• Welcome to TeamHondaTurkey.Com.

GOLF 7 TEST İZLENİMLERİM

Started by bbhnda, April 16, 2014, 10:47:47 PM

Previous topic - Next topic

bbhnda

Hayırlı akşamlar dostlar. Bugün arkadaşımın golf7 sini kullanma imkanım oldu. izlenimlerimi nacizane aktarmak istiyorum çünkü benim merak ettiğim bir araçtı.

biraz hikayeleştireyim arkadaşımı uzun süredir görmedim araç aldığını biliyordum bugün yolda görünce aldı beni napıyosun nasılsın faslını geçince konu arabadan açıldı öncelikle söylemeliyimki 80- 90 bin tl araca çok çok fazla. neyse dedim tdi ın tadına bide biz bakalım :D müsait biryerde geçtim direksiyona arkadaş koltuğu dibe indirmiş dolayısıyla yan aynalara alışmam biraz zaman aldı derken taktım geriye kalkmadı araba çünkü emniyet kemeri takılması gerekiyomuş hareket için güzel bir özellik. neyse taktık kemerimizi verdim gazı hani klasik bir muhabbet vardır benzinliden sonra dizelde stop edilebilir diye öyle bir durum olmadı debriyajına anında alıştım. yalnız fd6 ile kıyaslayınca aracın gazı bir tuhaf zınk diye kalkabiliyor. ilk durum frende oldu fren aşırı hassas hafif kalaslığa varacak bir durum sezdim açıkcası arkadaşıma sordum yeni olduğundandır dedi :D sonra alıştım zaten büyük problem değil. araç içeri motor sesini rahatsız edecek biçimde alıyo 100 civarı sürat yaptım çok bir yol sesi sezemedim ama gözümüzde büyüttüğümüz bir sessizlik kesinlikle yok. ama biraz daha az yol gürültüsü alıyor gibi görünüyor. klima düğmesine baktım işçiliği ile övünülen vw ne yakıştıramadım. yol bilgisayarı ve ekran güzel ben beğendim. ve gelelim aracın en sevdiğim özelliğine : hill hold. gerçekten pratik güzel bir özellik bende olmasını dilerdim dik rampalarda el freni aynı işlevi görsede sistem olarak olsa iyi olurdu. malzeme kalitesi olarak gerçekten abartıldığı gibi bir durum sezemedim kaldı ki galeride daha çok beğenmiştim golf 7 yi. biraz motora değinilecek olursa 250 nm tork ara hızlanmaları başarılı kılıyor araç 2000 devire kadar sıfır. gaza ne kadar basarsanız basın tepki yok. 2000 devir geçince yaylanmaya başlıyor 4000 küsür devir çevirdim o ara turbonunda etkisi ile güzel. bakalım yeni astrayıda test etcem onla karşılaştırırım ancak golf 7 fd6 videosu mevcut hacamat ediyoruz vw yi. ha süspansiyonlarını ben beğendim aracın bunuda belirteyim.

kacaman

fanatiklik gibi olmasın fakat civic candır.

xlx99

Kalibinin arabasi degil. Civic den once ciddi olarak niyetlenmistim, tabi bizim kalkis, yaris gibi iddiamiz yok, bu sebeple 1,2  midline dsg idi niyetim. Ancak bayinin resmen bana "kopek" cekmesi, vw ve dogusu baslamadan bitirdi. Sirf dogus oto yuzunden kapisindan gecmeyecegim bir markadair.

