• Welcome to TeamHondaTurkey.Com.

abart egzost mu hava filtresi mi

Started by veli coşkun, May 12, 2014, 09:30:55 PM

Previous topic - Next topic

veli coşkun

merhaba arkadaşlar 2009 model fd6 aracıma tatlı bir ses vermesi için abart egzoz yada hava filitresi düşünüyorum kararsız kaldım sizce bana birfikir verin
Not: aracı düşük devirde kullanıyorum.

BiTEC

filtre sesi devir yükselince belli eder kendini...size uygun olan egsoz gibi duruyor...

burak2562

Bence sesi duydukça yüksek devirde kullanmak isteyeceksin bi de polis sıkıntısı var (egzoz için)

cagatay54

egsozda çavirmelerde sıkıntı yaşatabilir size.ben aem filtre kiti kullnıyorum çok tatminkar ses olarak.bence  filtre takın.honda düşük devir kullnılmaz :)))

By_emre

Selcuk-006

Quote from: By_emre on May 12, 2014, 10:21:04 PMKUMANDALI egzoz
+1
egzoz sesi sizi cezbedeceği için ilerde filtreyide düşünürsünüz.

burak2562

Fiyat olarak karsilastirma yaparsak nasıl olur

cagatay54

kumandalı egsozda bir zaman sonra üzerindeki motor yanıyor tam kapanmamzlık yapabiliyor.iyi bir usta gerekiyor bu iş için

veli coşkun

abart egzozlu araba daha önce kullandım çok tatlı geldi bana filtreli araçların da videosunu izledim adamı yoldan çıkarıyor galiba gidip bu işin piri olan adanada egzozumu taktıracağım.

veli coşkun

Quote from: burak2562 on May 12, 2014, 10:16:15 PM
Bence sesi duydukça yüksek devirde kullanmak isteyeceksin bi de polis sıkıntısı var (egzoz için)
polis sıkıntısı yok devrelerim es geçer beni herhalde :-)

angaramos

Devrem hava filtresi dipgazda ses verir yuksek devir olmasına gerek yok komple kıt alırsan tatmin edici bir ses alabilirsin

orcun31

kacaman

devrem, eksoz kafa ağrıtır sürekli tır tır sese kafa dayanmaz, aem caı var benim arabada, basarsan kükrer basmazsan tıs tıs gezersin.

gomar

Varex bu iş için kesin çözümdür

driftci57

veli coşkun

Quote from: kacaman on May 13, 2014, 07:51:42 AM
devrem, eksoz kafa ağrıtır sürekli tır tır sese kafa dayanmaz, aem caı var benim arabada, basarsan kükrer basmazsan tıs tıs gezersin.
devrem anlattığına göre filtre bana göre değil ben 200-300 devir arası kullaniyorum aracı ev çarsı 4 km basmaya fırsat da yok

kacaman

Quote from: veli coşkun on May 14, 2014, 01:50:13 PM
devrem anlattığına göre filtre bana göre değil ben 200-300 devir arası kullaniyorum aracı ev çarsı 4 km basmaya fırsat da yok

filtre takılırsa basmadan duramıyor insan.

driftci57

Quote from: kacaman on May 14, 2014, 01:53:22 PM
Quote from: veli coşkun on May 14, 2014, 01:50:13 PM

filtre takılırsa basmadan duramıyor insan.
aynen

By_emre

Filtreyi birakin egzoz takilincada basmadab duramayacak :))) ama vasmasada ses cikicak o ayri dandik adana yapimi kumandali egzoz alma yeter

burak2562

Quote from: By_emre on May 15, 2014, 08:59:26 PM
Filtreyi birakin egzoz takilincada basmadab duramayacak :))) ama vasmasada ses cikicak o ayri dandik adana yapimi kumandali egzoz alma yeter
aynen egzoz daha çok gaza getirecek ve daha çok gazlayacan

driftci57

vanalıdan hevesı kacınca acmıycak bıle :D

PREDATOR06

Ben önce hava filtresi takmıştım. 1.6iese Araba 4-5 bin devir civarlarında hissedilir bir ses veriyor. Işıkta durup ara gazı çektiğimde focuscu abi motor ne güzel otuyo bisey mi taktırdın diye sordugunu biliyorum :). Ama bunun gazıyla hep çok yüksek devirde vites büyütüyorsun. Ben şimdi eksozda taktırdım. Eksoz 3 bin deviri geçince çok güzel bir ses veriyor. Daha üst devirlere çıktıkca ses tok halden tiz hale geçiyor. O yüzden hep 3 bin devir civarında kullanıyorum. Eksozumda monza tavsiye ederim. Kaç senedir bişey olmadı çevirmeyede girdiğim halde hiç ceza yemedım Ankarada. Orta susturucumda yok üstelik sadece katalizör yerine susturucu taktık o kadar.

burak2562

Egzoz sesi 3 binden sonrami başlıyor öncesinde problem yok değil mi bi de tok bir ses mi veriyor yoksa zırıltı mi

By_emre

Zırıltıyı egzozdan ziyade egzoz öncesi şeyler etkiler kat iptal edip düz boru çekersen cızırdar eğer sen sadece son susturucu söktürüp egzoz taktıracaksan tok bir ses alırsın

burak2562

Peki en sorunsuz egzoz yani polis vs gibi kumandali olmayan hangisidir acaba ,yani belli bir devirden sonra kukreyen?Teşekkürler