırmızı olarak yanarsa bu hararet göstergesidir.

srkns

Quote from: polemos on August 05, 2011, 11:49:15 PM
Merhaba.2005 Elite Jazz'ım ile birlikte aranıza katılmış bulunuyoruz.Yarın ön disk-balata,arka porya rulmanları ve CVT şanzuman yağı değişimi yaptıracağım.İstanbul'da bunları güvenebileceğim bir şekilde kimlere yaptırabilirim?Aracın sis farlarının camları kırık.Sadece cam bulabilme şansım var mı?

Teşekkürler

merhaba, aramıza hoşgeldiniz
burada reklam olacağını düşündüğümden net bir yer tarif edemiyorum ama sadece jazzcıların yer aldığı bir forum var, orada istanbul genelinde 2-3 servis var işinin ehli, çoğu Honda yetkili servisinde çalışıp daha sonra kendi yerlerini açan işinin ustaları..
parçaları orj. alacaksanız eğer balatalar için TRW, poyra rulmanları için NSK öneririm.
Sadece sis farı için cam bulma şansınız çok düşük, yan sanayi sislerin camı plastik/mika oluyor, ancak çıkmacılardan pert bir jazzdan çıkmış orj. sis alabilirsiniz.

iyi forumlar