Ayrica hillhold o kadar da menem bisey degil. Aliskanlik yapti mi bu sefer hill holdsuz arac kullanamiyorsunuz. Golf de hill hold e gore asil etkilenilmesi gereken sey reklamlaridir. Zaten dogus oto nun baska birnumarasi da yok. Ama Allahi var guzel reklam yapiyorlar....

hondatürk

wv de 2 araba var binilecek golf ve passt cc

onurALT

bagaj hacmı artırılmıs dıyorlar golfun sevılmeyen ozellıklerındendı ne durumdaydı?arka stop yapılandırmasını sevmemıstım yenı leon daha cekıcı gelıyor malum audı cakması gıbı olmus ama olsun.golflerın az yakıt yaktıgı ıcın ve tork olarak yuksek oldugu ıcın bır adım ılerde dıye dusunuyorum

BHAAL

benim için alınmayacak bir araba, ne içinden ne gidişinden haz ediyorum, o parayı verip de alanı de enayi olarak görüyorum, üzgünüm ama öyle. o paraya git 2. el mercedes almayı daha mantıklı buluyorum açıkçası. vw, doğuştan ötürü alınmayacak bir marka şu anda kanımca o yüzden alınsa alınsa cc alınır diyorum, geri kalan yalan dolan. ki onun da 150 bin liraları bulduğu düşünülürse o bile çok mantıklı değil yani.

sabanagam

Ben golf 5 ten indim civic e bindim. Ww golf e o parayı istemiş çok ama araba. Bir golf ten daha iyisi yine bir golf bunu öğrendim tekrar. Fb 7 kullanıyorum ,biladerin doganla aynı mesafede duracak utanmasa😊yol tutuşu iç hacmi güzel, yalnız çok ses alıyor GOLF e göre , fren mesafesi iyi değil. Benim araba da mı sorun var dedim arkadaşın otomatik elegance var 2013 onu da denedim aynı. Çok güzel özelliklerine bir de 4 cam indir kaldır ekleseler daha iyi olur. Ama görüntü çok iyi👍👍👍

PPLL21

bende golf 4 den indim, 1.cisi fren mesafesi ve yol gürültüsünü etkileyen en önemli ayrıntı kaporta kalınlığı resmen bir zırhın içinde gittiği hissini veriyordu golf. Civic e binince ilk dikkatimi çeken nokta buydu civic hafif araç, bu konfor+fren mesafesini direk etkiliyor. Golf 4 ile durduğum veya girdiğim virajlara girmem şansım çok düşük arada dağlar kadar fark var anlatılmaz yaşanır :(((

vtec08

Ulkemizde bir vw fanatikliği varkı sanki otomobil sadece vw den ibaret.80-90 bin tl golfe çok fazla ,o paralara 3.20 d binilebilir .şaşıyorum gerçekten...evet her markanın kendine özgü iyi ve kötü yanı olabilir.ama türkiyede vw deyince vaaa milletin ağzı düşüyo.geçenlerde arkadaşımın 2004 golfünü siteden satışa koyduk..aman Allahım didim :) arayan arayana arayan arayana ..sonramı almaya gelenler bir sürü kusur buldu kapı tutamak kolları aşınmış iç plastik kısımların boyaları ve yazılar silinmiş havalandırma ızgarası çatlamış..vs vs vs.araba 160bin km de e normal diyosun...e şimdi bende var civic 1.8 i sport 2006 model 159bin km de içinde en ufak deforme yok ne kapı kollarında ne de gösterge aksamında üstelik benim diyen arabanın da ağzını bozuyo..140 hp araba 1.6 gibi yakıyo..çokmu kaliteli değil ama bir vw kadar sıkıntılı değil..şimdi benim arabam honda diye en iyisimı hayır ama bir vw den farkı yok hatta artısı var..ve asıl ilginç olansa hala 90 model kuşlara 10 bin tl verilen ulkemizde golfede 90 bin verecek fanatikler hala var.yapacak birşey yok herkesin arabası en iyi araba ( benimki hariç ) :)

kacaman

verdiğim para ve aracın bana sorunsuz hizmet süresine bakarım, dengeli ise tamamdır, arkadaşlar 97-98 model polo clasic ler vardı yada ilk kasa passatlar, nerede bu araçlar gören var mı bunları, yok arkadaşlar, bu araçları anca hurdalıklarda bulursunuz artık çok nadir yollarda görürsünüz, o araçların sahipleri de titiz ve bol para harcıyordur aracını ayakta tutmak için, tavan döşemesi ve kapı yüzü kumaşları sarkar, tutacak yerleri soyulur, ayna düğmesi kopar, koltuğun alt plastik kenarı kırılır, fitilleri yırtılır, direksiyon soyulur, ön cam direklerindeki döşeme yerinden çıkar, yalıtımı iyidir sessizdir gerçekten fakat abartıldığı kadar kaliteli bence değildir, en azından istenilen paranın karşılığını verdiğini düşünmüyorum, 1977 civarındaku renaultlara yada tofaş araçlarına halen binenler varken 97-98 yılında piyasaya çıkmış araçların ortadan yok olması düşündürücü.

Ruski

VW pek çok arkadaşımda olduğu halde bir türlü ısınamadığım bir araç,her kullandığımda bana çok hantal gelmiştir.ancak son yıllarda çıkardığı modeller gerçekten iyi bir iş çıkardı ufak tefek sorunları olduğu halde piyasada iyi yer edindi.Daha öncede bazı konulardada yazmıştım,bunun en önemli nedeni donanım ve motor seçeneklerinin herkese hitap etmesi...

şu an FB7 alsanız donanım seçebilirsiniz ancak tek bir motora taliim ediyorsunuz :ağlaa.ikisinden biri tercih edilse ben golfu tercih ederim.

aşağıda verdiğim linkte 1.8 civic EX incelemesi var bi bakarsanız bizimkiler civic mi diye düşünürsünüz
https://www.youtube.com/watch?v=k8tIBlCwWpg

yataylimit

Özel ders verdiğim bir öğrencimin özel Porsche servisi var ve diğer Alman gruplarına da bakıyor. 'VW alayım mı' diye sorduğumda bana söylediği şey şu oldu 'Hocam, Almanlar Volkswagen'i ihraç etmek için üretir, Audi'yi ise kendileri binmek için üretir. Alabiliyorsan Audi al, alamıyorsan Volkswagen'e hiç bulaşma."
Yorum sizindir.

alperd

Yol sesi de yol sesi, Kapı sesi de kapı sesi.
Hem reklamlarda hem kullanıcıların ağzında sürekli bu sakız.

Koçtaş'tan 45 TL'ye 1 adet Bitüself kendinden yapışkanlı Yalıtım Bandı alıyorsun. 4 Kapı döşemesini söküp içten Kapı saclarına uyguluyorsun. Kendin yaparsan 45 TL, kendin yapamazsan İşçilik dahil 150 TL'ye al sana kapı sesi, al sana yol sesi.

80-90 bin TL'yi Golf'e veren insan, arabasını o kadar Beğenmese bile söylemeye utanır zaten Psikolojisi müsade etmez.
Güzel araba olabilir ama ABARTMAYA ve SERVET ÖDEMEYE asla gerek yok...

kacaman

Quote from: alperd on November 13, 2014, 08:46:03 AM
Yol sesi de yol sesi, Kapı sesi de kapı sesi.
Hem reklamlarda hem kullanıcıların ağzında sürekli bu sakız.

Koçtaş'tan 45 TL'ye 1 adet Bitüself kendinden yapışkanlı Yalıtım Bandı alıyorsun. 4 Kapı döşemesini söküp içten Kapı saclarına uyguluyorsun. Kendin yaparsan 45 TL, kendin yapamazsan İşçilik dahil 150 TL'ye al sana kapı sesi, al sana yol sesi.

80-90 bin TL'yi Golf'e veren insan, arabasını o kadar Beğenmese bile söylemeye utanır zaten Psikolojisi müsade etmez.
Güzel araba olabilir ama ABARTMAYA ve SERVET ÖDEMEYE asla gerek yok...
+100

bbhnda

arkadaşlar merhaba uzun zamandır aktif değildim muhabbet açılmış tekrar bi kaç kelamda ben edeyim. şu anda bütün araçlar pahalı yani bi civic bile 70 civarına çıktı benzinli benzinli golf 1.4 comf 63 lira sanırım. kesinlikle 1 golfe 80 90 verilmez ama şimdi 2015 passat çok hoşuma gitti bayiye gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum

faw13

şimdi vag'ı savunuyor görünücem, öyle bir niyetim yok baştan belirteyim :)

bir ürünün talebi artarsa fiyatı da artar, golf 7 ilk çıktığında, dünya çapında beklenenden fazla ilgi gördü, vw de üretimi dengelemek, kendi grup araçlarını da ön plana çıkarmak, kendi iç dinamiklerini toparlamak için dünya çapında golf'ün fiyatını ciddi oranda arttırdı. şimdilerde piyasası normale döndü, talep azaldı, fabrikalar aşırı yoğunluktan kurtuldu fiyatları da halen yüksek olsa da mantıklı seviyelere indi

fd6'ların da durumu çok farklı deği o açıdan bakarsak, millet 2012lerine 50.000 falan istiyor ki o arabanın 0'ı bile hiç bir zaman 50.000 görmedi, en son baktığımda liste fiyatı 49.000 di, 46.000 e de veriyorlardı.

golf 80 etmez, civic de 70 etmez, leon da 60 etmez evet ama hepsi bu fiyatlara satılıyor, alınıyor da, yani artık yeni fiyatlar böyle, ineceği de yok, vergiler giderek artıyor, döviz giderek artıyor, yani buna da yapacak bir şey kalmadı ne yazık ki

atıyorum golf ile leon arasında 5.000 TL fark olması mantıklı  ama bir ara 15lere çıkmıştı o fark, şimdi biraz daha makulleşti sanırım, ama ben de golf'ün şişirilmiş bir araç olduğunu düşünüyorum, leon'dan iyi mi? iyi, leondan 15.000 lira iyi mi? kesinlikle hayır, leon'dan 5000 iyimi? beeellllki :)

bbhnda

yok şimdi katılıyorum sizin dediklerinize ben kendim endüstri mühendisiyim zaten üretimlerini kalite standartlarını az çok biliyorum. şöyle bir durum varki türkiyede otomobil pahalı. ha ama parasını hakeden çok az otomobil var. bundan 2 sene önce golf7 ilk çıktığında ciddi pahalıydı şuan için dizel highline dsg aşırı pahalı. zaten dsg şuan için sorunsuzluğunu tam olarak kanıtlayamadı. en kaliteli ve verimli şanzuman zf-8 ileri BMW şanzumanı. civicin 5 ileri tam otomatiği evet sorunsuz ama 5 ileri artık yetersiz bir sistem. bmw 3.20ied ne düşünürsünüz bilmem ama hafif doldurma ile 128 civarı bence tercih edilebilir. mercedes aşırı pahalı ve 7 ileri şanzumanı. golfede leonada bindim golf kalitede 1 tık önde. ama aradaki para verilirmi kesinlikle tercih meselesi 60 liralık dizel leon gayet yeterli. bununla beraber dediğim gibi 2015 passatın tasarımını çok beğendim yani tasarım ekibi bana sorsa nasıl birşey yapalım diye aynen bunu tarif ederdim. :D ama parası gene biraz çok

Vtec_01

#17
Quote from: alperd on November 13, 2014, 08:46:03 AM
Yol sesi de yol sesi, Kapı sesi de kapı sesi.
Hem reklamlarda hem kullanıcıların ağzında sürekli bu sakız.

Koçtaş'tan 45 TL'ye 1 adet Bitüself kendinden yapışkanlı Yalıtım Bandı alıyorsun. 4 Kapı döşemesini söküp içten Kapı saclarına uyguluyorsun. Kendin yaparsan 45 TL, kendin yapamazsan İşçilik dahil 150 TL'ye al sana kapı sesi, al sana yol sesi.

80-90 bin TL'yi Golf'e veren insan, arabasını o kadar Beğenmese bile söylemeye utanır zaten Psikolojisi müsade etmez.
Güzel araba olabilir ama ABARTMAYA ve SERVET ÖDEMEYE asla gerek yok...

Kapı sesi, yol-lastik sesi ve izolasyon o kadar basit bir şey değil. Bitüself... eh işte, bir müddet oyalanmak ve kendini birazcık kandırmak için yeter.[Kapı sesi esasen fitillerden ve kilit mekanizmasından ötürü çıkan bir sestir. Ve yeni Honda'larda bu açıdan bir sıkıntı yok bence kapı sesleri gayet iyi.]

Yalıtım apayrı bir uzmanlık alanı ve genel olarak Japon araçları dolayısıyla da Honda'lar bu konuda zayıf maalesef. Golf'te yalıtım için o kadar farklı unsurlar var ki, bunların hiç biri Civic'e uyarlanamaz. En basitlerini söyleyeyim Honda'da toz-su yalıtımı için kapı içlerinde basit bir naylon varken, Golf'te bu alan tamamen kapalıdır, naylon vs yoktur. Golf'te kapının bir yerden fazla açılmasını engelleyen siyah çubuğa benzer mekanizmanın üstünde, özel bir kauçuk vardır. Bu kauçuk kapı kapandığı zaman kapının içine hava girişini keser. Camların fitilleri sesi daha az alacak şekilde sıkı ve kalınca üretilmiştir. Honda'da bunun gibi detayların d'si bulunmaz.

Bir de her Golf 80-90 bin lira değil. 1.2 TSI Comfortline Golf şu anda 56.000TL'ye alınabiliyor. Bu fiyata bir Civic yok ve 56.000TL'lik Golf, bir Golf'ün tüm ayrıcalıklarını taşıyor. Bir çok açıdan Civic'ten kaliteli ve özenli üretilmiş.

bbhnda

işte olay ne biliyormusunuz ne civic ne leon ne golf ne passat. alacan bi e klass en baba konfor onda hem arkadan itiş bir kere kullanıldımı daha c sınıfı d sınıfı aramıyor insan. golf te civicte hatta passatta aynı kumaş arabalar. benim gözümde 3 aşağı 5 yukarı aynı. bence e klass 5 serisi veya a6 aşağısı düşük sınıf.

zyber

#19
Bazı arkadaşlar bilir Civic'i satıp A3 1.6 TDI sedan aldım. Her şey otomatik el freni çekme derdi yok. Otomatik vitese şiddetle karşı olan ben şuan ne kadar bağnaz olduğumu düşünüyorum. Otomatik vites güzelmiş :)
El freni derdi yok. Aynalar kumandadan kapanmıyor derdi yok gündüz farı sis farı yağmur sensörü vb. hjer şey kendisi çalışıyor....Bize sadece fren gaz direksiyon çevirme kalıyor. Hoş bir durum değil belki ama rahat bir durum...
En çok hoşuma giden ise gaza değdiğinde koltuğa seni adeta çakması...ses izalasyon vb. derdide yok.
Civicte 10.000 km de bir servise 350-400 bayılıyorduk bunda 15.000 km de 600 civarı yani değişen bir şey yok. Ama kilometrede 19 kuruşa araç binmek ayrı güzelmiş yakıt ne zaman bitecek bitsede yakıt alsam diye düşünmeden edemiyorum.
Bence civicin üstün olduğu tek bir şey var civic 200-220 de bile tedirgin etmiyordu bu sanki 200 sonrası rahatsız-tedirgin ediyor. Olsun biz zaten yarış için almadık bunu ve hız felakettir felsefesi ile hareket ediyorum artık...
Ha birde en güzel yönü küçük bir ildeyseniz tüm araçlar genelde size yol veriyorlar.. Sanırım değeriz falan vb. düşünceyle. Bende şahinlere yol veriyorum benden uzak dursunlar diye :)
Bu arada audi ile ilgili hiç bir foruma girmiyorum ancak honda ile ilgili bu forumu hala takip ediyorum :)
Son olarak civic'i araca binenlere konu açılırsa ben anlaatyordum. Ancak bu aracı millet soruyor :)
Ya bunun A6 ya da A8 i nasıl ki :)

Quote from: bbhnda on April 16, 2014, 10:47:47 PM
Hayırlı akşamlar dostlar. Bugün arkadaşımın golf7 sini kullanma imkanım oldu. izlenimlerimi nacizane aktarmak istiyorum çünkü benim merak ettiğim bir araçtı.

biraz hikayeleştireyim arkadaşımı uzun süredir görmedim araç aldığını biliyordum bugün yolda görünce aldı beni napıyosun nasılsın faslını geçince konu arabadan açıldı öncelikle söylemeliyimki 80- 90 bin tl araca çok çok fazla. neyse dedim tdi ın tadına bide biz bakalım :D müsait biryerde geçtim direksiyona arkadaş koltuğu dibe indirmiş dolayısıyla yan aynalara alışmam biraz zaman aldı derken taktım geriye kalkmadı araba çünkü emniyet kemeri takılması gerekiyomuş hareket için güzel bir özellik. neyse taktık kemerimizi verdim gazı hani klasik bir muhabbet vardır benzinliden sonra dizelde stop edilebilir diye öyle bir durum olmadı debriyajına anında alıştım. yalnız fd6 ile kıyaslayınca aracın gazı bir tuhaf zınk diye kalkabiliyor. ilk durum frende oldu fren aşırı hassas hafif kalaslığa varacak bir durum sezdim açıkcası arkadaşıma sordum yeni olduğundandır dedi :D sonra alıştım zaten büyük problem değil. araç içeri motor sesini rahatsız edecek biçimde alıyo 100 civarı sürat yaptım çok bir yol sesi sezemedim ama gözümüzde büyüttüğümüz bir sessizlik kesinlikle yok. ama biraz daha az yol gürültüsü alıyor gibi görünüyor. klima düğmesine baktım işçiliği ile övünülen vw ne yakıştıramadım. yol bilgisayarı ve ekran güzel ben beğendim. ve gelelim aracın en sevdiğim özelliğine : hill hold. gerçekten pratik güzel bir özellik bende olmasını dilerdim dik rampalarda el freni aynı işlevi görsede sistem olarak olsa iyi olurdu. malzeme kalitesi olarak gerçekten abartıldığı gibi bir durum sezemedim kaldı ki galeride daha çok beğenmiştim golf 7 yi. biraz motora değinilecek olursa 250 nm tork ara hızlanmaları başarılı kılıyor araç 2000 devire kadar sıfır. gaza ne kadar basarsanız basın tepki yok. 2000 devir geçince yaylanmaya başlıyor 4000 küsür devir çevirdim o ara turbonunda etkisi ile güzel. bakalım yeni astrayıda test etcem onla karşılaştırırım ancak golf 7 fd6 videosu mevcut hacamat ediyoruz vw yi. ha süspansiyonlarını ben beğendim aracın bunuda belirteyim.

bbhnda

Quote from: zyber on November 14, 2014, 03:14:14 AM
Bazı arkadaşlar bilir Civic'i satıp A3 1.6 TDI sedan aldım. Her şey otomatik el freni çekme derdi yok. Otomatik vitese şiddetle karşı olan ben şuan ne kadar bağnaz olduğumu düşünüyorum. Otomatik vites güzelmiş :)
El freni derdi yok. Aynalar kumandadan kapanmıyor derdi yok gündüz farı sis farı yağmur sensörü vb. hjer şey kendisi çalışıyor....Bize sadece fren gaz direksiyon çevirme kalıyor. Hoş bir durum değil belki ama rahat bir durum...
En çok hoşuma giden ise gaza değdiğinde koltuğa seni adeta çakması...ses izalasyon vb. derdide yok.
Civicte 10.000 km de bir servise 350-400 bayılıyorduk bunda 15.000 km de 600 civarı yani değişen bir şey yok. Ama kilometrede 19 kuruşa araç binmek ayrı güzelmiş yakıt ne zaman bitecek bitsede yakıt alsam diye düşünmeden edemiyorum.
Bence civicin üstün olduğu tek bir şey var civic 200-220 de bile tedirgin etmiyordu bu sanki 200 sonrası rahatsız-tedirgin ediyor. Olsun biz zaten katılım için almadık bunu ve hız felakettir felsefesi ile hareket ediyorum artık...
Ha birde en güzel yönü küçük bir ildeyseniz tüm araçlar genelde size yol veriyorlar.. Sanırım değeriz falan vb. düşünceyle. Bende şahinlere yol veriyorum benden uzak dursunlar diye :)
Bu arada audi ile ilgili hiç bir foruma girmiyorum ancak honda ile ilgili bu forumu hala takip ediyorum :)
Son olarak civic'i araca binenlere konu açılırsa ben anlaatyordum. Ancak bu aracı millet soruyor :)
Ya bunun A6 ya da A8 i nasıl ki :)

Quote from: bbhnda on April 16, 2014, 10:47:47 PM
Hayırlı akşamlar dostlar. Bugün arkadaşımın golf7 sini kullanma imkanım oldu. izlenimlerimi nacizane aktarmak istiyorum çünkü benim merak ettiğim bir araçtı.

biraz hikayeleştireyim arkadaşımı uzun süredir görmedim araç aldığını biliyordum bugün yolda görünce aldı beni napıyosun nasılsın faslını geçince konu arabadan açıldı öncelikle söylemeliyimki 80- 90 bin tl araca çok çok fazla. neyse dedim tdi ın tadına bide biz bakalım :D müsait biryerde geçtim direksiyona arkadaş koltuğu dibe indirmiş dolayısıyla yan aynalara alışmam biraz zaman aldı derken taktım geriye kalkmadı araba çünkü emniyet kemeri takılması gerekiyomuş hareket için güzel bir özellik. neyse taktık kemerimizi verdim gazı hani klasik bir muhabbet vardır benzinliden sonra dizelde stop edilebilir diye öyle bir durum olmadı debriyajına anında alıştım. yalnız fd6 ile kıyaslayınca aracın gazı bir tuhaf zınk diye kalkabiliyor. ilk durum frende oldu fren aşırı hassas hafif kalaslığa varacak bir durum sezdim açıkcası arkadaşıma sordum yeni olduğundandır dedi :D sonra alıştım zaten büyük problem değil. araç içeri motor sesini rahatsız edecek biçimde alıyo 100 civarı sürat yaptım çok bir yol sesi sezemedim ama gözümüzde büyüttüğümüz bir sessizlik kesinlikle yok. ama biraz daha az yol gürültüsü alıyor gibi görünüyor. klima düğmesine baktım işçiliği ile övünülen vw ne yakıştıramadım. yol bilgisayarı ve ekran güzel ben beğendim. ve gelelim aracın en sevdiğim özelliğine : hill hold. gerçekten pratik güzel bir özellik bende olmasını dilerdim dik rampalarda el freni aynı işlevi görsede sistem olarak olsa iyi olurdu. malzeme kalitesi olarak gerçekten abartıldığı gibi bir durum sezemedim kaldı ki galeride daha çok beğenmiştim golf 7 yi. biraz motora değinilecek olursa 250 nm tork ara hızlanmaları başarılı kılıyor araç 2000 devire kadar sıfır. gaza ne kadar basarsanız basın tepki yok. 2000 devir geçince yaylanmaya başlıyor 4000 küsür devir çevirdim o ara turbonunda etkisi ile güzel. bakalım yeni astrayıda test etcem onla karşılaştırırım ancak golf 7 fd6 videosu mevcut hacamat ediyoruz vw yi. ha süspansiyonlarını ben beğendim aracın bunuda belirteyim.

öncelikle yazacaklarımı kesinlikle yanlış anlamayın aracınız hayırlı olsun konunuzada yazmıştım zaten donanımı yerinde az yakan bir araç almışsınız ancak a3 sedan tecrübelerime göre sürati 150+ sonra hissettiriyor yada ben öyle anladım yol tutuş olarak beğenmedim aracı. iç hacim olarakta beni tatmin etmedi aynı söylediklerim cla içinde geçerli. çünkü bu araçlar a3 ve a klasse nin sedanı olarak üretilir ve şasi karakterleri bir hb araçtır. yani ne tam sedan ne de tam hb tir. ancak audi kalitesi ve özellikle yalıtım  güzel. ama ben dediğim gibi sedan aracın yol tutuş ve özellikle bunu civic dışındaki hiçbir araçta ( a6, 5 ve e klasse dışında ) hissedemedim. bir süre a4 2.0 tdi ve kısa sürede olsa 3.20d kullandım. bunda civicte mevcut olan 2700 mm lik dingil mesafesi başlıca rol oynuyor. bununla beraber araca tahminim 110 civarı bir para ödediniz o paraya 3.16 veya 3.20ied de alınabilirdi ama dediğim gibi hayırlı olsun kazasız belasız ve cezasız ;) :D

bbhnda

şimdi okudum yazdığınızı tam benim dediğimi sizde yaşamışsınız sürati hissetme meselesini objektif yorum böyle olur teşekkürler :D bunun dışında donanım ve yalıtım gayet başarılı araçlar audiler. ha birde a3 te tek sevmediğim olay ön konsol çok basit geldi bana keşke a4 gibi biraz daha derin yapsalardı sedanda belki biraz daha değişiktir.

mehmet1971

Arkadaşlar 10 yıl civicin her kasasını aldım. Gerçekten sahibini üzmeyen orta sınıf çok iyi bir araç.Özellikle iç hacmi ve sorunsuzluğu. Ben son iki yıldan beri Passat highline kullanıcısıyım. Eğer imkanınız varsa bir daha civice dönme şansınız yok...Ancak crv veya accord alabilirsiniz...Ya da ben kendim öyle düşünüyorum...

bbhnda

Quote from: mehmet1971 on November 15, 2014, 07:35:26 PM
Arkadaşlar 10 yıl civicin her kasasını aldım. Gerçekten sahibini üzmeyen orta sınıf çok iyi bir araç.Özellikle iç hacmi ve sorunsuzluğu. Ben son iki yıldan beri Passat highline kullanıcısıyım. Eğer imkanınız varsa bir daha civice dönme şansınız yok...Ancak crv veya accord alabilirsiniz...Ya da ben kendim öyle düşünüyorum...

highline vw ler donanım açısından ciddi anlamda dolu ve başarılı buluyorum. ayrıca vw lerin yalıtım ve süspansiyonlarıda başarılı buluyorum. ama passat b6 yani bundan bi önceki daha bi passattı gibi :D şimdiki gelecek olan kasanında bayiye gelmesini iple çekiyorum.

zyber

2015 VW Passat'ın En üst ve en pahalı otomatik aracını almak için sordum afyon bayisi 109.000 ya da 119.000 TL demişti. Ben bu fiyata audi, bmw vb. alırım düşüncesiyle vazgeçmiştim. Ekimde geleceğini söylemişti sanırım hala gelmemiş gibi...

Quote from: bbhnda on November 16, 2014, 01:12:04 AM
highline vw ler donanım açısından ciddi anlamda dolu ve başarılı buluyorum. ayrıca vw lerin yalıtım ve süspansiyonlarıda başarılı buluyorum. ama passat b6 yani bundan bi önceki daha bi passattı gibi Cheesy şimdiki gelecek olan kasanında bayiye gelmesini iple çekiyorum.